Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2402 times)
A.
Ex Member
Zgodovina in ustanovitev foruma
05.08.2003 at 13:45:01
 
trenutno še osnutek....    Grin

Zgodovina foruma

Svet pogovorov je nastal v letih 1998/99 skupaj s Sončno pošto(takrat še pošta za prijatelje), kot nadgradnja Karlovega Kulta – vse slovenske mreže za duhovnost in možnostjo medsebojnega obveščanja s področja osebe in duhovne rasti, skrb za okolje in zdravega načina življenja.

V tistem obdobju so delovale še štiri večje strani na teh področjih. To so bile Kult, Petya, Nenavadno in Svetduhovnosti(takrat vrata22). Prvi pogovori so se odvijali kar preko mailov, nato so se zaradi velikih količin objav obvestila o dogajanju in aktualnih temah in iz potrebe po uporabniku prijaznejšem pogovarjanju razvili v svet pogovorov najprej v enostaven program le z možnostjo pisanja texta, brez replayev in ostalih uporabniku prijaznih stvari in sončno pošto.

Svet pogovorov je leta 1999/2000, ko so na DA(drog artu) organizirali eno prvih odmevnejših net konferenc v Sloveniji, prav tako prešel na pravo interaktiveno konferenco in to na remotly serverju, ki je bil oblikovno najlepši forum do sedaj in je nudil osnovo za združitev pot zgoraj navedenih ustvarjalcev. V letu 2000 se je pojavil na spletu tudi gape in kmalu smo začeli skupaj sanjati in ustvarjati na enotni skupni strani.
Skupaj smo delovali še naprej na Remotly forum, ki je gostoval na tujem strežniku z VB, tega so lastniki zaradi prehoda na nova specifična področja delovanja v začetku leta 2001 nepričakovano ukinili in tako smo zgubili vseh 250 odprtih topicov (za boljšo predstavo več kot 1 leto pogovorov oz texta), to je bila velika izguba a hkrati tudi prelomnica v skupnem ustvarjanju, saj smo se takrat odločili, da ustvarimo nov skupen forum, ki bo omogočal odprto sodelovanje, podporo in razvoj večini strani s podobno vsebino na teh področjih v Sloveniji.

V začetku leta 2001je vseh pet strani združilo moči in ustanovilo nov forum Svet pogovorov v odprtem načinu ustvarjanja(open source), kjer je prvi post ugledal luč sveta 05.02.2001. Od takrat pa do danes se nam je pri soustvarjanju foruma s svojimi idejami, izkušnjami in znanjem pridružilo res veliko prijateljev in bralcev, to pa je zagotovilo, da se forum razvija v pravo smer in da je področje delovanja vsekakor zanimivo in vedno znova aktualno.

nadaljuješ lahko na ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=forumi;action=display;num=1060084...
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Zgodovina in ustanovitev foruma
Reply #1 - 05.08.2003 at 21:41:32
 
Quote:
skupnem ustvarjanju, saj smo se takrat odločili, da ustvarimo nov skupen forum, ki bo omogočal odprto sodelovanje, podporo in razvoj večini strani s podobno vsebino na teh področjih v Sloveniji.

V začetku leta 2001je vseh pet strani združilo moči in ustanovilo nov forum Svet pogovorov v odprtem načinu ustvarjanja(open source), kjer je prvi post ugledal luč sveta 05.02.2001.


sm opazu da je vsa zgodovina tega foruma zajeta v zadnjem odstavku.
bom mal napihnu s kakšno tehnikalijo
začel smo v ameriki na dragem serverju kt ps ... ampak je delal (bekapi so bli pa švoh ... na roko) ... ampak zarad velike razdalje in padajočih povezav ne glih 100% ... zato smo se za gape.org-om vred preselili v slovenijo kjer je uptime krasotec, dosegljivost isto, tehnična podpora in bekapi (in njih restore) pa neprimerljiva ... najbolje pa je to da je cena 0. časti pilcom.je pa dejstvo da smo imeli take usmeritve ... ne vem kaj je večino strani s podobno vsebino odvrnilo od sveta pogovorov, za večino ne vem, za kar nekaj njih pa vem.

control frik ...  Grin

you cannot control open source, you can slow it down, bot you cannot control it ... it's open
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1