Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 7569 times)
aryan
Ex Member

Re: Abortus - uboj otroka?
Reply #15 - 05.08.2003 at 14:11:53

Bardo_Thodol wrote on 05.08.2003 at 14:06:14:
Zadovoljstvo je aktivnost.

se strinjam. vsaka aktivnost (praksa) pa je zmeri podprta z znanjem (teorijo). razlicne aktivnosti, razlicni rezultati.

vcasih se kaksna aktivnost, ki nam prinasa zadovoljstvo, spreobrne pod vplivom casa in nam kasneje prinasa le nemir.
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #16 - 05.08.2003 at 15:53:45

Quote:
Jaz pa mislim, da današnji čas teče voda v grlo moškim in še malo pa se bodo potopili.
Ker so moški še vedno naravnani tako, kot, da so edini in edinstveni gospodarji sveta in nad vsemi, bijejo zadnji krik upora proti enakopravnosti žensk in njenim svobodnim odločitvam.

Ja to je ta logika, da ima zenskla edina pravico nad otrokom, tudi pri locitvi. Otrok je od obeh, tudi od oceta, saj ga ne vzgaja samo mati, oba sta enakovredna, zenska ni nic vec kot moski, in moski nic vec kot zenska ceprav rodi otroka, se ne pomeni, da si lahko ona sama lasti otroka!. Zakaj bi zenske odloctive bile dokoncne?
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #17 - 05.08.2003 at 18:17:44

Za več stvari se gre, zakaj je prav, da ima ženska popolno pravico do (ne)odločitve za splav.

Ko ima ženska otroka, je 100% prepričana, da je njen, medtem ko moški nikol ne more bit enako 100% prepričan. Zaradi tega je odgovornost ženske do otroka 100%, saj ga je rodila, medtem ko je oče samo "sodeloval". Zaradi takega razmišljanja imamo dosti mater samohranilk, očetov samohranilcev pa ne tolko. (Se pa strinjam, da bi morali imet očetje ob ločitvi več pravic, tudi do skrbništva otrok, čeprav se včasih zdi, da določenim kar paše, če se lahko z ločitvijo otresejo vsega, z otroki vred)

Prav tako prihaja otrok iz telesa ženske, do svojega telesa pa bi morala imet ženska vso pravico, ne res? Ali je telo njeno, otrok pa del ne-njenega telesa, ki bi ga morala rodit, tud če tega noče, in v čem se potemtakem razlikuje od razplodne živali?

Tudi se mi zdi, da je preobrazba ženske v matero precej bolj celostna stvar, kot pa moškega v očeta. Mogoče se v sedanjem času tega niti več ne čuti tolko, toda v prvih mesecih življenja je mati otroku nujna za preživetje, njeno življenje se zelo spremeni za precej dolgo časa, potrebna funkcija očeta pa se pojavi šele nekoliko pozneje.

Od matere se več zahteva, več pričakuje in se ji nalaga več odgovornosti. Zato ima ženska pravico do odločitve, ali bo tako odgovrnost sprejela ali ne.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #18 - 05.08.2003 at 21:43:40

Devi wrote on 05.08.2003 at 18:17:44:
Za več stvari se gre, zakaj je prav, da ima ženska popolno pravico do (ne)odločitve za splav.

Ko ima ženska otroka, je 100% prepričana, da je njen, medtem ko moški nikol ne more bit enako 100% prepričan. Zaradi tega je odgovornost ženske do otroka 100%, saj ga je rodila, medtem ko je oče samo "sodeloval". Zaradi takega razmišljanja imamo dosti mater samohranilk, očetov samohranilcev pa ne tolko. (Se pa strinjam, da bi morali imet očetje ob ločitvi več pravic, tudi do skrbništva otrok, čeprav se včasih zdi, da določenim kar paše, če se lahko z ločitvijo otresejo vsega, z otroki vred)

Prav tako prihaja otrok iz telesa ženske, do svojega telesa pa bi morala imet ženska vso pravico, ne res? Ali je telo njeno, otrok pa del ne-njenega telesa, ki bi ga morala rodit, tud če tega noče, in v čem se potemtakem razlikuje od razplodne živali?

Tudi se mi zdi, da je preobrazba ženske v matero precej bolj celostna stvar, kot pa moškega v očeta. Mogoče se v sedanjem času tega niti več ne čuti tolko, toda v prvih mesecih življenja je mati otroku nujna za preživetje, njeno življenje se zelo spremeni za precej dolgo časa, potrebna funkcija očeta pa se pojavi šele nekoliko pozneje.

Od matere se več zahteva, več pričakuje in se ji nalaga več odgovornosti. Zato ima ženska pravico do odločitve, ali bo tako odgovrnost sprejela ali ne.

To nima veze od koga je otrok, ce je moj bom skrbel enako za njega kot vsaka druga mati, nic slabsi ne bom, ne povelicevat materinstva, da je samo mati odgovorna za njega. Otrok rabi oba, zato ima enako pravico kot zenska. Saj si ga ni sama naredila ali brezmadezno spocela? Skrajnosti kot sta patriarhizem in matriarhizem sta odplela pri sociologih in psihologih.
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #19 - 05.08.2003 at 21:52:23

Devi wrote on 05.08.2003 at 18:17:44:
tolko, toda v prvih mesecih življenja je mati otroku nujna za preživetje, njeno življenje se zelo spremeni za precej dolgo časa, potrebna funkcija očeta pa se pojavi šele nekoliko pozneje.

d

Mas posesivne matere, ki vcepijo otroku Ojdipov kompleks, da se kasneje razvije v dusevnega bolnika. Bilo bi bolje, ce take matere otrok sploh ne bi imel.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #20 - 06.08.2003 at 17:18:41

exorcist wrote on 05.08.2003 at 21:43:40:
To nima veze od koga je otrok, ce je moj bom skrbel enako za njega kot vsaka druga mati, nic slabsi ne bom, ne povelicevat materinstva, da je samo mati odgovorna za njega. Otrok rabi oba, zato ima enako pravico kot zenska. Saj si ga ni sama naredila ali brezmadezno spocela? Skrajnosti kot sta patriarhizem in matriarhizem sta odplela pri sociologih in psihologih.

Itak da se strinjam. Verjetno so lahko moški popolne mame, moške in ženske vloge so tako že čisto pomešane v teh časih. In prav gotovo je treba se pogovorit z bodočim očetom, preden se ženska odloči za tak korak. Tudi si mislim, da se ne zgodi posebej pogosto, da ženska naredi splav, četudi je moški absolutno proti in si želi otroka.

V bistvu govorimo o tem, ali ima do splava pravico, če prav razumem. To pa ima.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #21 - 06.08.2003 at 17:45:55

Devi wrote on 06.08.2003 at 17:18:41:
Itak da se strinjam. Verjetno so lahko moški popolne mame.

Vidis tukaj omalovazujes in dvomis v mosko vlogo, ko uporabljas besedico VERJETNO, kako verjetno? Komot se kosamo, saj smo si enaki, kaj ne? Joj, joj, zdi se mi, da bi najraje moske videla mrtve, prej ko zive....
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #22 - 06.08.2003 at 18:02:40

Verjetno rečem, ker mislim, da je absolutno možno, vendar pa jaz nimam take izkušnje in tudi ne poznam nobenega očeta, ki bi ga kdaj vidla v vlogi matere. Kar pa ne pomeni, da to ni možno ali da se to ne dogaja. Ne vem, zakaj se ne bi.
Ne govorim tega, ker bi sovražila moške in tud predsodkov do moških po moje nimam Grin
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #23 - 06.08.2003 at 18:16:11

Devi wrote on 06.08.2003 at 18:02:40:
Verjetno rečem, ker mislim, da je absolutno možno, vendar pa jaz nimam take izkušnje in tudi ne poznam nobenega očeta, ki bi ga kdaj vidla v vlogi matere.

Aha, sem vedel, da imas predsodke glede moskih, ze Freud pravi, da nam zenske zavidate thingy in ste zenske v glavnem kastriranci, iz tega se kasneje razvijejo frustracije, histerije in manjvrednostni kompleksi ter latentno sovrastvo do nasprotnega spola, posebaj ce ostanete samske in vasa bioloska ura od tik-taka, pocutite se zavrzeno, nepomembne. To sovrastvo pravkar projeciras - stepas name in na druge moske.

Pred sabo imas ziv primer - mene, ki sem strucko za vse. Grin Ne gre se Devi toliko za to, kdo je sposobnejsi, ampak za enakovrednost spolov in obojestrasnko odlocanje. To bi bilo samovoljna odlocitev zenske, ce gre delat abortusa brez privoljenja moskega.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #24 - 06.08.2003 at 19:15:20

LOL, ja seveda, tak ko si rekel Grin Grin

Drugič pa rajši vnaprej povej, kaj bi rad slišal, pa na kak način bi rad, da ti pritrdimo pa se strinjamo s tabo, da ne bomo tak dolgo okol riti v žep hodli Wink Grin
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #25 - 06.08.2003 at 19:30:16

Devi wrote on 06.08.2003 at 19:15:20:
LOL, ja seveda, tak ko si rekel Grin Grin

Drugič pa rajši vnaprej povej, kaj bi rad slišal, pa na kak način bi rad, da ti pritrdimo pa se strinjamo s tabo, da ne bomo tak dolgo okol riti v žep hodli Wink Grin

Ja, taksen tip zensk ljubim, ki se pokoravajo moskim in so ustrezljive, se nikoli ne sklicujejo na svoj prav, odgovori so vedno pritrdilni, igrajo vlogo suznje in norice moskemu, kje so stari cejti, ko je bil se moj dedek ziv; jaz sem taksen nostalgik in romantik, saj si opazila kaj ne ? Po mizi se udari in kakor rece gazda, tako je.  Grin
Tale permisivna vzgoja je zanic, tako pravi Rugelj.

Se samocenzuriram, malce sem bil pregrob, da jih ne bom dobil po glavi od Administratorjev. Bitte, vergebe mir, ha, ha;D
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #26 - 07.08.2003 at 01:12:06

exorcist wrote on 06.08.2003 at 18:16:11:
Pred sabo imas ziv primer - mene, ki sem strucko za vse

kam bi pa stručko pol hotu tlačt svojga malega stručkota, če ženske ne bi bile 'kastrirane'?

hvala bogu da se je spomnu žensko ... glih tako kt je ...

jest si ne znam predstavljat bolj popolnega 'avtomobila'
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #27 - 07.08.2003 at 07:26:39

exorcist wrote on 06.08.2003 at 18:16:11:
Aha, sem vedel, da imas predsodke glede moskih, ze Freud pravi, da nam zenske zavidate thingy in ste zenske v glavnem kastriranci, iz tega se kasneje razvijejo frustracije, histerije in manjvrednostni kompleksi ter latentno sovrastvo do nasprotnega spola, posebaj ce ostanete samske in vasa bioloska ura od tik-taka, pocutite se zavrzeno, nepomembne. To sovrastvo pravkar projeciras - stepas name in na druge moske.

Pred sabo imas ziv primer - mene, ki sem strucko za vse. Grin Ne gre se Devi toliko za to, kdo je sposobnejsi, ampak za enakovrednost spolov in obojestrasnko odlocanje. To bi bilo samovoljna odlocitev zenske, ce gre delat abortusa brez privoljenja moskega.

Mislim, da ti je ta tvoj pijani fajmošter natrosil tolko neumnosti v to tvojo glavo, da ti že kar hudo seka.

Men se pa le zdi, da imaš manjvrednostni kompleks in vse frustacije ti, ker ti menda nobena ne da lule za matrat in stresaš takšne neumne tukaj gori po formu o ženskah.
Navsezadnje si še bogi.
Ali se res počutiš tako zavrženega in nepomembnega, da moraš s takimi gnilimi stavki lovit vsako pozornost, samo, da te nekdo opazi.
Ali te je vse te lepe besede katere izpisuješ tukaj gori in vsega sovraštva do žensk naučil ta tvoj fajmošter ???
Men se pa le zdi, da ti stepaš ves svoj neumni drek, ki je v tebi na ženske, le kaj so se ti tolko zasrale ženske, da jih imaš tok rad ???
Ha, stručko za vse, in kaj je to vse ???
Mislim, da ta samohvala pove vse o tebi, res si bogi, stručko za vse.
Men se pa le zdi, da ti in tvoj fajmošter ne morta več, ups, on tako ali tako ne sme, mu cerkev prepoveduje, in na koncu projecirata vso svojo sovraštvo do žensk na vse ljudi, katere srečata.
Bogi farani, a še sploh kdo hodi v cerkev ?

Še enkrat : vsaka ženska je človeško bitje in je enakopravni član družbe in lahko svobodno odloča kaj bo počela s svojim telesom.
Tudi aborus je njena popolnoma svobodna odločitev.

Vse ostale stvari zoper ženske se pa nahajajo samo v bolanih neumnih moških glavah kateri še vedno mislijo, da se svet vrti samo zaradi njih, vendar hvala bogu, vse manj je takšnih herojev neumja.
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #28 - 07.08.2003 at 11:15:06

Jaz zenske ljubim, hkrati pa jih preziram, drzim neko razumno distanco od njih, ker nikoli ne ves, kaj se jim rola po mozganih? Grin Lahko te popraskajo, poskodujejo, ko macke, ce nisi previden in ti zadajo smrtni udarec v tilnik, ali pa te cist zmesajo. So zvite bolj od vsake lisice oz. stenske ovijalke in to jim lezi v krvi, da manipulirajo z moskimi. Vse so se kako preracunljive, nastopajo pa v vlogih angelov, pod njihovo ovcicno kamuflazno tancico pa se skrivajo krvolocni zahrbtni volkovi. V materializmu sijejo moskega za faktor deset, ni ga tudi hujsega mascevanja kot je zensko mascevanje. Ze Judje molijo k Bogu: "O hvaljen bodi o Gospod, da se nisem rodil kot zenska"..... Gape pa zakaj si dal tako veliko funkcijo zenskam, si je ne zasluzijo, da se lahko uveljavljajo v vlogi Administratork in tolcejo po moskih, mene so skoraj hotele raztrgat, ampak jaz se jim ne dam, ker me vsaka hoce zase, ha, ha.....? Grin Ja, katera pa ne bi hotela lepega, postavnega in inteligentnega moskega, ha, ha? Kreden mislim, da bi se tudi tvoji sestri potocile skomine za mano, ko bi ji pokazal mojo sliko? Pardon, se popravljam, jaz sem strucko za zenske. Grin Grin

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #29 - 07.08.2003 at 17:51:38

exorcist wrote on 07.08.2003 at 11:15:06:
Pardon, se popravljam, jaz sem strucko za zenske. Grin Grin

Ja, saj se ti vidi. Zgleda, da imaš vgrajen en tak kompas, ki se vsakič, ko pride mimo kakšna potencialna grešnica, nezmotljivo postavi v pozor in pokaže nanjo. Če že ni grešnica, bi jo pa lahko kar ti naredil za grešno, da bi lahko potem na njej izživljal svoje fantazije in iz nje izganjal hudiča.

Razrešit moraš samo še en majčken problemček, namreč, zakaj ti noče nobena priti zadosti blizu, da bi lahko počel, kar si želiš počet.

Veliko uspeha.

bp
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3