vilma
5

MIR IN HARMONIJA V VSAKEM SRCU
Celje, Slovenija
V zadnjem času, me pogosto iščejo ženske, ki so bile tako ali drugače telesno zlorabljene v otroštvu, ali v svojem partnerstvu... Iščejo pomoč popolne neznanke, ali po telefonu, ali osebno... V bistvu ne morem veliko narediti zanje, pogovor in še kakšno terapijo, da jih psihično okrepim... In res z njihovimi izjavami, se moram tudi jaz strinjati, da država na tem področju naredi bore malo. Kolikor pa bi lahko naredila zanje, se ženske v zadnjem hipu premislijo, ker se bojijo svojih partnerjev... In bo tudi držalo; če je ženska že kot otrok doživljala nasilje v osnovni družini, si tudi potem poišče partnerja, ki isto izvaja to, kar naj bi bilo pozabljeno iz otroštva... Ne malokrat, me stranka, ki me poišče najprej vpraša, kdaj bo njen partner umrl, ker tega po 30 letih ne more več prenašati... Da je navkljub starosti še vedno "pesjanski" in razpadu jeter od alkohola - ima še vedno moč, da jo udari... Trenutno imam dva zanimiva primera o nasilju v družini... Prvi je, da je gospa iz znane družine, kjer je bil na prvem mestu denar in pa ugled, ter da se za štirimi stenami že 35 let dogajajo pretepi, da o tem okolica sploh ne ve... In ker je to pač tabu, za visoki razred družbe, drugi pa primer, pa je ženska, ki je to že dala skozi otroštvo, pa se nadaljuje naprej v njeni družini. Ker ta mlada ženska ni nikoli urigirala pri organih pregona, in je želela uiti nasilnežu, ter je odpeljala otroke, jo je ta praktično prijavil za ugrabitev otrok in je zdaj kazensko odgovorna... Kako se bo zgodba odvijala ne vem, čutim pa, da se na stran pretepenih žensk, le malo kdo upa tako očitno postaviti, da bi pričal proti njemu, ker kot večina ljudi razmišlja; "Ne maram se vmešavati tja, ker me nič ne briga!"
Vem, da ta topic ne more rešiti ničesar. Notri je samo moje razmišljanje in pa o poslantvu, ki ga imam, da pomagam in ozaveščam ljudi...
Pozdrav
Vilma
|