Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 55299 times)
LittleStar
Ex Member

Re: Prem Rawat- Maharaji v Ljubljani 19. 20.
Reply #45 - 11.07.2003 at 08:34:24

gape wrote on 11.07.2003 at 03:22:37:
skratka sporočam vam

T E Ž K I   S T E

človek hoče pomagat, je model pomagu menda 12.000.000 ljudem, sai baba gradi bolnice kot za šalo, v njih je vse zastonj ... vi jih kurcate ... skoz ... bog se vas usmil.

kaj vas motijo ljudje, ki pomagajo drugim ljudem ???

ne štekam.

res ne

pa sej sm kr neki tega prebral ... dons se je treba zavedat ... reklama se drago plača in če si jo znaš narest, jo pač maš ... đabe ... drugi ti jo delajo, ker te kurcajo ... in ti se ne sekiraš in jih ne prepričuješ da temu ni tako ...

eni si izberejo tako pot ... lonely rider ... eni pa imamo radi družbo ... eni smo pač čudni

eni smo biliverji

drugi so pa skeptiki

spet tretji pa imajo izkušnjo

ti VEDO to je to ... to si bom ufura za vsak dan ... kar pa ostane časa, bom pa izkoristu za še boljše izkušnje ... in filinge ... in stanje zavesti ... in mir ... in ljubezen ...

Mene noben ne moti, ki pomaga ljudem (kdo je to sploh rekel?) Moj point je bil, da ne rabim hodit v neko dvorano takšnega človeka gledat. Dovolj mi je, da vem, kar je dobrega naredil (to je itak subjektivno, kako bomo kakšna dejanja ocenili) in ta point sem tud hotla stojchiju nekako predstavit, mi pač ni najbolj ratalo, ker nisem mela izkristaliziranega. Moje mnenje je, da se stojchi naslaja ob vsem tem in se še vedno naslanja na učitelja in to se mi ne zdi drža enega, ki se tolk hvali o tej svetlobi, ki jo je 'prejel'. To je edino moj dvom. Nekaj me pač moti okol tega, pa ne znam točno vedet kaj. Seveda pa navsezadnje, zakaj bi se trudila za drugega, če njemu tako paše. Tud jaz sem beliver, gape. Vsak pač verjame, kakor ve in zna. Zame ni noben čuden, sploh pa ne ti, gape, tud če bi rad bil. Si čist povprečen Zemljan in dokler nismo ljudje v svoji najvišji možni obliki, bomo to tud ostali, in nobenemu se ne bo poznalo, da smo živeli. Ja, res me moti, da takšne stvari niso zastonj, če že.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #46 - 11.07.2003 at 09:04:24

gape wrote on 11.07.2003 at 03:22:37:
človek hoče pomagat, je model pomagu menda 12.000.000 ljudem, sai baba gradi bolnice kot za šalo, v njih je vse zastonj ... vi jih kurcate ... skoz ... bog se vas usmil.
kaj vas motijo ljudje, ki pomagajo drugim ljudem ???
ne štekam.
res ne

pozorno prosim preber pa se pol mal ustav in razmisl.

pomagati, delati dobro itd.

kot sem ze velikrat kle gor pisu je dobro, pomaganje drugim (v nadaljevanju socutje) lahko na prvi pogled nekaj drugega kot je v resnici.

kle spodi mas par klasicnih primerov, ki naj sluzijo za ilustracijo nekega pointa (zato prosim da se osredotocis na point ki ga hoce povedat in se ne obesat na druge stvari). zdej ce bos razumel ok, ce pa ne, bos pa sele cez neki casa in tokih izkusenj do istis spoznanj prsu.

1. zasvojenec z alkoholom prosi za alkohol. ce mu ga damo bo to sucutje njegovi bolezni... ce pa mu ga ne damo, bo to socutje njegovemu zdravju. ce mu ga damo, bomo za kratek cas nardil nek oddih pijancu, ampak pol bo spet scasoma prsla nazaj potreba ki je ne bo mogu zdrzat, in ponavad vsakic vecja. ce jaz polivam olje na ogenj se ta nikol ne bo ugasnil, mogoce le za kratek cas "zadusil", ampak spet nazaj zagorel se v vecjem plamenu. na podobn nacin mi ne mormo na tak nacin resit nbenga problema, lahko ga le za nekaj casa postavimo v ozadje. zdrav clovek ima veliko vec moznosti ziveti polnejse in bolj zadovoljno zivljenje kot zasvojen pijanec. torej katero socutje je zdaj res socutje?

2. ce jaz le trgam liste "plevela" (neki kar povzroca neprijetnost) bojo te spet nazaj stalno rastl in to se lahko nadaljuje v nedogled. ampak ce mi odstranmo korenino plevela, se ga bomo resil enkrat za vselej. torej problem je treba resevat tam kjer je, ne tam kjer se ga ne da razresit, ampak le stalno "olajsevat", s tem da je olajsanje iz dneva v dan manjse, trud pa iz dneva v dan vecji.

3. dojencek joka in mi lahko zmotno zakljucimo da joka zarad tega ker je lacen in mu damo za jest. ampak on je jokal zarad bolecine ki mu jo povzroca napenjanje v zelodcu, in ne zarad lakote. a bo nase hranjenje v tem primeru res "socutje".

4. ce sem jaz lacen, koliko lakote mi bo potesil ce si grem oprat avto, ali kupit novega? problem je treba resevat tam kjer je, ne tam kjer se ga ne da resit, ampak le zacasno "pozabit" na problem. v to grupo spadajo raznorazne oblike "slepil" kot so droge, avtosugestije itd.

smisel?

problem lezi v nasi misidentifikaciji in posledicno v potrebah ki jih ta misidentifikacija povlece za sabo. zdrav clovek ne potrebuje droge za obstoj ali zadovoljstvo. med tem ko nekdo ki je zasvojen z drogo, ga ta sprav v tako iluzijo da jo on nujno potrebuje za prezivetje in to tok hudo, da se sam vn ne more resit nikol.

mi se poistovecamo z materijo, ki se deli na grobo (fizicno telo) in subtilno (astralno telo z vsemi komponentami ki jih je velik). ne glede na to kolk mi te dva "sfriziramo" v raznorazne oblike, v koncni fazi ne bomo dobil zadovoljstva, ker ga tam ni. scasoma bomo vsi prsli do tega. zadovoljstvo lezi v nasi izvorni cisti poziciji (dusa, ki je onkraj materije) in ta tam vecno sluzi Bogu (ki je tudi onkraj materije).

individualna dusa in Bog sta eno, ker sta nerazdruzljiva, a sta hkrati razlicno. eno je potenca/energija (svetloba), eno je substanca/energetik (ogenj). ogenj in svetlova nista eno in isto, sta razlicna, ampak sta hkrati nerazdruzljiva in sta eno. ko imamo hkratno razlicnost in enost je to podlaga za ljubezen. kot sem ze velikrat pisu, sta za ljubezen potreba dva (individuma) ki se zdruzita v eno (isti interes), ampak se zmeraj ostaneta individuma.

zakaj je pomaganje drugim in delanje "dobrega" njihovim boleznim v obliki zmotnega poistovecanja slabo in jih zato "kurcamo"? zato ker obljubljajo eno, in mi (nevedni) jim verjamemo, na konc se zgodi to da ne dobimo tistga kar nam je obljubljen (zadovoljstvo, izpolnitev, mir), ko se zacnemo pritozevat oni dvignejo roke od sebe, ces da niso oni nic za to odgovorni in s tem zgubimo cas in energijo in vse, ki bi ga lahko namenil za naso vecno dobrobit. nekaterim se celo zmesa, dobijo mentalne motnje ki se jih ne da kr tko resit. ce jaz na papir narisem jabolko kolk lakote mi to jabolko lahko potesi. ceprav na prvi pogled res zgleda da je jabolko ampak ni. to je iluzija. po cem lahko vemo da kvazi-mojstri nimajo miru, izpolnjenosti itd. mal odrpi oci... in ne padat na raznorazne "ti poslusaj kaj jaz govorim, ne gledat kaj jaz delam" in da se mojster lahko napije in ga to ne bo "affectal" in podobne oslarije. prosim odpri oci.

kaj je dobrega v vsem tem? negativne izkusnje ki nas indirektno potiskajo v smeri prijetnih. in sele ko bomo dovolj iskreni in pogledal dost globok vase bomo vse te stvari razumel.

jaz ne pravim da je grobo ali subtilno telo nesmiselno in se mu je treba odpovedat, postati asket. ampak ko mi ugotovimo zakaj je sploh prislo do tega da se zmotno poistovecamo (in ob tem dozivljamo tesnobo) bomo zraven tud zvedl da je to isto telo tud eden izmed zelo pomembnih instrumentov s katerim mi lahko ta problem resimo. skrivnost je v "pravilni" uporabi.

tko kot je govoru Buddha. ce ga napnes prevec bo pocil, ce ga ne napnes ne bo igral. torej srednja pot je tista ki jo iscemo. princip srednje poti je povsod najbolj uspesn princip, le da ga mi pod vplivom iluzije (bolezni, zasvojenosti) izvajamo tam kjer nam skoduje. s principom srednje poti si zrihtamo strup, tko kot si lahko pijanec s srednjo potjo zlahka zrihta alkohol. ampak a je to res dobro zanj?
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #47 - 11.07.2003 at 09:50:04

Aryan, nič novega, to že pišeš odkar si tukaj gori in se nonstop ponavljaš.
Pijanec, dojenček, lakota, ma ti si totalno zasvojen z bedarijami.
Pol po tvojem nihče nikomur nebi smel pomagati.
Pozorno preberi, čeboš seveda razumel poanto.

Pijancu ni treba dati denarja, ker si bo ziher kupil alko, greš v trgovino in mu kupiš kaj za jest in mu neseš, če bo želel jesti bo, če ne tudi prav.

Vsaka mati ali oče se prvo prepriča zakaj dojenček joka in potem reagira, ta fora o dojenčku lahko zraste samo v bolanem umu, izgleda, da še nimaš otrok, da klanfaš tole eno in isto bedarijo nonstop, ko jih boš imel boš drugače razmišljal.

A ti ženisem nekje napisal, da če si lačen in pelješ avto v palnico, namesto, da bi šel in se najedel, da si nor, potem bodi lačen in flikn od lakote, sej, če je že tako, da imaš rejši opran avto, kot pa potešeno lakoto, potem si zaslužiš, da te še bolj zvija, da se ti delajo dobri vozli po vampih, ker to naredi samo norec, nikakor pa zavesten človek, posebno človek, ki se zaveda lakote.

Aryan, tudi kup dreka nabitega na palico je lahko šopek, vendar, drugače diši.   Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #48 - 11.07.2003 at 10:02:21

gape, zakaj jih kurcamo II.

se bolj enostavno povedano.

obljubljajo nekaj (mir, zadovoljstvo...), dajo nekaj drugega (tesnoba, vznemirjenje...), le da se to opazi na dolgi rok. mislis si da bos dobil to, pa dobs nekaj drugega. bos zadovoljen s to prevaro/iluzijo, ki je vcasih ne opazmo na prvi pogled?

in pol se izmisljajo raznorazne teorije zakaj se ni zgodil tist kar so obljubljal...

ampak gape, kaj nej ti se recem. probi pa spoznaj. to kar se mi dons zdi da je dobr, se lahko jutr izaze da ni lih ciz tko. ce pa smo dovolj ponizni da vcasih poslusamo koga od "izkusenejsih" pa se lahko veliko (ne vseh) takih neprijetnih izkusenj ognemo.

Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #49 - 11.07.2003 at 10:03:42

Quote:
Mene noben ne moti, ki pomaga ljudem (kdo je to sploh rekel?) Moj point je bil, da ne rabim hodit v neko dvorano takšnega človeka gledat. Dovolj mi je, da vem, kar je dobrega naredil (to je itak subjektivno, kako bomo kakšna dejanja ocenili) in ta point sem tud hotla stojchiju nekako predstavit, mi pač ni najbolj ratalo, ker nisem mela izkristaliziranega. Moje mnenje je, da se stojchi naslaja ob vsem tem in se še vedno naslanja na učitelja in to se mi ne zdi drža enega, ki se tolk hvali o tej svetlobi, ki jo je 'prejel'. To je edino moj dvom. Nekaj me pač moti okol tega, pa ne znam točno vedet kaj. Seveda pa navsezadnje, zakaj bi se trudila za drugega, če njemu tako paše. Tud jaz sem beliver, gape. Vsak pač verjame, kakor ve in zna. Zame ni noben čuden, sploh pa ne ti, gape, tud če bi rad bil. Si čist povprečen Zemljan in dokler nismo ljudje v svoji najvišji možni obliki, bomo to tud ostali, in nobenemu se ne bo poznalo, da smo živeli. Ja, res me moti, da takšne stvari niso zastonj, če že.

Veš ali samo misliš, d ate noben ne moti ???
Zakaj pa nebi šla gledat v neko dvorano nekega človeka, se počutiš večjo, bolj izpopolnjeno ali pa samo iz prezira, ker "ON" pač nekaj in nekdo je ???
In kako veš kaj je dobrega naredil, si se na lastne oči prepričala ali te je pa nekdo nahecal in ti slepo verjameš ???
Nekdo se naslanja na učitelja, nekdo na steber, nekdo pa pade, ker se nima kam naslonit, tale tazadnja je huda.
In zakaj dvomiš, na koncu te bo še dvom pojedel, dvom je velik neprijatelj, dvom fila ego, ego ustvarja dvom, vse samo, da nas zavede in ti s emu prepuščaš ???
Dvom v to, dvom v ono, ali dvomiš še o čem drugem ???
Kako bi se pa ti trudila za drugega, takole, kot si tu pisala ???
Vsak verjame kakor ve in zna, a tu ni dvoma ???
Nobeden ni čuden, pa Gape tudi ne, čudno ???
Zmota, kaj se ne bo poznalo, da smo živeli ??? in kaj, tebe to boli, hočeš, da se pozna, da si živela, potem postani nekdo, pa se bo še stoletja poznalo, vendar, za to moraš nekaj narediti, ne pa samo čakati in se izgovarjati na vse možne načine.
Zdej te že moti, kaj pa ko greš v trgovino, te ne moti, da moraš plačati, ali pač misliš, da drugi serjejo denar in da je za njih vse zastonj.
Vsi za mene, jaz za nobenga.   Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #50 - 11.07.2003 at 10:22:42

Little Star, jest tud ne rabim hodit v Ljubljano gledat M., iz enakih in podobnih razlogov kot ti. Ampak stojči je takoj zaključil, da je to samo zato, ker se nimam rada.

Narbit se imam pa preveč rada? Grin
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #51 - 11.07.2003 at 10:40:29

ana wrote on 11.07.2003 at 10:22:42:
Little Star, jest tud ne rabim hodit v Ljubljano gledat M., iz enakih in podobnih razlogov kot ti. Ampak stojči je takoj zaključil, da je to samo zato, ker se nimam rada.

Narbit se imam pa preveč rada? Grin

Grin
Ja, res zanimivo, kakšni zaključki se vse porajajo tistemu, ki mu rečeš: ne, hvala, sem prijazna do sebe.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #52 - 11.07.2003 at 10:58:53

Quote:
se bolj enostavno povedano.

obljubljajo nekaj (mir, zadovoljstvo...), dajo nekaj drugega (tesnoba, vznemirjenje...), le da se to opazi na dolgi rok. mislis si da bos dobil to, pa dobs nekaj drugega. bos zadovoljen s to prevaro/iluzijo, ki je vcasih ne opazmo na prvi pogled?

in pol se izmisljajo raznorazne teorije zakaj se ni zgodil tist kar so obljubljal...

ampak gape, kaj nej ti se recem. probi pa spoznaj. to kar se mi dons zdi da je dobr, se lahko jutr izaze da ni lih ciz tko. ce pa smo dovolj ponizni da vcasih poslusamo koga od "izkusenejsih" pa se lahko veliko (ne vseh) takih neprijetnih izkusenj ognemo.

končno zadost enostavno

če zdej prov na M prešaltam, čeprov gre to za vse mojstre in vse ki 'delamo drugim tisto kar bi radi da drugi delajo nam'.

m ti obljublja nekaj (mir, zadovoljstvo...)
in to ti tud da
na dolgi rok ti očitno fašeš 'tesnobo in vznemirjenje', zdej za to seveda lahko obtožiš svojega učitelja ali pak svojo okolico. kogarkoli razen sebe.
zdej al maš prov al si v zmoti, je stvar osebne interpretacije, ponavadi pa predvsem izkušnje.

mojster m obljublja samospoznanje. to pač ni tisto v kar si se ti zapiču aryan. samospoznanje je ... nekako ... tm ... pol poti ... pol je še kr neki dela ...

in zdej, če se teb ustav tm k se ustav mojstrovo učenje in je teb to premal ... lahko seveda začneš kurcat mojstra, al pa začneš iskat druzga mojstra, al pa si vzameš vede in ne jebeš nobenga živečega mojstra. in vlečeš pomoč zase in za svoj nadaljni razvoj iz njih.

zdej, zakaj je tolk grozno, če je npr gape, tolk slab učitelj da ti lahko pokaže samo kratek, začetni del poti, ne vem, še vedno pa verjamem da je bolje da ta del skušam komu osvetlit, kot da bi tega ne počel.

se reče ... ni to neka prevara - iluzija ... tko pač je.
ni za vsakogar vse ... in samospoznanje po mojem pač še ni razsvetljenje ... samospoznanje je tm nekje okrog četrtga nivoja pomoje ... ob prehodu ... ta srednje razsvetljenje, ko ti je jasno kaj iščeš in kam greš ... manjkajo ti samo še orodja za to izvest.

zakaj se ni zgodil, mislm da je jasno ... nisi bil pripravljen ... še je potrebno delo ... sej ne da ga kdaj zmanjka.

spoznavam vsak dan aryan ... nč bat ... ni niti noben blem, se samo pogovarjamo ...

in te morm razočarat ... po mojih merilih je maharađi izkušenejši od marsikoga ... drzni bi se clo zapisat ... malo jih je ki so izkušenjejši od njega.
z lahkoto verjamem da model ni perfect ... ampak jest verjamem da je utelešeni mojster ... lahko da kakšen od očitkov zdrži. ne vem. verjamem pa da model dela dobro.

se mi zdi aryan da ti splOh ne štekaš srednje poti ... point je v poti. in če ima nekdo znanje, da te pripelje do sredine poti ... krasen model ... da to ni konc poti ti pa verjetno tud Ni treba razlagat, če si že do tja pršu.

AL SI SE PREŠVERCU ???
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #53 - 11.07.2003 at 11:12:18

Ste se pa kdaj resnično v svojem srcu vprašali, sem mar res prijazen do sebe ???

Za brati glih ni, da bi bli tako prijazni do sebe, zakaj se pa potem počutite kar naenkrat ogroženi, če vas nekdo nekam povabi.
Men se zdi, da vas je večino strah, da vam bo kdo v resnici pokazal, kolk se mate " radi ".

Kaj vse dela egič.

???????????????????????????????????????????????????
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #54 - 11.07.2003 at 11:24:44

Glej, tule si si krasno odgovoril:

Quote:
Men se pa zdi, da dokler bomo poskušali postati "nekdo", kot recimo, Jezus, Buddha, ali vsi ostali svetniki in vse ostale ipolnjene osebe, da tako dolgo ne bomo prišli nikamor, ne smemo se truditi postati Jezus ali Buddha ali kdorkoli drug, mi enostavno moramo postati kar je naša lastna nrava.
Ker če se trudimo postati Jezus, to ne bomo nikoli postali.
Mi moramo izpolniti svojo nravo.
Smešno bi bilo vprašati ptico zakaj leti, to je njena nrava in še bolj smešno bi bilo se truditi leteti, ker to le ni naša nrava.

Mi enostavno moramo postati to kar smo.

Zdaj razumeš?? Vsak mora (naj bo), kar je. Moje mesto je tu, kjer pač je.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #55 - 11.07.2003 at 11:40:58

gape wrote on 11.07.2003 at 10:58:53:
m ti obljublja nekaj (mir, zadovoljstvo...)
in to ti tud da
na dolgi rok ti očitno fašeš 'tesnobo in vznemirjenje', zdej za to seveda lahko obtožiš svojega učitelja ali pak svojo okolico. kogarkoli razen sebe.

seveda sem kriv tudi jaz. zato ker ce dobim vznemirjenje in tesnobo sem ocitno izbral napacnega svetovalca.

Quote:
zdej al maš prov al si v zmoti, je stvar osebne interpretacije, ponavadi pa predvsem izkušnje.

se strinjam. mamo prijetne in neprijetne izkusnje. opozorim tudi na to, da prijetna izkusnja ki je zacasna in minljiva je tudi v koncni fazi neprijetna.

Quote:
mojster m obljublja samospoznanje. to pač ni tisto v kar si se ti zapiču aryan.

jz sm se zapicu v samospoznanje. ampak v tem samospoznanju k jaz nanjga ciljam se nahaja tud informacija o Absolutu/Bogu in moji vecnem odnosu z njem. in ce ti to lahko prinese se vecno neizpuhtljivo ljubezen, zadovoljstvo in mir, kaj mi pol se manjka?

Quote:
al pa si vzameš vede in ne jebeš nobenga živečega mojstra.

no vids, tuki si se zmotu. jaz se kako spostujem zivece mojstre... ampak ne zamenjevat dokoncno realiziranih mojstrov s kvazi-mojstri. teh drugih res ne "jebem", razen tok da si z njimi lazje definiram tisto kar je pravo in obenem spoznam stranske in skodljive ucinke nekoga ki prevec umetno spumpan.

Quote:
in te morm razočarat ... po mojih merilih je maharađi izkušenejši od marsikoga ... drzni bi se clo zapisat ... malo jih je ki so izkušenjejši od njega.

pol pa ti predlagam da se bolj povezes z njem in se ucis s pomocjo izkusenj. ce bojo prijetne ali neprijetne na dolgi rok pa bos sam najboljs ugotovil.

problem je da ce ti izves kaj ne (ko bos to izvedu), s tem se ni nujno da izves tud kaj ja, ker logika tuki ne zadostuje dost natancno.

Quote:
z lahkoto verjamem da model ni perfect ... ampak jest verjamem da je utelešeni mojster ... lahko da kakšen od očitkov zdrži. ne vem. verjamem pa da model dela dobro.

ce nekdo daje zasvojencu drogo je zame dobro pri tem lahko le to, da lahko drugi opazmo ucinke tega na dolgi rok nekoristnega delovanja, ki ne prinasa nc kej prijetnega ne za enega ne za drugega.
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #56 - 11.07.2003 at 12:19:34

Quote:
Glej, tule si si krasno odgovoril:

Zdaj razumeš?? Vsak mora (naj bo), kar je. Moje mesto je tu, kjer pač je.

Jaz skoz neki razumem, sam se trudim, da še ti razumeš.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #57 - 11.07.2003 at 12:29:34

Quote:
no vids, tuki si se zmotu. jaz se kako spostujem zivece mojstre... ampak ne zamenjevat dokoncno realiziranih mojstrov s kvazi-mojstri. teh drugih res ne "jebem", razen tok da si z njimi lazje definiram tisto kar je pravo in obenem spoznam stranske in skodljive ucinke nekoga ki prevec umetno spumpan.

kolkr jest vem, človek postane mojster, ko doseže peti nivo zavesti. to pač ni dokončna realizacija. je pa mojstrstvo. če imava spet drugačne definicije pač ne morem pomagat
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #58 - 11.07.2003 at 12:38:43

Quote:
Jaz skoz neki razumem, sam se trudim, da še ti razumeš.

Lepo. Še lepše pa bi blo, če bi rekel, da potem ti tud kaj bolj razumeš, ko jaz bolj razumem ??? Grin
Ker, navsezadnje res ne vem, zakaj ne bi šla pogledat kako in kaj?  Wink
V vsej zadevi pa se je meni 'šlo' bolj za tisto, kar me je zmotlo pri stojchiju ???
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #59 - 11.07.2003 at 13:00:25

gape wrote on 11.07.2003 at 12:29:34:
če imava spet drugačne definicije pač ne morem pomagat

pol pa so na vrsti le se izkustva, bodisi prijetna, bodisi neprijetna.

ko sem bolan (se pocutim neprijetno) in mi da zdravnik injekcijo z zdravilom bo sprva to izkustvo neprijetno, ker bo mal zabolelo, ampak koncni rezultat bo dolgotrajno zdravje (prijetnost).

ce pa mi kdo le zacasno lajsa, ali jo pomaga "pozabit", ali pa celo podpihuje mojo bolezen bo pa to lih obratno. sprva prijetna izkusnja se bo pod vplivom casa spremenila v se bolj neprijetno kot na zacetku.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9