Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5
(Read 16363 times)
LittleStar
Ex Member

Re: Ali ljubimo vsakega drugače?
Reply #15 - 02.07.2003 at 13:38:11

Quote:
med dvema minljivima osebama ne more bit brezpogojne ljubezni, ampak le zacasna. od kje prihaja pol ta nasa zelja po brezpogojni ljubezni, ce pa ta "kot se zdi" ne more obstajat, ker ce nic druzga bo zihr en od teh dveh prej umrl kot drug? torej od kje? iz iluzije ali iz resnicnosti?

To vprašanje sem tudi jaz izpostavila - s kom pravzaprav imamo odnos? Itak sami s seboj. Ali sploh vidimo partnerja...?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #16 - 02.07.2003 at 13:38:43

Quote:
Kaj pa če si samo domišljamo, da potrebujemo nekaj, nekoga, nekako lažno ovrednotimo nekaj, ker si ne upamo spoznati - priznati, da v resnici ne potrebujemo drugega ali nekaj za svojo srečo?

lahko da, ampak kaj pa ce ne? (a ti izkusnje nic ne povejo).

Quote:
Ne upamo biti nepomembni. Ker človekov ego je še posebej tu pretkan, in tud tu nas okoli prinaša, ker malokdo si upa biti gol, brez mask.

tak clovek brez mask je po mojih prepricanjih iskren, in ne bo nikol vsaj pri zavesti ne, zakljucval da za svojo sreco ne potrebuje nikogar drugega, ker bi s tem unicil vsakrsno moznost za ljubezen. brez ljubezni ni zadovoljstva, brez zadovoljstva nima smisla obstajat.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #17 - 02.07.2003 at 13:39:42

Quote:
To vprašanje sem tudi jaz izpostavila - s kom pravzaprav imamo odnos? Itak sami s seboj. Ali sploh vidimo partnerja...?

ce mislis da obstajas le ti, in nihce drug, potem ga res ne bos nikol "vidla". in ce mislis da obstajas le ti in nihce drug, ne bos nikol zadovoljna.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #18 - 02.07.2003 at 13:52:09

Ljubezen je samo ena, se pa v vsakem odnosu drugače izrazi. Drugače pa se izrazi zaradi nas samih, ker se izražamo skozi vzorce, ki jih v tistem odnosu spravljamo na plano.
Se mi zdi, da se v vsakem odnosu učimo enako ljubiti, samo lekcije so drugačne. Ko lekcij več ne bo, bodo vsi odnosi enaki, s popolnim izražanjem, sprejemanjem in prepletanjem ljubezni.

aryan:
Quote:
ce se en druzga ne potrebujeta, potem med njima ne more bit ljubezni.

Če nekoga potrebuješ, to ni ljubezen, ampak potreba.
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...

In ko se dva ne potrebujeta več, ker sta samozadostna, se šele začne ustvarjanje. Sodelovanje dveh samozadostnih v graditvi nečesa več, kot lahko ustvari en sam, združevanje moči in ljubezni za doseganje višjega cilja.

si mislim...
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #19 - 02.07.2003 at 13:55:18

Devi wrote on 02.07.2003 at 13:52:09:
Sodelovanje dveh samozadostnih v graditvi nečesa več, kot lahko ustvari en sam, združevanje moči in ljubezni za doseganje višjega cilja.

sodelovanje dveh za uresnicitev necesa visjega ni ljubezen? kako bi pa ti temu rekla?

lih o tem jaz stalno govorim. ljubezen je zrtvovanje svojega interesa za dosego skupnega, ki pa mora bit obvezno visji, da ju drzi skupi.
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #20 - 02.07.2003 at 14:05:42

devi, jaz ne razumem zakaj bi sploh nekaj ustvarjal z nekom drugim, če pa sem  (kao) samozadosten...

če sam sebi zadostuješ, to pomeni da ne rabiš nobenega več, s katerim bi kaj ustvarjal... (vse lahko ustvariš sam)

je pa vprašanje če smo Mi res samozadostni...

po mojih izkušnjah nismo

LP

Back to top

Hari bol

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #21 - 02.07.2003 at 14:10:58

no ljubezen je tako vedno, samo v prvem primeru je skupnost dveh namenjena doseganju ljubezni, v drugem pa izražanju ljubezni skozi ustvarjanje.

Prvo je učenje, drugo pa umetnost.

Ljubezen se mi ne zdi usmerjena v žrtvovanje svojega interesa zaradi ljubezni, pač pa v polnjenje osebnega interesa z ljubeznijo. Ko si popoln, so tudi osebni interesi skupni, vse je skupno, vse je statično, razen namena... ta pa še vedno zahteva izražanje.

Mislim da je ustvarjalnost skrajni vidik ljubezni.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #22 - 02.07.2003 at 14:12:35

Quote:
lih o tem jaz stalno govorim. ljubezen je zrtvovanje svojega interesa za dosego skupnega, ki pa mora bit obvezno visji, da ju drzi skupi.

Verjetno tolk govoriš o tem, ker ne razumeš. Žrtvovanje svojega interesa za dosego skupnega je iluzija, predvsem pa nemožno. Kako bi bilo sploh nekaj skupnega dobro, če ni dobro v prvi vrsti zate?
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #23 - 02.07.2003 at 14:19:15

mind wrote on 02.07.2003 at 14:05:42:
če sam sebi zadostuješ, to pomeni da ne rabiš nobenega več, s katerim bi kaj ustvarjal... (vse lahko ustvariš sam)

Po moje ne moreš vsega ustvariti sam, saj si samo ena duša, z določeno količino energije... dve duši je imata skupaj več... in po moje je še en vidik, poleg potrebe po ustvarjalnosti, vsaj tukaj na zemlji... igra... igra pa se lahko razvija samo v odnosu.

Mislim, da je v lastnostih ljubezni oboje, ustvarjanje in odnosnost. S kakim namenom, pa ne vem... mogoče je to želja ljubezni po lastni nadgradnji?
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #24 - 02.07.2003 at 14:35:12

Quote:
Po moje ne moreš vsega ustvariti sam,

nisi prej pisala, da smo mi samozadostni in da če nekoga potrebuješ, to ni ljubezen ampak potreba ?

bi prosil tebe devi in littlestar da pojasnita svoje videnje samozadostnosti, ker se mi nekak zdi, da iz stavka v stavek govorita drugače

torej ali smo mi samozadostni (torej smo sami sebi dovolj, sami sebe lahko zadovoljimo...itd..itd) ali nismo in potrebujemo nekoga ?

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #25 - 02.07.2003 at 14:35:37

Quote:
Žrtvovanje svojega interesa za dosego skupnega je iluzija, predvsem pa nemožno. Kako bi bilo sploh nekaj skupnega dobro, če ni dobro v prvi vrsti zate?

ce je "skupni" interes, to pomeni da je dobro za oba, se prav tud zame, kajne? Wink

primer.

imas hromega in slepega cloveka. interes/cilj jima je pridt iz kraja A v kraj B.

ce slep clovek (ki lahko hodi) da na rame hromega (ki lahko vidi) bosta brez tezav prisla iz kraja A v kraj B. temu se rece sodelovanje, ki je dobro za oba. kaj pa sta zrtvovala? zrtvovala sta svoj ponos, da sta samozadostna, da ne potrebujeta pomoci drugega za dosego kateregakoli cilja.

in za dosego koncnega cilja, tj. brezpogojne ljubezni (se pravi vecne) sta prav tako potrebna dva, ki morta zrtvovat svoj interes (ponos) da dosezeta skupnega (hkratno zadovoljstvo enega in drugega).

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #26 - 02.07.2003 at 14:37:45

Quote:
ce je "skupni" interes, to pomeni da je dobro za oba, se prav tud zame, kajne? Wink

???
Kako lahko žrtvuješ svoj interes za dosego skupnega? Če pa je skupni tudi tvoj? Maš kakšen primer?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #27 - 02.07.2003 at 14:42:23

Quote:
???
Kako lahko žrtvuješ svoj interes za dosego skupnega? Če pa je skupni tudi tvoj? Maš kakšen primer?

mas v prejsnem postu primer, in lahko ta post zbrises.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #28 - 02.07.2003 at 14:46:22

Ljubezen do partnerja  ti itak samo pomaga, da se zliješ v eno v seb. Naperjenost ljubezni na zunanji objekt  je po moje  potrebna zato, da s tem,  ko se temu  drugemu zarad njegove naprejenosti nate dogaja isto kot teb, dobivaš ena izkušnjo/jamstvo univerzalnosti, ki je za induvidualno izpolnjenost nujno rabiš.

Po moje ma naperejnost ljubezni na objekt točn to nalogo, ki jo moraš opravt, drgač si eno s sabo lahko samo v enmu narcisoidnemu smislu, več al manj samo znotraj svojga ega.  Naperjenost ljubezni na objekt izven sebe mora v teb  sprožit  eno metamorfozo, ki ti omogoča, da tud nase lahko gledaš kot na nekoga drugega in šele zlitje s tem drugim v seb te izponi v eno univerzalno enost  Tongue Smiley.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #29 - 02.07.2003 at 14:46:59

Quote:
Zakaj nekoga bolj, nekoga manj? Ali pa je to samo navidezno, saj intenziteta čustev ni merilo ljubezni?

Človek, ki ljubi, ljubi. Koliko resnice smo sposobni prenesti? Koliko iluzije imamo okrog partnerjev?

Pravzaprav mi ni najbolj jasno, kaj sploh sprašuješ, niti mi ni kaj dosti jasno o čem debatirate. Lahko kdo kaj pojasni?

bp
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5