Lahko ego poimenuješ tudi hudič (več ali manj velik hudič), ja... ki je posrednik med nami (duhovno jedro) in svetom (imo).
Tule bo nastajal tale post.. počasi...
Ni zraslo na mojem zelniku, kar bom pisala... ampak na zelniku Dyer-ja. Ma mi je ful všeč, kako govori o egu...
Tako bomo vedeli sploh o čem govorimo (če sploh o isti stvari, al ne), a ne? Da ne bo več potrebnih transferjev

.
Dyer, Dragulj je v tebi:
"Nezmožnost, da bi se oprli na ljubezen, ki je naše bistvo, se kaže v več oblikah. Navajam nekatere od običajnejših vedenjskih oblik in miselnih vzorcev, ki kažejo prevlado ega, zasidranega v strahu.
* ODLOČITEV ZA SODBO, NAMESTO ZA SOČUTJE. Strah, da bi npr. obubožali, zboleli, da bi umsko opešali, ostali brez doma ali da bi vas kdo zlorabil, vas žene, da kritično presojate osebe, ki so se znašle v takih razmerah. Ljubeča navzočnost v naši globini nas nagovarja k ljubezni in sočutju.
* NEPRESTAN NOTRANJI SAMOKRITIČNI DVOGOVOR. Ego brez prestanka kritično žlobudra, da bi vas zaradi manjvrednostnih strahov imel v šahu. (Amstel= imo= droga ustavi tak dvogovor, prinese zasluženi mir)
* ZUNANJOST, ki je odraz vašega notranjega kritika. Ego hoče prepričati, da ste nesprejemljivi in vam bo v dokaz z veseljem pomagal ustvariti ustrezno zunanjo podobo. Debelost in osebna zanemarjenost sta pogosto predvsem na strahu zasnovani zunanji prikaz samega sebe.
* IZOGIBANJE PRISTNI ZAUPNOSTI. Ego vpliva na vs, da boste bežali pred ljubečo bližino drugih, s tem da boste zavračali vsakršno možnost zaupnega zbližanja in razvoja intimnega odnosa.
* NASE OSREDOTOČENI ŽIVLJENJSKI STIL. Ego terja, da sebično sledite svojim ciljem na račun drugih. V pogovorih ste središče dogajanja vselej samo vi.
* OPRAVIČEVANJE SEBIČNEGA OBNAŠANJA. Pogosto si za obnašanje, ki ne nudi ljubezni, poiščemo opravičila v gospodarskih, družbenih in drugih okoliščinah. Za neprijazno ali brezobzirno vedenje se nemara zatečete k izgovoru: »Tako zahteva moja služba….
* BREZČUTNOST IN NESPOŠTLJIVOST. Besede, s katerimi izražamo odpor do ljudi ali smo do njih osorni, izhajamo iz ega….«