Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1909 times)
exorcist
Ex Member
Nezlonamerna floskula vzhodnjaskim religijam
14.06.2003 at 13:25:45
 
Za vse tiste, ki ste pripadniki bolj novodobnih vzhodnjaskih semiateisticnih nazorov, morda tudi vere. Saj je prav, da clovek isce resnico in crpa pozitivne koncepte tudi iz drugih religij, vendar osebno nisem pristas teh new-age gibanj. Namrec predvsem zato, ker se mi ne zdi korektno, pravzaprav povsem zgreseno za nas zahodnjaski nacin zivljenja iskati nekaksno razsvetljenje preko tujih filozofij (medditiranje, reinkarnacija in omamljanje z opojnimi substancami). Vse pogostokrat pozabljamo, da ti ljudje v Indiji niso zadovoljni in srecni zaradi religije same, ampak zaradi nacina zivljenja, adaptacija (navajenost, prilagoditev) na skromnost ze od malega. Te konvertacije (prehodi in spreobracanja) v tuje vere pa so zgolj slepilo, ker so posamezniki nezadovoljni sami s sabo in si mislijo, da bodo ubezali tezavam in tegobam, ki tarejo sodobnega cloveka, ce bodo meditirali in 2x zapeli hvalnico harikrisi in glasno vzklikali ohmmmm. Mi smo povsem druga kultura, zivimo svoj tempo in imamo vzpostavljeni svoj sistem vrednot. Oni niso nic boljsi od nas, mi smo bolj razvajeni, poplave materialisticnih dobrin, ki nam nacnejo duha, nas pokvarijo in skurupirajo. Samo to je vzork za nase nezadovoljstvo. Zatekanje k drugim veram pomeni, le kratkotrajno uteho in beg pred stvarnostjo (tezavami in skrbmi) za nas Evropejce, da iscemo varljivo potesitev v vzhodnjaskih religijah.
Back to top
 
 
IP Logged
 
kreden
Ex Member
Re: Nezlonamerna floskula vzhodnjaskim religijam
Reply #1 - 14.06.2003 at 14:51:42
 
Pozdravljen.

No, najprej bi ti rekel, v bistvu imaš popolnoma prav, mi smo Evropejci, mi smo druga kultura, mi smo razvajeni, itd. Popolnoma se strinja iz gledanja tvojega stališča.
Pa tudi, sej ni važno kateri verski skupnosti, sekti ali drugi organizaciji pripadaš, ker iz tvojega gledanja stališča, potem mora Evropejec pripadat ali krščanstvu ali bodisi pravoslavstvu ali kakšni nam bližji organizaciji.
Pa ni tako.
Poglej, ti se deliš in opredeljuješ za Evropejca, za Slovenca, neki človek drugje, se opredeljuje za Američana, nekdo za nekaj popolnima drugega, pa spet, ni važno za kaj se opredeljuješ, važno je, da človek končno enkrat spozna, da ni Slovenc, da ni Katolik, da ni Evropejec, da ni to in ono, vsi na Zemlji smo od enega Boga in nismo to in ono, ampak smo vsi najlažje rečeno Svetovljani, samo, to je spet opredelitev.
Ko pa spoznaš, da nisi tukaj nič in da vsi izviramo iz ene iskre, potem se napredek v osebni rasti začne odvijati z nesluteno hitrostjo.
Kar se Indije tiče, ljudje tam živijo resda popolnoma drugače kot mi tukaj in imajo svoj način in filozofijo življenja, je pa res, da nam ta filozofija nudi neslutene zmožnosti duhovnega napredka.
Kao po tvojem, neki brezveze pet hvalnico Gospodu Krishni in se kao neki dret AUM, dobro, to je zate brezveze in nima učinka, no, kao, da ga nima, vendar, pazi, to so svete besede in kakor jo izgovoriš že deluje, če pa znaš to resnično delati iz srca in se z mislimi resnično obrneš kao na neko sveto besedo AUM je ta potencija moči še veliko večja.
Kao po tvojem, varljiva rešitev v vzhodnjaških religijah, lahko sklepam, da si prilično nezadovoljen s samim seboj in z kao nekimi vzhodnjaškimi religijami za katere nisi napisal ali si kdaj pripadal kateri in te je popolnoma razočarala, no brati moraš seveda takole, sem se popolnoma razočaral, ker ne more te nihče drugi ali bilokatera druga religija ali človek spravit v tako obupen položaj kot se lahko sam in vedno sam.
Drugače pa, nebi rekel, da si pripadal keteri vzhodnjaški religiji, niti nisi se nikoli v kaj takšnega poglobil, prej bi rekel, da si se izgubil na domačem pragu.
No, da končam z povsem drugo kulturo, Evropejsko, kdor se pač deli na nekaj in kaj, DOBRODEŠEL MED NAMI, marsikaj boš še prebral, z velikimi stvarmi se nboš strinjal, ampak, zato smo tukaj, da se učimo in rastemo.
DOBRODOŠEL.

Takole bomo skupaj    ...   in duhono rastli.
Back to top
 
 
IP Logged
 
stojchi
Ex Member
Re: Nezlonamerna floskula vzhodnjaskim religijam
Reply #2 - 14.06.2003 at 15:14:29
 
Smiley
zelo lep odgovor, naj dodam še svoj, čeprav nisem religiozen, niti ne pripadam nobeni vzhodnjaški sekti.
Vsak od nas je kot je kreden že lepo napisal božansko bitje. Vsak si izbere način, kako bo prišel do tega božanskega in ko enkrat do tega pride, se začne notranje osvobajati predstav o tem, kaj je in kaj ni.
Z nezadovoljstvom človek ne pride do zadovoljstva, ampak samo tako, da poišče vzroke svojega nezadovoljstva in jih sam tudi odpravi.
Končno pa boš dragi exorcist sam zase moral ugotoviti, kdo na tem forumu samo flanaca neke tuje misli, kdo pa je razvil tudi kanček svoje modrosti. Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Nezlonamerna floskula vzhodnjaskim religijam
Reply #3 - 14.06.2003 at 15:30:01
 
katero pot torej zagovarjaš ti exorcist ???


ja ... prosim te, dej tale bener zmanjši al pa si upedeni text link ... hvala
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1