Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 ... 7
(Read 41304 times)
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #15 - 03.06.2003 at 11:04:27
 
zakaj ravno žlica? Tongue mogoče zato, ker odseva eno izkrivljeno podobo sveta, odsev v njej je samo odsev, ne pa resničnost, tako kot je bil svet, kamor je prišel Neo k Oraklju samo v Matrici, programu, neresničen, pogojen z Neotovim prepričanjem, da deluje po nekih zakonitostih ... pa ker se jo da fino zvijat Grin
Fantek mu je dal žlico v onem matrix svetu, da dojame na njej iluzijo. In potem mu jo je dal še enkrat, ko je šel na pot v resnični svet... sej bomo vidli zakaj.
Sam uni prizor z žlico v prvem delu mi je bil eden boljših v filmu.
pa se mi zdi, da bi tud mi kdaj pa kdaj mogli malo bolj: There is no spoon... trenirat Wink
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #16 - 03.06.2003 at 13:03:08
 
Matrica Reloaded
http://www.zvpl.com/clanek.asp?ID=1906

Bi si roboti izmislili Georga W. Busha in Osamo Bin Ladna?
http://www.zvpl.com/clanek.asp?ID=1908
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10659

Gender: female
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #17 - 11.06.2003 at 10:54:22
 
Sem ga včeraj končno gledala, tako da sem končno lahko prebrala ta topik. Ste kar hitro nehali razglabljat.

Kar je men še v oči padlo je, un tip Meroving. Zanimivo ime, kajti po knjigi Sveta kri in sveti gral, naj bi bili ravno Merovingi tisti, ki so neposredni potomci Jezusa in čuvaji svetega grala. ???

Uh komaj čakam na 3 del. Dvojka je odlična mi drgač, mi je minila hitro kot enka. Smiley

Da vidmo kako bo Neo dojel, da je one....

V bistvu pa po moje ni so samo nekateri program, ampak se je men že po prvem delu neki bliskalo, da je v bistvu vse kar je v matrici, torej smo na nek način vsi programi.

Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10659

Gender: female
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #18 - 11.06.2003 at 11:13:12
 
btw un poljub sem jst štekala kot brezpogojno ljubezen, ki jo je treba dosešt, al kva?
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Io
4
****
Offline


Posts: 284
Ljubljana
Gender: female
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #19 - 11.06.2003 at 16:43:52
 
Jaz sem gledala to Matrico, pa me ni čisto nič impresionirala. Nič takega ni bilo, edino immortal love.
No to pa. Wink

Imam mnogo raje to našo matrico.

Io
Back to top
 

Sem kar sem...vem pa da sem del tebe
WWW WWW irenabartol  
IP Logged
 
matrixFAN
Guest
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #20 - 26.08.2003 at 00:25:10
 
tukaj sem komentiral na nekem drugem forumu nek paradoks, ce je vse vnaprej doloceno, kje je potem svobodna volja? mi lahko malo pomagate pri temu paradoksu .. spodaj je predstavitev
neo: "The problem is with choice"


ena izmed moznih interpretacij ..

zdej sm gledu z podnapisi in mi je malo bolj jasno kaj mislijo..

kljucna izjava da sem se spomnil na to je "Zdaj imaš videnje, Neo, svet lahko
gledaš brez prisotnosti èasa." Cas "ubistvu" ne obstaja (ta ubistvu ej tko,malo cuden) ,ampak kako je to misljeno?.. to so zapletene stvari tko da bom vse (skor vse) nekak iz knige povzel , ker se sam nisem dobro povezal stvari da bi si jih lahko predstavljal oz ce jih sploh pravilno razumem...
kniga:Verjemite in videli boste. .. nasledni odlomek je pa iz Winter's Tale (Mark Helprin)
"..in da bo snezinka padlja tja, kamor jo bo volja. Kako je to mogoce? Ce nic ni nakljucno in je vse vnaprej doloceno, kje je potem svobodna volja? Odgovor na to je preprost. Nic ni vnaprej doloceno, temvec je doloceno, je bilo doloceno ali bo doloceno. To ni pomembno; vse je se zgodilo naenkrat, prej kot v hipu (**: a se lahko v astralnem svetu kaj zgodi?, ali pac vse JE , al kako bi reku, (tut tist k se je zgodil pac JE)), cas smo pa iznasli zato, ker ne moremo z enim samim pogledom zapopasti ogromno in podrobnosti polno platno, ki nam je bilo dano - zato mu sledimo linearno, koscek za kosckom... Navsezadnje je vsak dogodek, pa ce je se tako neznaten, intimno in smiselno povezan z vsemi drugimi. .. "

einstein:  " cas v linearnem svetu ne obstaja- cas je clovekova iznajdba, kajti clovek ima omejeno vizijo in potrebo bo predalckanju"..

to se pol nanasa na ksne malenkosti v filmu in tut v tem pogovoru, ki jih drugace nebi razumeli..whadeva
..razlaga oracle > You already made the choice.. Pac v svetu k ni casa vse pac JE(tudi vse izbire), in da zivimo zato, da bi to razumeli,kot pravi..

in zato pac lahko neo vid kaj se bo zgodil tut.. sam to pomoje v resnic ni tko kot v filmu, da vid slike..., ampk je intuicija tista, ki ti pravi kaj bo oz kaj en bo, je nekaj kar cutis,.. ta razlaga dopusca tut resnicnost jasnovidcev.. zanimivo pa je potem ko pravi, da ne moremo vidit preko odlocitev , ki jih ne razumemo.. ?

sploh pa se ena resnica ki jo oracle "pove".. k neo vprasa kako naj ji zaupa(Verjame?)?,( torej, kako lahk vi men verjamete vsemu temu bullshitu k vam pravim..), da vi ne morte vedet a je to RES, al ni res.. lahko sprejmete, ali stran vrzete, its up to you....(lahko verjamete , al pa ne), kar je v tesni povezavi z naslovom knige iz katere vse jemljem..

Vse kar se je zgodilo, se je moralo zgoditil; nicesar, kar se more zgoditi, ni mogoce prepreciti.
Iz zdej kako je z svobodno voljo?, zmotno bi bilo misliti da svobodne volje ni.. enostavno je, in da vseskupaj izpade kot paradoks, je malo cudno..jaz si ne znam razlagati, si morda kdo zna? jaz mislim da pr teh stvareh um zasteka, al ne poznamo povezave,.. mogoce nekaterih stvari um ne more dojet? nek sem tut en citat prebral da je lepota uma, da sprejema paradokse.. sth like that

Zdej iz kje zdej kao izhajajo da NIC ni naklucno, torej je vse nekak "doloceno"??.. To ima celo neko znansteveno podlago.. Se mi zdi pomembno da omenim , ker je to moj privzetek...ce vas zanima
malo fizike.. Fritjof Capra : The Tao of Physics in pa Gary Zukav: The Dancing Wu Li Master.. obe knige dajteta bralcu pregled nove fizike (kvantumska realnost , kvantna mehanika?) in kazeta kako se ksni znanstveni dokazi ujemajo z metafiziko,ki jo ze dolgo casa razvijajo ksni duhovni mojstri (recimo bude).

torej bom se malo povzel.. te subatomni delci se obnasajo tut na podlagi drugih teh delcov (torej vejo drug za druge, in se kao nekak sporazumevajo al ..)k so lahko tut zelo dalec stran ane. To nej bi kao nekak razlagalo kako je lahko vse povezan in da ubistvu nakljucja pol niso naklucja ampk se vse zgodi z nekim namenom , v matrix1 je bilo karnekaj "naklucij"(sicer te teorije pol prinasajo za sabo se veliko vec moznih "stvari", kot je npr telekineza, telepatija, da je hitrost informacije LAHKO vecja od svetlobne, teorija o kriticni masi)
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13536
The Land of YaBB
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #21 - 26.08.2003 at 11:46:41
 
huh

paradox vnaprej določenosti in svobodne volje.

jest to vidm tko, kar je najvačji paradox ... vse kar je ZDEJ vpiva na prej in potem. na prej preprosto skozi našo percepcijo, na potem pa ravno tako.
se reče ... če ZDEJ začnemo brisat in tud uspemo pobrisat neko informacijo o nečem iz preteklosti na vseh nivojih, se tisto dejansko ni zgodilo. in po drugi strani, če odkrijemo neke nove dokaze, in rečemo to je blo takrat tko, tisto se je zgodilo tam in tam (prej je veljelo drugače) smo dejansko skreirali neki kar prej niti ni obstajalo (in niti ni nujno imet dokaze, ampak če hočemo da je ta ZDAJ, ZDAJ pol je pametno jih imet).

to je pač paradox in se ga ne da razumet, recimo.

če še mal pozabm na film in zgornji paradox skušam opisat tehnično, z upoštevanjem časa, pol se reče pa tko;
med inkarnacijami si gor na višjih nivojih in dogajaš 'višje stvari'. med temi višjimi stvarmi je tudi naslednja inkarnacija ... valjda. predpostavka je, da lahko tudi na Zemlji med inkarnacijo delamo 'višje stvari', če se tko odločimo. prej in pol. vedno. v času, čimvečkrat, v povprečju več kot manj, poenostavljeno na 1 in 0 vedno.
skratka, v tem vmesnem prostoru, med inkarnacijami načrtujemo svojo naslednjo inkarnacijo. jasno videnje tam ni problem in vidiš vse, najprej prejšnji lajf, pa prejšnje lajfe, pa nasledje lajfe ... e tuki nastane 'igra' kateo potem igramo na zemlji, na osnovi starih izkušenj in sploh vsega nabranega do sedaj, ocenimo zase katero vlogo bi si lahko izbrali, katero bi lahko igrali, če si vse interakcije z okoljem predstavljaš kot eno mrežo svetlobnih niti, ki niso osvetljene, interakcija pa je označena s stikom dveh ali več niti, iz interakcije gre ena ali več niti, lahko tudi nobena - smrt.
zdej ... modeli so si že napedenal kaj in kako se bodo igral na zemlji, med te igre uletiš ti, si začrtaš nove poti med njihovimi potmi in ustvariš kakšno novo.
vzporedno imaš ogromno poti, vse pa vodijo ... v rim Wink
in zdej če si predstavljaš da so vse potke določene, ti jih lahko samo še izbereš. in če si predstavljaš sebe kot točkico na začetku mreže, vmes čas in ogromno polje mreže in na drugi strani konec mreže.
valjda si bil pregnan in si si postavu potke direkt iz enga na drugi konec, tm kt si jih je postavl full ljudi, ker tm je najblj simpl za it in valjda najhitrej. jeba nastane zarad ovir, ovir v nas ... in drugih, zaradi napačnih odločitev ... ponavadi, al unih prej al unih zdej.
u bistve menda vse te situacije celo preigramo, jeba pa je kar ko se ti odločaš kje boš svoje povezave spelu, ne moreš pol več vplivat na to kam bojo drugi dal svoje povezave ... mislm al se bodo s tabo povezal al izognl ... tega nisi mogu predvidet, edin če so oni predvidel pred tem ko si se ti inkarniru ... tuki nek no.


verejtno bi lahko reku tko kt u igrci, kar programerji predvidijo, tam se lahko ti gibaš po svoji svobodni volji, kjer je določeno.
igra pa je v tem, da si programer tudi ti.
in igralec ... ampak med programerjem in igralcem je razlika ... brisanje spomina namreč.

mogoče ti bo zdej laži razumet paradox popolne svobodne volje in hkrati popolne določenosti (skoraj vseh možnih poti) vnaprej. prej, ZDEJ in vedno. dokler si ujet v kolo.
The problem is with choicekako vedet kateremu od 'programov' zaupat - verjet?
oracle je bla tm mama intuicija, ata programer pa je bil ata logičar. ata logičar je nastal iz človeške kreacije ... ega, kot skupka vseh egov - hudiča recimo temu rajši.
pa ne kot slabo, ampak kot princip.

angeli, mojstri modrosti, vodniki ipd, ti so 'programi' made by god, obstajajo tud 'programi' ki jih je na nek način skreiru človek, njegov nižji del - ego, ta ki se hoče dokazat, da je tud on vreden večnega življenja, ampak, tak Program ni. obstajajo bugi, kot jim jest rečem in popravki ... bomo vidl kaj bo ratal.vse je 100 x lažje, če je človk sposoben Verjet (intuiciji (svoji) seveda).


um definitivno zašteka ... takrat je boljš verejt, ker če ne verjameš ... sebi ...


na-ključ-je


pri unih fizičarjih dobr izveš o kolapsu valovne funkcije, tj obstaja malo morje možnosti (povezav), ampak kolapsira jih samo izredno majhen procent - se udejani, materializirajo se ponavadi s pomočjo fizičnega bitja ... iz duha, najlažje skozi ljubezen.
mislm da je blo clo rečen da jih lahko kolapsira samo zavest.


namen ja pa kuitak ljubezen, čimveč nje.
vedno in povsod.
kako duha skozi ljubezen materializirat v okolje, tuki pride pa v igro choice.
izbira.
akcija (ponavadi od zunaj, ne pa vedno), ki v nas povzroči ali reakcijo (ne moremo več vplivat) ali akcijo, vplivamo  od začetka (na nadaljnji potek dogodkov).
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #22 - 26.08.2003 at 12:11:37
 


Časa seveda ni - je samo situacija.Če predpostavimo večnost časa (nezačetost in nekončnost - večnost v pomenu neomejenost), in končnost energije (da je količina energije v kozmosu končna - trenutno sprejeto fizikalno dejstvo); potem dobimo večno vračanje istega (nekoč v večnosti se bo zagotovo vse vrnilo oziroma se je že vrnilo in se vrača na točno isto točko in v isto stanje).

(ob večnosti časa in končni količini energije ne moremo imeti še neskončnega števila novih stanj)uživajte!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #23 - 26.08.2003 at 13:17:34
 
t wrote on 26.08.2003 at 12:11:37:
Če predpostavimo večnost časa (nezačetost in nekončnost - večnost v pomenu neomejenost), in končnost energije (da je količina energije v kozmosu končna - trenutno sprejeto fizikalno dejstvo); potem dobimo večno vračanje istega (nekoč v večnosti se bo zagotovo vse vrnilo oziroma se je že vrnilo in se vrača na točno isto točko in v isto stanje).

Če bi predpostavka o večnosti časa držala (kar po moje ne drži), potem iz hkratne predpostavke končnega števila stanj še ne sledi vračanje istega.  Pod vračanjem istega namreč ne smatram samo ponovitve istega stanja ampak tudi enako zaporedje prehodov iz stanja v stanje, tu pa ob predpostavki večnega časa lahko nastopi neskončno  različnih možnosti.

Če za ilustracijo predpostavimo najenostavnejši primer s samo dvema stanjema 0 in 1 lahko v predpostavljenem neskončnem času brez težav sestavimo neskončno zaporedje stanj (zaporednih binarnih naravnih števil)  0,   1,   10,  11,  100,  101,  110,  111,  1000,  1001,  ...

kje večnega vračanja istega ni.


Back to top
 
 
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #24 - 26.08.2003 at 15:23:29
 
Bardo_Thodol wrote on 26.08.2003 at 13:17:34:
Če bi predpostavka o večnosti časa držala (kar po moje ne drži), potem iz hkratne predpostavke končnega števila stanj še ne sledi vračanje istega.  Pod vračanjem istega namreč ne smatram samo ponovitve istega stanja ampak tudi enako zaporedje prehodov iz stanja v stanje, tu pa ob predpostavki večnega časa lahko nastopi neskončno  različnih možnosti.

Če za ilustracijo predpostavimo najenostavnejši primer s samo dvema stanjema 0 in 1 lahko v predpostavljenem neskončnem času brez težav sestavimo neskončno zaporedje stanj (zaporednih binarnih naravnih števil)  0,   1,   10,  11,  100,  101,  110,  111,  1000,  1001,  ...

kje večnega vračanja istega ni.

Kar pa velja samo za neskončnosti, ki imajo začetek. (kjer imaš neko točko nič)

Osnovna predpostaka pri večnosti (tako kot si jo predstavljam jaz) pa je, da nima niti začetka niti konca ("izgleda" tako kot neskončna krožnica, kjer obod in središče sovpadeta).

torej je do vsakega danega trenutka (v katero koli smer) preteklo že neskončno časa: pri čemer se je zgodilo tudi neskončno možnih neskončnih ponovitev. (v večnosti, bi torej lahko našel tudi neskončno nizov, ki bi jih lahko štel kot ponovitev istega - večnost kot množica množic pa tako ali tako ostaja večno ista).

Če takšna večnost obstaja, potem je to množica vseh množic, ki vsebuje tudi samo sebe.uživaj!

(vsekakor pa je to lahko tudi samo precej logičen dokaz za neobstoj večnosti, in podobnih absolutnih kategorij Wink)

Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10659

Gender: female
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #25 - 26.08.2003 at 15:27:59
 
...ali obrnjena 8   Wink
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #26 - 26.08.2003 at 15:48:36
 
t wrote on 26.08.2003 at 15:23:29:
Kar pa velja samo za neskončnosti, ki imajo začetek. (kjer imaš neko točko nič)

Ni nujno!
Premica gre v neskončnost naprej in nazaj in točko nič si lahko zapičiš kjerkoli hočeš, čeprav ta točka ni začetek (lahko jo sicer proglasiš za začetek svojih razmišljanj, ne pa premice).

Ravnina sega v neskončnost še širše.
Evklidski prostor sega v neskončnost še globje
itd ...


Back to top
 
 
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #27 - 26.08.2003 at 15:55:26
 
Bardo_Thodol wrote on 26.08.2003 at 15:48:36:
Ni nujno!
Premica gre v neskončnost naprej in nazaj in točko nič si lahko zapičiš kjerkoli hočeš, čeprav ta točka ni začetek (lahko jo sicer proglasiš za začetek svojih razmišljanj, ne pa premice).

Ravnina sega v neskončnost še širše.
Evklidski prostor sega v neskončnost še globje
itd ...

itaq

vendar nam to daje samo zelo evklidovske odgovore, pri evklidovskih predpostavkah (pa še tu se vračata isti 0 in 1  Wink)
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #28 - 26.08.2003 at 16:00:06
 
t wrote on 26.08.2003 at 15:55:26:
vendar nam to daje samo zelo evklidovske odgovore, pri evklidovskih predpostavkah

Zato pa pravim, da v fizikalnem svetu ni neskončnosti. Tako čas, kot prostor sta končna in omejena.

Back to top
 
 
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: matrix matrica reloaded ... ???
Reply #29 - 26.08.2003 at 16:04:20
 
Bardo_Thodol wrote on 26.08.2003 at 16:00:06:
Zato pa pravim, da v fizikalnem svetu ni neskončnosti. Tako čas, kot prostor sta končna in omejena.
itaq


v psihološkem pa še tega ni - je samo situacija  Wink

uživaj!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 7