Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16
(Read 201072 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: Prem Rawat Maharaji umetnost notranjega spozna
Reply #75 - 04.04.2003 at 12:37:19

Stojči,

kolkr gapeta poznam, intervenira le, če mu kdo načrtno forum sesuva, pa še temu prej da šanso, naj ozavest, a ja to res njegov namen al pa na tak način hoče le o seb nekaj povedat, kar mi ne štekamo čist. Pravila, boljš rečen priporočila  lepga obnašanja mamo tud mi, ampak namen tega foromu ni samo lepo se pogovarjat ampak predvsem ozaveščat, to pa zna bit  pogosto kar inteziven posu z nenadzorovanimi čustvenmi enrgijami odzad. Vzorci, blokade pa to. Tko da forum pogosto preraste iz prenašanja informacij v eno smopopomoč pa terapijo. Tud, če je ti tega ne rabiš, pridejo k teb ljudje, ki jo mogoče rabjo. Tega se nad lepo dozirat, to boš mogu tle gor kar v zakup vzet. Očitno maš sam ene močne energije v seb, da smo smo se tko nate namalal. Maš pravico postavt črto pr seb, da bi jo pr drugmu, pa te avtoritete nimaš. Noben ne, še gape le skrajni sili, da zaščit koga res nemočnega. Amapk ti kakšne pomoči v tem smsilu po moje ne rabiš: če te nekaj žene  v javnsot s tako intenzivnostjo, odzive te javnosti  moraš pač vkalkulirat.

Vzem, da je to naloga, ki jo v svojmu ozveščanju moraš še izpolnt in da ti pri tem prazprav pomagamo, ne pa da te zajebavamo.          
Back to top

IP Logged

Natural
Guest

Reply #76 - 04.04.2003 at 13:14:08

Ne poznam!!??Kaj ti je  sinilo v glavo?Danes sem spisal zelo dolg post, pa mi ga ni hotelo poslati.V njem sem zelel orisati zgodovino Maharajija in izvor njegovega ucenja.S tem podrocjem sem se ukvarjal dolgo casa, spoznaval ljudi in mojstre.Prebral sem mnogo knjig in da; imam izkusnjo svetlobe in zvoka.Razlika je samo v tem, da sem prisel do globjega uvida v dogajanje povezano s temi organizacijami.Mislim da ravno ti nisi spoznal vseh stvari.
Back to top

IP Logged

NATURAL
Guest

Reply #77 - 04.04.2003 at 13:42:36

SICER PA MI NISI NIT ENKRAT ODGOVORIL ARGUMENTIRANO AMPAK VENOMER OMENJAS NEKA IZKUSTVA, KI MENI NE POMENIJO POPOLNOMA NIC O TEM, KAKO SI RESNICNO NAPREDOVAL.NISI EDINI KI IMA ZNANJE.MED  VSEMI KI SO PREJELI IZKUSNJO SVETLOBE IN ZVOKA NISEM SPOZNAL NIKOGAR, KI BI POSTAL  ZARADI TEGA BOLJSI CLOVEK.VSI PA SO GOVORILI LEPO.NA TAKSEN NACIN KOT GA UPORABLJAS TI,CELO ISTE ANEKDOTE SEM SLISAL NA NEVEM KOLIKIH SATSANGIH IPD.TO SAMO KAZE NA TVOJO MAJHNO INDIVIDUALNOST IN MOCNO PONOTRANJENOST STVARI KI JIH SLISIS.ZAKAJ M.NE GOVORI RESNICE O SVOJI PRETEKLOSTI?ZAKAJ NE POVE DA OBSTAJA NA STOTINE MOJSTROV KI UCIJO ISTO STVAR?ZAKAJ TEH MOJSTROV NE POVABI MED SVOJE VRSTE?ZAKAJ IMA NJEGOV BRAT SATPAL SVOJO LASTNO ORGANIZACIJO?ZAKAJ JE SPREMENIL IME IN UCENJE SVOJE ORGANIZACIJE?
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #78 - 04.04.2003 at 13:43:48

stoychi wrote on 04.04.2003 at 12:05:06:
Prosil bi te tudi, da premakneš tiste poste avtorjev (natural) v mojem topicu, ki kritizirajo nekaj, česar ne poznajo, kam drugam, seveda če se to da.

Stojci, tista dva popotnika z oslom - mož in žena sta tudi dopustila kritiko, a ne? Nista odstranjevala ljudi, ki so imeli svoj pogled na njiju?

EDINO LJUBEZEN PREVLADA
http://www.openheart.com/peace/peace.html

When we see God in each other we will be able to live in peace.
—Mother Teresa

Back to top

IP Logged

natural
Guest

Reply #79 - 04.04.2003 at 13:55:05

Zakaj gre pri vsej stvari?Kot sem ze omenil je Indijski pesnik Kabir zacetnik religije sikhov.Iz njih je nastalo nekaj ločnic,med njimi tudi radhsoami,advait mat,sant mat in se druge.M.oce je sledil Baba Sawan singhu (radhsoami) ter Sarupanandu(advait mat).Po njegovi smrti razglasijo M.za mojstra.Ustanovi organizacijo Divine light mission katera uci ucenje advait mata.Kasneje preimenuje org. v Elan vital in spremeni ucenje...
Back to top

IP Logged

natural
Guest

Reply #80 - 04.04.2003 at 14:06:36

...Zakaj?Ucenje vseh teh linij bi lahko poimenovali surad shabd yoga ali yoga življenskega toka.Vse stvarstvo je vibracija.Vibracijo lahko slisimo v meditaciji.Vidimo lahko tudi svetlobo.Nekdo ki zeli slisati in videti mora najprej poiskati mojstra sprejeti inicijacijo in zraven se kup pravil obnasanja in nalog.Vegeterjanstvo(cool),redno prakticiranje tehnik,nenasilje,cistost,tudi spolna vzdrznost,predanost mojstru,ponavadi tudi sirjenje znanja(vabiti nove clane),razlagati si svet skozi prizmo karme ipd.
Kot vidimo so stvari za nekoga kar zahtevne zato je premeteni M. enostavno spremenil ime in pricel uciti neko drugo, sebi lastno znanje,ki je precej manj zahtevno lahko bi rekli napredno.
Back to top

IP Logged

natural
Guest

Reply #81 - 04.04.2003 at 14:20:48

Pa se nekaj ne pozabimo.V skladu s tradicijo je guru utelesenje najvisjega boga pravzaprav je se mocnejsi od boga absoluta.Seveda je tudi M. uteleseni bog.No tako je vsaj veljalo vcasih...Sedaj skusa prikriti svoje izjave.Toda kot je dejal nek pokojni mojster: Resnica vedno zmaga.Sicer pa je glede na vsemogocne mojstre cudno, da se sploh se dogajajo vojne..Aja saj res ne smejo se vmesavati v naravne zakone... ???Mislim da je neumno ce nekdo misli da bo z zapiranjem uses in poslusanjem zvoka z desne strani ter koncentracijo na tretje oko ali pa zadnjicno odprtino zaradi mene spoznal samega sebe.Ce pa ze misli da lahko pa lahko vsak sam poizkusi ne pa da mora hoditi po skrivnostne tehnike k M.
Back to top

IP Logged

natural
Guest

Reply #82 - 04.04.2003 at 14:57:36

stoychi wrote on 03.04.2003 at 22:00:39:
dragi bp Wink
dokler ti bodo dodatne informacije pomembnejše, kot lastna izkustva, ti na tvojo žalost, ali srečo ni pomoči Grin

sicer pa, točno toliko, kolikor razumeš, je zate čisto dovolj Grin

Izkustvo je subjektivno in ce je prijetno se ne pomeni da je koristno,nikakor pa ne pomeni da ga moras vedno doziveti sam ceprav se strinjam da je to najhitrejsa pot da nekaj spoznas.Ti stojci pa nisi odprt za nova izkustva.
Back to top

IP Logged

artificial
Guest

Reply #83 - 04.04.2003 at 14:58:49

natural : kaj pol ti predlagas ljudem, kje naj iscejo absolutno sreco, oz. zakaj je trenutno nimajo?
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #84 - 04.04.2003 at 15:45:21

Quote:
natural : kaj pol ti predlagas ljudem, kje naj iscejo absolutno sreco, oz. zakaj je trenutno nimajo?

jest jim predlagam, naj je niti ne iščejo, če ne čutijo ravno neustavljive potrebe po absolutni gotovosti, ker je dosti še lepših in še bolj zanimivih tako ljudi in reči in idej in se je škoda pred njimi zapirat Wink

lp bp
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #85 - 04.04.2003 at 18:14:33

stoychi wrote on 04.04.2003 at 12:05:06:
1.Kaj ko bi ga dal, čisto posebej, ali pa glede na to, da si moj friend, ga daj tja, kamor se tebi zdi najbolj primerno. Wink
2. Na drugih sajtih sem opazil pravila lepega obnašanja. Sam sem jih sestavil in poslal predlog Andresu, ki pa mi še ni odgovoril.
Kaj misliš ti o njih?
3. Prosil bi te tudi, da premakneš tiste poste avtorjev (natural) v mojem topicu, ki kritizirajo nekaj, česar ne poznajo, kam drugam, seveda če se to da.

1. kulj bom probu sam neki uštimat ... pa ne mi jokat pol k ga boš isku po forumu Wink
2. mi jim rečemo priporočila
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=opens;action=display;num=66;start...
klele smo jih zastavl ... nism pa zihr da smo jih dokončal.
jih ma aleš 'čez'
3. postov NE MOREM premikat, lahko bi jih brisu, kar pa ni bil cilj ko smo forum postavljal, cilj je bil mnenja pridobit, se iz njih neki naučit, ne pa odločat katero je pravo mnenje in neprava brisat dol.
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #86 - 05.04.2003 at 16:58:01

Quote:
... ker je dosti še lepših in še bolj zanimivih tako ljudi in reči in idej in se je škoda pred njimi zapirat

npr. kaj bi to po tvoje, bp, lahko bilo? se prav ce nekoga zanima absolut,  pred cem bi se on lahko zapiral? a jz mogoce narobe razumem besedo absolut, ki naj bi vseboval vse?
Back to top

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #87 - 07.04.2003 at 00:31:06

dragi moji, Smiley
ko me ni bilo vidim Shocked ste bili kar pridni Wink, posebej natural se je trudil Grin.
Morda si bom vzel čas in odgovoril na kaka vprašanja ali trditve. Shocked
Ampak najprej bi vas vse skupaj vprašal, če je kdo do vas bil v Maleziji? Grin
Jaz sem. Grin
Je kdo od vas jedel sadež durian? Roll Eyes
Ve kako izgleda, Shocked
diši ??? in kakšnega je okusa Roll Eyes?
Približno podobna je stvar s tem Spoznanjem, ki ga ponuja Gospod Prem Rawat.
Natural poglej ti mečeš v isti koš kar vse mojstre  Tongue, vendar sam dobro veš, če pogledamo recimo učitelje glasbe, vemo, da so dobri in slabi, taki ki znajo instrument, ki ga učijo in taki, ki tega instrumenta sploh ne znajo ???
Če to spoznanje Prem Rawata primerjam z učenjem inštrumenta bi izgledalo tvoje prakticiranje samo dveh tehnik približno tako, kot bi odprl škatlo z instrumentom in instrument vzel v roke, ga dal spet nazaj v škatlo, zaprl škatlo in to ponavlajl do nezavesti. Tongue
Pa saj ja veš, da gre pri modrosti za poglobljen stik sam s sabo ne za neke teorije. Grin
Gre za absolut, kakor lepo pravi aryan, ko ga doživljaš znotraj sebe to veš. Intenzivnost pa je lahko različna Wink
Smiley Wink Cheesy Grin Shocked Roll Eyes
Drugače pa prijateljice in prijatelji, kot sem že rekel, mojster prihaja v Ljubljano 19. in dvajsetega julija in ga vsak, katerokoli vprašanje lahko vpraša sam na eni od prireditev, če ima seveda dovolj korajže za to.  Grin
Ker v ljubljano prihajajo tudi avstrijci, nemci italijani francozi, bo dvorana že zdavnaj pred prireditvijo popolnoma razprodana. Smiley
Sam sem ti pripravljen rezervirati karto, dokler to še lahko storim, vendar se mi  boš moral(a) prijaviti sam(a). Smiley
Ne glede na to, kar nekdo piše, ali govori o stvari, ki je ne pozna, je dejstvo, da je pred kratkim v New Delhiju na največjem štadionu prišlo na prireditev poslušat
enega samega govornika in to mojstra Prem Rawata
preko 200 000 ljudi. Od tega jih je veliko ljudi prvič slišalo za njega. Le kaj bi utegnil imeti ta gospod, da je s svojo prisotnostjo sposoben držati koncentracijo tolikih ljudi? Grin
Če te zanima, si dobrodošel, če pa ne, pa tudi v redu. Grin
vsem en lep pozdrav Wink
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #88 - 07.04.2003 at 07:36:02

dolgo časa sem bila tiho, pa sem vas samo spremljala.
a je kdo od vas šel na videopredstavitev M. učenja?

v februarju smo bile tri prijateljice na Bledu na videopredstavitvi - nobena od nas treh ni odnesla dobrega vtisa in nobena od nas treh ni čutila nobene potrebe, da bi se še kdaj udeležila kakega takega 'srečanja'. Stojči mi je potem rekel, da je čisto možno, da šele po večih videopredstavitvah začutiš energijo in bistvo M.-ja.

Ko sem stojčija vprašala, na kakšen način se organizacija financira, točnega odgovora ni dal. Na Bledu je njegov prijatelj pozabil postaviti skrinjico za prostovoljne prispevke. Ta oblika sprejemanja prispevkov se mi zdi čisto v redu - s skrinjico, saj že najem prostora nekaj košta itd.

Me je pa zbodlo v nos čisto nekaj drugega: če hočeš sprejeti M. iniciacijo, moraš imeti 'ustrezne bivalne pogoje'. To pomeni, da imaš toliko veliko stanovanje, da se lahko vsak dan za eno uro umakneš od vsakdanjega življenja v svet meditacije. In enkrat na leto moraš videti mojstra M. v živo. Greš pač v Španijo, če tisto  leto ne pride v Slovenijo.

Men vse skupaj samo pomen - da moraš bit kar pri denarju, če hočeš bit M. učenec. Grin

in, ja, doživljam notranjo svetlobo - ne redno, ne pogosto, ne vsak dan. In ja, slišim božansko glasbo, z notranjimi ušesi, ki ni primerljiva z nobenimi zvoki na tem svetu... pa še kaj bi se našlo..
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #89 - 07.04.2003 at 09:12:34

jest sm bil zadnjič na videopredstavitvi in mi je blo popolnoma všeč kar je povedu model ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16