Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 16
(Read 201103 times)
sidha
4

Re: Prem Rawat Maharaji umetnost notranjega spozna
Reply #90 - 07.04.2003 at 10:02:46

Veliko je raznih gurujev in učiteljev in veliko njih ima na milijone učencev. Pa vendar še nisem slišal (mogoče imam pomankljive podatke), da bi se kakšen od teh učencev trajno razsvetlil. Al jih vsaj ni prav veliko.
Boh ve zakaj, če majo vsi tok superiorne tehnike in popolna učenja ???  ???  ???
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #91 - 07.04.2003 at 10:34:30

sidha wrote on 07.04.2003 at 10:02:46:
Veliko je raznih gurujev in učiteljev in veliko njih ima na milijone učencev. Pa vendar še nisem slišal (mogoče imam pomankljive podatke), da bi se kakšen od teh učencev trajno razsvetlil.

kako pa naj mi vemo ali prepoznamo kdo je trajno razsvetljen pa kdo ni? kaj je to zate sidha "trajno razsvetljenje", in po kaksnih simptomih bi se ga naj prepoznalo pr drugih?

Back to top

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #92 - 07.04.2003 at 10:44:39

no končno nekaj konkretnega. Wink
Glede financiranja prireditev je takole. Te se financirajo iz prostovoljnih prispevkov Smiley, tistih ki želijo prispevati. Recimo na Bledu je dvorano najel in plačal prijatelj sam. Wink Tudi v Postojni sem najel in plačal dvorano sam in ni mi žal. Če želi kdo prispevati v redu, če pa ne pa tudi prav. Grin
Na splošno se ljudje okoli denarja itak preveč sekirajo. Shocked
Glede tega, da pri Maharajiju kaj moraš ???, to pa ne drži in si draga ana to narobe razumela, ali pa sem se sam narobe izrazil. Pri tem učenju prav nič ne moraš, vse samo, če želiš. Grin
Tudi glede stanovanja, je popolnoma vseeno, koliko veliko je. Kadar sem z otroci skupaj v enem prostoru, počakam, da zvečer zaspijo potem si pa privoščim tehnike. Če je to zjutraj vstanem pred njimi, če je pa to preko dneva, jih prosim, naj me med prakticiranjem ne motijo in se prek glave pokrijem z rjuho. Wink
Otroci to razumejo in me ta čas pustijo pri miru, je pa zanimivo, da nekateri otroci celo vzpodbujajo svoje starše, naj vendar prakticirajo, saj so opazili, da so starši po prakticiranju bolj pozorni do njih in bolj prijazni. Smiley
Glede tega, da bi moral videti mojstra vsaj enkrat na leto v živo, pa takole. Tukaj v tem svetu mojstrovega spoznanja ni besedice moral. Grin
Pripročljivo je, če si to lahko privoščiš. V mnogih deželah sveta, so njegovi učenci tako revni, da ga vidijo samo takrat, ko pride on tja. Včasih lahko to traja precej let. Vendar to ne pomeni, da zato kaj manj prakticirajo, ali se imajo kaj manj dobro v tem notranjem spoznanju. Grin
V glavnem pa je tako, da je mojster samo ogledalo učencem na njihovi notranji poti. Wink
Če razumeš, da je ta pot samo priložnost in možnost, potem si pač vzameš čas, greš pogledat tja, tako kot sta to lepo storila gape in ana, pa je. Smiley
Veliko imam prijateljev, ki niso učenci Prem Rawata, pa se prav lepo razumemo in dopolnjujemo. Ko začnemo enkrat gledati na to, kako lahko bogatimo drug druge s svojimi pozitivnimi izkušnjami, svet postane res lepši. Shocked Roll Eyes
Back to top

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #93 - 07.04.2003 at 10:51:38

draga sidha in aryan,
glede razsvetljenja je veliko tolmačenj.
Kako je pri drugih ne vem in me ne zanima.
Zame pa je to tako kot notranji akumulator, ko je prazen ga s poglabljanjem napolniš, dokler se spet ne izprazni in to ponavljaš, vsak dan. Wink
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #94 - 07.04.2003 at 12:37:50

Quote:
kako pa naj mi vemo ali prepoznamo kdo je trajno razsvetljen pa kdo ni? kaj je to zate sidha "trajno razsvetljenje", in po kaksnih simptomih bi se ga naj prepoznalo pr drugih?

Trajno razsvetljenje je za mene permanentna kvaliteta  duha, ko ozavestiš in prepoznaš svoj lastni polni potencial, svojo pravo naravo, ki je blaženost, védenje, mir...
Verjetno je nam težko prepoznati razsvetljeno osebo. Ampak človek bi od take osebe pričakoval določene simptome čistosti skozi delovanje, ljubezen, toplino...
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #95 - 07.04.2003 at 12:50:07

stoychi wrote on 07.04.2003 at 10:51:38:
Zame pa je to tako kot notranji akumulator, ko je prazen ga s poglabljanjem napolniš, dokler se spet ne izprazni in to ponavljaš, vsak dan. Wink

Mnogi tehnike primerjajo z berglami. So v veliko pomoč, ko se nisi sposoben sam obdržati na nogah. Ko pa se dovolj okrepiš za samostojno hojo potem bergel ne potrebuješ več. In nesmiselno bi jih bilo še vedno vlačit s seboj.  
Jaz od guruja pričakujem, da me bo iz teme popeljal v svetlobo, da mi bo pokazal pot do mojega lastnega sonca in ne le do nekakšnega pogojenega akumulatorja.  Wink
Mogoče pričakujem preveč  ???
Back to top

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #96 - 07.04.2003 at 13:17:13

sidha wrote on 07.04.2003 at 12:50:07:
Mnogi tehnike primerjajo z berglami. So v veliko pomoč, ko se nisi sposoben sam obdržati na nogah. Ko pa se dovolj okrepiš za samostojno hojo potem bergel ne potrebuješ več. In nesmiselno bi jih bilo še vedno vlačit s seboj.  
Jaz od guruja pričakujem, da me bo iz teme popeljal v svetlobo, da mi bo pokazal pot do mojega lastnega sonca in ne le do nekakšnega pogojenega akumulatorja.  Wink

Strinjam se stabo.

Mislim, da sploh ne pričakuješ preveč. Pričakuješ samo to kar je primerno za tvoje najvišje dobro. Vsak mojster pa naj bo še nevemkako dober je primeren za določeno obdobje, dokler ga ne dorastemo, potem pa rabimo novega.... Lahko pa se direktno povežemo z izvorom (enkrat že)..... Grin
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #97 - 07.04.2003 at 13:56:48

tehnike so kot voda. Grin Če nisi nikoli žejen, pač nikoli nič ne piješ. Grin
pripenjam del intervjuja, ki ga je imel mojster Prem Rawat v reviji za biznis management Ventura online:

More than a few business and lifestyle gurus claim to offer hope and inspiration, or at least a guide towards beneficial change or success.
Prem Rawat's approach differs in several key respects.

“Firstly, mine isn't just a theory; I don’t just say, ‘Sit down and think nice thoughts’. My approach is much more practical: to actually go within, to take the senses inside and discover that feeling. People have to judge for themselves if they have actually felt it, and that's what is very, very important here. I offer inspiration, reminding people of the beauty of existence; I remind people that life itself is a gift. I encourage people to know that this is possible and to open windows of understanding, so that they can be fulfilled. I see each human being as complete. Within each one shines a sun so bright that it can make ignorance go away.”

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #98 - 07.04.2003 at 14:03:18

sidha wrote on 07.04.2003 at 12:50:07:

Ja, pričakuješ preveč, če misliš, da te bo On popeljal kam. On ti lahko nakaže pot iz teme v svetlobo, ampak le TI jo lahko (u)vidiš, čutiš. Sam veš, da energija ni statična zadeva, zato je treba nekaj naredit, da jo ohraniš - pridobiš. Zato so tehnike (tudi do dikrektnega sourcea). Zakaj bi jih opustil? Seveda je izbira tvoja - kaj ti je ljubše.

"Vse, kar boste počeli se vam bo zdelo nepomembno, pa vednar je zelo pomembno, da to počnete."
(Tako jaz razumem after razsvetljenje).
Back to top

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #99 - 07.04.2003 at 15:24:35

me veseli draga LittleStar, da imaš tako lepo razumevanje Smiley
Izvor moje energije je znotraj mene. Da bi jo prepoznal, moram za to uporabiti vse svoje čute 8).
Kako to narediti, je meni pokazal Prem Rawat. Wink
Obrniti pozornost vase sem se naučil spontano na njegovih videopredstavitvah. Smiley
Ohranjati notranjo pozornost, zadovoljstvo, mir, ali ljubezen, ali kakorkoli to želiš imenovati mi omogoča notranja povezava s svojim sebstvom. Smiley
Končno mi to omogoča tudi mojo jasnost iz katere se izražam in iz katere pišem vse moje članke in pesmi. Grin
Spoznal sem, da je večina pesnikov hrepenela po spoznaju srca Embarrassed,
ki je meni bilo z mojstrovim darilom ponovno odkrito. Roll Eyes
Prešeren je napisal nekaj takega:  "srce je prazno, sreče ni, nazaj si sreča up želi" Cry
jaz pa zase pravim:"Srce je polno srečno je, vrnilo se je, moje upanje" Cheesy
Mojster pravi, da takšen kakršen sem, sem znotraj sebe že popoln. Ni se mi potrebno spreminjati, samo sprejeti se moram, znotraj sebe in tu mi on lahko pomaga pri tem spoznanju. Wink
Končno sem sam čisto navaden mali človeček, prav nič posebnega in to kar sem dosegel, lahko doseže prav vsak od vas. Smiley
Ne bojim se biti iskren in prav vseeno mi je, kar si kdorkoli od vas misli o meni, sem pa hvaležen vsakemu od vas, ki ste prebrali kakšen moj članek na pozitivkah. Smiley Bog ve zakaj? Roll Eyes
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #100 - 07.04.2003 at 15:33:04

Zakaj se prepiramo okoli pravih in nepravih učiteljih? Vsak posameznik je samozadosten in ker je zavest stvar evolucije, v resnici ne rabimo gurujev temveč samo in predvsem POTRPLJENJE.
Itak vse poti vodijo navzgor  Grin

Vsem nam je bil učitelj položen že v zibko.
Imenuje se ŽIVLJENJE (brez tistih klobas spred in odzad)
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #101 - 07.04.2003 at 15:35:37

Trgovanje z ljudskimi dušami je največji biznis.
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #102 - 07.04.2003 at 16:21:45

Quote:
:"Srce je polno srečno je, vrnilo se je, moje upanje"

Kakšno upanje ?
Počasi se boš moral odločit (beri: vprašat sam sebe brez vpliva Maharajija) ali si že prišel do "spoznanja" ali pa še vedno hrepeniš (upanje) po tem. Ne razumem zakaj bi nekdo ki je izpoplnjen, srečen oz.  razsvetljen hrepenel po biločem ???

Quote:
Ne bojim se biti iskren in prav vseeno mi je, kar si kdorkoli od vas misli o meni, sem pa hvaležen vsakemu od vas, ki ste prebrali kakšen moj članek na pozitivkah.

Kako zdaj, ti je vseeno kaj si ljudje mislijo o tebi (in tvojih člankih) ali pa si jim/nam hvaležen ? Če si nam hvaležen, ker smo prebrali tvoje članke potem se to nikakor ne sklada s tem, da ti je vseeno.

Quote:
Obrniti pozornost vase sem se naučil spontano na njegovih videopredstavitvah.

Ti verjamem.  Wink

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #103 - 07.04.2003 at 17:03:50

dragi mind,
"haklati" se na besede, se mi ne zdi smiselno Shocked  
prvi citat sem napisal pred mnogimi leti. V SSKJ piše, da je hrepeneje možnost uresničitve česa, torej tu ne gre za protislovje. Vedno obstaja možnost, da že obstoječe izkustvo še poglobimo. Grin
pomisli, ali si lahko nekomu za nekaj hvaležen Kiss, ne glede na to, kakšno je njegovo mnenje o tebi?  Wink
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #104 - 07.04.2003 at 21:10:13

Quote:
prvi citat sem napisal pred mnogimi leti. V SSKJ piše, da je hrepeneje možnost uresničitve česa, torej tu ne gre za protislovje.

ja no, torej ?  a ti hrepeniš po (samo)uresničitvi ali ne ?

Quote:
pomisli, ali si lahko nekomu za nekaj hvaležen , ne glede na to, kakšno je njegovo mnenje o tebi?  

Stojči, sam praviš da je treba izhajati predvsem iz sebe iz svoje notranjosti, maharaji bi rekel, da je potrebno najti pot do svojega srca. Če izhajaš iz te pozicije, nevem zakaj postavljaš pod vprašaj "kaj bi si drugi mislili o meni ?", saj sam praviš da je treba bit osredotočen na svoje srce in potemtakem je to "kaj si drugi mislijo o meni" drugotnega pomena, oz. če spoh kakšnega. Saj s tem daješ povdarek na "njihovo" srce in kaj si oni mislijo. In kaj si sploh hotel s tem povedat ? Da si hvaležen "nam" ki tvoje zgodbe beremo, in to kljub kljub temu, če si nekaj slabega mislimo o tebi ? Za sebe lahko rečem, da niti najmanj. Jaz te povsem spostujem tebe, le za tvoje "znanje" nisem tako prepričan. Zato mi verjemi, da res nimam namena soditi o tebi kot človeku. Ampak na žalošt se pogovarjava o tašnih rečeš pri katerih se tvoje "znanje" kaže predvsem skozi  tebe kot človeka. In  vzemi zato  moje "kritike" kot nekakšno poizvedovanje, ki ni neposredno namenjeno tebi ampak tvojemu "znanju".

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 16