Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4
(Read 15629 times)
tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
NWO, Masoni, Vojna#3 stotič a ne zadnjič...
28.03.2003 at 12:40:05

http://conspiracy.freewebspace.com/index.htm

Dobra stran, ki resnično dokazuje prednosti hyperteksta...
Ogromno linkov do uradnih prostozidarskih strani;
stran je že stara, a je pravilno napovedala vojno v Iraku kot odskočno desko za napade na druge arabske države (no, to bomo še videli).

Prav tako se uresničujejo biblijske (&Nostradamusove) napovedi o čudnih boleznih.

Ne vem, če je še sploh vprašanje verjeti-ne verjeti, dejstva, da se nekdo igra z nami kot z kmeti pri šahu so že milijonkrat logično, čustveno, psihološko dokazana...

In, kako se kaj imate? Grin
Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Re: NWO, Masoni, Vojna#3 stotič a ne zadnjič...
Reply #1 - 28.03.2003 at 13:31:31

Quote:
Iraški vojaki, ki so jih ujele ameriške sile med prebijanjem do Bagdada, pa so po poročanju ameriškega časnika New York Times dejali, da so jih njihovi poveljniki prisilili v borbo z grožnjo usmrtitve. "Poveljniki so nam grozili, da nas bodo ubili, če se ne bomo borili," je dejal neki Iračan, ki ga zdravijo v ameriški vojaški bolnišnici kakih 150 kilometrov južno od Bagdada, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iraška šiitska opozicijska skupina pa je po navajanju AP v sredo izjavila, da je iraška milica, ki je skrbela za okrepitev discipline v iraški redni vojski, od začetka vojne v Iraku usmrtila 62 poveljnikov. Enote za usmrtitve, posebni varnostni agenti in vojaška obveščevalna služba so namreč razkropljene po vseh iraških provincah, krajih in vaseh, je sporočil vrhovni svet šiitske Islamske revolucije v Iraku (ASRII) v izjavi, ki so jo po faksu poslali na AP. Poleg tega naj bi iraške oblasti silile starše, da ponudijo svoje sinove za samomorilske napade na zavezniške sile.

Tomi, hvala bo šlo. Pa ti?  Wink 8)

LP Harry
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #2 - 28.03.2003 at 13:45:01

Quote:
Iraški vojaki, ki so jih ujele ameriške sile med prebijanjem do Bagdada, pa so po poročanju ameriškega časnika New York Times dejali, da so jih njihovi poveljniki prisilili v borbo z grožnjo usmrtitve.

Verodostojnost na kvadrat... O šiitskih besedah proti sunitom pa tudi ni vredno izgubljat besed... Kot da bi poslušali Srbe in Šiptarje...

Da pa Iračani uporabljajo drastične metode boja pa je razumljivo, te so njihova edina možnost...
Ni pa razumljivo, da se upajo "zavezniki" spravljat nad legalnost svojih nasprotnikov, ko se še kako zavedajo, da je njihov napad v celoti nelegalen.

Quote:
Tomi, hvala bo šlo. Pa ti?    

Glava mi že poka po vseh šivih... Se grem raje napit... Wink
Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #3 - 28.03.2003 at 13:58:43

Na zdravje! Wink Grin

LP Harry
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #4 - 28.03.2003 at 22:08:14

Bolj ko gledam poročila in spremljam kaj se dogaja, bolj imam občutek, da so jenkiji ugriznil gnilo jabolko. In ker so se prej hvalili kako bodo lepo na hitro jabolko pojedli, se zdaj vse bolj davijo. Jesti pa morajo, ker zdaj nehat, bi pomenilo se ugriznit v svoj veliko ameriški EGO. In ko celo Bush javno priznava, da se zna malo zavlečti, potem to pomeni, da se bo zelo zavleklo.

Samo na žalost bo s tem prihajalo še do več žrtev. Sad

LP Harry
Back to top

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #5 - 30.03.2003 at 22:47:18

Javno so priznali, da so podcenjevali svojega nasprotnika...
To je za ZDA precej čudno priznanje.
Bolj se stvar zavleče, večja svinjarija se bo skuhala...
Zdaj grozijo že Siriji in Iranu.. Avtobusi z na tisoče muslimanov prestopajo meje Iraka, hrepenijo po vojni z zahodom..

Prerokbe se začenjajo dobesedno uresničevati...
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #6 - 30.03.2003 at 23:35:46

in to res dobesedno ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #7 - 01.04.2003 at 00:19:42

gape wrote on 01.04.2003 at 00:10:11:
počas se človk začne sprašvat kwa je sploh res.

in a je izvir laži v egu
(posamezniki vsak zaverovan v svoj cilj in jim je slučajno skupni cilj)
ali v teoriji zarote
da pač modeli so vsi vodeni iz zgornjih inštanc - prostozidarji in scena ...

zdej ... jest se vračam nazaj na začetek ... na nwo

in preden začnem blodt ...

moj prjatu saša
www.gape.org/sasa
je zdej glih na obisku v sloveniji in sva se zadnjič menla in sm ga mal pobaru, k je doktor antropologije & stuff, o izvoru človeka. in mi je začel od darwina sceno ... pa sm mu reku, da kaj pa manjkajoči člen in to, pa  prikrita zgodovina scena?
on da ahhh ... mu pokažem na sajtu in reče to nima veze ... ni znanstvenih preizkusov prešlo !!!
ga gledam in da kulj ... in ga povprašam u teoriji in prav da ... no ja ... mi je clo pisemce napisu

------------------------------
Dragi moj gazda,

pogledao sam linkove. Sadrzina tekstova na njima vrlo je problematicna:
kao i obicno mesaju se neke stvari koje su istinite (globalna americka
politika kao rat za naftu, neki istorijski dogadjaji koji su se zaista dogodili,
postojanje Slobodnih masona, itd.) sa cistom fantastikom (teorije zavere).

nekoliko konkretnih primedbi:
1. "New World Order" je izraz koji je prvi put upotrebio George Bush Sr.
1991, i to u jednoj napomeni, potpuno nebitno, samo kao ideju sveta gde
ce biti vise MEDJUNARODNE KOOPERACIJE IZMEDJU RAZLICITIH
DRZAVA, A PRE SVEGA SA UJEDINJENIM NACIJAMA. Kasnija upotreba
ovog izraza nema nista zajednicko sa ovim, i ne vidim kako nesto sto je
"izmisljeno" 1991. mozemo retroaktivno primenjivati unazad.

2. Nije jasno zbog cega "A brief history" pocinje 70. g. -- zasto ne ranije ili
kasnije, kakvi su naucni, istorijski, metodoloski kriterijumi autora ovog
teksta?

3. Postoji puno istorija Slobodnih masona, neke sam cak i citao. Problem
sa postuliranjem tajnih drustava (a da su Masoni zaista tajni, da li bismo
ti i ja znali za njih? osim ako nismo i ti i ja masoni... Smiley)) jeste sto, ako ona
zaista zele ovladati svetom, ona bi to vec ucinila i bez naseg znanja (SAD
kao masonska drzava... kr neki...! Tacno je jedino to da su neki od
osnivaca SAD bili masoni -- that's all.), a kako su tajna i mocna (vladaju
svetom...), onda to ponovo nikada ne bismo znali...

klasicne teorije zavere, pokusavaju da objasne sve, a po mom misljenju,
ne objasnjavaju bas nista.

pozdrav,

S.
------------------------------

no in ta je na temo prikrite arheologije
http://www.mcremo.com/

---------------------------------------

Dragi moj,

pogledao, procitao... i ne vidim tu apsolutno niti jedan
argument za to sto covek tvrdi. Izgleda da on u to veruje, covek
putovao, pa sreo negde Hare Krishna, pa mu oni prosvetlili
put... i to je njegovo legitimno pravo. Za da mene prosvetli,
ipak treba nesto malo vise od toga sto je neko nesto napisao
1852... pa sta? Ljudi su pisali razne stvari i pre i posle
toga...
Niti jedna od publikacija koju pominje nema nikakvo znanstveno
pokrice, niti reputaciju, niti rejting (zna se kako se pisu i
objavljuju strucni tekstovi u antropologiji i arheologiji) -- sa
njegovim stavovima se ne moze cak ni polemizirati jer su totalno
neutemeljeni. Kao kad bih hteo polemisati sa crtanim filmom Tom
& Jerry... Sad naravno, it's a free world, i svako je slobodan
da veruje sto zeli. Ovaj covek jeste po mom misljenju malo lud,
ali barem nije opasan, kao sto su potencijalno oni koji govore o
"svetskim zaverama" ili o opasnosti od Slobodnih masona ("prosti
zidarji").

Vec sam pre par godina primetio kako su ovakve ezotericne teme
jako popularne u Sloveniji -- mnogo popularnije nego u mnogim
drugim zemljama (prema broju stanovnika). Bas me zanima zasto --
mozda bi se i tu mogla napraviti nekakva studija?
Mislim, sve je to lepo, New Age filozofija, potraga za smislom i
"trazenje sebe", ali znas, "traziti sebe" mogu samo ljudi koji
su sebe nekako negde izgubili, koji vise ne znaju ko su ni sta
su. Ja prema takvima mogu samo da osecam sazaljenje. Voleo bih
da vidim kako ljudi koji u ovo veruju zaista zive po principima
koji iz toga slede (nikakva tehnologija, nikakvi racunari -- jer
to su sve Ameerikanci izmislili da bi porobili svet!, nikakva
elektrika, jer i to su Amerikanci radi "New World Order", ne
voziti se autom, jer tu je nafta zbog koje se ratuje, itd...) --
da li ti znas neke?

Mislim, mozda je to i odgovor, mozda je citava nauka besmislena
(ali makar postoji duze -- nekih 5000 godina), ali meni odgovara
i pruza mi dosta dobre odgovore na pitanja koja se postavljaju.
A veruj mi, neka naucna cinjenica je cesto daleko zanimljivija i
zabavnija od ma kako fantasticnih teorija.

pozdrav,

S.

pozdrav,

S.

=====
Aleksandar Boskovic
passenger@gape.org
"I've seen things you people wouldn't believe, attack ships
on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter
in the dark near the Tanhauser gate. All these moments will
be lost, in time, like tears in rain. Time to die."
Roy Baty (Ridley Scott, BLADE RUNNER, 1982)

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #8 - 01.04.2003 at 16:53:34

Smiley

Tipičen odgovor predstavnika trdega realizma, sem že slišal takih od vsakega s katerim sem se pogovarjal...
Ne trdim, da ima narobe, ampak se mi zdi tako "varno" razmišljanje precej omejeno prav zaradi konstatnega prehitrega razvoja znanosti...

Ne da je kaj narobe, ampak ne vidim nobenega pravega argumenta tudi v njegovih besedah...

Quote:
Za da mene prosvetli,
ipak treba nesto malo vise od toga sto je neko nesto napisao
1852... pa sta? Ljudi su pisali razne stvari i pre i posle
toga...
pokrice, niti reputaciju, niti rejting

Pa šta... Ljudi koju imaju ikakvu reputaciju pišu šta jim baš pade na pamet i svi imaju da ovo prejmeju kao neko čudovište od teorije... Wink

Quote:
Mislim, mozda je to i odgovor, mozda je citava nauka besmislena
(ali makar postoji duze -- nekih 5000 godina), ali meni odgovara
i pruza mi dosta dobre odgovore na pitanja koja se postavljaju.
A veruj mi, neka naucna cinjenica je cesto daleko zanimljivija i
zabavnija od ma kako fantasticnih teorija

Zgodovina je res zanimiva stvar, ljudje pa najraje sprejemajo najlahkotnejšo in najenostavnejšo verzijo naučnih teorija... Zakaj je toliko stvari pometenih pod preprogo, in označenih za "nepojasnjeno", če ne zaradi ignorance in komformizma?

Glede na njegovo stroko pa ima njegovo mnenje prav gotovo večjo vrednost kot recimo moje ali tvoje, gape.
Je pa še vedno samo mnenje, vprašanje logične verjetnosti pa vendarle vedno bolj nagiba v nasprotje klasičnim znanstvenikom, saj se vedno več tem pričenja "mešati" in razvijajo nekakšne čudne, radikalne teorije...

Bom probal kasneje kaj argumentirat, zdaj nimam časa trenutno..

To da NWO kao obstaja od "omembe" 1991 je pa zelo nepremišljeno trditi...

Ampak, kasneje..
Kaj pa praviš ti na njegovo pismo, gape?
Back to top

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #9 - 01.04.2003 at 19:21:52

Da še malo pojamram ..   Wink

Na to teorijo zarote je itak potrebno gledati zelo skeptično, saj so njeni zagovorniki malo preveč samozaverovani in včasih prodajajo informacije "brez krčmarja"...
Je pa potrebna tudi cinična skepsa glede uradne znanosti, ki se v svojem hrepenenju po popolnem materialističnem realizmu kar naprej zapira v rutinske okvirje znanstveno dokazanih in dokazljivih stvari, pri čemer tisto materialistično nerazložljivo potiska v predal "znanstveno nedokazljivega", kar enačijo z znanstveno nedokazanim.
Kako je lahko nekaj, kar ni dokazljivo potem sploh kdaj dokazano?! In če ni dokazljivo se oprimejo na zmoto semantičnega dvoumja, češ da če je stvar nedokazljiva (v prej trdno postavljenih okvirih) potem tudi ne obstaja...

Zakaj mislite, da se lahko en dober filozof, predvsem kakšen logik, poigra z "znanstvenimi načeli" čisto na njihov način in sprovocira, da imajo popolni nesmisli dosti večjo logično vrednost kot ves njihov trden, znanstveni sistem. Zato pa se ti dvoji ne marajo Smiley

Da poenostavim: znanstveniki a priori pripisujejo deduktivno verjetnost le stvarem, ki so dokazljive z njihovimi metodami, in tako tudi sprejemajo realnost - le znanstvenik lahko prizna da to, kar je verjetno (dokazljivo) obstoječe, in pri tem uporabljajo zmoto napačnega sklicevanja na avtoriteto - avtoriteto, ki je ustvarjena od tistega, kateri se pozneje nanjo sklicuje.
Tukaj lahko pride tudi do sicer grozno zapletenih neumnosti tipa zmote krožnega sklepanja:
Edino znanost pozna realno resnico, saj so le znansveniki tisti, ki lahko resnico dokazujejo po sprejetih kriterijih.
Primer:
Quote:
pokrice, niti reputaciju, niti rejting -- sa
njegovim stavovima se ne moze cak ni polemizirati jer su totalno neutemeljeni.

Jaz ne vem no, ampak mislim, da je večina znanstvenikov veselo špricala predavanja iz logike...

Še o "argumentu" da je NWO, zelo marginalizirano, stvar btw omenjena 1991 od Busha st. ...
Brez dokazov trdim, da je bil NWO že zelo omenjen v času nastanka ZDA, z dokazi lahko trdim, da je bil že preveč omenjen v prvi polovici 20.stoletja
(samo nekaj knjig: The New World Order (F.S. Marvin 1932), New World Order (H. G. Wells, 1939), The New World Order (Carnegie Endowment, 1940)),
da ne omenjam kolikokrat je bil pojem NWO omenjen okoli nastanka Izraela...  
.
.
.

Seveda pa lahko drži tudi teorija, da je vse skupaj le sanje enega psa (ki spi na želvi), ali pa da smo pač tukaj tako kot pravijo znanstveniki, naključno, brez pravega smisla in z veliko preveč domišljije, zmišljujoč si ogromno neumnosti, da bi prekrilli svoj edini pravi smisel in konec - razmnoževanje & smrt...

Lahko pa da se tudi motim...

Kaj pa če je vse res??

Grin

Gotovosti pa žal v meni še vedno ni nobene...
Srečo pa ima lahko le človek, ki ima gotovost, pa če veruje in časti le veliki Kamen...
Kar pa mi da misliti, da je vsa intelektualizacija na eni, drugi ali tretji strani povsem odveč & je posledica nesposobnosti naravnega življenja... In da je mogoče v resnici le bolj zdravo verjeti ženskam... (  Wink )

Na koncu pa ti ostane le še solipsistično zaletavanje v stene neke norišnice in upanje, da se te bo smrt čimprej usmilila...  Grin
Back to top

IP Logged

Karmena
Ex Member

Reply #10 - 04.04.2003 at 13:44:07

Quote:
Kar pa mi da misliti, da je vsa intelektualizacija na eni, drugi ali tretji strani povsem odveč & je posledica nesposobnosti naravnega življenja... In da je mogoče v resnici le bolj zdravo verjeti ženskam... (   )

Na koncu pa ti ostane le še solipsistično zaletavanje v stene neke norišnice in upanje, da se te bo smrt čimprej usmilila...

Tomi. Saj edini obliž je lahko to, dojet ta koruptivni bolni človeški svet. Ampak ljudje bomo enkrat že razumeli, da bolezen ni nasprotje zdravja. Ker da je zdravje pravilno razumevanje bolezni, njen spremni pojav. Evo, sem pravkar kupila svojo prvo knjigo zelišč. Dokler jih mama naber, jih jest še ne bom. Kdo ve, morda bom ravno zato bolj zdrava solistično zletela kam. Še najraje v steno. Cheesy:D

Karmen

Back to top

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #11 - 04.04.2003 at 14:09:08

Ravno to - doumeti svet - je največji problem.. Če se preveč ubadaš s tem se prej ali slej lahko začne le mešat.. Undecided

Zanimivo, jaz sem se tudi zdaj na rastline vrgel, me zanima če se da z njihovo pomočjo kaj bolje razumet.
So me čisto razrajcali s tistim iboginom  Wink
Bom pa poskusil s kako drugo finto prej (podlišček, norice...) ker je tale predrag.
Back to top

IP Logged

Karmena
Ex Member

Reply #12 - 04.04.2003 at 15:49:47

tomi wrote on 04.04.2003 at 14:09:08:
Zanimivo, jaz sem se tudi zdaj na rastline vrgel, me zanima če se da z njihovo pomočjo kaj bolje razumet.

Jasno. Človek se v tem norem svetu oprime vsakršne bilke, le da koristi.  Kar se rastlin tiče mi je predvsem bolj enostavno branje tistega  antropologa, ki se  po zadostno znanje odpravi k čarovniku. Zato kar veselo pot pod noge, pa na Prisank do Kosobrina. Če pa slučajno Brinclja po poti srečaš, mu le prenesi prijazen pozdrav.  Wink

Karmen

Back to top

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #13 - 04.04.2003 at 16:02:33

Quote:
Človek se v tem norem svetu oprime vsakršne bilke, le da koristi.

Hehehe, dobra analogija... Grin
Oprimem se vsake bilke, pa tudi če je nevem kako strupena, bolj nor od tega sveta ne bom nikoli...  Wink

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #14 - 04.04.2003 at 18:03:46

tomi wrote on 01.04.2003 at 16:53:34:
Glede na njegovo stroko pa ima njegovo mnenje prav gotovo večjo vrednost kot recimo moje ali tvoje, gape.

Kaj pa praviš ti na njegovo pismo, gape?

ja ... nekoliko večjo vrednost vseeno ima njegovo mnenje, vsaj v znanstvenih krogih, saj je model mednarodno priznan strokovnjak na svojem področju.

kaj pravim na njegovo pismo ... nč ... usta mi zapre tako pismo.
ker ima na žalost prav. dejansko za vse to kar mi kle blodimo pač ne obstaja dokaz.

predvsem to o zaroti scena ...

dočim tisto o prepovedani arheologiji ... tm mu težje dam prav, čeprav ima spet prav ... za datiranje materiala nazaj v času je karbonska analiza uporabna edino do 30.000 let nazaj in že to lahko nastane napaka do 5.000 let.
to je ogromno.
naprej, tako saša, je karbonska analiza še veliko bolj neuporabna.
to da artefakte datirajo po kameninah v katerih so ujeti, tudi ne zdrži, čeprov mi ni uspel točno razložit zakaj.

to s temi revijami ki imajo reputacijo in to  (to se spet nanaša na prepovedano arheologijo), je pač tako da tako gre to dokazovanje ... se reče ... nekdo pogrunta eno teorijo, jo podpre z dokazi, argumneti, poprejšnjimi dokazi - argumenti ... potem to objavi v taki reviji ki ima reputacijo, potem to drugi premeljejo in če drugi to naprej uporabljajo za nadalnja raziskovanja, je za njih to to.
bi lohka človk poenostavu da če se jih zadost s tem strinja pol je to 'znanstvaeno dokazano' in se temu lahko verjame, čene, je to malo manj kot laž.

saša recimo pravi da večino reči težko dokažemo da imamo prav ... lahko pa dlje živimo (in dokažemo s tem).
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4