Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 
(Read 32531 times)
sirena
3

živi in pusti živeti!

Koper
Re: Pedri in lezbijke
Reply #75 - 02.08.2002 at 14:54:56

GrinToooo Blisk, boš bil tamanu ženske ko strila nebeska, onako dvista s mista! YEAHHH
Back to top

IP Logged

Blisk1
3

I love YaBBaaa rasta-wo-man!

Lublana
Reply #76 - 02.08.2002 at 15:25:16

Ja res ja pa ne kr tko ampak ORNG!
Če že delam pol nardim orng tko kot se reče!
No ja če bo žensk preveč, bom pa ratal mal bolj zbirčn, pa eno tablo bom obesu na vrata, kjer se bojo lahk prjavle!
Po vrsti kot so hiše v trsti, dve po dve!
Grin
Back to top

WHAT GOES AROUND COMES AROUND!
WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #77 - 15.09.2003 at 17:05:14

Hm, ce je to Samson izustil pa je res zelo zalostno za njega, ki se ima za kvazi kristjan in za ljudi katerim naprej posreduje dezinformacijskih konstrukt, zavaja in pohujsuje "tamanjse", natancneje daje kost (povod) za obiranje tistim, ki se spotikajo ob vse, kar disi po istospolni pripadnosti. S tem clovek samo pokaze kako dejansko ljubi svojega bliznjega, saj nas Sv. pismo uci, da smo vsi Bozji otroci, torej stvaritev homoseksualcev ni "bozji" spodrsljaj, ker Bog ne dela napak. Malce si moramo zamisliti, kdaj je bilo Sv. pismo napisano, v kaksni kulturi,  v kaksnih druzbenopoliticnih okoliscinah, etc, sele potem lahko vlecemo zakljucke, ki pa ne smejo obsojati, kajti Bog je nas sodnik, natancneje Oce, ne pa clovek cloveku, ki hoce potegniti iver iz bratovega ocesa, brune v svojem pa ne vidi.

Ja Samson, ce se nisi slisal o eksegezi, potem je skrajni cas, da se pokukas iz svoje mracne enodimenzialne omare prepolne okostnjakov! Zalostno, ce bos ostal na isti stopnji kot Muslimani, ki Koran pozirajo dobesedno, namesto v prenesenem pomenu, kdaj je pa Jezus kaj rekel o homoseksualcih, niti besedice, ce bi bil to nek vehementen greh, pa je zamolcal ali kako?

Kaj Samson, ce bi tebe psihiatri prebandurli v homoseksualca, mislis, da bi jim uspelo? Skoda, da beres samo enoznacno strokovno literaturo, ki je povrh se ideolosko nastrojena in tezi tocno k dolocenim ciljem?
Gledi malo Discovery, primer:

- dva enojajcna dvojca, eden izmed njiju je bil homoseksuales, sedaj pa catch, okolje je bilo isto (druzina, prijatelji,...) in pa geni so identicni? Kako je to mozno, ko si se prej skliceval na vzgojo in terapevtsko prevzgajanje?

Za posvojitev otrok pa tudi nisem, morda bom nekoc, ker je stigma za to deco prevelika.
Back to top

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #78 - 16.09.2003 at 11:11:01

Vidim, da je tema, ki sem jo sprožil zelo aktualna, mnenja pa zelo različna. Dodajam še svoj (delni) pogled na zadevo.

Glede sprejemanja gejev v slovenski družbi samo tole - tega večinoma ni. Žal! To vem, ker to čutim vsak dan. Veseli me, da je toliko postov pozitivnih - od tistih posameznikov, ki vedo, da smo samo ljudje in tega ne rabijo šele ugotavljat preko raziskav. Jaz (ki sem gej) imam  tudi samo 2 roki, 2 nogi, eno glavo, čustva, misli, potrebe in želje... Ergo sem človek.

Glede tega, da družba od nas ne profitira, ker nimamo otrok pa to: rojevanje in vzgajanje otrok je res najplemenitejši način "služenja" družbi. Ni pa edini način. Tudi menihi, nune, duhovniki in vsi neplodni posamezniki nimajo otrok, pa nihče od njih ne rabi poslušati očitkov na ta račun. Družbi vsak vrača po svoje - eni z reprodukcijo, eni s trudom na duhovnem področju, eni pa želimo s svojo izobrazbo narediti kak korak naprej od katerega bo imela tudi družba korist. Poleg tega, če se trudim biti boljši človek, bodo imeli od tega korist tudi posamezniki v mojem življenju. Več od tega pa res nihče nima pravice zahtevati. Res je pa tudi to, da družbi, ki te ne sprejema in ki te ovira povsod in vedno, nimaš nobenega užitka dajati nazaj česarkoli!

Slovenska družba je hinavska. Demokracija je zapisana v ustavi, prav tako človekove pravice, pa se na oboje povprečni Slovenec poserje. Razen, ko nekdo njega mahne po glavi ali ko so na tapeti volitve. Takrat se ustave držimo kot pijanec plota.

Pa še ena misel, ki me najbolj žalosti. Slovenija je pretežno katoliška dežela - do tu je še vse OK. Kristus naj bi bil osrednja figura krščanstva - tudi to je OK. Problem nastane, ker se le malo ljudi ozira na njegove besede. O odpuščanju, sprejemanju, nesojenju drugih...
Back to top

Beatus, qui venit in nomine Domini!

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #79 - 16.09.2003 at 11:14:57

Back to top

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #80 - 16.09.2003 at 12:01:26

sirena wrote on 26.07.2002 at 08:42:15:
TongueNačeloma proti pedrom in lezbikam nimam nič, samo da me pustijo pri miru. Se mi je pa pred leti zgodilo, da me je v disco clubu ena lezbobejba prav mastno pošlatala...priznati moram, da je fasala eno fajn žberlo.

S sprejemanjem je tako - sprejemaš ali ne sprejemaš. Reči da sprejemaš, če... je figa. Tako kot ne moreš biti na pol noseč tudi ne moreš na pol sprejemat.

Ne razumem pa tega (in to ne leti nujno na Sireno): če se jaz, gej, ozrem za fantom, ki mi je všeč, zakaj bi on to smatral kot žalitev? Nisem izrazil želje po seksu, nisem od njega nič zahteval, ozrl sem se preprosto, ker mi je všeč.
Pred leti je do mene stopila punca in zbrala ogromno količino poguma, da bi me vprašala ali želim biti njen fant. To je bil zame eden največjih komplimentov, ne pa žalitev! In žal mi je bilo za njo, ker sem vedel, da jo bom prizadel z zavrnitvijo. Še danes upam, da je razumela dejstvo, da ji ne moram vračati ljubezni, ker sem gej.
Back to top

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #81 - 16.09.2003 at 12:12:44

exorcist wrote on 15.09.2003 at 17:05:14:
Hm, ce je to Samson izustil pa je res zelo zalostno za njega, ki se ima za kvazi kristjan in za ljudi katerim naprej posreduje dezinformacijskih konstrukt, zavaja in pohujsuje "tamanjse", natancneje daje kost (povod) za obiranje tistim, ki se spotikajo ob vse, kar disi po istospolni pripadnosti. S tem clovek samo pokaze kako dejansko ljubi svojega bliznjega, saj nas Sv. pismo uci, da smo vsi Bozji otroci, torej stvaritev homoseksualcev ni "bozji" spodrsljaj, ker Bog ne dela napak. Malce si moramo zamisliti, kdaj je bilo Sv. pismo napisano, v kaksni kulturi,  v kaksnih druzbenopoliticnih okoliscinah, etc, sele potem lahko vlecemo zakljucke, ki pa ne smejo obsojati, kajti Bog je nas sodnik, natancneje Oce, ne pa clovek cloveku, ki hoce potegniti iver iz bratovega ocesa, brune v svojem pa ne vidi.

Ja Samson, ce se nisi slisal o eksegezi, potem je skrajni cas, da se pokukas iz svoje mracne enodimenzialne omare prepolne okostnjakov! Zalostno, ce bos ostal na isti stopnji kot Muslimani, ki Koran pozirajo dobesedno, namesto v prenesenem pomenu, kdaj je pa Jezus kaj rekel o homoseksualcih, niti besedice, ce bi bil to nek vehementen greh, pa je zamolcal ali kako?

Kaj Samson, ce bi tebe psihiatri prebandurli v homoseksualca, mislis, da bi jim uspelo? Skoda, da beres samo enoznacno strokovno literaturo, ki je povrh se ideolosko nastrojena in tezi tocno k dolocenim ciljem?
Gledi malo Discovery, primer:

- dva enojajcna dvojca, eden izmed njiju je bil homoseksuales, sedaj pa catch, okolje je bilo isto (druzina, prijatelji,...) in pa geni so identicni? Kako je to mozno, ko si se prej skliceval na vzgojo in terapevtsko prevzgajanje?

Za posvojitev otrok pa tudi nisem, morda bom nekoc, ker je stigma za to deco prevelika.

Mislim da je to prvi normalen post od tebe.
Back to top

IP Logged

Dejana
Ex Member

Reply #82 - 23.09.2003 at 10:28:02

Ja, Sirena, a to je pa fino, da pride na party en pjan kmet pa na pol nage bejbe za rit šlata?
Back to top

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #83 - 23.09.2003 at 16:38:23

Pozdravček!

Jaz osebno poznam en par. Čist o.k.

Sam full imata čez ženske za povedat. Ženske smo manj sposobne, histerične bla, bla...

Pa opazila sem, da imata ravno tako vloge. Eden kuha in čisti in je bolj čustven, nežen (več ženske energije),  drugi pa več moške energije.

Mislim, da imajo zelo pomembno nalogo v tem življenju. Postaviti se zase, prizanti to kar so in se imeti radi. Poslušati sebe, svoja čustva in ne drugih.
Mislim, da je to kar težko, glede na to, da smo ljudje tako kritični in nestrpni.

Želim vsem pedrom in lezbikam veliko poguma in sreče!
Smiley

Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #84 - 24.09.2003 at 12:32:36

soncnica wrote on 23.09.2003 at 16:38:23:
Želim vsem pedrom in lezbikam veliko poguma in sreče!
Smiley

Pa da bi končno razsvetljenje dosegli in biseksualci ratal...
Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #85 - 25.09.2003 at 18:11:32

nisem bral vsega po dolgem in počes... vendar pa lahko povem svoje mnenje

In sicer pedri so čudni  v nasprotju z naravo sem mislil do 15. leta

pedri so tut ljudje sem mislil do 18. leta

nekje okoli od 18 leta pa se mi je pojavilo vprašanje... kaj je biti težje homo ali hetero... v naši prečudiviti civilizaciji...
kako bi se počutil sam če bi se naenkrat zavedel da sem drugačen  od vrstnikov... kako bi se sprejel, kako bi me drugi sprejel... mislm faaak

svaka vam čast da ste šli čez tak pekel.  Istočasno mi je žal da sem kar 15 let živel v zmoti... da ste napaka mati narave

od takrat nimam več nič slabega za povedat čez homiče...

Tko da od  takrat dalje ste drugačni a enakopravni...

p.s. moj šef je tut gey... pa moram priznat da je zelo dobr človek (sposoben)  - in oči se mi še vedno odpirajo

a se mi je tut že zgodilo da mi je kak tip poslal lupčka na daljavo... kakšna ironija v tistem času... jaz brez punce...norim za puncam... tip pa za mano  Grin
Back to top

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #86 - 26.09.2003 at 10:08:37

Magla wrote on 25.09.2003 at 18:11:32:
a se mi je tut že zgodilo da mi je kak tip poslal lupčka na daljavo... kakšna ironija v tistem času... jaz brez punce...norim za puncam... tip pa za mano  Grin

Lepo, da sprejemaš take geste z nasmehom na obrazu, čeprav sam nisi gej. Po mojem je to kompliment, če ti neka druga oseba da jasno vedeti, da si mu všeč.

Imaš pa prav, da je življenje ironično. Še en način, ki nas prisili v razmišljanje o sebi in svetu.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6