Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6834 times)
soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

PRIJATELJSTVO
03.02.2003 at 17:20:45

lep pozdrav vsem!

Pred kratkim sem našla to stran in se mi zdi super. Upam, da mi boste lahko pomagali s svojimi nasveti.

Ko sem bila v o.š. sem imela prijateljico. Po dveh, treh letih sva se razšli. Meni takrat ni bilo jasno, kaj me moti. Vem samo to, da me je nekaj strašno motilo in nisem več mogla biti v tej vezi. Ona je bila zelo žalostna. Nisva se več družili. Povabila me je na svojo dekliščino in na poroki sem jo videla zadnjič (5 let nazaj). V srednji šoli sem spet dobila prijateljico in spet se je zgodba ponovila. Le da sva s to punco ostali na vezi (zelo malo). Sedaj imam spet tako situacijo... Prijateljica me ima full rada in vedno hoče biti z mano in vedno mi razlaga svoje probleme in pravi, da se edino v moji družbi počuti tako, da ji je vse jasno in preprosto. Vedno me pokliče, kadar ima probleme. Pravi, da sem jaz na višjen nivoju in da jo razumem. Jaz pa ji svojih problemov ne morem razložiti, ker je tako čustvena. (Eni govorijo o problemih in jih tako rešujejo, da jih povejo čem večkrat in o tem razglabljajo in tuhtajo. Jaz rešujem probleme pri sebi, če ne zmorem sama prosim za pomoč in povem težavo zato, da rešim ne zato, da govorim... (upam, da nisem preveč zakomplicirala !?)).

V vseh treh razmerjih se (sem se) počutim kot, da sem iz drugega planeta. Vedno vse razumem... Zakaj mene ne razumejo? Vse tri zelo dobro poznam a nobena "ne pozna" mene. Ta sedanja prijateljica me nikoli ne poliče in vpraša kako si? - niti 1x v 3 letih, samo takrat ko kaj rabi!!! - to sem ji tudi povedala, a ona pravi, da mi ne more pomagati oz. ne ve kaj naj reče oz. saj jaz tako ali tako nimam problemov! Po drugi strani bi pa ob 3h ponoči prišla pome, če bi jo klicala...
Zdi se mi, da me vežejo, otesnjujejo...
Zakaj ljudje ne morejo razumeti, da ni treba vedno skupaj viseti - ko se vidiš se vidiš... pusti, da stvari same tečejo.
Ali še kdo verjame, da je nek odnos koristen nekaj časa potem, pa gre vsak svojo pot? Ko se naučiš neko lekcijo greš naprej. To ne pomeni, da se zdaj ločiš za vedno, saj vsi vemo, da se vedno ponovno srečujemo.
Zanimivo je še to, da so vse tri ženske po horoskopu ribe in so zelo čusteve osebe.
To ne pomeni, da jih nimam rada. Vse tri so zelo posebne in sočutne osebe. Imam jih rada in se velikokrat spomnim na njih in jim pošljem pozitivno misel.

Upam, da mi lahko, kdo pomaga rešiti to uganko, zelo vam bom hvaležna.
Back to top

IP Logged

Andres
5

Re: PRIJATELJSTVO
Reply #1 - 03.02.2003 at 17:36:09

Ti si verjetno taka oseba ki druge rada poslušaš, potem jim pa še zraven svetuješ. Poleg tega imaš sigurno pravi pristop, zato ko te prijateljice bolje spoznajo ti ena za drugo pijejo energijo in je za njih tvoj napoj blagodejen. Tebi pa je sčasoma postal odveč, ker si opazila da jim nimaš več kaj povedati, pa še zadržana si nekoliko.

Andres
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #2 - 03.02.2003 at 17:57:43

Quote:
Ali še kdo verjame, da je nek odnos koristen nekaj časa potem, pa gre vsak svojo pot? Ko se naučiš neko lekcijo greš naprej.

saj si jo po moje že sama rešila...uganko.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #3 - 03.02.2003 at 21:15:16

Mislim, da uganka še ni rešena.
Zakaj se mi potem to ponavlja? Verjamem, da se ti ena stvar ponavlja dokler je ne rešiš! Jaz nimam pojma kaj naj se iz tega naučim.

Back to top

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #4 - 03.02.2003 at 21:59:08

sem imela že prej zate nekaj sestavljeno, pa sem zbrisala, ker ni izpadlo tko, kot sem hotla, da bi izpadlo. Mogoče je tvoja situacija ista, kot je bla pa moja... zdej me mori to, da bi šla rada hitr spat.. pa si ne bom lepo časa vzela, ampak sej tebe zanima rešitev.., ki je : povedat ji moraš(pač tej, s katero si zdaj največ skupaj). Undecided no kaj sem jest nardila. Najprej sem ji napisala na ta način  bolj krut.. pač nisem prevzemala odgovornosti za svoje občutke nase... in sem mutila okrog tega, kako mi je in sem dobila nazaj tisto, kar sem se bala, da bom dobila: kako da sem jo globoko prizadela pa to... saj veš, isto kot si rekla sama, tud ti pričakuješ, da bo ful užaljena, zato raje ne rečeš nič. Potlej sem ji pa napisala kasneje tisto klasično pismo na roko, o tem, kar sem ji prejšnjič napisala, da sem jaz kriva, da tako čutim, utemeljevala in mutila in se bala in se tolažila  s tem.. da če ne drugega sem vsaj pogumna, ko ji to pošiljam... in sem sebe pač obdolžila - nardila odgovorno za to.. se en spomnem niti ene razlage več, ker je vse minilo.. odgovora ni blo.. ampak pred kakim mesecem me je obiskala in mi rekla: Hvala za pismo, sej sm bla ful vesela pa to, pa sem ti hotla pisat, pa ni blo časa pa to.. bla bla... v glavnem me to ne mori več.
Problem je TVOJ, zato, ker TEBE mori, ni njen, ker ona ga ne vidi, vidi samo, kolk si ti dobra frendica pa to.
Svoj izziv vidiš sama.
Quote:
Jaz rešujem probleme pri sebi, če ne zmorem sama prosim za pomoč in povem težavo zato, da rešim ne zato, da govorim...
eto, točno to sem si jaz v sebi govorila.. pa kaj majo ljudje od tega, da kar naprej jamrajo eno in isto pa nič ne ukrenejo glede tega... in ja  - to je bil moj lasten opis, kar naprej sem se pritoževala svojemu partnerju čez njo, naredila pa nisem nič.. nisem ji povedala... saj vem, da ne morta bit najine situacije niti slučajno iste.. sicer pa jutri je še en dan, ko bom mela mal več časa, vprašaj me karkoli...sej sm vedla, da bom zabluzila .. sam boh pomagej, kolk ur naj te še pustim brez odgovora...
najti način, da ji poveš, brez, da bi jo prizadela: kadar govoriš iskreno (to se prav, da moraš sebe spoznat in ugotovit kaj te resnično moti - prej ko ne nekaj v zvezi s tabo), sogovornika ne moreš prizadet. Pa btw, kaj si pa ti po horoskopu, moja je bla rakec - občutljivost, sam kaj, ko sm jest škorpijon in sm ravno tko občutljiva - pa sej ravn to...
dej jutri dalje.. samo bluzim..
Back to top

IP Logged

Ziby2
5

Če nimaš lastnega sija,te
sij drugih ne bo osvetil

PTUJ
Reply #5 - 03.02.2003 at 22:34:25

Sončnica,
po mojem je tvoj problem samo v tem,da nerada govoriš
o sebi in svojih problemih...po drugi strani pa si tvoje
težave zelo želiš povedati tudi drugim,ker ostajajo
v tebi in te utesnjujejo.Zakaj te ne pokličejo?verjetno
jim nisi nikoli dala vedeti,da imaš tudi ti lahko kakšne
probleme,ker so si mislile,da si pač enostavno popolna.
Vsi si mislimo,da tisti ljudje,ki nam svetujejo nimajo
svojih,ponavadi celo podobnih problemov.
Daj jim vedeti,da tudi ti rabiš včasih pomoč.
Če se motim me popravi.

Pozdravček,
Matej
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #6 - 04.02.2003 at 09:26:41

Ne vem, mogoče je kdo že napisla kaj podobnega, kot ti bom jaz, sem namreč spet preveč favlasta, da bi vse odgovore prebrala.

Moje mnenje je, da ona sploh ni tvoja prijateljica.  sem zmešana? Mogoče. Pokliče te le tedaj, ko je v težavah, da ti ne dolgo in na šroko pove, kaj vse jo matra in s tem preda del svoje negativne energije tebi. Ona se bolje počuti, ti pa ne in seveda se takšnega "prijateljstva" naveličaš.
Prijateljstvo ni, da ti nekdo ves čas govori, kako mu je hudo in kako je bogi, ampak da te včasih vpraša, kako je pa kaj s tabo? Ali ve, katera je tovja najljubša barva, kakšno glasbo poslušaš, kateri film ti je najbolj všeč, kaj ti je vše pri moških? Če je odgovor na te  vpr. ne, potem to ni prijateljica, ker jo ne zanimaš ti, ampak se zanima samo zase. Ona je odvisna od tebe in seveda ji je hudo,  če to prijateljstvo prekineš, ker nima več nikogar, katerem bi povedla vse svoje probleme, zate pa je to najboljša stvar, ki jo lahko narediš.
Zamisli pa se tudi. To se ti je zgodilo že 3-jič. To je lekcija, ki jo moreš rešiti. sama moraš ugotoviti, kaj te hoče naučiti. Mogoč le to, da se moreš včasih tudi ti malo odpreti in komu kaj povedati, ker če ne ugotoviš, v čem se skriva lekcija, se ti bo zgodilo še 4-tič in 5-tič in 6-tič in 100-tič, dokler ne dojameš.  Vem da je iz lasntega življenja najtežje izluščit lekcijo, a se splača, ker takrat se bo tvoje življenje odvijalo naprej, ne le previjalo in zopet iz nova.

Pa še za konec, jaz nisem noben stokovnjak za odnose. napisala sem le, kar čutim v srcu, iz tega izlušči le tisto, kar je najbolje zate in veliko sreče, v razvozlavanju gordijskega vozla.  Wink
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #7 - 04.02.2003 at 11:36:49

Ja zanimivo Veronika je blo v moje primeru to, da je moja 'kolegica' vedela za mojo naj barvo pa glsabo pa to.. pa tudi me je vprašala, kako je z menoj, ampak sem jaz vedno rekla, da je v redu... ma ne spomnim se več, kako je blo.. vem samo da je blo zelo očitno da jaz samo sebe morim.. ne da me mori moja kolegica, ker se mi je vedno zdelo preveč čudno, da bi jaz kar svoje intimne misli s kom delila.. češ.. kaj pa bodo napravili z njimi?? saj nimajo kaj.. razumeti me pa tako ali tako ne morejo... btw tud jest nism strokovnjak, upam pa da nam boš, sončnica, kmalu pustila še kako sled, da bomo videl, kako zlo mimo streljamo pa to... Smiley Pa veliko poguma ti želim.
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #8 - 04.02.2003 at 12:13:48

Saj je težko za druge govorit, še posebej, ker nimamo diplome iz psihologije  Grin, pa še polj.

Mogoče bi morala pa najprej ratati sama sebi prijateljica, da bi lahko potem tudi drugi. Čustva skrivati v sebi, tud ni zdravo, pa ne mislit, da se sedaj pameton delam, ampak, tudi sama sem takšna. Če ne gre drugače, pa dnevnik zelo pomaga. Wink, za začetek..
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #9 - 04.02.2003 at 12:18:57

veronika wrote on 04.02.2003 at 12:13:48:
Mogoče bi morala pa najprej ratati sama sebi prijateljica, da bi lahko potem tudi drugi.

Yes.. to si zlo dobr povedala. Maš prou.. to je torej moja naloga..  Cheesy Že skoz Smiley.. sebe imet rada, ja, biti si prijateljica.
Back to top

IP Logged

vilma
5

MIR IN HARMONIJA V VSAKEM
SRCU
Celje, Slovenija
Reply #10 - 04.02.2003 at 13:22:33

Draga, sončnica,

Rekla bi, da si krasna punca in da imaš v sebi, to, da res znaš poslušati... Mogoče si res bolj zaprte sorte in ne govoriš o sebi in bi bilo res dobro, če bi postala sebi prijateljica, kajti sebe je najtežje razumeti...

Sem imela prijateljico, ki me je znala popolnoma izpiti energetsko. Dokler nisem postala bolj pozorna... Čeprav mi je podzavesti vedno butal stavek, "ti jo imaš za prijateljico, ona pa te v resnici nima..." kajti, ko se sedla za mizo, je odšla po nekaj urah, ponavljanja eno in istih stvari... Šele kasnje, sem začela delati čistko, ko sem le ugotovila, da ona nima časa zame, takrat, ko jaz potrebujem nekoga, da me posluša... Ali za delanje uslug... Naučila sem se reči "ne" in zdaj je praktično ni več blizu. Če pa že pride, sem vljudna in prijazna, a nič več...

Zato, poslušaj svoj glasek v sebi... Mislim, da imaš dobro intuicijo. Nauči se poslušati, kajti to je najtežje. Ljudje imamo ali pa nimamo smisla za poslušanje drugih. Ti pa imaš tega precej v sebi... Ko boš znala to, verjemi, da boš našla ta boljšo prijateljico, pri kateri se boš lahko tudi ti odprla...

Pozdravček

Vilma
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #11 - 04.02.2003 at 13:23:23

Quote:
Zakaj ljudje ne morejo razumeti, da ni treba vedno skupaj viseti - ko se vidiš se vidiš... pusti, da stvari same tečejo.  

Meni je pomembno ravno to, da ko se vidiš se vidiš. Če se ne vidiš, vseeno veš, da je prijatelj še vedno prijatelj. In lepo je če je takšno razumevanje prisotno iz obeh strani. Če tega ni, potem to ni pravo prijateljstvo.

LP Harry
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #12 - 04.02.2003 at 14:52:29

Pozdravček vsem!  Smiley

Sem že mela vse napisan, pa moram zdej še 1x...

EvaZh tudi jaz sem škorpijonka in mislim, da sva se začutili... Ti veš o čem jaz govorim.
Se mi zdi, da ji bom morala povedati, a se bojim, da ne bo razumela in bo zelo žalostna.
Na splošno nimam veliko težav, sam kar srečna sama s sabo... O svojih težavah govorim z mojo mamo, ker me tako dobro pozna. Pove mi samo par stavkov in težave "ni več". Tukaj mi ne zna pomagati. Njeno mnenje je, da se moram naučiti sočutnosti!!???
Zdi se mi, da sem zvesta sama sebi. Sem samotarka in to mi tudi paše...

Harry 100% te podpiram... Tudi, če se ne vidiš, veš da ljubezen je!!
Na splošno se mi zdi, da se ljudje tako radi vežemo na energijo drugih. Včasih je treba biti tudi sam s sabo... (če sam s sabo ne moraš biti, zakaj bi morali biti drugi s tabo?)

Želim vam lep in uspešen dan!  Kiss
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #13 - 04.02.2003 at 15:00:49

A škorpijonka si? Pa še z drugega planeta.  Vpis prosim Sončnica Wink
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=forumi;action=display;num=1038949...
Back to top

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #14 - 04.02.2003 at 15:03:52

Ja pa še to sem pozabila, da opažam, da se zavestno izmikam, kadar se mi kdo hoče približati.
Saj ni problema, greš ven, se pogovoriš, tudi o težavah ni problema, vendar se bojim, da me bodo potem začeli omejevati. Jaz še ta sabe nimam dovoj časa, kaj šele da se ti eden obesi in te kliče...

Iskreno... A sem čudna?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2