Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 
(Read 14906 times)
am
1
*
Offline


Posts: 41

Gender: female
Re: stopnje
Reply #15 - 28.01.2003 at 16:44:42
 
[quote author=titud

Iz takega na decimalko natančnega razvrščanja  po štengah se po moje lahko hitr pojav delitu na une zgor pa une spod, na    ena razvrščanja že tukaj in zdaj, ne samo v času nazaj pa  naprej. Jest sem v tem smislu rajš en anarhist, ki ga  piramide bolj  dušijo s svojo težo kot pa  inspirirajo s svojo višino,  ki mu bolj leži absurd  kot smisu in ciklanje v spirali kot vzpenjanje po štengah


Saj tu ne gre za razvrscanje temvec za pomoc, da bi si lazje predstavljali, kje smo, od kod smo prisli in kam gremo. Ne gre za "uni spod in uni zgor", ker ce pomislis je za karkoli v zivljenju skoraj nemogoce zacrtati jasne meje. Sploh pa naj bi bilo med eno in drugo generacijo nekaj tisoc let prehodnega obdobja.

Spirala? Tocno to, gibanje je v spirali. Vecja je sposobnost uporabe mozganov, hitrejsi je razvoj.

lp, am


Back to top
 
 
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: stopnje
Reply #16 - 28.01.2003 at 19:15:33
 
am wrote on 28.01.2003 at 16:33:47:
Evolucija je visanje zavesti, ne pa status-quo.
Visja zavest nosi s seboj uporabo svobodne volje v pozitivne namene, ce ne to ni visja zavest. Razen seveda, ce morda ti govoris o inteligenci, kar pa ni isto. Lahko si inteligenten, pa je tvoja odprtost zavesti majhna.


Tudi pri zavesti se spet ponovi antropocentristično stališče - spet je človek tisti, ki stoji na vrhu piramide s svojo višjo zavestjo, svojo svobodno voljo in pozitivnimi nameni (ampak vse, kar je pozitivnega teži predvsem k negativnem - in pot v pogubo je tlakovana z najboljšimi nameni).

Pa vendar, ali ni dejstvo, da kaže vsaka žival, rastlina, kamen, višje razvito, "ekološko zavest", od večine civilizirancev (z njimi se lahko kosajo samo nekateri "čudaki" in "divjaki") - ne človek je najbolj razvit saj je krona stvarstva - višje od njega stojijo samo "duhovna bitja" in "vsemogočni bog".

Prav tako, bi lahko dejal, da se živali bolje zavedajo samih sebe (poskrbijo za svoje potrebe in za potrebe svoje vrste pa je) - v bistvu so že dosegle vse, za kar si nekateri na tem forumu tako goreče prizadevamo.

Vendar imamo svobodno voljo. A res? Da zavijemo levo ali desno - to lahko počno tudi živali (vsaj tiste v delčku še neokrnjene divjine). Ali se mogoče rodimo po svoji svobodni volji? Ali umremo po svoji svobodni volji (to še gre, vedar tudi nekatere živali to počno)?
Haugh!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: stopnje
Reply #17 - 29.01.2003 at 03:06:46
 
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: stopnje
Reply #18 - 29.01.2003 at 09:07:18
 
Quote:
Saj tu ne gre za razvrscanje temvec za pomoc, da bi si lazje predstavljali, kje smo, od kod smo prisli in kam gremo. Ne gre za "uni spod in uni zgor", ker ce pomislis je za karkoli v zivljenju skoraj nemogoce zacrtati jasne meje. Sploh pa naj bi bilo med eno in drugo generacijo nekaj tisoc let prehodnega obdobja.  


Osebnostni razvoj se zarcali v družbenem, družbeni pa nazaj v osebnem. Tako zgodovinski razvoj človeka kot trenutna organizacija družbe se  odslikavata v dojemanju samega sebe. Tle ni možno točno razločit zgodoviskih plasti od usedlin v idnduvidualni psihi, in posmeznikove  psihe od trenutne (hierarhično) organizirane družbe. Stvari niso enoznačne, zato se vsak poskus kategoriziranja, še posebej hierhaičnega, odraža v legitimiranju trenutne družbene hierarhije. Od tega ni daleč do legitimizacije vladavine 'razsvetljenih', unih blizu al pa na 4,5 al pa še kašno desetinko decimalke 'višje'.   Undecided
Quote:
Spirala? Tocno to, gibanje je v spirali. Vecja je sposobnost uporabe mozganov, hitrejsi je razvoj.

Nobenga dokaza ni, da gre za razvoj: odvisno od zorne točke oz. paradigme, skoz katero spremebe opazuješ. Če gledaš  od zgoraj nazdol na spiralo, zgleda ta 'razvoj' gibanje v krogu, zarisanem na ravnini.  S strani gledano je naraščanje ploskve, celovitega pogleda pa nismo zmožn dokazat, ker smo sami seb predmet opazovanja  Undecided Smiley  
Back to top
« Last Edit: 29.01.2003 at 13:01:47 by titud »  
 
IP Logged
 
am
1
*
Offline


Posts: 41

Gender: female
Re: stopnje
Reply #19 - 09.02.2003 at 21:52:20
 
Back to top
 
 
IP Logged
 
am
1
*
Offline


Posts: 41

Gender: female
Re: stopnje
Reply #20 - 09.02.2003 at 21:54:10
 
ASTRALNO TELO IN CHAKRE


ASTRALNO TELO je razdeljeno na 7 delov ali slojev, ki jih predstavljajo energetske valovne dolzine razlicnih barv in vibracij, ki ovijajo fizicno telo. Vsako od njih ureja doloceno funkcijo cloveskega telesa.

Povezava med astralnim in fizicnim telesom se odvija preko energetskih centrov, imenovanih chakre. Sedem jih je in lahko bi se reklo da so gumbi, ki povezujejo oblacilo z njenimi gumbnicami, ki so sloji. Glavna se nahaja v soncnem pletezu, pod grodnico. Njena funkcija je sprejemanje in porazdelitev vitalne energije ostalim sekundarnim porazdelitvenim centrom, to je ostalim sestim ckakram, ki se nahajajo na strateskih tockah nasega telesa in ki so hkrati povezane s sestimi glavnimi zlezami, ki so zadolzene za vnos zapletenih kemicnih sestavin, kot hormoni, v krvni obtok, in tako avtoregulirajo nase telo in povzrocajo fizicne in custvene reakcije.

Zelo blizu koze se lahko zazna linijo modro vijolicne barve, ki jo povzroca toplota, ki jo oddaja telo in ki ne pripada astralni energiji.

Energetski sloji, ki sestavljajo astralno telo z nizje proti visji vibraciji so naslednji:

1. SLOJ: Najbolj gost. Nekatere religije in filozofije ga poznajo kot ETERICNEGA DVOJCKA, kajti predstavlja natancen energetski dvojnik fizicnega telesa, s katerim ima mocno vibracijsko sorodnost. Je rumene barve in glede na to, da je njegova valovna dolzina zelo blizu materiji, je lahko viden za nekoliko izsolane in obcutljive osebe. Njegova funkcija je uravnavanje kostne, misicne in kozne zgradbe. Sluzi kot zascita pred zunanjimi vplivi, prilagodujoc se zunanjim medijem.

Prvi sloj je najlazje zaznati okoli glave, kajti tukaj se nahajajo mozgani, ki so najvecji potrosnik in pretvornik vitalne energije.

Povezava s fizicnim telesom se vrsi na TILNIKU. Pripadajoca zleza je SCITNICA.

2. SLOJ: Odgovoren za uravnavanje krvnega sistema in proizvajanje protitelesc. Je oranzno rdece barve. Krvni obtok je mocno povezan z vnosom kisika (funkcija dihalnega aparata).

Povezava se vrsi na ZGORNJEM DELU PRSNICE. Pripadajoca zleza je PRIZELJC (notranja prsna zleza).

3. SLOJ: Ta sloj uravnava vnos kisika v kri. Je modre barve in je odgovoren za energetsko kotrolo vseh procesov dihalnega sistema.

Povezava v GRLU. Pripadajoce zleze so NADLEDVICNE ZLEZE.

4. SLOJ: Je odgovoren za uravnavanje celega zivcnega sistema, Je zelene barve in kontrolira usklajeno delovanje vseh prejsnjih funkcij.

Povezava na DIMELJNICI. Pripadajoce zleze so SPOLNE ZLEZE.

5. SLOJ:  Ureja mentalne procese, tako zavestne, nezavestne ali podzavestne, tako da dovoljuje vhod mentalne energije do vseh organov mozganskega sistema. Doprinasa dolocen tip energije, da se lahko zgodijo vsi prej nasteti fizicni procesi na najboljsi mozni nacin. V svojem izvoru je rdece barve, vendar zaradi blizine 7. sloja (ki je bele barve) in njegovega vpliva, postane roznate barve.

Povezava MED OBRVMI. Pripadajoca zleza je HIPOFIZA ali MOZGANSKI PODVESEK.

6. SLOJ:  Je sloj, ki odseva manifestacije ZUNANJE OSEBNOSTI cloveka. Njegova barva se spreminja glede na tendence osebe in je okoriscen ali oskodovan z delovanjem ostalih slojev, tako da se posvetli ali potemni. Je tesno povezan z mentalnimi procesi, ki jih regulira 5. sloj, predvsem z ZAVESTJO, kjer se nahaja SVOBODNA VOLJA; subtilen mehanizem, ki omogoca sprejemanje odlocitev in zatorej doloca spiritualno teznjo.
Cilj tega sloja je priblizati se beli barvi 7. sloja, ki se nahaja poleg zato da mu sluzi kot referenca.

Povezava na SREDINI CELA. Pripadajoca zleza je EPIFIZA ali CESARIKA.

7. SLOJ:  Je bele barve. Predstavlja sloj najvisje vibracije. Njegova naloga je uravnavanje povezave CELEGA BITJA z IZVOROM ali NOTRANJIM JAZOM. Sluzi kot referenca ostalim slojem. Globoko je povezan z ZAVESTJO ali glasom DUHA.

Povezava tega sloja s fizicnim telesom se nahaja v SONCNEM PLETEZU. Nima pripadajoce zleze.
Back to top
 
 
IP Logged
 
KarmenA
Ex Member
Re: stopnje
Reply #21 - 14.02.2003 at 22:32:25
 
Quote:
Hudo kaj naj rečem... pojavljajo pa se mi vprašanja:
zakaj bi mogl bit sodni dan vsakih 25000 let, zakaj nas kao časovno omejujejo, če ne pa jovo na novo?

Po zakonih gibanja zemlje se cca na 27000 let nabere za en cikel oz. "cel krog", torej 360° "napak" . Ker je zemljina os nagnjena,  se na leto zgodijo pribl. 4 sek, pomeni, da je enakonočje sicer na  isti dan  a zorni kot z zemlje je rahlo drugačen glede na isto zvezdo. Zaradi te "napake" se zgodi v 2000 letih pribl. 20 dni zamika (odvisno s katere točke na zemlji opazujemo nebo), kar bi v drugih številkah oz. ob Dogodku "klika" pred 6,5 mio let, ko se je pojavila opica Lucy oz. potencialni prednik človeka pomenilo, da se je  ta cel cikel ponovil 240 krat od takrat... Takrat je šla zemlja skozi velike spremembe. Kot da na napakah (raznih "pretresih" zemlje)  temelji ves naš razvoj.

Te stopnice oz. stopnje prehoda so zanimive. Zakaj se  delijo na 7 različnih in ne toliko kot poznamo števil, imamo prstov na rokah in nogah oz. vsaj na devet, kolikor jih ločimo in je med sabo različnih?  Smo na pragu prehoda. Po moje se velika ločnica ne zgodi točno na sredi in ne pri 4,95. Prehod je na 4,94 ali 4,96 nekje. Naj bo to napoved, preverjali bomo lahko le za nazaj.  Cheesy


KarmenBack to top
 
 
IP Logged
 
am
1
*
Offline


Posts: 41

Gender: female
Re: stopnje
Reply #22 - 15.02.2003 at 23:09:57
 
Quote:
Po zakonih gibanja zemlje se cca na 27000 let nabere za en cikel oz. "cel krog", torej 360° "napak" ...

Karmen


Nas soncni sistem je sedmi po vrsti med soncnimi sistemi, ki krozijo okrog zvezde Alkcion v ozvezdju Plejad. Alkcion je super zvezda, ki nima lastnega planetnega sistema in oddaja diskasti snop energije zelo visoke frekvence, ki spreminja genetsko zasnovo vseh zivih bitij. Nas soncni sistem potrebuje za en obhod cca. 24.000 let, ki se razdelijo na dve obdobji 12.000-ih let; 2.000 let luci in 10.000 teme. Skozi prstan radiacije potujemo cca. 2.000 let (2.000 tja in 2.000 nazaj). V teh trenutkih vstopamo v 2.000-letno obdobje luci.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: stopnje
Reply #23 - 16.02.2003 at 11:26:34
 
am wrote on 15.02.2003 at 23:09:57:
V teh trenutkih vstopamo v 2.000-letno obdobje luci.

to je lepo prebrat ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
am
1
*
Offline


Posts: 41

Gender: female
Re: stopnje
Reply #24 - 17.02.2003 at 00:25:33
 
gape wrote on 16.02.2003 at 11:26:34:
to je lepo prebrat ...

me veseli Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Gru Gru
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: stopnje
Reply #25 - 18.02.2003 at 20:07:29
 
To kar drži, je pa kar podobno mnogim opisom, ki sem jih že prebral, npr. Celestinska prerokba, Duh resnice, .... in še bi lahko naštevali. Za primer, ker imam pri roki povzetek Grabarja:

Če vzameš vesolje kot nek iks, neko iks dogajanje. Vesolje išče svoj odgovor. Vesolje je vseskozi v dinamičnem procesu, ker išče tudi ono išče svojo vlogo, ne samo človek. Tako so se v vesolju porodila raznorazna bitja in tudi na zemlji je bilo tako. Ta bitja so se skozi iskanje teh odgovorov razvijala iz nižjih v višje ravni. Duh je potoval kot neka pika skozi vsa ta bitja razvoja. Tako se je pojavil tudi človek. Ko je ta naravna pika dosegla svojo polnost ali sto, tisti hip se je ta pika ustavila in je mutacija v vsej ostali naravi izginila. Tisti trenutek je nastopila velika katastrofa znotraj zivalskih in rastlinskih vrst, ker so vse tiste, ki so zivele na mutaciji propadle. Prezivele so samo tiste, ki so se bile sposobne prilagoditi okolju. Od takrat naprej so ohranile svojo vrsto. Od takrat naprej je bila mačka samo mačka, opica opica, riba samo riba. Do takrat pa so se vse vrste preobraževale in mutirale. Zato je v tistem trenutku prišlo tudi do izumrtja vseh teh živalskih vrst. Primer so bili dinozavri in še danes se sprašujejo kaj je vzrok tako velikega izumrtja. Poznamo samo dinozavre, bilo pa je še na tisoče vrst, ki so takrat izumrle, ker se nismo mogle prilagoditi novim razmeram.

Takrat pa se je začela nova mutacija, mutacija človeka. Če si zamisliš, da je prišla tista pika na vago, recimo na levo stran kot 100 enot. To je določila narava in prispela je do človeka, to lahko imenujemo tudi zavest. Takrat se je pričela druga mutacija, ki je izvirala iz duha. Takrat se je vse skupaj zavrtelo. Prva pika je hotela definirati drugo, ki je začela nastajati. Plus sto in minus tistih sto, ki ti jih manjka. Tako je nastajala na drugi strani vage protiteža. Temu pravimo pozitivno in negativno reagiranje. Recimo, da vsaki vagi (človeku) manjka nekaj. Sedaj ti prostituiraš nekoga, v imenu tega minusa, da bi imel ravnotežje. Lahko je tudi obratno, da on prostituira tebe. Si na strani minus deset in se daruješ devetdeset za ravnotežje drugega človeka. Zato je pošteni človek v zgodovini vedno trpel, ker je bil na tem križu pomanjkanja ravnotežja. Vedno ga je daroval. Lopov je vedno potreboval sužnja, da si je dopolnjeval razliko. Narava sama pa je vedno vse to vrtela in hotela držati ravnotežje. To je bila prva mutacija.

Druga mutacija pa je v tem, da ta zavest prepozna bistvo te teže. Bistvo te teže raste. Če je nekdo daroval svojih minus devedeset je ostalo samo še plus deset. Torej so ljudje prostituirali z desetko ali pa so se v njenem imenu prodali. Čas se krajša. Ta čas pa je že čas, ko sta se ti teži skoraj izenačili. Prepoznana je teža te stotice. Torej druga mutacija je to, da je človek, to kar je v njem ozavestil pred seboj. Ko se je ozavestil, pride do nule.

Če ni bilo vzpostavljenega ravnotežja, pa se začne vaga sesuvati na eno ali drugo skrajnost. To je center črne luknje, za tisto razliko med težama. Skrajnost pa je lahko plus ali minus. Sedaj pa začne teči iz plusa v minus ali obratno. Plus sto pomeni plus sto naravne ali živalske lastnosti v človeku. Minus sto pa pomeni prepoznanje, človeške, duhovne lastnosti. Ko začneta teči ena skozi drugo in če nista obe sto gresta skozi človeka za tisto vrednost, ki ni bila sprejeta v obratno vrednost. To prvo ki leti skozi briše prvo. S tem raste nova krogla. Če leti žival skozi tebe, jo ta glava ki leti briše. Če preleti za deset čez boš v minus deset za to. Dokler ne zbriše do ničle.

Prihaja drugo obdobje. Od sedaj naprej človek ne bo več iskalec. Na ta račun ne bo nihče mogel živeti. Vsi pa živijo na račun tega. Politik išče neke politične zgodbice in se afna z njimi. Znanstvenik blefira, da je našel nekaj. Tretji blefira, da išče nekaj tretjega. Vsak učitelj blefira, da uči otroke. Sedaj pa se je iskalec izničil, tako kot se je pred tem izničil človek žival človek in takrat so vse živalske vrste prenehale mutirati. Ta iskalec bo v ljudeh avtomatsko umrl. Učitelju bo preveč, da bo učitelj, učencu bo preveč, da se uči. Vsi bodo izgubili motiv, vsem bo vse brez pomena, to iskanje. S tem se konča druga mutacija. S tem pride do grozne katastrofe. Tako, kot je prišlo do mutacije živalskih vrst, da niso mogle več obstajati. Preživele so samo tiste, ki so se prilagodile naravi. Sedaj pa bodo izumrli celi rodovi, ker bo možna samo ena možnost prilagoditve, da postanejo ljudje, ali pa bodo postali stoprocentne zivali.

Sto in minus sto je nič. Sredina. Ta ničla pa nastopi samo enkrat. Takoj, ko ti bo odšteto za samo en procent od plus sto, da boš samo devetindevedeset, se ne moreš z minus stoena centrirati na ničlo. Takrat si že izgubljen, božja vrata se ti zaprejo. Božja vrata so odprta takrat, ko je plus in minus sto. Če bo človek stal, bo skozi njega tekla žival, tisto kar je tvoja narava in človek bo magnetna glava, ki briše trak živali. Iz dneva v dan bo v tebi manj živali. Če pa je začela teči že žival skozi človeka jo briše zato, ker je šel čez. Če je šlo v minus deset, je človek zbrisal v sebi 10 procentov živali. Ko bo zbrisal v sebi vseh sto procentov, bo postal človek duhovno bitje. Če pa stoji žival, da je dal njej prednost, bo pa človek tekel skozi njega in brisal človeka. In če ga bo zbrisal v minus deset, ne more biti nikoli več odrešen. Zato ker je padel v procentu. Človek se v procentu ne more več vagati z živaljo. Žival je potem v premoči nad človekom, ni več izenačene moči. To je to. V tej dobi se je zgodil ta dotik in se sploh ne opazi. To je tako kot pride pomlad in jo spoznaš samo po naravi. Ljudje bodo po svojih posledicah videli, da so se začeli podirati. Tako kot se odpre črna luknja. Vsak človek je po svoje črna luknja. Sedaj pa vase požira ljudi ali pa živali. V njem se rojeva žival ali človek.

Obstajajo torej tri faze. Faza približevanja, faza formiranja človeka, faza iskanja človeka in faza definiranja človeka. Takrat pa pride do najhujšega osipa. Torej nas čaka doba, podobna dobi, ko so živali prenehale mutirati. Takrat je izumrlo pol življenja na zemlji. Tudi sedaj bo izumrlo pol zemeljske oble. Sedaj bo izumrlo človeštvo. Postali bodo enostavno živali in se raztrgali med seboj. Kakšen procent ljudi pa bo postal žival, bo pa to pokazal čas.

V posameznem človeku je ta proces že začel delovati. Vseh zadnjih petnajst let je bilo človeku dano in imel je možnost, da to spozna. Vendar je bil človek tako kruto bitje, da sebi ni dopustil niti enega razuma. Samo afnal se je v imenu vsega. Iz vseh duhovnih pronicanj je naredil bioenergijo. V zadnjih desetih letih je bilo človeku dano, da se tega zave, pa je vse to popačil, izkoristil. Sam nisem mogel govoriti nikjer, ker sem govoril v imenu človeka in ne v imenu podob. To pa je nekomercialno. Vsi so vse zganjali. Duha so spremenili v biznis in morje teh sekt se je ustanovilo. Vsi so pa pozabili na eno, da bi to nagnili na človeško stran. Vse živo so častili.

Problem pa bo tudi s tistimi, ki so se tega zavedli. Ker bo borba tudi človek z živaljo ki jo imaš v sebi. To pa ni neka mala žival, kot je ta mačka, ki je nežna. Žival se ne bo pustila, kar tako izbristati iz tebe. Tudi če si močnejši, je lahko tiger v tebi, s katerim se boš moral boriti. V imenu te borbe so se mi ze mnogi javili. Vendar je za osnovo to ze prepozno, zdaj je to samo še za olajšanje. Sedaj je lajšanje za tiste, ki so spreobrnjeni. Spustilo pa je vse tiste, ki bi lahko rešili zivljenje.
Back to top
 
 
IP Logged
 
KarmenA
Ex Member
Re: stopnje
Reply #26 - 20.02.2003 at 22:47:59
 
Kaj so t.i. "napake" oz. percesija? Nastane pri gibanju zemlje v odnosu na osončje in posredno vesolje. Zaradi nagnjene zemljine osi  za 23,5° in glede na njeno središče "dela" na nebu navidezni stožec. Kar pomeni v enem letu 48-50´zamika (zg. napaka) pri enaki hitrosti vrtenja zemlje. Odkar leta štejemo, se je nabralo za okrog 20° kroga. Uran je edini planet, ki ima drugače nagnjeno os, to je za 90° stopinj zato se vrti prekucnjen na trebuh. Njegovo odkritje je tesno povezano z izumom elektrike, predstavlja nebo, ustvarja magnetično privlačnost med ljudmi,  ima razdiralno moč, v novi 2 k dobi aquariusa ima pomembno mesto. Okrog sonca hodi 84 let.

V času Maitreye so percesijo dobro poznali, eden od spisov govori o pošasti, ki ima 4 rogove, 2 glavi, 5 nog in 7 rok, pomeni lahko 4.250.000.000 danes jo znanstveniki računajo na nekaj več kot 25000 let. Z njo se da ocenjevati starost človeka, npr. piramida v Gizi ima sliko Oriona, ki ustreza položaju zvezd s tega kota zemlje pred 12000 leti, razporeditev v Stonehenge 6000 let nazaj. Ko se "sistem" zavrti nazaj na nulo ali izhodišče, se na zemlji dogajajo velike spremembe.

Karmen
Back to top
 
 
IP Logged
 
b5
4
****
Offline

not all shadows are cast
by light...
Posts: 414
Medvode
Gender: male
Re: stopnje
Reply #27 - 05.03.2003 at 18:01:34
 
Back to top
 
WWW WWW b5er_svn  
IP Logged
 
KarmenA
Ex Member
Re: stopnje
Reply #28 - 15.03.2003 at 08:15:16
 
Astrologi obljubljajo, da bo zdajšnja razporeditev neosebnih (generacijskih) planetov doprinesal  razvojno silo v iskanju perfektnega sebe. To naj bi nadomestilo v dobršnji meri sedanjega boga, ki generira krivdo in samoobtoževanje večkrat kot ljubezen in sočutje.

Je vprašanje kaj v tem kontekstu pomeni večji poudarek naravnim zakonom. Nazadnje, ko je bil Pluton v strelcu, Uran in Neptun pa vodnarju, je potekala tranzicija v humanizem skozi renesanso na zahodu. V razvoju posameznika do vprašanj nepopolnosti, samoobladovanja, krivde, je pomemben položaj device in rib v rojstni karti. Jezus iz Nazareta naj bi imel Pluton in Mars v konjunkciji v devici, v opoziciji s Soncem, Luno, Venero, Jupitrom, Uranom in Saturnom v ribah.

Pluton kot zadnji planet ima posebno vlogo v astrologiji pri tolmačenju razmerja, odnosa v partnerskih in tudi ostalih vezah. Najbolj kompliciran za posameznika se izkaže v devici. Ali je planet?

Karmen

Back to top
 
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: stopnje
Reply #29 - 17.03.2003 at 12:42:42
 
Pluto: Planet of Power


As the outermost Planet in our solar system, Pluto is also the farthest from the Sun. It has only recently been discovered, having come to light (albeit a dim one) in 1930.

Pluto's energy may be subtle, but its results will hit you like a ton of bricks. This Planet is about transformation, regeneration and rebirth. Things aren't pretty with Pluto, but they do get done. Pluto says 'out with the old and in with the new,' and we'd better be ready for it. If we're not, this Planet will simply have us wallow in our misery. Pluto asks us to transcend that which we know, redeem ourselves in the process, and come out stronger as a result.

For all that Pluto (re)creates (it also governs the reproductive system), it loves to destroy. This Planet rules destruction, death, obsession, kidnapping, coercion, viruses and waste. That's definitely not pretty. Pluto also governs crime and the underworld, along with many forms of subversive activity (terrorism, dictatorships). This Planet is about all that is secret and undercover, that which is hidden from view. Is this the story of good vs. evil? Yes.

No one will deny Pluto's power (it rules atomic power, too) and intensity. This Planet's energy is often focused on the masses and what the collective will do. Pluto beseeches the masses to look inward (and to their subconscious) to see what's there. It may be scary, but Pluto doesn't care. This Planet knows how to push buttons.

It takes Pluto approximately 248 years to complete its orbit around the Zodiac. Due to the eccentricity of its orbit, it takes this Planet between 12 and 31 years to pass through a Sign. It rules Scorpio and the Eighth House. Pluto is the last of the transcendental Planets and is the higher octave of Mars.


Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3