Če bi me vprašali,
kako to, da zmoremo na hrib,vem le to, da marsikdaj težko;
a vsi poznamo užitek vrha.
Poglejte, tudi na goro sveta
jih malenkostno število pride.
A gre.
Zmorejo zaradi svojih zato.
A zakaj jih je tako malo?A vedno več.
Quote:Ma, kva, linija najmanjšega odpora je ... preprosto ... izogibanje, neprevzemanje odgovornosti.
Pri meni je, praviloma, ta "linija" kratkega veka,
a vseeno mi bila bi precej ljubša zapeka
oziroma kaka, kao, bolj "oprijemljiva" prepreka.
Meni pa se včasih zdi ena velka modrost tisto arabsko zaupanje v usodo, predanost, pa ne, da bi si po njej življenje postavil, ampak samo kot znanje o tem, kaj naredit, ko nič več naredit ne gre/zmoreš/želiš. Modrost "jaz sem naredil, kar sem vedel, znal in zmogel... zdaj bom pa počakal, da vidim, kaj se bo zgodilo". Se mi včasih zdi, da nam manjka zaupanja, so nas preveč dobro naučili tega, kako smo "akterji", življenje ima pa vseeno hribe in doline...in prima je prevzeti odgovornost in na kakšen hrib zlezti, hudo pa je, če preveč bremzaš v dolino, ko se spuščaš vanjo, saj potem potovanje skoz njo predolgo traja. Ker čez dolino je vedno treba...
A ne, da živimo v enem svetu dvojnosti? Zakaj bi se potem počutili slabo, ko se je treba mal "umaknit". Sej ne bo dolgo trajalo, prišla bo pomlad, ptički se ženijo, ajmo bejba, gremo še mi, da ne bomo zadnji...al kako?
Quote:Leta hudourništva so že minila,
šment, pa moja starša se zaradi njih nista zapila. ???
In ko dandanes ne tečem, zagotovo kapljam,zato se mi, konec koncev, ne zdi izgubljen prav noben dan.

Morda mi bo žal, a dvomim močno,
sem v vsakem trenutku jaz, točno tako.
Kapljaš pa vedno, to mi je tak všeč pri tebi
Quote: PS: Hudournik? Zmaj!
Zdaj mi je prišlo na misel, kako se vse dogaja istočasno in je tebi spet uspelo vse v eno samo besedo zaobjet. Na-ključ-je (jasnovidnost! tvoja, seveda

)
Sem brala ono gapejevo študijo o arhetipih, kjer je privlekel na plan zmaja, kot prispodobo strahov, ki jih moramo premagati, da dobimo princesko (ženske princa, I hope

), potem pa berem Krishnamurtija, ki govori, da strahovi niso izven nas in da smo to tako vse mi...in se tako zadnje čase poskušam poistovečat z vsemi svojimi zmaji...zmaji vsenaokrog mene, pridem na forum, vidim tebe, si izven mene, praviš da si zmaj....
kaj naj pa s tabo naredim

?
vidiš, pa imam problem

Če bi me vprašali,
kje je problem,je ta zanesljivo
tam,od koder se ga da ven potegnit.
(mal se hecam, sej veš

)

P.