Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6095 times)
mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Re: odnos
Reply #15 - 26.11.2002 at 11:42:49

maja wrote:
Quote:
cutim v sebi tesnobo.
Vem, da je brez veze ... ampak, ne vem zakaj to delam, sama se skusam nadzorovati pa mi ne gre prevec ...

to kar tukaj opisuješ nima ničesar skupnega z samonadzorom prej bi rekel, da se ignoriraš...

ves torej čemu je vzrok tesnobe...you!

maja wrote:
Quote:
imam obcutek kakor da nisem vredna ljubezni ... v bistvu iscem ampak v sebi mislim d asi ne zasluzim ...

tukaj notri je pomoje odgovor ali pa vsaj del odgovora...

torej iščeš in veš kaj je prav, ampak misliš, da si ne zaslužiš....why ?

če veš da je odgovor v tebi, zakaj se ne poslušaš in se nehaš ignorirat....?

mogoče podzavestno misliš, da je vzrok zunaj tebe in se s tem tolažiš ?....hmm....think again

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #16 - 26.11.2002 at 12:47:47

vida wrote on 26.11.2002 at 11:10:07:
/te ta izkušnja ne more obvarovat  pred tem , da te enkrat nekdo ne bo imel tko rad kot bi ti hotu/

titud... če si od staršev dobil to kar potrebuješ (brezpogojno ljubezen oz. sprejemanje) za svoj nemoten razvoj, se razviješ v tako osebnost, da potem tega več ne potrebuješ oz. mrzlično iščeš za vsako ceno v "taki obliki" ...

Ne vem, če je smisu, da drug drugmu repliciramo, pa naj bo, ker me je  očitno tud maja25 narobe zastopila, ker je odkrila en manjko starševske ljubezni.

Vida, jest ne verajmem v tak avtomatizem, čeprav bi si tud sam želu, da bi obstajal. Dolgoročno ta avtomatizem morda obstaja skoz eno primerjalno oz. realtivno izkušnjo, ampak zanjo si dojemljiv  morda šele takrat, ko sam nastopaš v starševski vlogi. V začetnih partnerskih zvezah si seveda ne moreš prav nič pomagat, da dejanske izkušnje ali pa zgolj neuresničene potrebe po brezpogojni ljubezni ne preneseš na izbranca in da od njega  neučakano ne zahtevaš vsega tukaj pa zdaj. Izkušnja gor al pa dol, čustva je se je treba učit spedenat vsakič sprot,  tko kot zvezdica v repliki na sandro pravi.        

Quote:
...ce grem vase, cutim, da zamerim starsem (tko v globini), da mi niso dajali dovolj ljubezni ... mogoce se celo zivljenje dogaja to, da imam obcutek kakor da nisem vredna ljubezni ... v bistvu iscem ampak v sebi mislim d asi ne zasluzim ...

Maja, starši so ti zihr dajal dost ljubezni, samo so te vzgajali tko kot vsi straši pač vzgagjajo svoje mulce: v strahu, da ti bodo ljubezen/pozornost  odtegnil, če ne boš pridna. Fantu hočeš po temu vzorcu ves čas dokazovat, da si pridna, da te ne bo kaznoval z odvezemom pozornosti. Ampak enako kot v   fantu ti vidiš  tvojga ata, od katerga pričakuješ/zahtevaš   pozornost,  bi bla fantu ti lahko tud mama in bi mu bla zato pozornost vsaj pogojno dožna nudit... Dej se mal poigraj s temi vlogami pa boš vidla, da je variant izkazovanja vzajemne pozornosti malo morje in da nima smisla pustit omejevat  ob vsakem  slučajnem stiku s praznino...     
Back to top
« Last Edit: 26.11.2002 at 14:29:44 by titud »  

IP Logged

321Peter
1
*

Življenje je kratko

Reply #17 - 26.11.2002 at 15:25:41

Maj, lepo da si odkrita z ugotovitvijo, da si imela premalo starševske pozornosti ali ljubezni. To si ugotovila, poznaš vzrok, sedaj lahko mirno gledaš naprej in se obnašaš pozitivno. Ko te bo zopet preveval očutek praznine, si najdi zaposlitev, katera te veseli in ne razmišljaj več o praznini, ter o tem kako si nesrečna. Punca glavo pokonci, življenje je lepo.

Lep pozdrav  Peter
Back to top

IP Logged

najka
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #18 - 26.11.2002 at 21:42:40

Maja,
naj ti povem v tolažbo.

Nisi ne prva, ne edina, ki se ji to dogaja. Tudi meni se je, ampak na srečo se ne več in odkrito povem: huh! Upam da se mi ne bo nikoli več. Premagovanje tega (jaz sem to občutila kot strah) je bilo prava muka.

Za razliko od tebe, se je meni to dogajalo samo v enem razmerju in na drugi strani ni bilo nobenega razumevanja za to, pač pa še podpihovanje takih občutkov in prilivanje olja na ogenj. Kar je povzročilo da sem poizkušala sama sebi prikriti to dejstvo, čeprav sem se zavedala da pravzaprav resnično ravnam tako. Razlogi za kaj takega pa so lahko tako zeloooo različni.

To seveda ne pelje nikamor, ne glede na to kje so razlogi. V tebi ali v vajinem odnosu.

Bodi hvaležna tvojemu prijatelju, ker ti daje čas, da to premagaš. Seveda imajo prav tisti ki trdijo, da na dolgi rok to ne bo šlo. Stvar ki te muči se najbrž tiče zgolj tebe, kaže pa se v odnosu do njega..

Mogoče bi si poskusila odgovorit na nekaj vprašanj.

Res potrebuješ več in zakaj?

Katero njegovo ravnanje ti vzbudi to nezadovoljstvo in ali si njegov način sploh pripravljena sprejeti?

Ti on resnično ne more dati tistega kar si želiš?

Je kaj povročilo, da se ne čutiš vredno tega da bi te imel nekdo rad in zato potrebuješ več dokazov, kot samopotrditev?

Poišči svojo vrednost!

Res si na dobri poti, ker se zavedaš, da to ni zdravo ne za vaju in posebej ne zate.

Že s tem si pokazala da je nekaj lepega v tebi, nekaj kar ti kaže tvoje napake in pravo smer v zdravo razmerje.

Vso srečo!
Back to top

IP Logged

maja25
Guest

Reply #19 - 28.11.2002 at 08:08:54

cutim da bi rabila pomoc nekoga, ki se ukvarja s temi zadevami,  ker se mi stvari ponavljajo in sama ne zmorem ven ...  ???
a kdo pozna koga, ki bi mi lahko pomagal?

Hvala ze v naprej
lep dan želim
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #20 - 28.11.2002 at 08:32:27

Quote:
cutim da bi rabila pomoc nekoga, ki se ukvarja s temi zadevami,  ker se mi stvari ponavljajo in sama ne zmorem ven ...  ???

Hvala ze v naprej
lep dan želim

Maja25, ti si tista, ki ponavaljaš te zadeve. Zakaj si dovoliš, da si takšna do partnerja? Prav to te onesrečuje. Saj ni tvoja lastnina. Ga imaš sploh rada? Ne moreš it ven, preden ne ozavestiš posesivnosti. If you love somebody, set them free.
RADA SE IMEJ!
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #21 - 28.11.2002 at 12:47:16

Quote:
cutim da bi rabila pomoc nekoga, ki se ukvarja s temi zadevami,  ker se mi stvari ponavljajo in sama ne zmorem ven ...  

maja, ne se toliko zanašat na druge....

pa saj se ti sama najbolje poznaš....ali ne ?

potem se pa spoznaj....razcisti pri sebi kaj se ti dogaja...look deep down....in jasno ti bo postalo, da si za vsa  dejanja, občutke in misli odgovorna TI sama....zato spremeni na sebi tisto kar ti daje negativne občutke....in ne si mislit da je to tako težko nardit (v smislu najprej to, potem še ono, in potem še tisto.....) ampak bos videla, da ko bos eno stvar uredila se bodo nekatere druge kar same od sebe..(to je tako kot da iz delčkov sestavljas neko celoto.....in bolj ko sestavljas bolj ti je jasna celota pa ceprav onega delcka tam zgoraj ali spodaj nisi uredila)...in potem se bo volja in vera v SEBE in ZIVLJENJE nasploh, lahko samo še samo potencirala...

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

Katarina
3

Unikat-to si!

Reply #22 - 29.11.2002 at 13:58:35

Draga Maja,

Tudi jaz sem ena izmed deklic,ki je šla skozi nekaj podobnega.Vem...začetek je nenormalno težak.Tudi zame,Najko je bil.
Razmišljam kako sem štartala sama?
Ja,s knjigami...

Res pa je,da moraš biti z slednjimi previdna.Kaj hočem reči....?
Kljub temu,da se v določenih primerih,opisih prepoznaš,ni nujno da so rešitve ali nadaljna razglabljanja pisana zate.
Zanesi se na svoje občutke.Ti so najbolj zanesljivi,verjemi...

Ko se Te brala sem dobila občutek,da je vsa ali pa vsaj večina Tvoje energije usmerjena v Tvojega fanta.
Čas je da jo usmeriš vase.Zato začni raziskovati kdo in kaj si.
Res je...začetek je težak,a z vsakim korakom je lažje.
Vedno bomo postavljene pred takšne ali drugačne izzive,preiskušnje,če hočeš.Tudi spremembe verjetno ne bodo vedno prijetne,a ne pozabi,da si z vsako bogatejša.Kakršnakoli že je...

Torej,moj predlog...
Pojdi v knjižnico,poišči 10000 knjig,za katere se Ti zdi da so prave in najdi kakšno,ki bo pomagala,pokazala.Skratka,tako ki Ti bo povedala da vse kar se Ti dogaja ni nobena drama,le priložnost,ki ponuja spremembe....

Vso srečo,sporoči mi kako napreduješ.Prepričana sem,da boš!

Katarina
Back to top

Slabih izkušenj ni,so samo priložnosti za učenje...

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #23 - 22.12.2002 at 16:19:46

Maja,

zdi se mi, da ti fant ne daje toliko ljubezni kot jo je tvoje srce sposobno in kot si jo želi sprejeti.

Niti ne želim analizirati zakaj je tako z njim, ampak zagotovo ima svoje razloge, ki pa skoraj zagotovo niso povezani s tabo... In s tem, ko od njega pričakuješ več pozornosti in ko si tako močno želiš njegove ljubezni, dosežeš ravno nasprotni učinek. Ni navajen toliko dajati, ko postane preveč zanj, se umakne...!

Seveda si za svojo srečo odgovorna sama. Nikakor ne smeš sprejeti mišljenja, da je tvoja sreča odvisna od njega ali od kogarkoli.

Ljubezen, ki si jo tako močno želiš, moraš nujno najprej začutiti v sebi. Ljubi prve jutranje žarke, vonj po sveži posteljnini, pusti, da te počasi prebudi ptičje petje.. ljubiš lahko karkoli ti je všeč... in sebe... svoje telo... kadar si najbolj nesrečna se lahko objameš, pomaga.

Poizkusi, malo eksperimentiraj in zgodilo se bo nekaj neverjetnega. Smiley

Sama sedaj že veš, da je tvoj trenutni način obnašanja do fanta napačen. To je najpomembneje in je prvi korak k spremembi. Sedaj, ko veš kaj počneš narobe, lahko to spremeniš. Naredi to v tem razmerju, da ti ne bo treba v naslednjem Wink

Ta praznina, ki jo čutiš, pa je zagotovo neizražanje ljubezni. Zapolni jo s sončnimi žarki. Ljubi. Saj veš kako!
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

Pages: 1 2