Quote:Tedaj je pristopil eden izmed sedmih angelov, ki so imeli sedem čaš, in spregovoril z mano: »Pridi, da ti pokažem sodbo nad véliko vlačugo, ki sedi nad mnogimi vodami. 2 Z njo so se vlačugali kralji zemlje, prebivalci zemlje pa so se upijanjali z vinom njenega vlačugarstva.« 3 Angel me je odnesel v duhu v puščavo. Tam sem videl žensko, kako je sedela na škrlatni zvéri, ki je bila popisana z bogokletnimi imeni in je imela sedem glav in deset rogov. 4 Ženska je bila oblečena v bager in v škrlat in bleščeče okrašena z zlatom, z dragimi kamni in z biseri, v roki pa je držala zlato čašo, polno gnusob in nečistosti svojega vlačugarstva. 5 Na čelu je imela napisano ime, ki je bilo skrivnost: »Véliki Babilon, mati vseh vlačug in gnusob na zemlji.« 6 Videl sem, da je ženska pijana od krvi svetih in od krvi Jezusovih pričevalcev.
Z njo so se vlačugali kralji zemlje ....
Bager in škrlat .... bleščeče okrašena z zlatom ....v roki pa je držala zalato čašo, polno gnusob ....
Le na kaj me to spominja?
Da pa ne bo dvomov:
Quote:Tukaj je um, ki ima modrost. Sedem glav je sedem gorá, na katerih sedi ženska.
Ali še bolj nedvoumno:
Quote: Ženska, ki si jo videl, pa je veliko mesto, ki kraljuje nad kralji zemlje
Katero VELIKO mesto že sedi na sedmih "gorah"in v katerem je bager in škrlat in je imelo vpliv na kralje?
Rim in Vatikan, Samson ...

... po črki IN v duhu

!
Ja, v svetem pismo je do potankosti opisana katoliška cerkev in na žalost? tudi njen propad .....