pri nas na deželi dejansko stari ljudje govorijo, da bo eden od bližnjih umrl, če sanjaš, da si izgubil zob
če pa pogledaš v sanjsko knjigo, potem je izpadanje zob bližje razlagi od Star12: izguba pomeni lahko tudi to, da si se odločil v sebi, da ne potrebuješ več npr. kreganja s sosedo.

. Je pač odločitev, ki je dozorela, nekaj starega je odpadlo, odmrlo... življenje se postavlja na druge temelje...
nasploh nekaj slabega po sanjski bukli pomenijo samo slabi zobje. V sanjah pa nam ponavadi izpadajo dobri zobje, vsaj kolkr jest vem.
Je še nekaj bistveno: vsak od nas ima svoje sanjske simbole, glede na svoje preizkušnje in izkušnje v življenju. Kar je simbol enemu v sanjah za eno stvar, je isti simbol drugemu v sanjah popolnoma drugo.
Sama se predvsem vežem na filing v sanjah.
Včasih sanjamo tudi sporočilne sanje - te se (vsaj meni) popolnoma razlikujejo od drugih sanj.
Kadar je moja (bivša) tašča sanjala o izgubi zoba, je samo še čakala, kdo bo umrl. Ker je že precej v letih, vedno v roku dveh treh tednov najde koga, ki umre in ga je poznala. To ni nič takega. A njej je to potrditev, da je vedela, da bo eden umrl.
Meni se ne zdi pametno prenašati ali vnašati strah v svoje življenje. Ljudje so vedno umirali in vedno bodo. Pa rojevajo se tudi dan na dan novi. Sam ne poznamo jih (še), pa nam je zato smrt in z njo odhod poznanih ljudi bližji kot pa rojevanje novih ljudi, ki vstopajo potiho in nezavedno v naša življenja.
Veš, cleo, izguba pomeni tudi, da se s sošolcem (kot primer) nisva videla že več let. A je kej razlike, ali je umrl, ali živi daleč stran od mene? Ni je.
naj prijateljica dovoli, da se življenje odvija samo od sebe, in njen strah bo odšel sam od sebe stran od nje