Luštkane rokce, ni kaj.
Mi je pa zelo zanimivo, kaj ljudje delajo iz lepotnih idealov, rok na primer. Nekoč mi je nekdo povedal, da so prva stvar, ki jo opazi ali pogleda na ženski, njene roke - kako so negovane, kakšni so nohti, kako so manikirani, kako so nalakirani, kako so kombinirane barve..., in to mu naredi prvi in glavni vtis o lastnici teh rok. Moram priznati, da sem bila šokirana, ker ko sem pogledala svoje kremplje, in pomislila na vtis, ki ga z njimi naredim...
Sicer je pa prav, da je tako. Na človeka, ki bi me presojal po mojih nohtih, itak nima smisla delati kakršenkoli vtis. Enakopravnost je tudi to, da zato ker sem ženska, ni treba stalno misliti na to, ali so moji nohti brezhibni (polomljen noht je itak elementarna nesreča) ali je šminka enakomerno namazana na ustnicah in ali se je maskara razmazala pod očmi (da o nenapudranem = svetlečem nosu niti ne govorimo).
Druga stvar je pa, da pa nekateri moški enakopravnost razumejo tako, da so postali vestni uporabljalci kozmetike, in celo obiskujejo lepotne kirurge.
Čisto možno pa je, da imam jaz totalno ozek pogled na stvar, ali pa še celo, da sem totalno za luno.