ARS
5

Preveč dobrega je lahko ... čudovito. (Mae West)
daleč od rodne barjanske grude
Iskrenost, zaupanje, spoštovanje, magija. Vrstni red je odvisen od mnogo tega, v končni fazi pa je nepomemben. Brez vseh njih enostavno ne gre.
A nekako se mi zdi, da se vse konča pri magiji. Zaradi ne-nje. Če ne preplavi obeh. To. Je potem, kmalu, tudi ostalih vedno manj. In vedno več tistega, za kar ni prostora.
Če je magija, daš brezkompromisno vse. Skočiš, plavaš. Ne sprašuješ se. In gradiš. Ne sesuvaš. Ne sebe, ne nje/njega, ne tistega skupaj. Je tankočutnost, je ljubezen. So iskrenost, zaupanje in spoštovanje. Zgradiš ali pa ne, je vseeno. Brezkompromisno se daš, daš vse, in zato dobiš. In v nobenem primeru ti ni ničesar žal.
Če ni magije, ni ostalih. Ničesar ne daš brezkompromisno, ničesar ne daš, brez da si postaviš kopico vprašanj, ničesar ne daš brez tehtanja. Razen v redkih primerih, ki so prijateljstvo, katerega del smo malokdaj, če sploh.
Ne slepim se več, da obstajajo še kake druge variante. In se jih učim ne-živeti. So mi pomembni samo iskrenost, zaupanje, spoštovanje, ljubezen. In magija, ko pač bo. In me bo posrkalo. In bom dobila vse, ali pa nov odgovor. In v nobenem primeru mi ne bo ničesar žal. In to je življenje.
|