Quote:Kot se normalno dogaja, so taki plakati namenjeni obema spoloma: ženskam za to, da se po eni strani zgražajo nad vulgarnostjo, po drugi strani pa občudujejo linijo; moškim pa zaradi splošnega sporočila, ki ga plakat daje. In če bi bil plakat všeč vsem ženskam, bi Polzela obogatela čez noč, ker bi ženske mrzlično nakupovale izdelek.
A si videla plakat za Peko? No, kaj ima veze erotično perilo s čevlji? Enostavno....sporočilo je večplastno: prvič čevlji, drugič pa možen namen uporabe.
Glej, jaz študiram karte. Na njih so simboli, ki nam kažejo pomen. ker to že eno leto aktivno delam, začenjam gledati tudi simbole tudi na vse reklame, ki mi pač padejo v oči. In sporočilnost je res WOW. V glavnem je rdeča nit reklam SEKS v nežni, prijetni, poželjujoči in vzvišeni obliki.
Borut
Borut, jaz se nad plakatom niti slučajno ne zgražam (za druge ženske ne bom govorila). Ampak jaz na njem vidim samo žensko v nenaravni in precej neudobni pozi. Zato sprašujem, kaj vidite moški. Ker domnevam, če so se odločili za tako reklamo, da nekomu mora biti všeč.
Sicer še vedno ne vidim, zakaj bi ta plakat ugodno vplival na prodajo njihovih izdelkov? Razen če sklepam takole: meni se plakat ne zdi nič posebnega, zato mora bit všeč moškim. Tako ženska, ki hoče ugajat moškemu (biti seksi), kupi te izdelke. A sem zakomplicirala?

Plakata od Peka pa ne poznam.
P.S.
Borut, tvoj izbor mi je pa všeč. A mi lahko zaupaš še to, kje bi tak modrc dobila?