ana
5 p

Kranj
post od Vilme sega v november, ko sem bila dalj časa brez PCja in sem ga zato spregledala.
Da malo razjasnim situacijo (čeprav sta Gape in Sara že kar zadela bistvo)
mojo prijateljico je odneslo takoj po iniciaciji v prvo stopnjo reikija, s tem, da so jo domači potem čez nekaj dni spravili do zdravnika, in ta jo je seveda poslal na psihiatrijo. Nato je še nekajkrat končala na zaprtem oddelku v Polju. Spoznali sva se, ko je po večih letih prišla zopet na iniciacijo v prvo stopnjo reikija, seveda pri drugem majstru. Hec je v tem, da je med tem časom spoznala Davorja, ki ji je potem glede na njeno notranje stanje (ki se kaže tudi v avri), rekel, da je dovolj uravnovešena, in da ji bo sedaj reiki v korist. Pred leti majstrica ni poskrbela za dobro ozemljitev, tako je rekel. Kasneje je prejela tudi iniciacijo v drugo stopnjo reikija, in vse je bilo v redu. Bila je zelo aktivna v vsakdanjem življenju, krasno je skrbela za svoja dva mlajša otroka in pomagala hčeri, ki je že bila poročena. Prodala je stanovanje, si kupila hišo in nobena stvar ni kazala na to, da se ji duševni svet (spet) lahko zruši. Vendar je zgleda žensko preveč zagrabilo navdušenje nad iniciacijami in ezoteričnim znanjem, in odločila se je za psihokibernetiko Esenov. Kmalu po iniciaciji v esene od Gordane Kudrikov (ki je med drugim tudi reiki majstrica) pa jo je spet odneslo. In nato še nekajkrat. In trenutno ji tudi ni dobro in niti ne vem, ali je doma ali spet v Polju.
Pred leti sem si bila blizka z nekaterimi reikisti, ki so bili v glavnem Hrvati. Slišala sem za še pa še zgodbic, ki so se dogajale ob iniciacijah. In moje mnenje je, da človek ne zboli samo od premalo energije ali zablokirane energije, temveč tudi od PREVEČ energije. Tukaj so mišljene poleg fizičnih bolezni tudi psihične, tudi težave v službi, s partnerjem itd...
poudarjam: meni je reiki rešil življenje, še danes mi je reiki sinonim za nekaj božanskega. Vendar pa vem, da se da ravno tako kot z drugimi stvarmi, tudi reiki izrabljati. Na žalost tudi na škodo drugih. Reiki poteka preko ljudi, majstri so samo kanali. Ni tukaj pri nas tako čistega človeka, da ne bi preko njega božanska energija pridobila malo njegovih misli itd. Vem, duhovni vodniki skrbijo za to, da vse poteka brezpogojno prav, a tudi duhovni vodniki so zelo odvisno od nas, ljudi. Preko naše volje ne morejo.
Smatram, da je reiki ena od najboljših metod, ki jo lahko koristijo skoraj vsi ljudje. Zato naj bi bila tudi dostopna vsem ljudem. In da kak slab primer še ne sme ogroziti njegovega razširjanja.
Ni rečeno, da ima reikist kake razvite sposobnosti, videnja, stiki z vodniki, itd....nekateri jih resnično imajo, poznala pa sem tudi take, ki so si domišljali, da jih imajo. Ampak tudi majster, ki ni obdarjen z jasnovidnostjo in ostalimi darovi, je lahko krasen majster, če se seveda le zna prepuščati in voditi. Sama sem doživela, da enostavno več ne polagaš rok ti, ampak točno veš, da jih upravlja nekdo drug. Krasni notranji občutki...
Mogoče bi tukaj še poudarila, da videnje avre, jasnovidnost, telepatija in take stvari navadno niso dokaz o stopnji duhovnega razvoja nekega posameznika...
|