Katarina
3

Unikat-to si!
|
Ne vem,če tole spada sem,pravzaprav sploh ne vem če spada kam...a potrebujem Vašo pomoč.Kakršnakoli informacija,smernica mi bo prišla prav. A zato morate vedeti malo več...
Več kot pol leta že na mobilni telefon prejemam resnično utrujajoče klice. Začelo se je z skrito številko na katero se jasno nisem oglašala.Kasneje mi je številko prikazal...Gre za mobi uporabnika (jasno),040... Na začetku (ker številke nisem poznala)sem se javljala,a je takoj-še predno sem se oglasila,prekinil.Tekel je drugi mesec,povprečje klicev pa je bilo 25-30/dan... Seveda se razen prvih 5 krat nisem več oglašala in to ga je očitno pripravilo do tega,da je začetek 3 meseca poslal prvi sms,v katerega je vpletal fantov samomor,ter mojo podobo-kot jo vidi On.Verjemite,nič lepega...
Takrat mi je pozvonilo,da bi bilo dobro ukrepat (prestrašila sem se,priznam),na začetku sem verjela,da se bo človek naveličal.Torej...šla sem k kriminalistu in stvar prijavila...
Ne vem točno pod kaj je podal ovadbo-nadlegovanje ali celo ogrožanje...a potem se je začelo to noro čakanje in nemoč...
Vedela sem namreč,da je številka mobi uporabnik in da človek to številko uporablja izključno zame.Lahko bi sicer poklicala na simobil,si zabeležila zadnjih 10 klicev in številko bi mu blokirali-a to bi bila samo trenutna rešitev. Zakaj? Po vsem tem času sem prepričana,da ne bo odnehal.Ja,številko se da blokirat,a vsi vemo.da lahko vsake 5 minut stopi po novo.Na dosegu so na vseh petrolih,poštah...
Skratka,preden javna tožilka da zeleno luč za ukrepanje preteče veliko vode.Tudi tokrat je bilo tako...klici pa so ostajali. Tudi z sms-ji ni skoparil...Kasneje je vedno bolj grozil.Seveda sem z njimi pridno zalagala kriminalista,misleč da rezultat vseeno kmalu bo...a spet napaka.
Medtem časom sem seveda izločila ljudi,ki bi bili česa takega sposobni.Tako da,ostajal je samo eden-pravi. Torej-vem kdo je,a nimam dokaza...
Ne da se mi opisovat še cel kup ostalih stvari,naj povem samo to,da je vse skupaj šlo tako zelo daleč,da me je zasledoval,ponoči metal kamenčke v moje okno.Skratka,če sem delala ponoči sem se domov odpravljala v spremstvu policije. A očitno še ni bilo dovolj...
Vse kar vam razlagam ve tudi kriminalist,a pravi da ima vseeno zvezane roke.
Prejšnji teden me je poklicala znanka in povedala,da je taisti človek nadlegoval 1 leto (po telefonu) njeno sestro.1 leto!!!!! Šla mi je celo toliko na roke in rekla,da je sestra pripravljena vse kar razlaga meni,povedati tudi kriminalistu.Celo njena mama mi je obljubila pomoč-ona je bila tista,ki mu je s pomočjo izpiska telekoma (klical je namreč na domač telefon),dokazala krivdo... Njegov komentar;Kaj mi pa moreš....
Pred nekaj dnevi sta poklicali še dve deklici.Njima je počel enako,le s to razliko,da nista imeli dokazov. Žal ga nobena izmed teh ni prijavila.
Naj povem,da govorim o človeku,katerega sem spoznala kakšnih 8 mesecev nazaj,prej za njega niti slišala nisem.Star je okrog 35-38 let,samota.Lastna mama je za njega kurba in podobno...
Jasno je,da je človek bolan.Še bolj jasno pa je,da tega nikoli ne bo priznal.
Pozabila sem povedat,da ga je prejšnji teden kriminalist pozval na pogovor,a jasno...ker ni dokazal,je bilo vse skupaj le SKLEPANJE... Normalno,da je dotičnež zanikal.
Telefoni pa še kar zvonijo in to v najbolj nemogočih urah.
Ta človek se sicer ne pojavlja več v moji bližini,a vem da me zasleduje še kar,velikokrat ga opazim.In verjemite občutek ni prijeten.
Počutim se kot bi se vrtela v krogu,najbolj pa me žalosti spoznanje,da je tak človek tako zelo zaščiten.Zato...če mi kdo zna svetovati,kaj bi se še dalo narediti,da mu nekako DOKAŽEM kar že vsi vemo,prosim... A prosim ne recite mi naj zamenjam številko.Poleg posla,ki me veže nanjo,je tukaj še resnica,da ta človek živi v moji okolici,kar pomeni,da bi glede na vse ostale,ki mojo številko potrebujejo,kaj kmalu dobil tudi novo.Naj jih menjam kar naprej?
Ne samo zaradi mene in deklic pred mano,tudi za tiste ki bi mogoče še prišle ga je treba ustavit.Na to, kako daleč je sposoben iti niti ne razmišljam,napovedi so vse prej kot lepe...
Vem,da obstaja način-mora obstajati.Moram ga ustavit...le da zaenkrat ne vem kako.
Za pomoč se Vam najlepše zahvaljujem,
Katarina
|