Gru Gru
|
Prvič in zadnjič.....
To je eno klasicistično jambranje, ki sem ga jest tudi dal skozi, pa ga še vedno kdaj pa kdaj obdelam, da potešim lastno neiznajdljivost in nemoč ob kakem neumnem zakonu, predpisu.
Zdej mi je navadno že smešno. Pa glih ko o tem govorimo, se lahko iz lastne izkušnje razpišem.
Sem šel na občino vprašat, kak je postopek da se prijavim na naslovu žene, vendar je solastnica stanovanja s sestro!
In stojim najprej 20 min kot drugi v vrsti, da se gospa referentka ob 10.20 primaje. In ne sama, seveda s frendom, katerega potem vzame kar preko vrste, ki se je nabrala na 8 oseb. To je prvi primer; torej so uradne ure, ni pa uslužbenca 20 min. Pa ne zdej govort o malci, na katero bo šla ob 12.00 ko zaključi z uradnimi urami. Nato, pridem na vrsto in mi pove, da morata obe sestri pridt, prinest s seboj vse možne papirje, o dedovanju lastnine, o lastništvu in oh in sploh. In obe istočasno, da podpišeta izjavo, da jest pa lahko pri ženi živim. Krasno.
Ampak to se totalno izključuje z zakonom o družini, in družinskih razmerjih, kjer je obljuba, pa podpis, pa bla bla bla, da zakonca eden za druzga skrbita, si pomagata, si delita premoženje. No, ampak da živita skupaj ni dost da se poročita, ampak je potrebno še enkrat hodit, podpisovat izjavo o strinjanju in s seboj prinest papirje o lastništvu (seveda te iste podatke in te iste papirje pa državna uprava že ima, ampak oni hočjo tiste, ki jih doma nekam založiš). Skratka, smešno do konca. In tko pač je. Dokler ne bo na oblast prišla neka človekoljubna, inteligentna stranka, ki bo vse te anomalije in zakon proti zakonu uredila, se je s tem potrebno sprijaznt.
Drug primer, smo glih ob kavi obdelovali. Da ti policaj za odprto okno, oz. vrata na avtu lahko pripne 10.000 SIT kazni. In spet jasno kaže na ozkoglednost tistega, ki je postavu take predpise. Čist mimo. Ker s tem "kao" omogočaš, da tatovi in uni brez izpita lahko pridejo do vozila in se vozijo naokoli. Kok do konca smešno.
In za konec: Država, kot država direktno bolj malo obljublja. Predvsem rabi dobre državljane, da dobro plačujejo davke. Vse ostalo se premika v državi počasneje od polža, ki gre rikverc. Država deluje po volji VEČINSKEGA ljudstva. Torej se mora ostali del državljanov podrediti, tistim, ki so večina. In res je, da se država že trudi nekaj storiti na bolje. Vendar vedno, sem pa tja, že naletiš na takega državnega uslužbenca, da bi ga kratkomalo, ruknil na cesto. Pa je velika resnica, da se na lokalnih nivojih sploh kažejo lokalci, v dobrem in v slabem.
Tko da Star12, zaradi države nekaj obupat, ne gre. Nikakor. In prebijanje skozi življenje, ne ne in ne.
To da danes mladi tok jambrajo, ni problem v državi, problem je v tem, da jim noben ni pokazal s srcem, kako se dela, kako se živi. Enostavno so tam kjer so.
Kar se tiče še težavnosti, pa si ne želi, da ti začnejo starejši govoriti o vojnih in povojnih časih, in bedi v kateri so živeli ti ljudje.
Vsak čas zahteva svoje. Vsak čas ima svoje videnje. In če se zalepiš za svoj čas in ga obravnavaš kot težkega, to ziher bo.
Zato za konec, čim večkrat uživat v ZDAJ in v raziskovanju Ljubezni.
Velik žarčkov Edi
|