Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4
(Read 37890 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13590
The Land of YaBB
Teorija zarote
26.09.2002 at 10:21:59
 
kakšna je njena definicija?
kaj ona sploh je?

a ona po tvoje obstaja al ne?

kdo jo fura (kdo je/so zarotniki)?
- v sloveniji
- na svetu
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13590
The Land of YaBB
Re: Teorija zarote
Reply #1 - 26.09.2002 at 10:55:02
 
najdi.si mi izpljune:

Teorija zarote (Conspiracy Theory)
http://www.megaklik.si/video/novosti135.html
film :
"Če si v tem svetu normalen," pravi Jerry Fletcher, "potem piješ kokakolo in ješ hamburgerje ter kuješ zaroto proti samemu sebi."
Jerry potnikom razkriva zarote, ki so postale že del ameriškega vsakdana, manipulacije, s katerimi institucije nadzirajo posameznika, in malverzacije, s pomočjo katerih državni aparat davkoplačevalcem meče pesek v oči. Ljudje, ki jih prevaža Jerry, lahko zvejo, kako so l. 1979 vojaške enote Združenih narodov zgnale skupaj očete Nobelovih nagrajencev in jih z orožjem prisilile, da so dali spermo, ki so jo nato shranili v plastične lončke in zamrznili. Pove vam, zakaj v ZDA vodi dodajajo fluor. Ker krepi zobovje? Kje pa, resnica je, da fluoridi človeku oslabijo voljo ter zmožnost svobodnega in ustvarjalnega mišljenja, kar pomeni, da posameznik postane suženj države. To, da Lee Harvey Oswald ni ubil predsednika Kennedyja, vedo že vsi, pravi Jerry.
itd ...
potem nam gospod modic pove kako so z igralci uničl (zamaskiral) sicer dobro zgodbo ...


Teorija zarote kot zakon
Podžigalci in krotilci slovensko-hrvaškega spopada.
http://www.mladina.si/tednik/200236/clanek/pamflet36/
Edini racio je teorija zarote, točneje igre, ki jo igrajo Račanovi in Drnovškovi dvori. Oboji so iz spopada izšli kot zmagovalci.Teorija zarote: temne sile pač nikoli ne počivajo!?
http://www.media-forum.si/slo/izobrazevanje/komunikacijske-pravice/naloge-2001/m...
Evropska kovencija o človekovih pravicah v 10. členu določa, da ima: Vsakdo pravico do
svobodnega izražanja. Ta pravica obsega svobodo mišljenja ter sprejemanja in sporočanja obvestil in idej brez vmešavanja javne oblasti in ne glede na meje. Tudi slovenska ustava v 39. členu določa, da je zagotovljena svoboda izražanja misli, govora, javnega nastopanja,... Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja. Pravica do zbiranja in posredovanja informacij je torej ena temeljnih pravic človeka kot državljana in posameznika. A ni vseobsegajoča. Kaj hitro namreč lahko zadene ob pravice drugega, s čigar pravicami je omejena.
in pol teče beseda o Lampiču docentu na oddelku za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti, o intervuju z njim v mladini v bistvu.
Lampič:
"Zame je svet južno od Kolpe eno in isto. To je srbohrvaški kompleks, ki je Slovenijo pahnil za petdeset let nazaj v civilizacijskem in vseh drugih pogledih. To je za nas
velika škoda. Naša oblast je pač čefurokomunistična in nas verjetno želi še enkrat prodati v srbohrvaški svet."
MATJAž TROšT


in še tale čudaški forum, kjer nism mogu nč pametnga najdt na to temo
http://surf.pef.uni-lj.si/forum/cerkev/messages/7400.html
cerkev valjda
no in sm se vseeno prebil do začetka tega threada:
http://surf.pef.uni-lj.si/forum/cerkev/messages/7384.html
Kaj mislite o povezovanju Drnovška in Janše? Se to res dogaja, ali so to le izmisljije medijev? Ce se to res dogaja, se vam zdi to dobro ali slabo in zakaj?
"Po mojem so bili ti tipi že ves čas zmenjeni med sabo."
Konec koncev so nas le skupaj osamosvajali. Pomisli malo, kako enakomerno so se potem osamosvojitelji porazdelili po celotni politični sceni. Vsak je šel v svojo stranko. Lahko, da so to naredili z namenom, da obvladajo celotno slovensko politiko. Poleg tega pa sta Janša in Kučko bila v isti partiji. Resda je bil Kučko pri koritu, Janša pa ne, a vseeno. Janša je pač dobil nalogo, da se redaradi dela kraval in se usaja, ampak tako, da ni nič od tega. Pač toliko, da pomiri ljudi. Svoje vloge se je bodisi naveličal, ali pa mu je stvar začela uhajati izpod kontrole.

Uh, tole se bere ko kaka teorija zarote.


natanko tako ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Teorija zarote
Reply #2 - 26.09.2002 at 14:44:17
 
Shizofreno stvranost  je mogoče samo s paranojo spet povezat v eno celoto. To je temeljno gibalo  naše medijsko skonstrurirane  realnosti, ki jo mediji morajo najprej z obilico informacij najprej razpršit, potem v imenu objektivnosti/nevtralnosti pospravit navskriž, da se potem šele lahko na novo povže na čim bolj spektakularno/ nepričakovan/neverjeten način. Po možosti tak, da dogodek vsaj eno potencioalno napetost ohran, da se kolo pritegovanja  medijske pozornosti lahko zavrti znova. Mediji  od ustvarjanja shizofrene podobe starnosti in pranoične razlage njenih vzrokov tkorekoč živijo. Teorije zarote je samo vrh te ledene gore, tako  ameriški mediji vsakih par let zavrtijo nov cikel teorij okrog kenedijeva uboja, ki zmeraj znova vleče pozornost javnosti nase. Podobno skušajo vpelat tud naši mediji, k čemer jih podpihujejo tud posamezne politične opcije, ki s s tem zagotovijo skoraj konstantno pozornost.

Ne vem, jest se s tem ne bi posebej obremenjeval pa zrna resnice ven lušču al pa clo kakšne svoje teorije zarote postavlajal. Morda kdaj, ko bom na tak način prisiljen sodelovat v pritegovanju pozornosti javnsoti. To je žal  naša realnost, iz katere se tud dnar ustvarja, zato si ne upam rečt ne, da mi ne bo treba kdaj spet  besede snest.            
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13590
The Land of YaBB
Re: Teorija zarote
Reply #3 - 26.09.2002 at 20:42:58
 
sm dubu u roke revijo k se ji reče
DEMOKRACIJA
19.9.2002

[kar je v takih kvadratnih oklepajih so moji komentarji, ostalo je več ali manj točem prepis textov iz revije, dopuščam si možnost napak]

[gledam naslovnico in vidim modela ki bolšči vame]
Jure Sešek - radio ognjišče
rdeči križ - pralnica denarja - [trije šefi pokradl] 23 miljonov ...
glasnik erjavčeve - france bučar - panevropsko gibanje
politika : posledice depale vasi
diskurz : duh popita in dolanca

tretja stran (uvodnik)
v imenu paradržave
slovenska paradržava se z novim predsednikom ne bo končala
kučanove povezave bodo ostale
(jože pučnik)

meršolov prosti pad
mitja meršol odgovorni urednik dela - leta 99 se ga je pri kučanu napil na novoletni zabavi, potem je povzročil prometno nesrečo, nato kar trikrat pobegnil policistom, ki so ga potem [seveda] ujeli. od takrat se mu majejo tla pod nogami. nadzorni svet ga zdej hoče razrešit.
[no in pol berem take kot so:]
naslovi kot so 'pijani meršol povzročil nesrečo in pobegnil' so bili preveč tudi za njegovega 'velikega botra', ki ga je po veselici že odpisal kot nesposobnega, so menil nekateri. nekateri viri iz kučanovega kroga so bili zelo radodarni z informacijami.
meršol je obstal zaradi udinjanja vladajoči eliti in ker se je obdal z  zvestimi privrženci.
predsednik uprave jure apih je predlagal njegovo razrešitev.
meršola na mestu odgovornega urednika dela podpirata urednik sobotne priloge janko rolenci in njegova partnerka mija repovž, ki vodi delov novinarski sindikat. ravno tako ga podpira predsednica izvršilnega odbora novinarjev ženja leiler in uredniki še nekaterih redakcij. na preži je ves čas tudi grega repovž, sin janka rolencija in mije repovž, on je predsednik sindikata novinarjev slovenije.
[pol še mal komplikacij in je
(bottom line
vsi tu našteti razen jureta apiha seveda, so iz kučanovega kroga, saj vse niti peljejo do tja (do kučana) in seveda vsi so slabi fantje ... no o nitih tukaj sicer še nič ne piše, piše pa na naslednjih straneh ... pridem še do tja.)]


[in takoj naslednja stran]
glasnik predsedniškega dvora
[za uvid pa:]
kučan je v zadnjih mesecih pokazal nenavadno skrb za varčevalce nekdanje LB. podobno skrb je pokazal mencinger in seveda bučar
[članek nam lepo oriše bučarjevo pot]
(slika)
z ivanom mačkom - matijo ni imel dobrih odnosov samo kučan, ampak tudi france bučar, ki je bil sekratar njegovega kabineta.
sredi avgusta je krivic predlagal bučarja za predsednika države kot nadomestilo za diskreditiranega arharja.
v sedemdesetih je bučar postopoma postal kritičen do oblasti, in zato je bil tudi odstranjen z ljubljanske pravne fakultete.
oče slovenske ustave, je v času demosa kot predsednik skupščine ravnal zelo samovoljno in se pogosto ni želel ukloniti zahtevam vodstva koalicije, saj je oviral sprejemanje zakonodaje, ki bi odločneje OBRAČUNALA z ostanki prešnjega režima. ko je prišlo do razkola v demosu se je pridružil demokratom. gkavno krivdo za razpad demosa pa je pripisal vodstvu krščanskih demokratov, ki se je po njegovo preveč polaščevalno obnašalo do demosa in se navzven neformalno povezovalo z 'militantno nastrojenimi nosilci političnih vzorcev iz preteklosti in s centri povojne domobranske emigracije v inozemstvu, predvsem v ameriki'.
ko se je nova revija postavila na stran brezigarjeve, se je bučar pomaknil bolj v kučanov krog, saj so novorevijaši postali preveč projanševski.
skratka v predsedniški tekmi naj bi nadomestil arharja in seveda hkrati odvzel čimveč glasov brezigarjevi, kar je tudi edini namen njegove kandidature.

po žepih davkoplačevalcev
prvak sds janša, je minuli teden na tiskovni konferenci govoril o odnosih med slo in cro.
govoril je o jedrski elektrarni in o meji. seveda pa tudi o kučanovi izjavi v sarajevu, da je slovenija vendarle dolžna plačati dolg varčevalcem LB. [ljudje bi res nekako morali dobiti svoj denar nazaj]. to je v nasprotju z uradnim stališčem vlade in parlamenta. če bi to plačali davkoplačevalci bi vsakega slovenca to koštalo okrog 1000 evrov.

depala vas
28. marca 1994 bi moral namesto janše odstopiti bizjak, saj je dopustil, da je bila policija zlorabljena v politične namene.

rdeči križ - pralnica denarja
vse tovrstne poti vodijo k članom združene liste in titemu delu lds ki je naklonjen predsedniku države.
(slika)
vse poti vodijo k predsedniku države
posojilo je dobilo tudi podjetje sonce
rks je z nakupom zemljišča mostovne prihitela na pomoč tudi ljubljanska županja vika potočnik.
akcijo roka pregnancem - slovenska vas, pri kateri so imeli veliko izgubo, je vodila danica simšič, zl, in današnja kandidatka za ljubljansko županjo.

kdo bo dostavljal časopise
delo prodajo kupuje dzs ali pač dnevnik, seveda po mafijsko

vreča brez dna
zzzs

druženje s prijatelji
festival koalicije slovenija
kritiziranje - janša in bajuk
pozdrav brezigarjeve


cerkev ni izjena [(kle bi mogl bit 'izjema' se men zdi) glede česa nism pogruntu]
intervju s predstojnikom katedre za cerkveno pravo na teološki fakulteti v ljubljani, sodeloval v komisiji apostolskega sedeža za pripravo sporazuma slovenije s svetim sedežem. vmes je bil tudi sodnik pri cerkvenem sodišču v ljubljani, sedaj je oficial - sodni vikar - nadškofije ljubljana in predsednik metropolitanskega sodišča v ljubljani. papež ga je iz monsignorja povišal v prelata.
mag. krivica kot pravnika zelo spoštujem. on ima glede na svojo pravno filozofijo na problematiko odnosov med cerkvijo in državo svoje poglede, ki jih skadno s svojo filozofijo tudi korektno zagovarja. čeprav se nisva vedno strinjalav vseh stvareh, sva si vedno prizadevala, da bi ob medsebojnem spoštovanju poskušala priti do rešitev, ki bi bilesprejemljive za obe strani. če pa je kdo tretji iz tega hotel delati politiko, naj za to prevzame tudi politično odgovornost.
kakšne kazni so predvidene za duhovnike pedofile?
lahko so predvidene hude kazni, kot je izgon klerikaiz kleriškega stanu, kar pomeni, da ga laizirajo, lahko pa mu naložijo tudi druge kazni ki jih predvideva zakonik. seveda cerkev človeku vedno daje možnost, da svoje življenje popravi in uredi odnose s cerkvijo. najvišji zakon cerkve je, kot pravi kanon 1752, rešitev duš, kar velja tudi za nekoga ki je storil kaznivo dejanje.
se lahko takšna oseba kaznuje tudi po civilnem pravu?
po cerkvenem pravu cerkev sama po sebi ni dolžna teh ljudi izročati drugim oblastem, lahko pa jih vseeno prijavi civilnim oblastem.
[tuki sm zvedu da obstajajo tudi taki ljudje in da očitno ima cerkev precej kriminala v svojih vrstah če mora imet toliko rznoraznih sodišč, tuki sm se spomnu tud na našega samsona, zakaj ne vem]

kultura

film

recezije

zdravnikovi nasveti

diskurz
duh popita in dolanca
spomenka hribar - ideologinja 'levice'.
rehabilitacija koloboracionizma. ko sem prebral te njene besede, nisem mogel verjeti da si nekdo na javni sceni privošči spust v takšno brezno podtikanja neresnic.
še bolj osupljivo je, da to antipolitiko poosebljajo nekateri ljudje, ki so v 80. letih stali v prvih vrstah v zahtevah po demokratizaciji, ljudje, ki smo jih zaradi tega spoštovali, včasih celo častili. kako je mogoče da so ti ljudje danes v prvih vrstah protidemokratičnih in protiliberalnih tendenc, bi se dalo ugotoviti, vendar bi za to potrebovali veliko več prostora. to da nekoga označimo da je levičar, to je veliko premalo. takšna poenostavitev namreč le zamegli bistvo problema.
po-sprava
[zgoraj v replyu #1 je na koncu nek oris nečesa kar se sliši kot teorija zarote, je to to za kar bi avtor porabu preveč prostora?]

tv spored

šport

Aleluja ni noben nau bau
Jure Sešek - prejel že tretji gong popularnosti - z 8200 glasovi


poštni predal
antiameriški sindrom
spet natrijev fluorid
ljudje postanejo brezvoljni, ubogljivi, lahko vodljivi, rahlo bebavi, skratka [američani]

[in tako je 66 strani mimo + ovitek]

[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
no in zdej no more prepis in komentar, zdej samo še komentar
]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
hmhhhh
zanimivo
okrog teh flu
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13590
The Land of YaBB
Re: Teorija zarote
Reply #4 - 26.09.2002 at 20:54:19
 
najblj se mi zdi zanimiva tale scena s fluorom - natrijevim fluoridom. se spomnem u osnovni šoli, k smo si mogl brust zobe z zelo nemarno smrdljivo redčkasto pasto, ki pa ni bila zobna pasta. fil je skoncentriran fluor, ki da pomaga proti kariesu.
modeli trdijo da natrijev fluorid dela štale ljudem, da jih poneumlja, ji ne ozavešča.

zdej men se zdi da tile ljudje ki furajo cajtng demokracija verjamejo v teorijo zarote. njim se dejansko zdi da zarota obstaja. in zarotnike vidijo v kontinuiteti - bivših komunistih, s kučanom na čelu, h komer se vse niti stekajo ...

in ker jest ne verjamem v teorijo zarote morm najdt nek razlog zakaj je to tko čudaško use skupi.
ego?

morm pa rečt da malo bolj razumem 'tadesne' zdej, ker jest sm take reči k u temu cajtngu učasih bral samo v magu, ampak sm reku, ti modeli se itak zajebavajo in itak ni nič res, ker če bi blo bi modeli vsi po vrsti mogl bit že v zaporu. s kučanom na čelu. pa niso. in zdej vidim da se take stvari še kr pišejo. in dons preberem da v slovenski ustavi piše da
Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.
matjaž potem še razloži
Pravica do zbiranja in posredovanja informacij je torej ena temeljnih pravic človeka kot državljana in posameznika. A ni vseobsegajoča. Kaj hitro namreč lahko zadene ob pravice drugega, s čigar pravicami je omejena.  

in če bi jest vsak teden bral demokracijo ne pa foruma, bi tud verjel v teorijo zarote in bi se še dons jebu s tem kt sm se na začetku - da je druge (sistem) treba spremenit, pa bomo zmagal. zdej vem - sebe morm spremenit, pa bom(o) zmagal. in ne iščem več rešitve svojih napak v drugih ampak v sebi.
in teorijo zarote sm kr lepo zamenju z egom.
prva je od drugih (the others) drugi je moj.
in na drugega lahko vplivam, na prvo pa težje, lahko pa tud seveda, ampak kaj čm če sm pa ševedno precej poneumljen, vsaj od fluora iz osnovne šole.
Grin
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Teorija zarote
Reply #5 - 27.09.2002 at 09:23:45
 
Quote:
in če bi jest vsak teden bral demokracijo ne pa foruma, bi tud verjel v teorijo zarote in bi se še dons jebu s tem kt sm se na začetku - da je druge (sistem) treba spremenit, pa bomo zmagal. zdej vem - sebe morm spremenit, pa bom(o) zmagal. in ne iščem več rešitve svojih napak v drugih ampak v sebi.
in teorijo zarote sm kr lepo zamenju z egom.
prva je od drugih (the others) drugi je moj.
in na drugega lahko vplivam, na prvo pa težje, lahko pa tud seveda, ampak kaj čm če sm pa ševedno precej poneumljen, vsaj od fluora iz osnovne šole.  


Ni ga boljšega, če lahko svojo shizofreno dojemnje realnosti utrjuješ skupaj z drugimi, enako ogroženimi. Tko nastajajo magari politične opcije, ki temeljijo na paranoji, ki jo razrešujejo  le tako, da iščejo 'krivca', da  nekomu pripisujejo namen,  da razkrijejo vzrok zla, narboljš osebo, ki ma vse niti ogrožanja tebe/tvojih somišljenikov v rokah. Če si dejansko ogrožen,  je namen takšnega  procesa  iskanje krivca dejansko v nevtralizaciji njegovga vpliva: al se pred njim zaščitiš al pa ga dejasko odstraniš. Če  pa brez občutka  ogroženosti ne moreš več živet, če od nje postaneš takorekoč odvisen, če postane to temelj tvojga socialnega življenja, pol vira tvoje pranoje ne smeš odstrant, ga v bistvu s potrebo po njegovem obstoju sam futraš pa napeljuješ k temu, da sam začne manipulirat s tvojo ogroženostjo. To potrebo pol vzdržujejo pa napihujejo tud oblastniki sami, nanjo pa se priključijo in od njenga razpihovanja  pa  živijo mediji, tko levi kot desni in sredinski, jest tle ne bi delal nobene razlike.  

Gape, če si zgubu iluzijo, da boš razkril zaroto skoz medij, pol zgub tud to, da se jo boš znebu tud skoz praktično do konca odprt forum. Jest  forum smatram za eno sredstvo, da se prebijem iz ene shizofrene situacije, ki išče izven sebe glavnega krivca, da nism v seb pošlihtan, da me stalno nekaj preganja, da ne morm/nism sposben v nečem izven sebe totalnega zaupnja najt. Ampak kaj se je zgodl: začel sem obtoževat svojo civilizacijo pa kulturo, ki da mi tako ogroženost skoz vrednostne kategorije, zakodirane v besede in pojme, že na inputu uturava. Da se je treba že na inputu zaščitit, skoz eno brezpogojno ljubezen nazaj zaupanje vase pa v svet okrog sebe nazaj dobit. Da je to možno samo izven besed, v enem mističnem/neizrekljivem občutju enosti, ki jo jo je možno  seveda le ob znebitvi ega dosečt. In kje je keč:  se  tako spoznanje lahko trajno realizira le skoz isti  pomovno/psihični aparat, ki je zdaj navajen shizofreno/paranoično na svet gledat. Zato je soznanje šele začetek, ena oporna točka za  razgradnjo tega psihološkega aparata. Ne moreš ega, ki si skrbno pa po svojih najboljših močeh cel življenje pedenav, na silo ven vrčt. Nč ne narediš s tem  da pojme, na katerih si cel življenje gradil, zamenjaš z ljubeznijo pa ljubčki pa srčnostjo pa sočutjem pa duševnostjo pa osebnstno rastjo pa celim kupom ezoteričnih terminov, ker ti bodo še zmerom v službi ene shizofreno/paranoičnih pogledov na svet. Bojo zarotniki postal magari vsi tisti, ki so manj/premal napr. ekološko osveščen, sočutni, duhovnop razviti, preveč potratni. Tle se pol en nova potreba po medisjki podpori tako skreiranega 'novega' pogleda na svet ustvar, ki enako kot 'stari' živi od pritegovanja pozornosti in ustvarjanja frustracij: grožnje s katastrofami;  kreiranja skupinske identitete z ločevanjem od konkurenčnih cerkev, sekt ali duhovnih tehnik; večnega  iskanja pa premagovanja zla v drugih pa v seb ...
                                   
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Teorija zarote
Reply #6 - 27.09.2002 at 09:24:11
 
Jest  se v tem smislu rajš izogibom sodelovanja pri takih 'novih' medijih. Foruma v tem smsilu rajš ne bi jemal kot medij, bolj kot eno gnezdo, v katrem lahko kolkr tolk varno razkrajam pojmovni aparat, ki me kljub spoznanjem na izvenpojmovnem/mističnem polju drži prikljenjenega na shizofreno/paranoičen, v mnogočem prav medijsko skunstrurian poged na svet. Jest mam tle mogoče eno prednost, ker sem ene par let delal en medij, v katerem sem svoj lasten pogled prav s pomočjo medija prisiljen eksponirat na ne vem katero potenco, pa je blo to  še premal za okolje, za katerga sem medij delal. Ko mi je moj medijski prostor prevzela opcija, ki jo ti zgoraj opisuješ, sem se zgrozu, kakšno dozo manuipulacije folk dejansko rab, da v svojo shizo/paranojo nafutra, pa pr najboljši volji nism več mogu pr tem sodelovat. Se res ne bi rad še kdaj v kaj podobnega spustu, še posebej, ker  tle gor skušam svoj ego s samim sabo zbogat, ne pa drugim uturavat. Kolk mi to uspeva, ne vem, bi mogoče tud ti, gape, laže ocenu, če bi me skoz moje medijsko početje poznov.

Tko da, naj za konc eno pohvalo za tvoj spoznanje, da je treba sebe, ne pa sistem spremenit. Jest bi samo dodal, da človk pri tem rab eno kolkr tolk varno okolje, ki je hkrt tud odprto, da lahko dobi eno čim bolj brezpogojno pomoč pa pa spodbudo. To bi bi po moje moral bit tud en cilj tud tvojih/naših  medisjkih projektov, ne pa pozornost v seb v bistvu razjebanga folka s kazanjem na ene x krivce  v svoje mreže lovit.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13590
The Land of YaBB
Re: Teorija zarote
Reply #7 - 27.09.2002 at 18:21:38
 
titud wrote on 27.09.2002 at 09:24:11:
Tko da, naj za konc eno pohvalo za tvoj spoznanje, da je treba sebe, ne pa sistem spremenit.

to vem že zlo dolg
nekako pa sm hotu dobit mnenje o tej teoriji zarote od tistih, ki očitno vanjo verjamejo, pa jih nebi naštevu tuki, čeprov več al manj vem kdo so ... gre se u bistvu za ločevanje in zakaj je to ločevanje sploh tukaj ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Amstel
5
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Teorija zarote
Reply #8 - 27.09.2002 at 19:09:16
 
Zarota z vidika tistega, ki zaroto organizira= premišljena organiziranost, s poudarkom na predvidevanju "nasprotnikovega" koraka, maščevalnost, opazovanje in izkoriščanje šibkih točk osebe, z namenom ga fino zaj***.

Zarota z vidika tistega, ki zaroto doživlja in se res dogaja= zmeda, nemoč, strah, adrenalin, preganjavica, jeza, maščevalnost.
Zarota z vidika tistega, ki zaroto doživlja v svoji domišljiji = zmeda, nemoč, strah, adrenalin, preganjavica, jeza, maščevalnost.
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Teorija zarote
Reply #9 - 27.09.2002 at 19:34:35
 
Verjamem v bistvu tud jest v takšne pa drugačne zarote,  leve pa desne, tko politične kot ekonomske, lokalne pa globalne. So preveč vabljiva razlaga vzrokov eni stalnih jebancij, da bi se jih človek branu oprijet, še posebej, če ti jih kdo diskretno prišepne in te s tem vključ v krog posvečenih al pa ti da en štof, s katerim boš vleku pozornost na svoj medij pa keš iz njega. Morš bit res pr seb, da tega ne bi rabu verjet. Recmo, da delam na tem, da bi bil tolk pr seb da mi v zarote ne bi blo treba verjet. Pa ne tega tko zastopit, da bi se ji lotu razkrinkavat pa se na tak način vanje ujet. Dobesedno ujet, ker po mojem zaroto ustvar poteba po njej, ne pa kašna tajna skupina, ki na skrivaj niti vleče. Nnje se priklopjo morda šele pol, na način samouresničtve prerokbe. Dvomim, da bi se kučan pobej branu izkoritit famo, ki jo  kreatorji teorije zarote okrog njega sami utvral ...

Upam da se nis zastonj namatrov z uvodno temo pa da se bo najdu kdo, s katerim se bo dal na to temo polemizirat.Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13590
The Land of YaBB
Re: Teorija zarote
Reply #10 - 28.09.2002 at 01:17:40
 
a ti tud

jest tud ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Teorija zarote
Reply #11 - 30.09.2002 at 15:53:53
 
gape wrote on 28.09.2002 at 01:17:40:
a ti tud

jest tud ...


Ne samo midva, poglej kaj 28. 9.  za sobotno prilogodela izjavu portugalski noblovec, 80-letni jose saramago:

Vrejamem v organizirano zaroto, ki ljudi vzgaja za nemišljnje. Torej je najbolj nevaren tisti, ki se odloči, da bo mislil. Čudno, ne: trajalo je milijone let, da smo razvili tole malce ogabno maso, ki jo imamo v glavi in s katero mislimo, zdaj pa je ne uporabljamo. ....

Zdaj, danes, razpravljamo o vsem. O vsem: o ekologiji, homoseksualnosti, o vsem. ..O demokraciji pa ne. Kot da bi obstajala sama po sebi, čista in deviška, večna v večnosti, z zmeraj enako strukturo... Taka je demokracija. Pa vendar vemo da ni. Svetovna razprava, pa ne le kongres med drugimi kongresi, ampak učinkovita svetovna razprava o naravi demokracije, o tem, ali je to, kar imamo, demokracija. Kako lahko govorimo o demokraciji, ko pa oblast ni demokratična? Direktorjev multinacionalk ne vodi nihče. In oni nam vladajo. Živimo shizofrenično in tega ne opazimo. Medijska mašinerija nas sili v položaj, ki zanika demokracijo - v imenu demokracije.  


Dober je stari, me utrjuje v prepričanju,  da nekaj  ne štima pri centriranju psihe na pojm demokracije, da ma tko pojmovana dogovorna demokracija eno luknjo in da   da to povzroča eno shizo (
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...
replay #59) in da bo treba celotno organizacijo družbenih odnosv definirat na nov. Res ne vem, kje bi začel z redifiniranjem  drugje kot vsak v seb.
 
Back to top
 
 
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: Teorija zarote
Reply #12 - 30.09.2002 at 16:27:20
 
Izjava, da se nas vzgaja za nemišljenje je po moje vendarle pretirana.  Tako preprosto pa tudi ni, da nas vodi peščica direktorjev multinacionalk, čeprav je res da so naša življenja v veliki meri dirigirana tudi s proizvodi multinacionalk, vendar tega ne bi imel kar za zaroto, saj so bila podobno in že pa pred pojavom multinacionalk življenja dirigirana od  česa drugega (okolje, vreme, drugi). Potemtakem bi na podoben način lahko imeli za zaroto kar celotno evolucijo, ves razvoj od enoceličarjev v pradavnini do današnjih organizmov.

Tudi direktorji multinacionalk so ravno tako samo drobni koleščki v ogromni mašineriji, ki se vrti po nekih svojih notranjih zakonitostih. Da je temu res tako, nas opozorijo vsi manjši ali večji pripetljaji, ko jim stvari uhajajo z rok in ko ustvarjene razmere neusmiljeno zmeljejo tudi njih.
Podrobne analize pokažejo, da ti, ki naj bi kao vodili naša življenja, običajno niso sposobni voditi niti svojega lastnega, zaradi prevelike vpetosti v že omenjena kolesja.

Podoben premislek velja tudi za politike, ki vodijo sicer večja podjetja, imenovana države in ki so ravno tako le koleščki v stroju, sicer koleščki z močnejšimi vzvodi, vendar po potrebi od samega sitema brez milosti odstranjeni.


Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Teorija zarote
Reply #13 - 01.10.2002 at 10:00:40
 
Quote:
Izjava, da se nas vzgaja za nemišljenje je po moje vendarle pretirana.  Tako preprosto pa tudi ni, da nas vodi peščica direktorjev multinacionalk, čeprav je res da so naša življenja v veliki meri dirigirana tudi s proizvodi multinacionalk, vendar tega ne bi imel kar za zaroto, saj so bila podobno in že pa pred pojavom multinacionalk življenja dirigirana od  česa drugega (okolje, vreme, drugi). Potemtakem bi na podoben način lahko imeli za zaroto kar celotno evolucijo, ves razvoj od enoceličarjev v pradavnini do današnjih organizmov.


Da zadeve niso tko enostavne, je tud stari pogruntal, zato je zlo tud fiksiral na demokracijo kot družben evolucijski princip, ki vzdržuje pri življenju multinacinalke. Za primer je dal berlusconija, ki si je kot direktor multinacionlne  medijske korporporacije zagotovil dovolj podpore, da lahko kot  po demokratični poti postvljen predsednik vlade postavlja zakone, v okviru katerih in tud izven katerih lahko nemoteno deluje njegov koncern. Skratka, demoracija je postala zgrešen evolucijski princip (za ilusteracijo a tud hitlerja, ki je oblast prišel po demokratični poti) in potrebno je sprostit vso kreativno energijo vsakega posameznika,  da na tem pricipu osvojimo en manj samomorilski družebeno/evolucijski princip.  Tak princip mora odkrit vsak najprej v seb, da ga lahko potem družba prisvoji kot svojega, obče veljavnega.Quote:
Tudi direktorji multinacionalk so ravno tako samo drobni koleščki v ogromni mašineriji, ki se vrti po nekih svojih notranjih zakonitostih. Da je temu res tako, nas opozorijo vsi manjši ali večji pripetljaji, ko jim stvari uhajajo z rok in ko ustvarjene razmere neusmiljeno zmeljejo tudi njih.


Maš prov, bardo,  zato majo managerji za vsak slučaj en rezervni scenarij: finacirajo buša, da  z vojaško intervencijo uredi zadeve tam, kjer se po demokratičnipoti zatakne. Ko se bo zatakne na sedežu multinacionalk, na manhetnu, je treba na silo preuredit magari cel svet. Ker se je zataknilo prav zrd koroprativističnega pogleda na svet, ki temlji na  demokracij, se s tem evolucijskim principom ni mogoče  odciklat. Oni vedo, majo svoje evolucijske scenarije lastnega preživetja, mi pa ne, mi pa še vedno verjamemo v demoracijo kot večen samočistilen evolucijski princip.  V tem je keč, v tem je zarota, da  nam ne pustijo mislt.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: Teorija zarote
Reply #14 - 01.10.2002 at 10:44:56
 
Demokracija je nekaj, kar večini prebivalstva ne pomeni prav veliko, vsaj ne toliko, kot bi nekateri (katerim pa najbrž pomeni več) radi prikazali. Pojem demokracije je sicer dobro poznan in "zguncan", saj izvira še od starih Grkov, (pa takrat korporacij še niso imeli, imeli so pa sužnje), vendar vseeno mislim, da tako zelo odločujočega pomena v naših razmišljanjih vendarle nima.
Nenazadnje si demokracijo ljudje celo vsak po svoje predstavljamo. Za nekatere pomeni, da lahko delajo, kar hočejo, za nekatere je to sinonim za volilno pravico, za nekatere parlamentarni politični sistem, za nekatere sinonim za enakopravno soodločanje, spet za druge pa edini pravi življenski stil in podobno.

Teze o organizirani zaroti managerjev (kot posameznikov) se mi zdijo absurdne, če ne kar smešne. Prepričan sem, da delovanje tako zapletenega sistema, kot je družba,  skozi kvantiteto odnosov nujno  pridelajo neko novo kvaliteto s povsem novimi in zanjo značilnimi zakonitostmi, ki pa lahko posamezniku skozi prizmo njegovega individualnega dojemanja izgledajo tudi kot zarota širših razmer.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4