Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 8059 times)
Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Re: Sožalja
Reply #15 - 29.09.2002 at 17:56:34

Razlog da žaluje več ljudi za Nejcom je preprost... več ljudi ga je videlo in tudi on je naredil več od večine da bi bil znan... in sedaj je mrtev kar pa naredi vse nas popolnoma enake... n'ben ni imun na to bolezen... al pa nič ne vem...

Recimo primer... ko je umrl moj dedek verjetno n'ben od vas tega ni vedel al pa je tut mogoče prebral pa mu ni bilo nič žal... fora pa je da je bil dedek vsaj tako dober kot Nejc...če ne boljši... pr 80 letih je še vedno hodil v službo,  vedno je bil dobre volje in skušal pomagati na svoj najboljši način...

itak smo pa vsi ljudje in vprašanja kot je

kdo je boljši...koga je škoda... je po mojem pač sebično vprašanje... saj ljudje umirajo - vsako sekundo pa nam zato  sploh ni mar dokler ne umre en ...k pa NAM pomeni nekja...in ta nekaj  MI ne bi radi izgubili.... -ego

Back to top

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten

IP Logged

embryo-atheist
1
*

I love (not really) YaBB
1G - SP1!
earth
Reply #16 - 29.09.2002 at 20:46:52

dumdumkica:
ce so ga njegovi najblizji imeli radi in mu olajsali tole njegovo edino zivljenje, ne vidim razloga zakaj bi se trpincili z vprasanjem "kaj ce"? ce se pa ze trpincijo z tem vprasanjem verjetno ze imajo razlog za to!

in to da naj se ga spomnimo z lepimi spomini.. le zakaj neki? ne vidim razloga zakaj bi ustvarjali neko idilicno sliko o njemu.. ce se nocejo spominjati nejca taksnega, kakrsen je bil v resnici je bil pac nekje problem! zanikanje resnice je zanikanje nejca!

opazujem svet okoli sebe... in ne vidim nic kar bi dokazalo da smrt ni konec! mislim da se odgovor ne skriva v okolju temvec nekje v tvoji domisljiji!
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #17 - 29.09.2002 at 21:42:18

Quote:
...se opravicujem za offtopicnost... toda feel free da zbrisete moje poste ce se vam to zdi potrebno!

...nejc je example (primer) cesa?

načeloma ne brišem(o) postov

primer:

'zmikanja' drugih ljudi ...
žrtvovanja za druge ...
kolk je (lahko) lepo dokler traja ...
kolk se vse lahko hitro konča ...
...
naprimer ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

dumdumkica
1
*

Make your life like toilet
paper-long and usefull

Konjice
Reply #18 - 01.10.2002 at 15:24:07

Tisti 'Kaj če' je bil bolj mišljen kot: kaj če mu ne bi dovolili imeti motorja, kaj če bi šel ven minutko kasneje...drugače pa, jaz imam naprimer zelo rada moje starše, stare starše, prijatelje...in jim to tudi pokažem, pa še vedno bi obžalovala kakšne malenkosti, ki bi lahko bile drugačne...taki pač smo ljudje.
Meni je škoda vsakega človeka, ki umre, ampak se tolažim, da gredo na lepši kraj in ne moramo biti tako sebični, da bi jih za svoje dobro držali tukaj.
Back to top

WWW WWW crushed_tear  
IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #19 - 02.10.2002 at 14:40:51

embryo-atheist wrote on 29.09.2002 at 20:46:52:
bom prvi (in verjetno edini) ki bo unicil tole vzdusje polno sozalja! ...

Tako ti doživljaš to vzdušje. Ker na svojo srečo ali žalost, glih ne občutiš vsega kar se dogaja okrog tebe in tudi razumeš premalo, kar si pokazal s svojim začetkom komentarja.

Quote:
In vprasam zakaj toliksno zalovanje za nejcem?

Žalovanje iz več vzrokov, prvič zato, ker je bil Nejc v javnosti vesel, poln isker, pozitiven, skratka človek, ki je uspel očarat najprej žirijo in potem še pozvano publiko.

Če ti razumeš, da je to brez veze, potem bi z globjim razumevanjem lahko razumel, da so njegovi oboževalci predvsem osnovnošolski otroci, ki iščejo živahne, vesele idole. In če tak idol umre, je žalovanje ob tem toliko večje in razumljivo in še dodaten pokazatelj, da si mladina vseeno želi veselih ljudi. Nekaj bo iz tega potegnila še komerciala (plakati, zadnji intervju, nalepkice, CD-ji....). Ampak tako je.

Quote:
Po cem on izstopa od ostalih mladih fantov ki vsak dan umirajo na cestah?  

Po ničemer ne izstopa, čisto po ničemer, ampak izstopa, pa prav zaradi tebe, mene, in vseh drugih, ki odprejo thread in govorijo o tem. Razumeš, tudi ti si del tega, da on izstopa.

Quote:
mogoce po tem kar je ustvaril kot glasbenik? -kar iskreno povedano niti ni veliko!

In kak umetnik, glasbenik si ti, da si drzneš ocenjevati njegovo delo. Če bi videl pošteno in jasno, bi priznal, da je delal s srcem, to pa je največ. In nobena kritika ni pomembna.

Quote:
mogoce se vam je zdel prijeten fant po tem kar ste videli po televiziji? tukaj je pa velika verjetnost da so ustvarjalci skupine bepop in ostalega spremljevalnega cirkusa kazali samo tisto kar so hoteli pokazat z prav tem namenom da ustvarimo ultra-pozitivno sliko o nejcu in ostalih bepopovcih!

Ja pa saj to je jasno, sej je cela kampanja slonela na tem.

Pa vendar, a ti ne gledaš ljudi v oči. Ali izmikaš pogled ko se pogovarjaš. Poglej tem BEPOP v oči, pa boš mogoče kaj opazu. V oči jim poglej.
Ali mogoče zaradi A-kanalovske kampanje in vse te scene okrog niti nisi posvetil kako minuto, da bi si ogledal končni izdelek te kampanje.
Ja šimfat v prazno je najlažje.

Quote:
kaksno potovanje? na drug svet/nebesa/mcdonalds?  
je tako tezko se sprijaznit z dejstvom da smrt pomeni definitiven konec? kar imamo v tem zivljenju je vse!

Ja tako težko se je sprijaznit tudi z NE-dejstvom tega kar si napisal. In še prehitro te čaka to spoznanje. Takrat se le spomni na nas. Smo tu. Zate in še mnoge Tomaže.

Quote:
opazujem svet okoli sebe... in ne vidim nic kar bi dokazalo da smrt ni konec! mislim da se odgovor ne skriva v okolju temvec nekje v tvoji domisljiji!

Opazuj, kar opazuj.
Opazuj še bolj, pa se ti bo pokazalo, sej sem ti že napisal, da se ti bo. Le svoj čas rabiš.

Pa še velik sončnih žarkov zate
Edi

Back to top

IP Logged

dumdumkica
1
*

Make your life like toilet
paper-long and usefull

Konjice
Reply #20 - 02.10.2002 at 17:01:33

Kaj naj rečem- Edi je povedal vse, a naj dodam še to: že dolgo nisem osnovnošolka in tudi oboževalka BePop nisem, pa je tudi mene izguba Nejca globoko prizadela.

Ljudi je namreč možno preceniti že po njihovem obnašanju in doživljanju veselih ter žalostnih trenutkov...in Kot je rekel Edi- po očeh...sijočih, iskrenih, dobrodušnih očeh.
Back to top

WWW WWW crushed_tear  
IP Logged

Pages: 1 2