Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
Mogoče gre bolj za igro besed. Vsak moški išče svojo <Evo> in vsaka ženska svojega <Adama>. Vsi imamo v svojih glavah nek vzorec ali vzor, neko projecirano podobo, ki jo iščemo. Ko se zaljubimo je dejstvo, da se vedno zaljubimo v projecirano podobo. V nekoga, ki v bistvu sploh ni tak v resnici. Ljubimo njegove napake in slabosti, zdijo se nam očarljive, še motijo nas ne. V prvi fazi zaljubljenosti je vedno tako. S časom, ko človeka spoznamo, pa spoznamo tudi njegove slabosti. Od nas samih je odvisno ali človeka ljubimo še naprej. Nedorasli in nezreli moški mogoče res iščejo <mamo> in obratno, nezrele ženske <očeta>. Lettle Star razumem, da srečuješ take moške, samo odkrito povedano, nobenu moškemu, ne moreš dati materinske ljubezni, ker je logično, da tako ljubezen lahko daš samo lastnemu otroku. Boš razumela, ko boš mati. Ne da se teh čustev naučiti iz knjig, ker smo različni v čustvovanju. Moška oseba, ki to pričakuje od tebe, je nezrel moški. Ne vem kako ga je vzgajala njegova mati, očitno pa na moč norobej. Poznam nekaj edincev, ki jih lastne mame v strahu pred izgubo, ki je čisto normalna, navežejo nase z nemogočimi zahtevami. Tak moški se nikoli ne otrese vpliva matere, še več, kalvarijo napačne vzgoje vleče za seboj celo življenje. Bi se morali prenekateri starši bolj zavedati, da vsi otroci nekoč zrastejo, da se morajo osvobodit varnega zavetja doma in zaživeti svoje življenje. Čeprav je za starše to hudo spoznaje, žal, tako se pač vrti tale svet. Zaninimivo, da sprašuješ, če vse mame brezpogojno ljubijo svoje otroke, ko pa sama veš, da jih ne. Nekateri svoje otroke pretepajo, zlorabljajo, nekateri jih imamo pa radi, ker nas osrečujejo. Vzgajati jih, je pa že druga zgodba. Vsak otrok bi moral biti rojen zaželen in podobno kot nepopisan list papirja. Kaj storimo iz tega nepopisanega lista, pa je odvisno od nas samih. Brezpogojna ljubezen ne zahteva nobenega vračila, nobene zahvale in nobenih zaobljub. Ljubezen do partnerja ne more in ne sme biti nikoli podobna taki navezanosti, kot je ljubezen do staršev. Noben moški nima pravice zahtevati od tebe, da mu nadomeščaš mati, ali pa služkinjo. Nezrela ljubezen je to. Podobno, kot ti nimaš pravice zahtevati od moškega, da te ljubi, kot tvoj oče. Ah tisto o prejšnjih življenjih...ja, če verjameš. Potem sama sebi postavljaš meje. V prešnjem življenju sem bila jaz moški, alkimist, dobrotnik in zdravilec. Verjameš? Bi si na moč želela...da je le res! Sem srečna, da sem ženska. Vsaj kdaj sem komu tudi vir strasti in poželenja...bom še bolj odkrita. Sem srečna, da sem mati hčerki, ker vem, da bo drugačna... Prežvečeno? Seveda je...pa saj to sama veš prav dobro! Mam prav? lp Angel
|