Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 7361 times)
Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Re: orli
Reply #15 - 09.08.2003 at 13:48:34

Orl (i) - meni pomeni simbol MOČI.

Vedno ko ga zagledam se v meni prebudi moč - njegova krila me spominjajo na vse moje notranje moči.

In zadnjič sem si jih ogledovala v živlskem vrtu, čisto od blizu.

Prebudila pa je še  moč Njihovih OČI.
Strmijo čisto notranje vame... Niti premaknejo pogleda ne... spraševala sem se... mogoče me berejo... tisto v meni... dodajajo...

Oči in krila  - LET.... Smiley

Kakorkoli že - so samo ORLI... ali nekaj več ... Smiley

Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #16 - 09.08.2003 at 18:26:45

Quote:
gape:  5 orlov je blo zdej nad našo vasjo, šli so pa proti hiši ...  

Hmm, po moji sodbi se pretirano lovite okoli očitne zadeve. Naj vam jaz razložim simbolikov. To, da je pet orlo letelo proti hiši, pomeni, da niso bili štirje in ne šest. Nič čudnega. Čudno pa bi bilo, če bi jih letelo pet in pol, to pa ja.

No, sem vam razvozlal veliko skrivnost? Upam, da ste hvaležni svojemu dobremu Samsonu. Hihihi. Smiley  Wink
Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #17 - 09.08.2003 at 18:47:58

???  Undecided ??? Lips Sealed
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #18 - 09.08.2003 at 20:18:56

ja, un teden po vikendu, ko smo pr gapetu delal in so pršle tri kanje, tist teden po tem sm jest bla notr in sm zaslišala to isto oglašanje zunej in sm šla na teraso gledat, vsa zadovoljna, Blo je sicer mal oblačno, ampak sonce se je ful bleščalo pa še od notr sm pršla in sm bla čist objokana )od bleščanja mislim), še preden sm ta prvo vidla, pol sm slišala, da se takoj za to oglaša še ena in je kmal tud una prletela iznad strehe in čez neki časa sm še ta trejto slišala.. nč nism pazila na to, kaj se je dogajal takrat z mano - v men, ampak sam povezan je blo to s spominom na vikend, ko so ble tri kanje pr gapetu.
drugač bi pa tole rajš povedala:
če se odločiš in živali pripišeš pomen, ti hitr rata manj nadležna. Kar se mene tiče, je dejstvo, da okolica vedno odraža dele tebe - se prav npr. orel en del, vrana drug del - očitno v gapetovem primeru en del (vrane) nasprotuje drugmu, ki se kljub temu nasprotovanju krepi(več tetk kanjic) - tole zdej mogoče izpade k en sananje, ampak ker ejst dam nekej na to mi je to da best in ful lepo in mam lepši življenje od tega. In isto je, ko opazujemo dvačloveka, pa se nam en zdi dobr, en pa ful slab, al kakršnakol že sta, pa se unedava med sabo nekaj dajeta in mi to ful porajtamo - karkol porajtaš, kaže na dogajanje v tebi - in če se zavedaš in si pozoren na to, se lahko res naučiš velik o sebi, ker to se pa kao gremo - spoznavanje sebe itd.
...
Back to top

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #19 - 09.08.2003 at 20:43:57

ja, zaupanje v letenje se splača pridobivat na ravnih tleh, ko pa padamo z višine, se ga pa splača pridobit
Tongue  Smiley
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #20 - 09.08.2003 at 23:33:09

Gape,

Ej, dobr si povedal. Sploh, k si rekel, da mi bo skoz posiljal enega, da mi serje s stange...  Grin. Sem se moral smejat...

Grem jest jutri na Kocno, ce bo vse po sreci. Ti recem, da tam na 2500m, tam je Zeus doma. Ga niso Grki zaman postavl na Olimp. Tud orli niso zaman doma v gorah... Ampak vseen. Jest hocem povedat nekaj drugega.

Recimo takole.
Nasa custva se odrazajo tudi na nasem fizicnem telesu. Recimo, da clovek ki sovrazi ima oster pogled, vesel clovek ima smejalne gube okoli oci, clovek ki ga je strah cuti pritisk v pljucih itd., itd.

Te iste sile, ki jih mi opisemo kot custva, kot del nase dusevnosti, del mikrokosmosa, obstajajo tudi v naravi kot makrokosmosu. In zdej tisto, kar je pomembno.

Zivali so fizicna manifestacija "dusevnih sil" Narave. Zivali so instinkti narave.
Na podlagi tega dejstva se lahko potem vlece korespondenco med zivalmi kot fizicnim izlivom nekih specificnih sil Narave in nasimi notranjimi dusevnimi silami.

Vendar, ce hoces, da ti je neka zival dejansko znamenje, moras prej doseci, recmo, iniciacijo v to silo. To pomeni, da moras dejansko postati kanal te naravne sile. Postati moras kanal izliva sile, ki jo sicer v naravi predstavlja orel, da ti ta isti orel dejansko pomeni neko resnicno znamenje.

To v praksi enostavno pomeni, da ko se bo skozi tvoje telo ta sila narave, ki jo sicer manifestira v fizicnem orel, kanalizirala iz custvenega plana v fizicno, bo orel to dejansko zacutil in zavestno poiskal tvojo blizino.

Poiskal te bo, cetudi se bo v tebi ta proces dogajal nezavedno in neodvisno od tvoje volje, zato ker on tej sili sledi. Zivali nezavedno sledijo silam, ki jih predstavljajo v fizicnem.
In ti, ko bos zagledal orla, ki je priletel samo k tebi, bos vedel, da imas kontakt s to silo. In to je znamenje.

Ne smes si dovoliti, da je ta proces zate obrnjen, ker to potem ni vec resnicnost, temvec iluzija, ki v skrajnosti lahko postane halucinacija. In potem si gotov...

Ti bom zdej prepisal ljudsko zgodbo, ki govori o takem kontaktu, vendar do te t.i. iniciacije ni prislo. Sicer ne gre za orla, pa vseeno. Zgodba ni izmisljena, temvec jo je clovek konec 19.stol dejansko dozivel, povedal svojemu vnuku, ta pa zbiralcu slo ljud. pravljic:

MRTVI ZLATOROG
Ob kresu nas je slo nekaj v skale, da bi potem nadaljevali pot na Krn. Ko smo prisli v Razdol, smo posedli, da bi se malce odpocili. Nekdo je spotoma pogledal v globel, kjer je se lezal sneg. Od strahu je dvignil roke in zavpil. Prestraseni smo skocili pokonci in pogledali v globel. Na snegu je lezal mrtev Zlatorog. Rogovi, ki so se svetili kot sonce, so nam preprecili, da bi stvar natancneje videli.
Dogovorili smo se, da se razdelimo v tri skupine in da gremo k Zlatorogu. Sestopali smo vec ur, toda tja nismo prisli nikoli. Proti veceru smo se znasli na Kozjaku, ne da bi kdo videl mrtvega Zlatoroga.
O tem, kar smo tisti dan doziveli, nismo dolgo nikomur povedali, ker bi nas gotovo imeli za norce.
Breginc Franc
Bregincevi, rojen 1888
Koseč 6, Drežnica (Kobarid)

Ti mozakarji niso imeli srece. Je pa isti zbiratelj zgodb naletel tudi na zgodbe o ljudeh, ki so imeli vec srece pri tem. Vecinoma so obogateli in imeli sploh sreco v zivljenju. Tako pravijo ljudje...

Jaz osebno sem si kupil pred casom poldrag kamen, ga ocistil in nato posvetil. Ponoci sem sanjal, da sem hodil po gozdni cesti in ta isti kamen nasel na tleh. Vzel sem ga v roke in ga dvignil k ocem. Iz notranjosti se je zlato svetil in seval svetlobo okoli sebe...

Tudi to je bil tak kontakt, ki pa ga nisem znal izkoristiti.

Gape, upam, da sem ti zdaj malce bolj prikazal kdaj je orel orel in kdaj je orel duh moci, ce lahko tako recem.

Ne smes pozabiti, da navsezadnje orel podlega tudi fizicnim pogojem in to bi moralo biti tvoje prvo vodilo, ko jih opazujes in ne obratno.

Po moje ni prav, da v vsem isces visji pomen, ker ga vcasih enostavno ni. Jest osebno tukaj vidim zelo veliko past za vse, ki jih zanimajo te reci.

Naj za konec samo recem, da je simbol Jezusa kot soncnega boga tudi zlato. Bi iz tega lahko se marsikatero zanimivo rekl. Namrec, tudi krscanstvo upodablja mrtvega Jezusa, kot so oni videli mrtvega zlatoroga, katerega rogovi so se svetili kot sonce...

Blagor, njim. Oni so ga vsaj videli...

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #21 - 09.08.2003 at 23:51:58

Sam se eno pojasnilo, ceprav smo o tem ze govoril...

Ideja o Jezusu kot soncnem bogu je naravna vsakemu, ki naredi vzporednico s krscanstvom in krscanstvu v Antiki konkurencnim religijam, pa tudi starejsimi.

zlato=sonce je itak vsem jasno

Lp
Jst

P.S.: Jutri tam visoko na gori bom tudi jest lovec na orle. Me je cist nakurl...
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #22 - 10.08.2003 at 11:11:40

Ja, tlele je vse lahko simbol vsega (odvisno od tega, kako si bomo zadevo predstavili) saj gre za znak in označevalec. Hkrati pa tudi za simbolno in simbolično. (simbolično pomeni samo nadomestek nečesa konkretnega, simbolno pa pomeni vse)

Vsekakor pa je največ odvisno od nas samih. (en orel še ne prinese duha  Roll Eyes)

V Darkwoodu simbolizira orel vzhod - eno od smeri proti katerim se orientira kolo usode: mesto razsvetljenja in spoznanja. Hkrati pa je tudi ptica groma - Wakinyan (iz njenih oči letijo strele, zamah njihovih kril pa je grom).

pa še malo šamanizma:
http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030522205334837

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #23 - 11.08.2003 at 12:24:22

Hvala tudi dragemu mlademu orlu, ki se je še učil leteti, da je priletel v kamp na Pašmanu, kjer sem bila. Prva stvar zjutraj, ko sem se zbudila, sem si lahko ogledala to prekrasno pojavo tako od blizu, kot še nikoli poprej. Res je krasen, sva se gledala iz oči v oči, nekaj časa je potem še čepel na veji, kamor ga je dal lastnik kampa, in nato je le zbral novih moči in odletel.  Smiley
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Jst
Guest

Reply #24 - 12.08.2003 at 22:29:01

Hi,

Ja, dejansko je lahko simbol vse, kar najdemo v naravi.
Seveda ob predpostavki, da je duhoven pomen simbola kanalizacija energije po znani formuli  analogije zgoraj je enako spodaj.

Sicer ne vem, od kje zdej ta obsesija z orli in ta cudna hvaleznost, ce mal letajo okol (men npr. letajo in serjejo ti t.i. tamali orli dnevno okol bajte),
ampak mam na sumu Castanedo.

Kakorkoli ze, treba je razjasniti se eno glede teh t.i. orlov.

Ze npr. po duhovnem pomenu enacit ameriskega orla s npr. nasim planinskim orlom zna biti popolen kiks.

To je morda  lahko ista zadeva, kot da bi npr. leva kot macko enacil s tigrom kot macko.

Pa vsi vemo, da so sile, ki jih predstavlja lev korespondencne soncnim silam, medtem, ko tiger simbolizira precej bolj slepe sile.
Torej je iz tega vidika metati vse macke v en in isti kos popolen dizaster.
Isto napako bi naredili, ce bi enacili npr. nasega risa s severno amerisko pumo oz. gorskim levom al pa domaco macko.

Ista zgodba je s to druzino orlov. Orli kot taki podlegajo tudi fizicnim pogojem, zato ne mores vreci kar v en in isti kos ameriskega in slovenskega orla, al pa razlicne slovenske ptice iz druzine orlov, ne da bi bil v to 100% preprican.
Ravno zaradi fizikalije.

Tega se enostavno ne sme ignorirati.

Sicer nimam nic proti, da ljudem ti orli tolk dogajajo, sam vseen takim lovcem na orle priporocam, da grejo vsaj na kaksna 2.5 čuka visok. Bodo vsaj mal gledal iz orlovske prespektive, ce ze drugega ne. Sem 100%, da vsaj to ne bo iluzija.
Sem se v nedeljo sam preprical.

Ja, pa se nekaj. Nekje sem bral, da se orli sem pa tja usedejo na tla, da se malce prizemljijo.
Baje je to za njih, kot kanalizatorje najvisjih duhovnih sil zivljenskega pomena.

Bi moral biti za vse nas...

Lp
Jst - plasilec majhnih orlov
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #25 - 18.08.2003 at 21:58:56

Hi,

Evo, moja dogodivscina z orli. Tokrat to ni bil tamali orel, ampak kar tavelik orel. Pa danes se je zgodila.

Sem sel s kolesom po gozdi cesti mimo travnika.
Tam je ob cesti cepel macek in napeto gledal v neko doloceno smer.
Sel sem naprej in nenadoma opazil razlog mackovega motrenja. Sredi travnika je na tleh cepel tavelik orle.

Velik orel in crno-bel macek zreta drug v drugega s tem, da je orel cepel na tleh, kar je za te ptice kar redkost, sploh ce nimajo kaksnega ulova med kremplji. Ta ga, ce sem dobro videl, ni imel.

Mi zna kdo povedati, kaj to pomeni?

Ja, pa danes, ko sem prisel domov, je na drevesu poleg moje hise cepel tamali orel. Pogledal sem ga in je krice odletel. Hip za tem, je na njegovo mesto priletela grlica.

To je tud kar zanimiva simbolika. Any comments?

BTW:
Gor na Kocni pa nisem nobenega videl, ceprav sem si v bistvu prvic zavestno zazelel, da bi videl kaksnega, k me je Gape tolk skuru z njimi.

Lp
Jst - lovec na orle po volji Energije
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #26 - 19.08.2003 at 11:55:52

pomen sm že napisu

če pa teb to pomen isto ...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Jst
Guest

Reply #27 - 19.08.2003 at 22:07:33

Gape,

Si me cist zmesu s temi orli. Moram rect, da mi je zadeva postala zanimiva, tko da ji bom posvetil vec pozornosti (vsaj upam). Namrec, kaj se mi je dons zgodilo.

Sem prisel domov iz sihta dokaj zmatran. Sel sem v mojo delovno sobo in se prepustil precej slabim mislim. Nenadoma sem zunaj zaslisal znano pticje vpitje. Odprl sem oken in eden od tamalih orlov je svignil izpod trama
cca. 1.5m nad in stran od mene sprva dol k zemlji, da sem ga gledal v hrbet, nato pa se je v loku dvignil in odletel. Med letom se je glasno oglasal.

Prizor je bil precej hiter, vendar se mi je za hip ptica v jasnem ozadju njive in dreves zazdela kot liki iz sanj, ki sem jih imel pred leti in nikoli niso bile navadne sanje.

To so bile posebne sanje, ko se je sanjska okolica zdela
kot iz racunalniske grafike. To je samo tak fizicen opis in ga ne smes jemati cist dobesedno.
Ta obcutek je vedno nakazoval prisotnost "drugega sveta" ali pa prisotnost v "drugem svetu", ce lahko tako recem.
Tak se mi je za hip zazdel ta orlic, ko sem ga gledal pod sabo v hrbet par metrov stran od mene.

V bistvu res precej redek prizor.  

No, je pa res, da je lahko slo zgolj za opticno prevaro, ker je res bilo vse skupaj precej hitro in sem mu sprva komaj sledil s pogledom.

Bom poskusal poiskati odgovor za zadevo tam, od koder ta duh, ki ga orli, kot pravis, prinasajo, prihaja.

Bomo vidl kaj bo, ce bo kaj seveda...

Bom se kaksno napisal na temo orlov, ce mi bo dano. Njihovo dnevno letanje v neposredni okolici hise pa itak ne mislim opisovati, ker pol sem itak lahko skoz na forumu.

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #28 - 20.08.2003 at 09:33:17

nism te glih jest zmešu ... sm te očitno samo spomnu, da jim daš pozornost, ki jo zaslužijo ... enako kot duhu
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2