Gape,
Ej, dobr si povedal. Sploh, k si rekel, da mi bo skoz posiljal enega, da mi serje s stange...

. Sem se moral smejat...
Grem jest jutri na Kocno, ce bo vse po sreci. Ti recem, da tam na 2500m, tam je Zeus doma. Ga niso Grki zaman postavl na Olimp. Tud orli niso zaman doma v gorah... Ampak vseen. Jest hocem povedat nekaj drugega.
Recimo takole.
Nasa custva se odrazajo tudi na nasem fizicnem telesu. Recimo, da clovek ki sovrazi ima oster pogled, vesel clovek ima smejalne gube okoli oci, clovek ki ga je strah cuti pritisk v pljucih itd., itd.
Te iste sile, ki jih mi opisemo kot custva, kot del nase dusevnosti, del mikrokosmosa, obstajajo tudi v naravi kot makrokosmosu. In zdej tisto, kar je pomembno.
Zivali so fizicna manifestacija "dusevnih sil" Narave. Zivali so instinkti narave.
Na podlagi tega dejstva se lahko potem vlece korespondenco med zivalmi kot fizicnim izlivom nekih specificnih sil Narave in nasimi notranjimi dusevnimi silami.
Vendar, ce hoces, da ti je neka zival dejansko znamenje, moras prej doseci, recmo, iniciacijo v to silo. To pomeni, da moras dejansko postati kanal te naravne sile. Postati moras kanal izliva sile, ki jo sicer v naravi predstavlja orel, da ti ta isti orel dejansko pomeni neko resnicno znamenje.
To v praksi enostavno pomeni, da ko se bo skozi tvoje telo ta sila narave, ki jo sicer manifestira v fizicnem orel, kanalizirala iz custvenega plana v fizicno, bo orel to dejansko zacutil in zavestno poiskal tvojo blizino.
Poiskal te bo, cetudi se bo v tebi ta proces dogajal nezavedno in neodvisno od tvoje volje, zato ker on tej sili sledi. Zivali nezavedno sledijo silam, ki jih predstavljajo v fizicnem.
In ti, ko bos zagledal orla, ki je priletel samo k tebi, bos vedel, da imas kontakt s to silo. In to je znamenje.
Ne smes si dovoliti, da je ta proces zate obrnjen, ker to potem ni vec resnicnost, temvec iluzija, ki v skrajnosti lahko postane halucinacija. In potem si gotov...
Ti bom zdej prepisal ljudsko zgodbo, ki govori o takem kontaktu, vendar do te t.i. iniciacije ni prislo. Sicer ne gre za orla, pa vseeno. Zgodba ni izmisljena, temvec jo je clovek konec 19.stol dejansko dozivel, povedal svojemu vnuku, ta pa zbiralcu slo ljud. pravljic:
MRTVI ZLATOROG
Ob kresu nas je slo nekaj v skale, da bi potem nadaljevali pot na Krn. Ko smo prisli v Razdol, smo posedli, da bi se malce odpocili. Nekdo je spotoma pogledal v globel, kjer je se lezal sneg. Od strahu je dvignil roke in zavpil. Prestraseni smo skocili pokonci in pogledali v globel. Na snegu je lezal mrtev Zlatorog. Rogovi, ki so se svetili kot sonce, so nam preprecili, da bi stvar natancneje videli.
Dogovorili smo se, da se razdelimo v tri skupine in da gremo k Zlatorogu. Sestopali smo vec ur, toda tja nismo prisli nikoli. Proti veceru smo se znasli na Kozjaku, ne da bi kdo videl mrtvega Zlatoroga.
O tem, kar smo tisti dan doziveli, nismo dolgo nikomur povedali, ker bi nas gotovo imeli za norce.
Breginc Franc
Bregincevi, rojen 1888
Koseč 6, Drežnica (Kobarid)
Ti mozakarji niso imeli srece. Je pa isti zbiratelj zgodb naletel tudi na zgodbe o ljudeh, ki so imeli vec srece pri tem. Vecinoma so obogateli in imeli sploh sreco v zivljenju. Tako pravijo ljudje...
Jaz osebno sem si kupil pred casom poldrag kamen, ga ocistil in nato posvetil. Ponoci sem sanjal, da sem hodil po gozdni cesti in ta isti kamen nasel na tleh. Vzel sem ga v roke in ga dvignil k ocem. Iz notranjosti se je zlato svetil in seval svetlobo okoli sebe...
Tudi to je bil tak kontakt, ki pa ga nisem znal izkoristiti.
Gape, upam, da sem ti zdaj malce bolj prikazal kdaj je orel orel in kdaj je orel duh moci, ce lahko tako recem.
Ne smes pozabiti, da navsezadnje orel podlega tudi fizicnim pogojem in to bi moralo biti tvoje prvo vodilo, ko jih opazujes in ne obratno.
Po moje ni prav, da v vsem isces visji pomen, ker ga vcasih enostavno ni. Jest osebno tukaj vidim zelo veliko past za vse, ki jih zanimajo te reci.
Naj za konec samo recem, da je simbol Jezusa kot soncnega boga tudi zlato. Bi iz tega lahko se marsikatero zanimivo rekl. Namrec, tudi krscanstvo upodablja mrtvega Jezusa, kot so oni videli mrtvega zlatoroga, katerega rogovi so se svetili kot sonce...
Blagor, njim. Oni so ga vsaj videli...
Lp
Jst