Jst
Guest
|
Gape,
Kaj bi potem rekel na to, da sta si za svoj revir izbrala dva taka orla, kot ti pravis, tudi mojo hiso. Ponoci sta celo veckrat prisla spat na tram nad mojo spalnico. Sem enega veckrat prestrasil, ko sem ponoci okno odpiral, da je revez zletel v temo... No, pa v bistvu nista orla, temvec verjetno postovki, ali pa kaksna sokola. Ne vem, vsekakor pa precej vecja od vran, ki jih mam tud precej tu okoli.
Ker zivim v neposredni blizini mesta, sta zbujala precej pozornosti, tudi med vranami, ki so ju neusmiljeno preganjale.
Pozimi se tu pri nas vrane zbirajo po drevju v velike jate. Sem pa tja tudi okoli moje hise. Tudi po tristo jih je, vendar so zelo plasne. Ze napacen gib glave povzroci, da vse hkrati zletijo. Prizor je naravnost velicasten, sploh ker se to dogaja vedno ob mraku, ko se te jate v bistvu odpravljajo spat. Pa tud zelo hrupen...
Sem pa videl, kako je eden tak "orel", kot pravis ti Gape, zasel med jato vran. Ma, bilo je direkt nad mojim posestvom. Revez se je resil s pikiranjem med drevje, kamor mu niso hotele slediti. Je pa bilo precej perja v zraku.
Zdaj ju ze nekaj mesecev ni vec. Zakaj, ne vem. Ljudje, mislim, da ju niso preganjali. Po moje so bili prej ponosni nanju. Morda ni bilo dovolj hrane, ali pa so dejansko bile vrane prevec nadlezne. Morda pa se pozimi vrneta.
No, mam pa se vedno precej pticarjev al pa skobcev okoli. Mi tud en hodi spat ponoc na tram od bajte, ker je polno drekov zjutraj na tleh. Tko, da tega jest preganjam. On pa ptice pevke, ki so se sele to poletje malce bolj naselile okoli moje hise.
Ti bi ga verjetno poimenoval orlic.
Pa ko sem bil v nedeljo cca. 2500 m visoko v nasih lepih hribih je eden tak orel, kot pravis ti Gape, pristal cca. 8 m stran od mene tik pod vrh gore. Glede na to, da vem kako so sicer plasni, se mi je kar dobr zdel. Priznam. Bil je res cudovit prizor. Ampak to je tud vse.
Kaj pravis na to?
Jest pravim, da bog ti odpusti grehe, ker men jih je ocitno ze, da me obdaruje s tako obilico duhovne energije, da jo kar podim od sebe.
Mah, ce gres v Kocevski Rog in vidis medveda, to pac tako je. Tam medvedi pac zivijo. Ti bog al pa neskoncnosti itd., itd. ni hotel nic takega povedat. Morda samo to, da te kmalu ne bo vec, ce je medo pac lacen mesa.
Lohk pa da se tud motim...
Lp Jst
|