gape
YaBB Administratorp

I love YaBB!
The Land of YaBB
|
INTERVJU Z BOGOM
Sanjal sem, da imam intervju z Bogom.
»Torej želiš moj intervju?« je vprašal Bog.
»Če imaš čas,« sem odgovoril.
Bog se je nasmehnil: »Moj čas je neskončen. Katera vprašanja si imel v mislih?«
»KAJ TE NAJBOLJ PRESENEČA PRI LJUDEH?«
»Naveličajo se otroštva in si želijo odrasti, nato pa si spet želijo postati otroci.
Izgubijo zdravje zaradi naprezanja po čim večjem zaslužku, nato pa ta denar zapravljajo, da bi si vrnili zdravje.
Medtem ko tako zaskrbljeno razmišljajo o prihodnosti, pozabijo na sedanjost, tako da ne živijo niti v sedanjosti niti v prihodnosti.
In živijo kot da nikoli ne bodo umrli in umrejo kot da nikdar niso živeli…«
Bog me je prijel za roko in nekaj časa sva uživala v tišini. Nato sem ga vprašal:
»Kot eden od staršev: KATERI SO TISTI ŽIVLJENJSKI NASVETI, ZA KATERE BI ŽELEL, DA SE JIH NAUČIJO TVOJI SINOVI?«
Bog je odgovoril z nasmehom:
»Da se naučijo, da nikogar ne morejo prisiliti, da jih ljubi. Kar lahko naredijo je, da ljubijo in si pustijo biti ljubljeni od tistih, ki jih želijo ljubiti. In da se to naučijo ceniti.
Da se naučijo, da v življenju ni najpomembnejše, kaj imajo, temveč koga imajo.
Da se naučijo, da potrebuješ le nekaj sekund, da zadaš globoke rane ljubljeni osebi in da traja nekaj let, da te rane zaceliš.
Da se naučijo, da so ljudje, ki jih neizmerno ljubijo, vendar tega preprosto ne znajo pokazati.
Da se naučijo, da ni bogat tisti, ki ima največ, temveč tisti, ki najmanj potrebuje.
Da se naučijo, da se ni dobro primerjati z drugimi.
Da se naučijo, da lahko dva človeka gledata na isto stvar zelo različno.
Da se naučijo, odpuščati.
Da se naučijo, da včasih ni dovolj, da jim je oproščeno ali odpuščeno, oprostiti in odpustiti morajo tudi sami sebi.
Da se naučijo, da sem tukaj – VEDNO!«
|