Se smem utaknt v zadevo?
Hvala.
Smem bit mal kriticen?
Hvala.
Podal vam bom nekaj nasvetov in svoj pogled na spletne strani, kot falirani oblikovalec le teh.
Pa zacnimo.
1. Vsebinsko in slovnicno strani nisem pregledoval, ker nisem slavist in tudi lektor ne. Je pa zadeva nujno potrebna, da cela stvar ne izpade polovicarska.
2. Zadeva je ocitno se v povojih, kar se opazi oblikovno.
Napaka. Dokler ni finalene verzije, jaz strani ne bi objavljal. Zakaj? Polovicarstvo.
3. IE vs. Nestscape.
Stran zgleda v IE prav lepo postavljena. Samo ne je probat odpret z Netscapeom, ker pri resoluciji 1024x786 zgleda nekako takole.
http://www24.brinkster.com/ajzenpon/slike/Vem, sranje. Sam s to obliko in tem nacinom izdelave te strani, se bo v netscape-u vedno pojavljali problemi, ker ze pri samih frejmih netscape ukrade par pikic prostora. Cemu? Najbrz zaradi tega, ker ima hroscke.

4. Resolucija. OK, stran je delana ocitno za 800x600. Vseeno pa bi priporocal, da za sredinski del, kjer se nahaja besedilo ne fixirate tabele na njeno sirino, ker se ob ozanju browserja pojavi se vodoravni skroler.
5. Barvne kombinacije... ok, vasa zelja je pac taka, kot je.. samo nekak se mi zdi, da barvna kombinacija ni posrecena sploh pri straneh, ki imajo modro podlago in svetlo modre naslove. Zakaj sploh ni enotnih barv po straneh in cemu taka ogromna barvna odstopanja, saj se da razlicno tematiko povdariti na malce drugacen nacin.
6. Fonti. Manjka enotnost fontov. Ce je verdana v besedilih, naj bo povsod verdana in tud comic v naslovih je lahko problem, ker ponekod ga nimajo v osnovi strukturi fontov in pol vzame times new roman. Se dogaja.

7. Slike. Napisi Sončeve pozitivke - narejeni gifi, ki imajo zal sem ter tja bel nazagan rob - zal spet polovicarstvo.
Slikca na podlagi clanka o gorenjski s svojim belo-sivim robom.. ne vem, no... pa se kej bi se naslo. Mal je treba merkat na take zadeve.
8. Navigator. Linki na levi strani. Necitljivi. Crne crke na sivo-beli podlagi so vec ali manj motece in dejansko se navigator ne sklada s poljem z besedili.
9. Logotip soncka. Lep, a za moj okus prevelik
10. Animacije? Se vam zdijo prevec motece? Ne vem. Se bi sem ter tja namesto ubijajoce barvne kombinacije vkomponirali kako flash animacijo, bi bila stran malce bolj atraktivna.
11. Kar me je pa najbolj zbodlo v oci je pa naslovcek na prvi strani - uVODNJAK. Prvic je kopija Jokerjevega (revija Joker) nacina izrazanja in drugic mocno vlece po naglasu nasih juznih sosedov. Ni glih posreceno.
Tole nej bi blo na kratko vse.
Sem bil grozen?
Upam, da ne in da vam nisem vzel kompletne samozavesti. Drzite se pravila, da je vsaka kritika dobrodosla in da s tem lahko stremite k boljsi izdelavi spletne strani.
Je pa to vec ali manj le moje skromno mnenje, ki izhaja iz nekaj letnih izkusenj izdelave nekaj spletnih strani, ki tudi niso bog si ga vedi kaj hudega in imajo svoje napake, a so le te veckrat narejene po zelji stranke.
Lep dan se naprej in brez zamere...