Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1327 times)
A.
Ex Member
razpis
23.06.2002 at 10:49:53
 
Za vse, ki niste dobili e pošte za prijatelje si lahko preberete tu.


Dragi prijatelji

Uredništvo e pošte se, kot to verjetno že veste že dalj časa zavzema za sodelovanje vseh posameznikov in društev, ki jih zanimata osebna in duhovna rast, zdravo življenje in skrb za okolje.

Poleg informacij o dogajnju po Slovaniji se sedaj usmerjamo tudi v informacije o razpisih in možnostih sodelovanja in ustvarjanja na teh področjih.
Kot smo napisali na uvodno stran www.svetduhovnosti.org smo začeli z odprtim načinom ustvarjanja open source in vse te sanje po informacijah, sodelvanju, podpori in skupnem ustvarjanju združili v časopsiu sončeve pozitivke in ustvarjalni skupini Sonce. Ustvarjena sta, da spodbujanta posameznike in duštva trenutno še bolj z informacijami, vendar bomo kmalu nudili tudi nasvete kako odkriti in delati kar nas res veseli, kako dobiti sredstva za to in omogočili sodelovanje vsem, ki bodo imeli idejo in bi jo radi uresničili. V ta namen smo si zadali nalogo, da ustanovimo fondacijo, ki bo podpirala dobre projekte in zamisli vseh mladih in ostalih posameznikov, ki pa bodo bolj naravnane v osebno in duhovno rast, ter za boljši svet, ki se jih vsekakor splača podpret in verjet vanje, vendar te ideje ponavadi ne dobijo podpore na razpisih, ker niso dovolj dobro izdelane zato bomo skušali vse ustvarjalce usposobiti in jim ponudili sodelovanje da te ideje izpeljejo. O ustanovitvi fondacije bi radi izmenjali poglede z več posameznikov in društev, zato se na vas obračamo s prošnjo, da nam pri tem pomagate z nasveti, idejami, sodelovanjem in podpiranjem projektov.

Saj vemo kako so bile za nas pomembne te naše sanje in smo iskali nakoga ki bi nas podprl, nas naučil in pomagal pri prvih korakih v na tej poti. Pa so se našli dobri ljudje, ki so nam to predali znanje in pomoč,  zato lahko sedaj mi te izkušnej predajamo naprej.

nekako najbolje to kar želim povedati opisuje zgodba, ki je šla nekako takole:
nekoč sem bral zgodbo o tisočih zvezdah, ki so bile naplavljene na morski obali.
mali deček je tekal sem in tja po obali in pobiral zvezde in jih je metal v morje, mimo je prišla deklica ki ga je vprašala: Zakaj mečeš zvezde v vodo, saj jih je na tisoče, ti pa jih vržeš nazaj samo enepar ostale pa ostanejo tu. Ne vidim smisla v tem je rekal deklica. Deček jo je pogledal podržal roko z zvezdo pred njo in rekel: Vidiš zanjo je smiselno in jo je vrgel nazaj v morje. In deklica je odšla domov, a se je vrnila nazaj in pomagala dečku vse popoldne metati zvezde v morje.
Bistvo zgodbe je v tem, da je tudi za nas smiselno, da uresničimo svojo idejo. Lahko pa si pri tem pomagamo.

Danes vam bom poslal razpis zavoda za zdravstveno varstvo, ki omogoča, publikacijam in društvom da dobijo določen del sredstev za svoje delovanje.

Vem, da ni več veliko časa, razpis bi lahko poslal že včeraj a sem se prepozno spomnil.
Sicer pa je tako, da bo vseno tem, ki imate kakšen projekt že narejen prišel prav, sedaj ga boste dopolnili in ga poslali tja. Ostali pa niste nič zamudili naslednji roki za projekte so septembra ampak priprave najnje se začnejo že danes, zato če imate idejo in bi jo radi uresničili veselo prstke na tipke in začnimo z delom, ostali vas bomo poskušali podpreti in morda bomo našli področja kjer bomo lahko skupaj ustvarjali.

Ustvarjalna skupina Sonce

evo razpis:
Na podlagi določil 22. člena statuta (Ur.l.RS, št. 87/2001) in Pravilnika o sofinanciranju in donatorstvu objavlja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije
JAVNI RAZPIS
za sofinanciranje in donatorstvo programov ter projektov v letu 2002


I. Ime oz. naziv in sedež naročnika: Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Miklošičeva 24, 1507 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju Zavod)

II. Predmet javnega razpisa:

1. sofinanciranje tiskanih in elektronskih izdaj v letu 2002 za informiranje javnosti o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Pri tem bodo imeli prednost:
izdajateljski projekti namenjeni informiranju zavarovanih oseb o pravicah iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in postopkih za njihovo uresničevanje,
periodične in neperiodične strokovne izdaje namenjene izobraževanju zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja oziroma dokumentiranju ali prenosu znanj za upravljanje kakovosti pri izvajanju zdravstvenih dejavnosti ;
2. sofinanciranje programov in projektov promocije zdravja; prednost pri tem bodo imele nevladne organizacije in društva
3. donatorstvo programov in projektov za bolj kakovostno življenje z boleznijo; prednost pri tem bodo imele nevladne organizacije in društva

III. Orientacijska vrednost naročila: 40.000.000,00 SIT.

več si priberite http:www.zzzs.si/Novosti

pazite rok za dostavo projektov je ponedeljek 24.6.2002 do 9 zjutraj!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1