fi_lo
1

I love YaBB 1G - SP1!
|
Ali se lahko vključim v debato, preden pride vsa stvar do tiste točke, ko bomo še samo naštevali, kje je kakšen odtok ali v kopalnici ali v stranišču, kjer bi nam odtekala energija oz. pardon denar.Po tej teoriji oziroma tvojem razumevanju (doma imamo dve kopalnici, dva stranišča, dve bani, vrata v omenjene prostore so večidel odprta..)bi bil vedno brez denarja; pa saj sem ravno prej pogledal v denarnico in ugotavljal, kam je šel ves ta "keš", v isti sapi pa sva se z frendom pogovarjala, da gremo po službi na pijačo?!. Problem pri vsej stvari vidim drugje, da malo še jaz zakompliciram ali si že slišal za to foro:da od samih dreves ne vidiš gozda,(ali sem to sedaj prav obrnil ali pa si to ti v tvojem razumevanju FS-ali ima trdo podlago, kdo nima trde podlage FS ali NAŠE RAZUMEVANJE FS?!. Ejga, to bi bil štos, da bi lahko na osnovi enega članka ali pa reklame(res ne vem kje si prebral te stvari o odtekanju energije) poučil tolk milionov Kitajcev,(pa vsa njihova zgodovina), ki se ukvarjajo z FS, da so v zmoti, da njihov sistem nima trde podlage?!.a sem te malo prestrašil a ne. Drugače pa ni tako hudo, to ti lahko povem sam, ki sem pred kratkim zakorakal na pot odkrivanja zakonitosti FS, pot razumevanja je dolga, kljub opravljenemu osnovnemu tečaju, kljub študiranju več knjig in iskanju odgovorov na internetu(na naslovu YAHOO je pod FS 233 zadetkov- ampak spet tisto, rekama za zvončke, za kristale, za novčiče in knjige, knjige...)vem, da sem šele na začetku. Saj se pravi: najlažje je služiti denar skozi nevednost naroda, napisati malo o odtekanju energije pa o "bad influenc", zraven pa ponuditi instant rešitev za Micko ali Lojzeta v obliki ogledala na vratih kopalnice, zvončkov na nevarnih mestih,Svarovski kristalov in že se stekajo denarci, pazi-kjer enemu priteka mara drug imeti primankljaj a niso to že stari štosi. Drugače pa tolk napisanega a nič povedanega (mojega mislim, da ne bo pomote)a tudi sam sem v precepu, rad bi ti pomagal a teško je napisati v par besedah nekaj s čemer se eni ubadajo vse življenje, o vodi-odtekanju ali o rižu in soli, ki služita energijskemu čiščenju prostora. Pa res nahiter:Voda je eden od simbolov-elementov FS, zraven so še Zemlja,Les,Ogenj in Kovina.Vsi simboli imajo svoj pomen, kot npr. voda v tistem pomenu, kot jo poznamo mi (morja, jezera, potok, luža stoječa voda-sekret voda)in pa prispodobe kot:čiščenje, pretočnost, bogastvo, uspeh. In ker je v kopalnici največ te "vode" je važno kako se dela z njo(da ni stoječa, da ni smrdeča-postana, da ne odteka-pipe), da čimveč kroži-ali ni zanimivo, tudi za denar pravijo, da je dobro, da kroži. Zraven je tu še bistvenega pomena energija ČI, ki kroži, se giba (a kdo bi omenjal energijo, saj jo kot tako ne moreš prodati) in pa uravnovešenje vseh simbolov. Skupek tega opazovanega skozi oči poznavalca, ti lahko pomaga odkrivati drobne nepravilnosti, ki ti lahko podajo trenutno stanje v prostoru in s tem tvoje duševnosti in rešitve za večje blagostanje in sožitje z okoljem, kar pa pravzaprav FS poučuje(a ni lepo povedano?). Pa kaj bi komplicirali, že moj stari ata je reko, da če voda z pipe curlja, dnar stran teče in da če n; sekret smrdi ni dobre gospodinje pri hiši, pa vas sedaj vprašam ali sploh rabimo Kitajce?. Tisto o rižu in soljo, bi pusti za prihodnjič, pametno bi bilo še kaj zmes prebrati ali pa probati, saj veš, človek obrača, bog pa obrne. Za boljše razumevanje tematike priporočam ogled internetnega naslova Taje Abolene (zelo priporočam)www.fengshui-si.com in pawww.fengshui-slo.com... in do zime mogoče še mojga?!, pa brez zamere. Zakaj pa so forumi, če ne za razjasniti ali podati svoje mnjenje, upam, da nisem preveč zakompliciral a saj veš, vsi se učimo.
učenec fi lo
|