Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 10
(Read 51989 times)
paracelsus
1
*

Vita sana in corpore sana!

Re: kick-boxing
Reply #30 - 24.11.2002 at 18:43:07

vidim da delate zadevo v kickboxu dost resno. Meni je zlo všeč povezava tako kot ste govorili borilnih veščin s plesom - točneje breakdance-om. Tukaj tiči ves odgovor. Spretnost in spontanost zmagujeta nad togimi pravili in tehnikami. držite se in tako naprej

lp

p
Back to top

paracelsus

IP Logged

BRUS-LI
5

sanje so več kot sanje...

Reply #31 - 24.11.2002 at 18:56:41

ej .......hvala.......ni frke ......sej vidš da se matramo okrog spontanosti že ceu cajt .......ampak ne bit tak šaljiuc in se podpisvat na drugih topicih z bruckotom......ceprou ti tega ne zamerim ....ampak  ni pa najbols .
Ja breakdance je pa višek gibljivosti ki je nastal na cesti......s cestnimi mojstri ......presega tut marsikaterega gibalca.......plesnega.

lp

brus-li (zasciteno ime)he, he
Back to top

Kar 1 neumen dobro naredi, 100 pametnih zlepa ne popravi...
BRUS-LI  
IP Logged

usranc
Guest

Reply #32 - 25.11.2002 at 13:24:10

a pr fekonji se splaca trenirat, zdej ma nov klub?
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #33 - 28.11.2002 at 21:42:55

stari moj usranc......zmeri se splaca trenirat.......pr midotu, hariju, fekotu,brusliju,packu,celjanih,fikijih, fekijih, mekijih,bljakiijijh.........seveda ce ves kaj se sploh dogaja........ce pa ne ves .......pol pa rabs avtoriteto na katero se bos obrnu,,...........feko bi pa reku da o full contactu pojma nima.........za to je edini u LJ weixler al pa nagode......drugi se fulla ne upajo it..............seveda ostane pa smekerska varianta light contact za une s posebnim statusom.........preko trojan do zlatih medalj poljan............kar je po eni strani u redu.......po drugi pa spet mal cudno zgleda da bi biu sam en del slovencou full nadarjen za en sport.......he, he.........sam se zdej ne vem ......kako to da se ne upajo u fullu tekmovat.......lansko leto smo spet sli na to drzavno prvenstvo in spet ni blo nobenga u nasih kategorijah.............use prazno..........a mislis ti USRANC..........da je to zato k tipi tolk ze znajo da se pol ne marajo izpostavljat.......Smiley)))).........he, he mislm da ne.............mislim da ni zadost znanja.........predvsem rocne tehnike.......jest mislm da je bl to.......noge so pa itak bl kilave une iz light contacta...........pr vale tudu praujo temu dotikanje..........tajski boksarji .......npr........od cajnarja pa se temu pipkanju režijo do solz........jebi ga .......ampak promocija k jo ma polcaj feko za sabo je pa vseen mocna ......in preprica take kt si ti usranc.........sicer pa trezna glava,...........dober vpogled in poznavanje stroke ......sta temelj za dobro delo .........brez indoktriniranja

non-cop(non-dousnik)

brus-li
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

usranc
Guest

Reply #34 - 28.11.2002 at 21:58:38

recmo kaj majo eni od tega da se do konca zbijajo, bl  uzivajo v tem k v dnarju. nekateri pa uzivajo v dnarju ampak ne uzivajo (ali se ne upajo)  v "tepezu".

zgledas dost razgledan o teh stvareh. povej par primerov kjer je se ti zdi da je vec enih in kje vec drugih (dnar vs. fight)

loh pa dodas se kategorijo "duh"-ovnikov. energije, ki, ...
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #35 - 29.11.2002 at 16:34:43

tko kt seksizem ....tko se razvija tut fajt in odnos do njega........ce so se pred 10 leti pel.......ajm jor lejdi end ju ar maj men..........se dons temu smejimo......in pojav UFC borb ....valetuda pa ostalih mixfightou je prinesla pravo olajsanje......gre za isto finto k ce bejbi direktno reces ....ej a bi ti dons z mano šla u pojstlo........in če te klofne to pomen da ne gre če se pa neki časa še muza al pa če direktno pristane....pol pa tut prou.........vsi uni kičasti uzorci se umikajo.....in to lih iz fajta........če se je dolga desetletja poudarjala neka duhovnost se danes ne več.....zakaj? zato ker vidmo na UFC fajtih na Japonskem kako je aziate strah ko pridejo prfuknjeni belcki tepst u un oktagon......ampak strah je del usega.............sej je tut naš slavni matematik Jurij Vega ............rad šou u prve vrste ......s sablo mahat .....in to ni bla redkost.......čeprou bi lahko si ga drčio tam zadej u pozadini in sam govoru koordinate ostalim kam nej s kaknoni tolčejo......naš baron Jurij Vega.......gre za odnos do žiulenja.....soočenja s strahom .......to je za cenit......preseganje tega primarnega strahu in pokoravanja le tega........tko da mene ne bo noben nkol prepričou da en ne gre tekmovat u full zato k se tam samo zbijajo.......sej ni res............
sej sam sebe tut lahko pofuk....š iz roko ampak po moje da ipak dost več zemljanov hoče imet tist pristni filing da to nardiš u živo tko kt se to dela.........in light contact je nadomestek je samo onaniranje..........in ko si res pravi fuka....č..........se ti zahoče prave bejbe recimo da je to full.........seveda so tveganja večja ........ampak zato pa tudi užitek..........tko kt ti lahko prkopleš tko lahko tut un .........in tle gre za res .....ni nobenih nakazanih udarcev........Smiley))))..........in to je tisti čar..........doma maš lahko celo zbirko ponaredkov........ampak če maš pa en original....in to dober.....stari pol si zmagou..........
ušeč mi je tvoj način komuniciranja.....usranc........samo dej konkretno razvij kaj te zanima.......in ne šparej besed,........sploh pa ni treba z brus-lijem u rokavičkah .....zato k je vajen vsega hudga.........ti kr navali.

plp

brus-li
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

usranc
Guest

Reply #36 - 29.11.2002 at 20:18:23

sej men se je itak ze od nekdaj zdel, da je nasploh razlog da gre kdo trenirat borilno vescino iz notranjega strahu, ki je mogoce v nezaznavnih oblikah, ampak je tam.

strah premagat ni tok lahko kokr se zdi. strah pomen da te je strah necesa, da bos zgubu tist kar mislis da je tvoje. recmo ce mam jz avto me je strah da mi ga bo en raztouku. ce mamo mi tale telescek nas je strah da nas bo en udaru itd. strah premagat pomen it nad posesivnost tistga kar mislis da je tvoje. mi se poistovecamo s telesom in nas je strah smrti. pol se zacnemo poistovecat z umom in nas je spet strah. ampak ce gremo bl globok, kako je sploh mozno da nas je strah? recmo vsak dan vidmo umirat ljudi (se prav je ciz naravno) ampak mi si nekak zelimo (ali upamo) da nam se pa to ne bi zgodil. zdej al so nase zelje (po vecnosti) nemogoce, al pa je trenutno okolje napacno, kjer ne mormo izkusit te nase vecnosti.
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #37 - 30.11.2002 at 19:16:53

jest ne vem zakaj se to lih men zmeri dogaja ampak ko napisem neki pametnega in valjda je ta forum nerezistenten na undo ali redo.....in ko narediš kakšno napako si ga oplel.......in eto mene v drugo......usranc ful lep tekst sem ti napisou ampak ne vem ne bom se opravičevou ......men se zdi da bom mogu stvari pisat v wordu in jih kasneje pasteati na forum ......ker so tekstki omejeni na dolocene sklope in ne znajo pojest vsega teksta in ga sami razdeliti na dele.......prava hiba!!!!!!!! tko da sem pritisnu conrol in c in mi je na zaslonu ostal le še c ......tega se ti pa nisem upou poslat.........jest mislm da b se dal kej nardit za udobje pisočih????kaj mislš ........

jest ma  dons en narobe dan...he,he

no pa nej na kratko napišem kaj sem reku......
ja da sem biu jest večji  usranc kot si sploh lahko predstavljaš za kogarkoli ko sem začel trenirati in še to sem začel zato ker so me nabnkali........pa da je bistvo naše narave tako kot tisti rek to kar ješ to si ......in kakršnolkoli borilno delaš to si ......bolj kot je primarna in resnična ........bolj si tak tudi sam bolj kot se izmika realnosti bolj si izkrivljen tudi sam .......lepo je živeti brez posebnih strahov in spletk in izgovorov in brez pretiranih laži........čimbolj z neobremenjenim tokom .......majo pa vse te borilne -realne mam v mislih močan vpliv na našo žvau k jo pomirjajo in kultivirajo in če je ona mirna smo mirni tud mi. Dva u enem smo.

Ne vem kaj bi še reku .....ampak zlo sem biu zadovoln s tekstom ampak kaj čmo .....orodja so orodja.......naše napake pa naše napake.......škoda da se mi je zbrisou.

lp

brus-li
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

usranc
Guest

Reply #38 - 30.11.2002 at 23:33:37

brus-li... zakaj ti sploh treniras borilno vescino (zdej) in zakaj jo ucis drugim. kaj vids ti dobrga na tem kar pocnes.
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #39 - 01.12.2002 at 16:30:33

težko je rečt zakaj.....čeprou praujo da ma vsak zakaj svoj zato.....težko bi reku.........me pa stvar non stop zanima in vleče naprej.......zdej lih knjigo končujem .......ampak to ne pomen da sem ratou pisec ampak da še nisem pršu do tam kjer bi se lahko zaustavu in reku .....eto .....al sem car..........skoz so neke nove finte u igri.....skoz se neki nouga odpira.......

jest mislm da so borilne en del lajfa........in morala ki jih je postaula za neki kar človeku to ni u redu je nardila veliko škodo človekoumu dožiulanju tega sveta .......gre za ene vrste skopljenje........

ja nč ....bl bi tko reku .......mogoče če bi se lotu polagat ploščice in če bi jih tko dobr polagou da bi ljudje zarad tega pršli se k men učit polaganja.....ploščic.........potem bi verjetno dosegu s tem isti cilj kot zdej.......vsako tele ma svoje veselje.

o globljih filozofskih aspektih borilke ,,,,,,,,,bi se pa dalo nakladat celo noč........ampak za kej tacga boš mogu pa kkšn drink zorganizirat pa ti vse razložim.

plp

brus-li
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

usranc
Guest

Reply #40 - 01.12.2002 at 21:18:52

kaj te zanima in kaj te vlece naprej? se zmeri ne vemo zakaj ti  treniras borilno vescino. velikrat ponavad govoris o drugih vescinah k se jih naj ne bi treniral zarad tega pa zarad onga pa tko naprej... povej kaj pozitivnega se dobi, oz. kaj ti dobivas?
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #41 - 05.12.2002 at 14:32:23

tko kt u zadnjem času gledam na zadevo je to vizualizacija.....tko kt pr plesu.......v glavi se dogaja to da znam slikat že cele akcije brez napak , ki so v realnosti tudi izvedljive.....in s tem sem mnogo bolj kreativen od drugih in še boljši opazovalec ter bolje razumem stvari.........pa najsi gre za borilno veščino ali karkoli drugega.
Se pa pozna pri sanjah tudi ....... mnogo bolje se notri znajdem......pa tut u lajfu dost bl prožen.......pa recimo v različnih športih ostalih sem napredoval........

in kaj češ še več........probam lajf bolj živeti in manj projecirati vanj svoje želje......to je cilj ......zato sem tako suhoparen z duhovnostjo.........ki je tut kul dokler si jo sami ne podredimo za svoje umike in razvade.........zato se je ogibam in hočem samo živet .......živet in bolj polno živet .........in to je use......čist enostavno.........do efekta

lp

brus-li
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

usranc
Guest

Reply #42 - 05.12.2002 at 15:36:05

zivljenje prihaja iz duha. tko da duhovnosti ne smes v celoti zanemarjat, je pa res da lahko kao-duhovnost v trenutku stran vrzes ce le zmores.

gibanje je simptom zivljenja. bolj ko spoznamo "sebe", bolj spontano, naravno in lahkotno se gibamo.
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #43 - 09.12.2002 at 09:42:17

učeri smo bli na full contactu državnem prvenstvu in osvojili dva naslova državnih prvakov do 86 kg in 81 kg. To je prava duhovnost. Upati si. In mnogi light contact borci, ki so napovedovali svoj prihod so raje lepo varno ostali doma saj je to res težka preizkušnja in niti malo ni podobna simuliranim oblikam borbe kot je light contact. Razlika v full-u in light-u je kot noč in dan. Mnogo, mnogo večja kot med SEMI in LIGHT contactom. Nekaj je udarjati simulirano, nekaj pa z vso močjo in pri tem ne potrošiti preveč energije. Uf, nove dimenzije. Preden gre katerikoli športnik narediti preskok v tako težko prvino mora pri sebi marsikaj razčistiti. Ne gre samo za to da ti tolčeš ampak se moraš sprijazniti in pomiriti s tem da jo boš zelo močno tudi dobil. In v tem času ko se športnik spreminja gre za zelo hude duševne spremembe- psiha se v kompletu postavi na preizkušnjo, menja se karakter, značaj ..... joj težavno obdobje, mnogo telefonov, tavanje, čudni emocionalni izbruhi. Mislim da tu leži tista prava urbana duhovnost , za katero imamo čas in je racionalno najbližje našemu razvoju za današnji čas. Ma kaj pa vem. Kaj pa pravite vi?

lp

brus-li
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

usranc
Guest

Reply #44 - 09.12.2002 at 10:26:33

brusli, po moje se bos enkrat tud tega navelicu. udarjat na full in jih dobivat na full. in pol bos zacel ucit druge, in to na tak nacin kokr ga zdle sam "zanicujes", tj. met "ucitelja" in sledit njegovim napotkom in vajam za dosego spontanosti. vsi kitajci, japonci itd. so se boril in delal spontano na zacetku, ampak ko so zacel to prenasat naprej so razvil kate, rituale itd. in pol kasnej nekdo vse skupi spet podre in zahteva spontanost in pol kasnej on to isto stvar kasnej uci in tko gre vse skp naprej. nekateri sam trenirajo kate, da se skrivajo uzadi za "tehniko", in se ne upajo tepst, nekateri pa se navelicajo skos sam tepst in razvijejo kate in ostalo, da lahko samo "trenirajo". zmeri mas velik "takih i onakih".

duhovnost pa pomen it iskat sebe, kdo sem, zakaj sem...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 10