notranja energija...V telesu obstaja izvor energije - kundalini. Ta energija izhaja iz presredka in se premika v smeri proti glavi...najprej trtica, potem kiržni predel, nato hrbet, vrat in na koncu še glava... Medtem ko se premika enerija po telesu navzgor, se telo odziva po svoje...lahko je to občutek orgazma, lahko je to huda bolečina na določenem mestu. V vsakem primeru čutiš energijo - in takrat se zgodi... Brez omejitev, brez želja, brez upora, brez bremz...
Večkrat sem prebral, da ko se ti prebuja kundalini energija, da čutiš eno bolečino in če maš srečo, je ta bolečina znosna. Nisem pa vedel, da tudi če te boli - je takrat to pač najbolj primerno in takrat ti ni teško zvišati praga bolečine na še višjo raven tako kot pravi OSHO, ki trdi da je prag bolečine izmišljen in da u bistvu lahko "pretrpiš" kakršno koli stopnjo bolečine... Pač boli te...ker pa tega ne primerjaš s stanjem ne-bolečine na istem mestu telesa, se bolečina spremeni v čutenje energije - močne energije, ki se potem še malo dvigne...dokler si pač dovoliš, se prepustiš...in če si dovoliš vse, lahko celo izgine...
Men je včeraj prvič uspelo čutiti tako stopnjo pretoka s pomočjo kundalini plesa 8) da se zavedam, da sem bil blizu nečemu neopisljivemu...
Prišel sem do roba in pogledal v neznano...bil sem brez misli, bil sem zavesten in bil sem radosten... za nekaj trenutkov (nevem koliko časa je to trajalo) sem bil eno...ne v smislu eno z vesoljem ampak bolj v smislu eno s časom...bil sem v trenutku in ta trenutek je trajal neopisljivo dolgo... in muzika je bla v meni ravno tako kot izven mene...če je bla mirna sem bil tudi sam umirjen...če je bla divja sem bil divji - spontano, zavestno in radostno v vsakem trenutku, v vsakem delu telesa
Kaj naj še povem...danes ko je ura tok kot je sem v službi, domov sem prišel ob cca 02:30 (iz kundalini treninga) in ustal ob 06:20...sedaj sem zbujen in pripravljen na karkoli...živ, poln energije in naspan.
Še neki lepega od OSHO-ta
Those not so finely tuned to the forces that will be released at that time, will feel great surges of energy, lasting for an indeterminate period. Some few will experience an intense fear, and many will die. Everything in physical form at this time, every soul in every kingdom, will feel something, something incredible, something that according to all the laws of physics ever known or ever to be discovered, could never happen. But there it will be before all senses, an impossible fact, like the babe in the manger, like the unmistakable feeling in your heart, an incredible vibration of Truth and Love, shimmering, scintillating, awakening every nerve, every capillary, every cell of your body.
http://www.osho.com/main.cfm?Area=Meditation&Sub1Menu=FurtherInformation&Sub2Men...articles - by profesional 8)
- Personal Experiences

res dobri članki
lp *S*