ARS
5

Preveč dobrega je lahko ... čudovito. (Mae West)
daleč od rodne barjanske grude
Zakaj Americani ne bi smeli potovati - Naslednje zgodbe so realne, posredovali pa so jih turisticni agenti:
1. Neka dama je zahtevala sedez v letalu, ki ni pri oknu, da se njena priceska ne bi razdejala pri sedenju ob oknu.
2. Stranka je poklicala za informacije glede potovanja na Havaje.Ko sem ji razlozil ceno, me je vprasala: "Bi bilo ceneje, ce bi letela do Kalifornije in od tam odpotovala z vlakom do Havajev?"
3. Neka zenska me je poklicala z zeljo popotovanju do Capetowna. Zacel sem ji razlagati o dolzini potovanja in formalne zadeve glede potnih listov, ki jih bi morala urediti, ko me je ona prekinila z: "Ne skusam vas prikazati kot neumnega, ampak Capetown je v Massachusettsu." Ne da bi zelel, da se pocuti neumna, sem ji mirno razlozil, da je Capecod v Massachusettsu, Capetown pa v Afriki. Njen odgovor... klik.
4. Moski je poklical glede ponudbe za Florido, ki smo jo imeli. Bil je Razlozil mi je, da je pricakoval sobo s pogledom na morje. Skusal sem mu razloziti, da to ni mogoce, ker je Orando na sredi drzave.Odgovoril mi je:"Ne lazite mi, pogledal sem na zemljevid Floride, to je zelo ozka drzava!"
5. Dobil sem klic od nekega moskega, ki me je vprasal: "Je mogoce videti Anglijo iz Kanade?" Moj odgovor je bil seveda negativen. On pa: "Pa zgledata tako blizu na zemljevidu."
6. Drugi moski je poklical in vprasal, ce lahko najame avto v Dallasu. Ko sem sprejel njegovo rezervacijo, sem opazil, da ima 1 uro cakanja na letaliscu Dallas do naslednjega leta. Ko sem ga vprasal, zakaj zeli najeti avto, mi je odgovoril: "Slisal sem, da je Dallas je zelo veliko letalisce, zato bi rabil avto, da bom prihranil cas med premikanjem iz enega na drugo letalo."
7. Poklicala je prijetna gospa. Zelela je vedeti, kako je mogoce,da je njeno letalo iz Detroita poletel ob 8:20 in pristal v Chicagu ob8:33. Skusal sem ji razloziti, da je drzava Michigan eno uro za drzavo Illinois, ampak nikakor ji ni uspelo razumeti koncepta casovnih pasov. Na koncu sem ji rekel, da je letalo zelo zelo hitro in verjela mi je!
8. Neka zenska je poklicala in vprasala: "Ali letalisca dajo tvoj fizicen opis na tvojo prtljago, tako da potem vedo cigave potovalke so to?"Jaz presenecen: "Ne, zakaj pa to sprasujete?" Ona je odgovorila: "Na check-inu letalisca so na mojo prtljago pritrdili znacke z napisom FAT(debel), jaz sem mocne postave, je v tem kaksna povezava?" Nisem zdrzal, ne da bi jo pustil na cakanju in se zrolal po tleh od smeha. Ko sem prisel k sebi, sem ji razlozil, da je FAT kratica za mesto Fresno in da je letalisce le postavljala destinacijske znacke na prtljago.
9. Nek moski me je poklical in vprasal: "Kako izvem na katero letalo naj grem?" Ko sem ga vprasal, kaj tocno misli s tem, mi je razlozil:" Povedali so mi, da je moj let stevilka 823, ampak nobeno teh prekletih letal nima stevilke na sebi!"
10. Zenska je poklicala in rekla: "Moram odleteti v Pepsi-cola z enim teh "computer" letal", vprasal sem jo, ce misli na Pensicola in to v "commuter" letalu. Odgovorila je z: "Ja, karkoli..."
11. Nek biznismen je poklical in vprasal glede dokumentov, ki jih potrebuje, da bi odletel na Kitajsko. Po daljsi diskusiji glede potnih listov sem ga spomnil, da bo potreboval tudi vizo. "Ne, ne potrebujem je. Ze veckrat sem bil tam in nikoli je nisem rabil." Dvakrat sem preveril in se preprical, da za potovanje na Kitajsko res potrebuje vizo. Ko sem mu to razlozil, je odgovoril z: "Poglejte, bil sem ze stirikrat na Kitajskem in vsakic so sprejeli moj American Express."
12. Neka zenska je poklicala, da bi rezervirala let iz Chicaga v Hippopotamus, New York. Agent je ostal zgubljen, na koncu jo je le vprasal, ce je prepricana v ime kraja. "Seveda, katere lete imate?" Po majhnem iskanju, se je agent vrnil: "Oprostite gospa, preveril sem vsa letalisca v drzavi, ampak ni nobenega s takim imenom." "Ne bodite smesni, vsi vedo kje je. Preverite svoj zemljevid!" Agent je preletel zemljevid drzave New York in koncno predlagal: "Ste morda mislili na Buffalo?" "To je to, vedla sem, da je bila ena velika zival!"
|