Tole sem dobila po emailu...

Nekaj se manjka, malo sem morala skrajsat, vendar si vse lahko se preberete na Inetu.
Drage prijateljice in prijatelji Tibeta,
v veliko veselje nam je, da vas lahko obvestimo o naslednjih dogodkih:
N.S. Dalaj Lama bo julija obiskal Slovenijo
Njegova svetost Dalaj Lama bo od 4. do 6. julija letos v Slovenij, kjer bo z nami praznoval svoj 67. rojstni dan (6. julij).
Program obiska bo podoben kot je bil predviden za oktobra: podelitev naziva častnega senatorja Univerze v Ljubljani, predavanje za profesorje in akademike univerze o etiki za novo tisočletje in javno predavanje o moči sočutja. Natančen urnik obiska še ni določen.
Zaradi velikega povpraševanja za javno predavanje v oktobru smo se tokrat odločili, da ga pripravimo na odprtem in s tem omogočimo dovolj prostora za vse, ki se ga želijo udeležiti. Ena od možnih lokacij je travnik v parku Tivoli. Če bo le možno, bo vstop brezplačen, drugače bodo naprodaj vstopnice po minimalni ceni.
V tednu pred prihodom Njegove svetosti bo skupina tibetanskih menihov v Narodni galeriji izdelala peščeno mandalo Avalokiteshvare - Bude sočutja.
Tudi tokrat bo veliko priložnosti za pomoč. Iščemo:
- prostovoljce za delo v pisarni od začetka junija naprej, v času mandale in pri priravi javnega predavanja in spremljevalnih prireditev.
- prenočišče za pet menihov od 24. junija do 8. julija. Lahko v dveh skupinah, po dva in trije skupaj.
- pisarniške prostore od začetka junija do sredine julija, vsaj za štiri ljudi, s telefonom, krijemo stroške uporabe (telefon, elektrika...)
- sponzorje in donatorje, ki so pripravljeni finančno ali materialno podpreti obisk
In še osebna prošnja:
Če kdo ve za sobo ali stanovanje v Ljubljani, kjer bi lahko od začetka junija do sredine julija zivela Tina in jaz mi prosim sporočite.
Praznovanje Saka Dawe - obletnice rojstva, razsvetljenja in paranirvane Bude (sobota 25. in nedelja 26. maj)
V juniju učenja tibetanske nune Robine Courtin - iščemo prostor za meditacijo
Od četrtka 6. do ponedeljka 11. junija bo v Ljubljani avstralka Robina Courtin, ki je že 25 let tibetanska nuna in je znan po zanimivi in jasni predstavitvi idej in praks budizma. Natančen program obiska še ni znan. V četrtek, petek in v ponedeljek bodo učenja in delavnice, čez vikend pa meditacijski "retreat" na temo stopenj na poti do razsvetljenja (Lam Rim). Med tednom bodo učenja v Slovanski knjižnici za Bežigradom, za viked meditacije pa še iščemo ustrezen prostor (vsaj 50 ljudi, primeren za meditacijo) nekje v Ljubljani ali bližnji okolici. Če kdo kaj pozna, nam prosim sporočite.
Lep dan in vse dobro,
Matjaž
Društvo za podporo Tibetu
e-pošta: info@tibet-drustvo.si
www.tibet-drustvo.si