ana
5 p

Kranj
Draga Suzana, Tvoj prispevek me je rahlo presenetil, ker sem te čutila kot da se braniš. Naj ti povem par besed. Po duši sem samotarka in nerada iščem bližino drugih oseb, sama s sabo se zelo dobro počutim in nikoli nimam občutka, da sem osamljena. Moja velika strast je ravno prebiranje kratkih misli, sporočilc, ki jih, saj veš, najdeš vsepovsod. Imam navado, da si delam zapiske, ki jih nosim s sabo in potem, ko imam čas, prebiram zapisano, premišljujem, si hranim dušo na ta način. Nimam navade, da bi zavestno furala misli in se utapljala v domišljiji preteklosti in prihodnosti. Če bi to počela, potem bi lahko samo vzdihovala nad tem, kaj se mi je hudega v življenju zgodilo in bila preplašena nad tem, kaj me še čaka v prihodnosti. Če pa sem sama s sabo in se prepuščam, mi velikokrat v misli uletijo odseki kratkih besedil. Vidiš, draga Suzana, tako mi je včeraj zjutraj (vstajam zelo zgodaj, ker rada vse uredim brez naglice in priganjajnja sebe in drugih) brez razumljivega razloga uletelo v misli tisto besedilo, najdeno na kosu papirja v koncentracijskem taborišču. Spomnila sem se tega, da sem ga enkrat pretipkala tudi na gapetov forum in rekla sem si, bogve kje je sedaj zgubljeno med drugimi prispevki, pa saj ni važno. Je, kjer je. In porodilo se mi je še vprašanje, ki sem ga tudi včeraj napisala: ali se je komu od teh, ki so prebrali ta prispevek, utrnila asociacija na tisti znani »Ljubi svojega sovrražnika«.
Tako, kot življenje je, ponuja neverjetne odgovore: besedilo se je čez nekaj ur brez iskanja našlo, našlo je pot do mene, ti, draga Suzana, si pa bila orodje, preko katerega se je prenesla moja misel. Kaj boš seveda ti naredila s tole pripovedjo, je samo tvoja stvar. Podajam ti samo informacijo, odnos do te informacije si boš ustvarila sama.
Aja, da ne pozabim: moj prispevek včeraj se sploh ni nanašal v nobenem smislu na tvoj prispevek, čeprav si sledita eden za drugim. Bila je samo iskrica mojih misli, nenavezana in prosta, da jo vsak (ne) vzame na svoj način.
|