reiki ima veliko praktikantov in škoda bi bilo da jih ne združimo - spet - po tem ko so že razpadli
združevat moramo, ne pa razločevat - razdvajat.
združevanje gre samo od sebe, je v pravilih univerzuma, ločevanje porablja energijo, združevanje ne.
jest nebi maxisa na gobec, men je fajn. če imate konflikte jih razrešite, lahko osebno lahko pa kle gor, da se bo še kdo kej nauču iz tega.
Q
Jaz sem tu novinec in verjetno bi bilo nekaterim bolj prav, da bi se do stalnih članov (senior members) obnašal drugače.
Q
meni je vseeno, pa sm admin, to je svobodna dežela, en drugemu smo ogledalo.
Q
Pravila je take grozljive zgodbe o ljudeh, ki v njihovem koncu držijo v rokah reiki, da še danes ne vem, koliko je res in koliko ni. Kao o najhujši obliki mafije.
Q
to dela keš iz ljudi
še enkrat
moramo združiti nazaj reikiste. maxix, jest in miro sva člana reiki društva slovenije, pa to govorim ne zato, da me boš kao spoštoval al pa kej, ampak zato ker se mi zdi da sta na nasprotnih polih, reikija in če najdeta skupni jezik ni hudič da ga tudi ostali ne bodo.
reikistov, kolikor vem, je za eno močno kritično maso, ki bi združena lahko naredila karkoli, v smislu združevanja, pod okriljem bele hierarhije, za boga.
ne dela pa nič - ta kritična masa ljudi, ki so kao vsi beli (se vsaj imajo za bele).
društva vlečejo vsak na svojo stran in to je to. pač 'tastari' so imeli slab zgled v tistih, ki so prinesli reiki v slovenijo, mi mladi nismo obrememnjeni s tem (10.000 dem za mojstra itd). oni niti ne morejo delovati drugače, mi lahko (mirota tukaj štejem med tamlade, ki pa ima tastarega mojstra). tud men je tomaž (moj tastar mojster, ki je tudi precej mlad, kot tudi mirotov, da ne bo pomote), govoru da ljudje, če ne plačajo ne znajo ceniti reikija (iniciacije) in sm prvo plaču, drugo pa oddelu. zdej bi mogu tretjo stopnjo plačat - tisti ki ne veste to je mojstrstvo, da lahko iniciram in pobiram 10, 20, 30 čukov od ljudi za iniciacije - pa mi ne diši tolk. jest sm itak bolj na tapocen naštiman, če ni pocen ni zame, ker ni za rajo. in to je to.
brez polen, da nebi to kdo kot polen dojel, ker ga bom brcnu, na fizičnem nivoju.
Q
Meni je izgleda vajina burna razprava ponovno prebudila zanimanje za reiki. Toliko za vzpodbudo, meni so vsekakor zelo zanimive debate, kjer se mnenja krešejo!
Q
no, no, ste vidl, ozaveščamo.
tolk: iz moje skripte za prvo stopnjo, drugač pa tud iz texta mojega mojstra:
www.gape.org/gapes/prispevki/reikitomaz.htm---------------------------------------------
Če skušamo besedo Reiki prevesti v slovenščino, je to "kraljevska" ali "univerzalna" enerigija, sila, ki deluje in živi v vsej ustvarjeni materiji. Univerzalni REI - pomeni neomejen vidik univerzalne energije, medtem ko zlog KI pomeni življensko silo, ki teče skozi vsa živa bitja. Zlog "ki" pomeni pri kristjanih "sveti duh", "prano" v hinduizmu, ''bioplazmično energijo" pri ruskih raziskovalcih in "mano'' pri Kahuancih. Prikrit vendar enak pomen je tudi "ka" pri Egipčanih, "pneuma" pri Grkih, "življenjski fluid" pri alkemistih, "orgonska sila" pri W. Reichu, "biokozmična energija" ali celo "peta sila" pri dr. O. Brunlerju.
---------------------------------------------
da naum tipku preveč, ker, vse je že napisano

Q
Zgodovina se tu in danes ponavlja...
Q
ti pa imaš več izkušenj