Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 ... 6
(Read 21448 times)
Lilith
Ex Member

Resnica o D. in L.
30.01.2004 at 16:48:24

Quote:
Ej, ni mi s tabo o tem, ne o čem drugem,  ..če morda ni opazit?   Undecided

Posebej mi ni zaradi mojega - „parazitskega, človeka nevrednega, nespoštljivega odnosa“ do tebe. Sorry.......

LP

Ker ima David očitno potrebo na forumu navajati moje izjave, dane v najinem privatnem odnosu, imam jaz sedaj potrebo, postaviti to izjavo v kontekst predhodnih dogajanj.
Bom uporabila kar copy/paste varianto, ker sem o tem dogodku že pisala IM članici našega foruma. Pa gremo:

Tole ti pišem zato, ker vem, da ste na včerajšnjem srečanju govorili o tem, da Lilith več ne prihaja na srečanja, ob tem pa tudi vem, da je bilo ozadje konflikta med D. in menoj predstavljeno kot: "saj pa sem jo prosil, če lahko dam to v avto".
Ker me krivica na vseh področjih in komurkoli se že zgodi zelo boli, me ta, ki se sedaj dogaja meni, še toliko bolj. In želim, da spoznaš zgodbo v njeni celovitosti.

Na noč arabskega diska je D. prišel do mene in prosil, če lahko spravi v avto nedovoljene substance, da jih ne bo vlačil s seboj po Pekarni. Sem omahovala, ampak kot po navadi se mi je plenilec zasmilil (mea culpa, vem).
After disko je D. prišel do mene, če mu dam ključe od avta, da bi šel malo v avto. Ponudila sem mu, da gremo domov vsi skupaj, če mu ni dobro. In da mi res ni kar tako za dajat ključev, ker se bojim, da bi jih izgubil. D. se je pričel skozi šalo norčevati iz mene, češ on da bi jih izgubil itd...
Spet sem popustila (mea culpa again...). Čez čas smo hoteli domov, prišli do avta, D. pa not zaklenjen (iz notranje strani) spal, ni se ga dalo prebuditi. Po 15 min neuspešnih poskusov, prezebli in sfrustrirani odidemo še na en drink, se vrnemo in čez čas- po nekaj poskusih bujenja- se D. le zbudi, od znotraj odklene. Mu rečem za ključe. Reče, da jih on nima. Rečem, naj se ne zafrkava z mano. Mi reče, da kaj ne vidim, da jih nima, ziher jih imam jaz, kako bi sicer v avto prišla. On sedi v avtu, ostali iščemo okrog avta. Mu rečem, kaj zdaj, on ne ve. Jaz sfrustrirana prosim kolegico, naj se ona z njim zmeni. Ji reče, naj zapre vrata, ker njega zebe. V glavnem point: izgubil ključe, ni prevzel odgovornosti, niti pomagal iskati. Vmes pa kar izginil, odšel kaj vem kam. Mi ostali in iskali ključe.  
To sem mu ful zamerila. In mu naslednji dan sporočila po IM. Prišel odgovor v obliki enega stavka, ki ni izražal ne uvida, ne opravičila, ne krivde. Navadno brezbrižnost plenilca.
To je bil konec najinega prijateljstva, za katerega sem takrat skapirala, da sploh ni bilo prijateljstvo. In me je to zelo prizadelo. Zelo.
Čez tri dni nov IM, naj mu dam nazaj nedovoljeno substanco, ki jo je pozabil v avtu. Mene skoraj kap. Nisem vedela, da jo tri dni prevažam s sabo. Po glavi scenariji: policijska kontrola, najdejo, robe več kot dovolj za obtožbo preprodaje... Adijo moja kariera sodne izvedenke (za to ne smeš imeti kartoteke...). Pa tudi sedanja služba najbrž vprašljiva, glede na naravo mojega dela, če stvar pride v medije. Kdo bi mi pa verjel, da nisem vedela za to? Nihče, takšen je svet.
Od plenilca pa spet nič uvida, nič opravičila, razen ciničnega stavka, da upa, da mi bo njegova roba všeč (če mu je že ne mislim vrniti). Sem mu jo po njegovem kolegu poslala nazaj, da je revček imel kaj veselja za silvestrovo.
Upam, da zdaj razumeš, da me D.jev odnos globoko žali in da enostavno sem preveč prizadeta, da bi zmogla uživati na skupnih srečanjih v njegovi prisotnosti.
Se bomo pa kaj brali na forumu.  

Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Re: Resnica o D. in L.
Reply #1 - 30.01.2004 at 17:32:23

Uf, Lilith,  a sem zgleda čudno potrkala.... Embarrassed

Ja, valda, maš point. Wink

Ti si šla z zaupanjem v prijateljski odnos, te čisto razumem.

Ja, očitno se bo treba še veliko pogovarjati o tem. Všeč mi je, da si to odkrito povedala. Smiley

S'me tolk šokirala, da ti pravzaprav ne morem spet rečt, da te razumem. Smiley

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Reply #2 - 30.01.2004 at 17:44:49

Lilith wrote on 30.01.2004 at 16:48:24:
Jaz sfrustrirana prosim kolegico..

Tudi to nekaj pove.
Tudi javno objavljanje stvari ki se vseh razen vaju nic ne ticejo nekaj pove.
Mogoce ce bi tisti, ki ti placo dajejo to prebrali bi jim blo se manj vsec kot nedovoljene substance v tvojem avtu. Hmm ever heard of the word trust? Al pa mogoce kaj je to etika? Mislim da bi sodni izvedenci mogli locit kaj je za 4oči, kaj pa za javnost.   Undecided
Z vsem kar postas dajes statment o sebi.
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #3 - 30.01.2004 at 17:51:17

Imam podobne izkušnje na obeh straneh: kot nekdo, ki potrebuje prevoz in kot nekdo, ki omogoča drugim prevoz, zato to jezo razumem.

Dolgo sem bila brez avta in marsikdaj sem potrebovala prevoz. Ko sem koga prosila za prevoz, sem se prilagodila njemu in še na misel mi ni prišlo, da bi se pogajala o času odhoda, kaj šele, da bi ga prosila za ključe. Marsikdaj tudi kam nisem šla, ker nisem imela prevoza.

V času študija  (študij ob delu) sem večkrat peljala na predavanja in domov dve sošolki. Meni vožnja v temi predstavlja problem, ker me motijo luči  nasproti vozečih avtov, pa tudi utrujena sem bila po predavanjih, zato sem želela takoj domov.  Ampak moji sovoznici sta vedno hoteli še na cigaret, pa na pijačo, in jaz sem ju čakala. Dokler pač nisem bila sposobna tega prekinit in ju preprosto nisem več peljala zraven.

Ja, tak odnos sem mi res zdi parazitski in prav je, da ga prekinem. Parazitski je tak odnos zato, ker parazit na njemu značilen manipulativen način venomer pričakuje usluge, ki jih jemlje samo po sebi umevne, ko nekakšne pravice, in nikoli ne sprejme odgovornosti za svoja dejanja.
Sama sem žal padla v to igro, tudi kje drugje, ampak vse življenje se učimo. Tako ima tudi "parazit" možnost učiti se prevzeti odgovornost za svoja dejanja in upam, da bo v življenju tudi to dosegel.

Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #4 - 30.01.2004 at 18:48:34

Ja lola, ta predzadnji odstavek,...za razmislit...

..... če te droga začne kontrolirat - je FAAAAAK.... govorim pa o lastnih izkušnjah s cigareti...........

sem se, ni dolgo tega, odvadila, da ne kupujem cigarete, zdej, pol je pa tista finta: da kadim, če še kdo kadi, al pa vzamem mal tobaka možu, pa pol kakšnega skadim.......pa nimam tolk slabe vesti, kot sem pravzaprav že s trenutnim uspehom zadovoljna.........

grem v trgovino, pa me na koncu vprašajo: a boste še kej?
jaz pa z užitkom: ne, HVALA

no, in sem ravno tisti primer, sem živela z mami, ki ni NIKOL - NIKDAR kadila. pila alkohol,....

.....želim vsem, ki so na poti od-svajanja, veliko osebne moči, volje, volje, potrpežljivosti, vztrajnosti,.....božja ljubezen je brezmejna, bog nas vse ljubi..........
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #5 - 30.01.2004 at 20:35:18

Jao...a nisi ravno ti Lilith poudarjala, da se privat zadev naj ne bi razčiščevalo na forumu? Wink Grin Lips Sealed
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #6 - 30.01.2004 at 21:30:20

Sedeli ste v isti barki (avtu) in kapitan (šofer) je odgovoren za celotno posadko (prijatelje), saj on določa smer plutja in drži za krmilo (volan), gleda na kompas itd. Skupaj ste se veseljačili in pili rum (kadili j_o_i_n_t), tudi kapitan, ki nosi odgovornost za celotno posadko je podlegel skušnjavam "poživljajočega" žganja, vsaj predvidevam. Potem pa če  ladjo zajeme vihar(policija) in ne dvignete pravočasno sider, potem je pač v navadi, ge za moralni kodex, da mornar vztraja na potapljajoči se ladji vse dokonca, tudi če skupaj z njo potone na morsko dno (zapor), in zato nosi tudi večje konsekvence, ker gre tudi za čast, da zadnji zapusti ladjo, šele takrat, ko se vsi varno izkrcajo v rešilni čoln, če mu čas dopušča. Torej, če se glavni admiral ne bi opijal z žganjem, ne bi postavil za krmilo mornarskega neizvedenca, ki je imel malo preveč pod kapo, in barka ne bi nasedla na čereh. Mogoče pa je bila pregosta megla in niste pravočasno opazili svetilnika, po katerem bi se morali navigirati in se usmerjat, ali pa ste imeli vsi skupaj malce preveč kalne oči in ste ustvarjal umetno meglo, ki vam je zameglila presojo?

Zraven tega pa me še tale članek asociira na pranje umazanega perila, izmikanje odgovornosti, prelaganje odgovornosti drugo osebo, izmikanje in iskanje potrditve oziroma opravičila. Ne vidim v čem je problem, saj poznaš rek, povej mi s kom se družiš in ti povem kdo si. Zdi se mi, da sta vidva z D.-jem sta ena in ista plat kovanca, zrcalni sliki.

PS: Če sta obadva količkaj pametna, tega ne bi obešala na tako velik zvon z vsem tem pompom in bi se raje pobotatala, kar pa še je čas. Ampak kaj, če je lažje krivca opazit vedno nekje drugje, zunaj sebe, kot pa v sebi.

Ne razumem vas, a vam je res tako pomembno, da se zadrogirate, ker se drugače ne znate in ne morete sprostit v družbi? Ah, vsi ste mi vi isti... Ne razumem namena tvojega posta, morda si se hotela oprat krivde.  Angry
???

Back to top
« Last Edit: 31.01.2004 at 13:35:09 by exorcist »  

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #7 - 31.01.2004 at 19:07:29

čist bad exo sploh te ni bilo tam in kar predpostavljaš, da se ga je Lilith zadrogirala/zapila.....

moraliziranje je tudi droga čist btw.

terrania..na napčnega si se spravila z besedo trust

Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #8 - 31.01.2004 at 20:57:18

sinjeoka wrote on 31.01.2004 at 19:07:29:
čist bad exo sploh te ni bilo tam in kar predpostavljaš, da se ga je Lilith zadrogirala/zapila.....

moraliziranje je tudi droga čist btw.

terrania..na napčnega si se spravila z besedo trust

Kaj misliš, zakaj mi ni oporekala, če bi bil moj sklep oziroma hipoteza napačna? Zakaj je raje molčala? Ha, 2x lahko ugibaš, time out, škoda, zamudla si, kasno paljenje... Grin
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #9 - 31.01.2004 at 21:01:38

exorcist wrote on 31.01.2004 at 20:57:18:
Kaj misliš, zakaj mi ni oporekala, če bi bil moj sklep oziroma hipoteza napačna? Zakaj je raje molčala? Ha, 2x lahko ugibaš, time out, škoda, zamudla si, kasno paljenje... Grin

ja, ja če bi pa kaj rekla bi pa napisal...kaj po principu..če mački stopiš na rep..zatuli

a ne exo Veliki Inkvizitor?  Roll Eyes

daj prosim, kdo pa misliš da si, da se ti bodo vsi opravičevali in pojasnjevali...
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #10 - 31.01.2004 at 21:05:57

sinjeoka wrote on 31.01.2004 at 21:01:38:
ne exo Veliki Inkvizitor?  Roll Eyes

daj prosim, kdo pa misliš da si, da se ti bodo vsi opravičevali in pojasnjevali...

Exorcist osebno, in te še zlodej boga, ne da me še ti ne bi!  Grin Sinjeoka v kot, hitro v kot, krucifix se samo pregovarjaš, jao hudičev jezik. Sicer pa te lahko zgrabim tudi za tvoj hudičev jezik, ker so hudički moja specialiteta  Grin Grin

PS: Pa žensek so moja specialiteta. Grin
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #11 - 31.01.2004 at 21:11:41

exorcist wrote on 31.01.2004 at 21:05:57:
Exorcist osebno, in te še zlodej boga, ne da me še ti ne bi!  Grin Sinjeoka v kot, hitro v kot, krucifix se samo pregovarjaš, jao hudičev jezik. Sicer pa te lahko zgrabim tudi za tvoj hudičev jezik, ker so hudički moja specialiteta  Grin Grin

PS: Pa žensek so moja specialiteta. Grin

če bi bile ženske res  tvoja specialiteta, bi vedel da res nima smisla jih prijeti za jezik, ker jim odpade in zraste nov, še bolj hudičev

Grin  Grin  Grin  Grin  

se vidi, da za službo Velikega Inkvizitorja ni baš mnogo kandidatov, pa morajo vzeti tisto kar pač pride
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #12 - 31.01.2004 at 21:21:59

sinjeoka wrote on 31.01.2004 at 21:11:41:
če bi bile ženske res  tvoja specialiteta, bi vedel da res nima smisla jih prijeti za jezik, ker jim odpade in zraste nov, še bolj hudičev

Grin  Grin  Grin  Grin  

se vidi, da za službo Velikega Inkvizitorja ni baš mnogo kandidatov, pa morajo vzeti tisto kar pač pride

He, he, Sinjeoka s tabo se ne bom spuščal za nobeno ceno v take debate, saj govoriš kot "raztrgani" dohtar, kot navrta, sem te že zdavnaj prokužil, zato prosim, zakaj smetiva off topic, pa me nekaj napadaš? Pmaetnejši doneha, sem že tiho.  Grin Bogi tisti fant, revež, siromak, ki se bo poročil s tabo, boš ga verbalno uničila, živce nacefrala, tak da bo ždel samo v enem kotu, ves prestrašen, in poslušal kakšne direktiva bo prišla od "zgoraj", s tvoje strani. Ti bi rabla enega malce robatega,  močna moška roka, da te malo zabremza, da te dobro prime, te malo stisne ob steno, utiša, najbolje tak, ki zna ometavati, 2x  z leve, 1x  z desne, pa ne to zidar. Pošlji mi PM, če te zanima kakšne barve boksarc nosim, zakaj smetiva pod ta topic? Grin Grin Čakaj malo, da pomsilim, za toslužbo sem jaz primeren?  Grin
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #13 - 31.01.2004 at 21:25:41

exorcist wrote on 31.01.2004 at 21:21:59:
He, he, Sinjeoka s tabo se ne bom spuščal za nobeno ceno v take debate, saj govoriš kot "raztrgani" dohtar, kot navrta, sem te že zdavnaj prokužil, zato prosim, zakaj smetiva off topic, pa me nekaj napadaš? Pmaetnejši doneha, sem že tiho.  Grin Bogi tisti fant, revež, siromak, ki se bo poročil s tabo, boš ga verbalno uničila, živce nacefrala, tak da bo ždel samo v enem kotu, ves prestrašen, in poslušal kakšne direktiva bo prišla od "zgoraj", s tvoje strani. Ti bi rabla enega malce robatega,  močna moška roka, da te malo zabremza, da te dobro prime, te malo stisne ob steno, utiša, najbolje tak, ki zna ometavati, 2x  z leve, 1x  z desne, pa ne to zidar. Pošlji mi PM, če te zanima kakšne barve boksarc nosim, zakaj smetiva pod ta topic? Grin Grin

exo...barva tvojih boksarc naj kar ostane tvoja domena nisem ena izmed tvojih radodajk...jaz sem namreč full škrta

....in moških, ki rabijo žensko diktaturo se izogibam..ker niso moški
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #14 - 31.01.2004 at 21:37:35

sinjeoka wrote on 31.01.2004 at 21:25:41:
exo...barva tvojih boksarc naj kar ostane tvoja domena nisem ena izmed tvojih radodajk...jaz sem namreč full škrta

....in moških, ki rabijo žensko diktaturo se izogibam..ker niso moški

PM ,PM; PM, PM mi posšlji, zakaj smetiš? Mislim, da bi se midva ujela, he he he, samo eden od naju ne bi preživel. Grin Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 ... 6