Who is the real Kekec - ali en

 

Na tej strani bi se ukvarjal(i) predvsem s tem kako spremeniti slovenijo, kako jo spraviti na pravo pot. Jaz za rešitev že vem, vi jo morate še najti. Vsak zase. Te strani vam lahko služijo kot pripomoček, lahko pa si najdete svojo pot.
Če jo najdete jo delite z drugimi npr. na forumu .
Pa pišite kaj
:)
gape

pobuda
revolucija
malo politike

 

Šolstvo v sloveniji

Boljše življenje --- kako do njega


GLOBALNA GUERRILLA - Nepoklicani bodo ob tem oslepeli, če ne, pa vsaj znoreli. POZIV K DELOVANJU

Lado Troha --- izginotje in vse ostalo

 

 

Še enkrat dr. Vesna V. Godina!
... da je gospa Godina od zgoraj navzdol očitno prepoznana kot moteč element pri vzgoji mladih. Marsikdo bi se ob njenih besedah res lahko zamislil, kaj počne.

Ilegalci, prebežniki, azilanti, ... ogrožajo državno varnost!?
Ali nam samo ponujajo možnost da slovenci sprejemanje izpilimo do daske? Nekdo mora dajat, da nekdo drug lahko sprejema!

 

IME ROŽE

Varnost je zasidrana v družini in zaposlitvi

 

V Sloveniji je v iztekajočem se letu 2000 na parlamentarnih volitvah zmagala politična stranka liberalnih nazorov z geslom "Slovenija gre naprej". Tako se pridružujemo poti razvoja in napredka ostalega razvitega sveta. Ob tem je potrebno poudariti, da se sedanji "napredek" kaže v skorajšnjem uničenju narave, pustošenju kulture, razčlovečenosti, zato tak napredek mirno lahko poimenujemo razkroj družbe. V Sloveniji se le-ta kaže v visoki stopnji alkoholizma, samomorov, prometnih nesreč, razpadajočih družinah itd. Bolj kot kdaj prej je preživetje človeka odvisno od njegove duhovne preobrazbe, od tega, ali bo dal prednost etiki pred tehniko, duhu pred materijo, več biti pred več imeti.

V svetu delujejo številne duhovne skupine posameznikov, ki iščejo poti oz. rešitve za vgradnjo duhovnih spoznanj in modrosti v obstoječe družbene sisteme (Nedeljski, 17.12.00 Narek z neba).

Največja težava je, da so na odgovornih položajih ljudje, ki se ne zavedajo svojega poslanstva. Lahko rečemo, da je sodoben človek zaradi svojega intelektualnega razvoja izgubil občutljivost predvsem za stvari duhovne narave. Marko Pogačnik v Petem evangeliju (str.115) meni, da "gre za civilizacijsko hibo, s katero bi se moral sodoben človek neprestano ruvati, če si hoče zagotoviti notranji razvoj".

Duhovno gibanje - potrebna je umestitev posameznikov, ki so duhovno osveščeni, v slovenski družbeno politični prostor in s tem preusmeritev dogajanja v pozitivno smer tako, da bo država državljanom služila in ne vladala in sicer preko institucionalne oblike, v okviru katere bi se razvijale zamisli nove duhovnosti.
Več o tej temi predlagam na forumu.

vesna

 

 

Šolstvo - ali kje se napake začnejo

Obremenjenost slovenskih srednješolcev

Šolski strokovnjaki očitke o preobremenjenosti slovenskih osnovnošolcev bolj ali manj zavračajo. Presenetljivo, tudi mednarodna raziskava je potrdila njihove ugotovitve. Laična javnost, starši in civilna združenja se ne strinjajo z njimi in opozarjajo na preveč storilnostno naravnan šolski sistem. Komu verjeti? Da bi se na lastne oči prepričali, kako doživljajo šolanje slovenski srednješolci, smo se lotili obsežne raziskave med učenci Ljubljanskih srednjih šol. Največji strah povzročajo matematika, kontrolke, spraševanja, profesorji in slab učni uspeh.
In še: zakaj se učijo Ijubljanski srednješolci?

 

 

 


 

Revolucija se ni splačala...
pogled s strani 'ta belih' texta je sicer ogromno, ampak tko mora bit.
zgodbo 'ta rdečih' itak vsi poznamo, saj smo se jo v šoli 50 let učil

 


iz hyde HYDE PARK 24
Rezultat referenduma.
Za vecinski sistem je glasovalo 44.52% udelezencev referenduma.t.j. manj kot 260.000 ljudi.
VSEH volilcev je priblizno 1.537.000 )
torej je le 16,9% VSEH volilcev izbralo večinski sistem.
volilna udelezba je bila namrec 37,9%


39. re na 24 HYDE PARK

Glede rezultatov referenduma, ki je bil izveden pred 4 leti (1996). Za je glasovalo 45%, proti 24%, 21 pa se do vprasanja ni opredelilo, 10% glasovnic pa je bilo neveljavnih iz taksnih ali drugacnih razlogov. (vir: republiska volilna komisija) Zaradi pravne praznine v ustavi in zakonu o referendumu (poslanci niso vezani na navodila - drzavni zbor je vezan na referendumsko odlocitev) do uzakonitve novega volilnega sistema ni prislo.

V zakonu o nacinu glasovanja in ugotavljanju izida glasovanja na referendumu o volilnem sistemu je zapisano, da je izglasovan tisti predlog, za katerega je glasovala vecina volivcev, ki so glasovali. Tu ni nobene debate, kaj bi moralo pisati v zakonu (24), kako je US odlocilo 5:4 in da bi moralo pol mio volilcev (2/3) glasovati za. Tega pri nas ni. V Italiji velja, da mora glasovati za referendum o volilnem sistemu 50%+1 glas, pri cemer je prisotnih 50%+1 volilec, torej znese to minimalno 25%. Edino kar drzi, da ljudje ne locijo tocno volilnih sistemov in njegovih posledic, pa zato ni slo na volitve, vendar nas zakon take volilce ne opredeli kot da so proti. Gleda se samo prisotne volilce. Zakon ni protiustaven. In tudi ne drzi, da je US naknadno odlocalo o rezultatu referenduma.

Rezultat se torej interpretira tako: zakon zahteva vecino glasov volilcev, ki so glasovali. Iz tega ranga so torej neupostevani tisti, ki niso glasovali ne za ne proti. Tako pomeni 45% vecino opredeljenih glasov.

Da je prislo do spremembe ustave letos, meni sicer ni logicno, kakor niti g. Hvalici, zakaj je bilo potrebno ustavo spremeniti, (nisem pravnik, op.) ko pa bi bilo dovolj navaden zakon sprejeti (v U pise, da tak zakon mora biti sprejet z absolutno vecino vseh poslancev), ne vem, vsekakor, 70 ali 71 poslancev ZA brez naknadnega referenuma in tudi ocitno volilci to priznavajo je odraz tega, da je nov volilni sistem legitimen in legalen. Najvecja neumnost pa se vedno ostaja, da o volilnem sistemu, ki je potrebno veliko znati, kaj odraza ljudsko voljo, dajo na glasovanje vsem drzavljanom -- če oni sami ne vedo, kaj je dobro, potem pa naj bi mi vedeli?! - republikanec


 

za večinski sistem se nismo odločili.
IMHO
ker nam ni bil všeč, niti nas to takrat ni zanimalo.
Mene ni!
Jasno je, da potrebujemo nov volilni sistem. Tak ki bo znal zagotoviti, da na odgovorne položaje pridejo ljudje, ki so sposobni prenesti obremenitev, ki jih upravljanje s toliko ljudmi in toliko denarja prinese s seboj.
Največja težava je v tem, da morajo upravljalci prenehati misliti na svoje blagostanje, katerega jim zagotavljamo davkoplačevalci, in začeti razmišljati o blagostanju davkoplačevalcev, da jim bodo ti lahko zagotavljali taisto blagostanje..
Mislim celo, da ni dobro da ima davkoplačevalec, ki plača državi več davka, tudi več vreden glas, saj je osnovna predpostavka (dejstvo) da se s "poštenim" "delom" ne da zaslužiti nevemkako veliko denarja.
S kvazipoštenim izkoriščanjem drugih in njihovega dela do onemoglosti se sicer da zaslužiti precej denarja, ki pa ponavadi pokvari človeka ki ga je zaslužil, da 100% ni sposoben upravljati države, kamoli državljanov. platon

Ker upravljalci preveč mislijo na svoje blagostanje in premalo na blagostanje ljudstva se dogaja da jim ljudstvo odreka kar si želijo, ljudstvu se zdi da si preprosto ne zaslužijo, saj državo preslabo upravljajo, ljudje nimajo izoplnjenih želja, zatorej tudi niso dolžni zagotavljati blagostanja upravljalcem.

gape

 

 

 


 

MEDIA BLACK LIST

Uvodne misli:

V vsakdanjih stikih z mnogimi ljudmi opažamo, da je politična propaganda začela na podzavesten način vplivati na počutje in delovanje precejšnjega dela državljanov. Najpomebnejši slovenski mediji ne delujejo več v korist naše države, ker iz njih veje sovraštvo, ksenofobija in nestrpnost. Zaslepljenost in pristranskost glavnih komentatorjev in urednikov je zastrašujoča. Vzemite v roke Goebelsove (nacistične; opomba za mlajše) ali Stalinove propagandne medije in pretreseni boste nad podobnostjo z našimi "neodvisnimi" mediji.

Zadnji čas je, da zahtevamo objektivnost in nepristranskost, saj opažamo, da se ogroža samo bistvo demokracije in integriteta njenih državljanov.

Vabimo vse, ki boste uspeli priti na te Internetne strani, da poveste svoje mnenje in opažanja v zvezi s tem pojavom. Morda nam bo uspelo odkriti nove odtenke in nianse, ki jih uporabljajo tisti, ki zlorabljajo javne medije. Morda nam bo uspelo odpreti oči marsikomu, ki sedaj naseda trikom. Ne nazadnje pa bodo naše strani na očeh vsemu svetu, da razpozna zapletene in nevarne protidemokratične tranzicijske tokove v Sloveniji in da ima razvpita medijske blokada v Srbiji še bolj zahrbtno inačico v Sloveniji.

Koristno bi bilo, da navedete članke ali citate, ki so napisani (tisk) ali izrečeni (Radio, TV) ter komentatorje in novinarje, ki sodelujejo v takih rabotah. Objavljali bomo analize na podlagi vaših prispevkov, ki bodo raziskale sposobnost ljudi, da razpoznajo take aktivnosti, in raziskali namen, ozadje in politični izvor medijskih diverzij.


 

 

Objektivne obveščenosti nam parlament ne bo dal. Pomoje!
Ne vem kako bi objektivnost medijev sploh lahko zagotovili, če drugega ne, je njih problem komercialnost, problemov pa je še mnogo več!!!
Internet nam ponuja možnost, da lahko kdor koli napiše karkoli. Objektivno itak nikoli ne bo, ker vedno *nekdo* to napiše. Laž in manipulacijo se pa hitro odkrije, ko je sama in je mediji ne podprejo, saj ne vejo zanjo.
Je pa dejstvo, da na i-netu ni potrebno da poslušamo in beremo samo politike, ampak dejansko zvemo, kaj kdo misli (ljudje) in na tej osnovi se je lažje odločiti, kaj je kaj.
Sploh če se povežemo in začnemo graditi, s skupnimi močmi, nekaj novega, boljšega, večjega.
Začetki takih gibanj se že najdejo po netu, sicer so skriti in se je treba malce potruditi, da jih najdeš, ampak so.

p.s. Če za kakšno manipulacijo ali laž kdo VE, naj vendar že enkrat pove in bomo kmalu vedeli pri čem smo. Kajti ko bo npr. 5 ljudi povedalo malodane isto zgodbo o istem človeku; bomo pa ja vedeli, kje smo.

 

 


 


5 hyde park
Iz vladajoče ZK je nastala Združena lista, stranka brez kakršnekoli trdne usmeritve, ki pa uživa naklonjenost tistih, ki so bili v prejšnjem režimu tako ali drugače privilegirani.
Iz ZSMS (podmladka ZK) je nastala LDS.
Obe stranki, ki jih vodijo predvsem pomembni pripadniki bivšega režima, sta ustanovili še dva trojanska konja, ki sta njihovi kliki v parlamentu zagotovila še dodatnih 10-20%: Stranko upokojencev in Jelinčičeve kao-nacionaliste.
SKD in SDS precej dobro sledita usmeritvam, ki jih nosita v svojem imenu. LDS je brezobzirno pomagala novopečenim bogatašem in je v tem smislu upravičila ime. Pesek v oči pa je, da so njen del tudi ''Zeleni'', ki so načeloma usmerjeni proti brezobzirnemu kapitalu. Jelinčič je itak prodana duša,ki je okradla pol Primorskih cerkva. Podobnik je pa itak ena ''hulja'', ki s svojimi lepimi očki očara vaške babice?

Filtriranje informacij, lansiranje polresnic, enostransko komentiranje dogodkov, iz konteksta iztrgani citati, to so načini, kako ustvarjati resnico po lastnih željah, ne da bi nam kdo lahko kaj konkretnega očital.

mediji čim bolj udrihali po poslancih in politikih nasploh. S tem so ustvarili apatično vzdušje, ko je večini volilcev postalo vseeno, kaj se dogaja na politični sceni. Tako lahko ''izbrani'' počno kar hočejo, ne da bi se javnost kaj dosti brigala za to.

Če izhajamo iz predpostavke, da so vsi oblastniki več ali manj pokvarjeni, potem je za državo najbolje, da pozicija nima velikega vpliva na medije in ostale mehanizme, ki krepijo oblast. Za osnovo vzemimo tezo, da večina stvari v življenju TEMELJI NA VEZAH IN POZNANSTVIH. V starem režimu so bili mediji, lokalna oblast in gospodarstvo neposredno pod kontrolo državne oblasti. In te naveze so ostale, saj ni bilo nobenega razloga ali zunanje sile, ki bi jih skrhala. Tako imajo stanke, ki so se prelevile iz bivših družbeno-političnih organizacij (ZSMS->LDS, ZKS->Združena lista(+sivi panterji+Desus+Jelinčičevi nacionalisti)) veliko večjo možnost prikrivati svoje grehe pred javnostjo (ker so poznanstva na vodilnih medijskih hišah tipa Delo, Dnevnik, TVS, ipd. ostala), imajo boljše možnosti za finansiranje svojih predvolilnih kampanij in za takšno in drugačno nezakonito motoviljenje z denarjem (ker so zveze z gospodarstvom ostale) in imajo velik neposreden vpliv na dogajanje na makro nivoju (stare naveze z lokalno samoupravo). V primeru, da ''stare'' stranke vladajo, opozicija nima na voljo dovolj močnih orodij, da bi obveščala javnost o vseh svinjarijah, ki jih oblast počne. Če pa na oblast pride ''nova'' struja, ji bodo ''bivši'' še kako temeljito metali polena pod noge

Ko pa ravno govorimo o ''novih'' in ''starih'', pa je zanimivo, da je naklonjenost izbraženstva na strani ''starih''. Ponavadi so študentje in izobraženci veljali za tiste, ki so bili na strani ''novega''; pri nas pa je ravno nasprotno. Videti je, da so bivši oblastniki tako ''dobri'', da boljših Slovenski narod sploh ne premore, saj vsi tisti, ki ne izhajajo iz bivših družbeno-političnih organizacij, veljajo za barabe, bedake, nasilne nestrpneže in še kaj. Je to normalno stanje za narod, ki je ravnokar zrušil neko diktaturo ali pa je morda mnenje (predvsem intelektualne) javnosti močno zmanipulirano.

Kako in s čigave strani?


 

Verjetno bi lahko rekli da intelektualci pač ne morejo biti zmanipulirani;
lahko jim je edinole vseeno; ali pa so pač kupljeni.
Saj v demokracija-ekonomija sistemu intelektualcem avtomatsko pripada višji položaj od ostalih - neizobraženih. In tako pride do efekta kjer nobeden, ki ima vsaj malo možganov ne zahteva spremembe sistema (zakaj tudi bi? saj je više od ostalih).
Tisti ki niso izobraženi itak ne vedo da bi lahko bolje živeli, če bi se oblastniki malce potrudili.
V teh intelektualcih se skriva vaša kontinuiteta - oni predstavljajo volino telo, ki hoče ostati večvredno od drugih. Pomoje.
Kajti oblasti je edini cilj, da volilno bazo zadovolji, sploh ne več ljudstva mapak samo svojo volilno bazo. In volilna baza se je sedaj zamenjala.
Mislim da počasi bo potrebno pozabiti na kontinuiteto, ki da nam nevemkako nagaja in najti krivca kje drugje.
Sprašujem se. Ali je mogoče biti 10 let v opoziciji si ustvariti imena kot so podobnik, janša, peterle,.. in hkrati ne imeti vpliva na dogajanje v državi. Mislim da ne!
Lahko bi si nehali lagat in priznali, da čeprav nihče ne ve za boljši sistem od strankarske demokracije, je le ta slaba.
Jaz mislim da bi demokracija kjer bi volili ljudi ne pa strank bolj pomagala ljudem, oblastnikom pač manj. Tako da verjetno oni ne bi bili za to, edino tisti ki se tega ne bojijo, namreč, direktnega soočenja z javnostjo.

gape

 

 

re5; by gape
Pokvarjenih pa je tudi večina navadnih ljudi, vendar niso sposobni prilesti do položavjev, na katerih bi ta njihova pokvarjenost lahko prišla do izraza.
Raja živi tako kot jo oblastniki upravljajo. In ljudje niso pokvarjeni v svoji osnovi, ker pa živijo med samimi pokvarjenci, ki se zgledujejo po pokvarjencih-upravljalcih, morajo slej ko prej postati pokvarjenci tudi sami, če hočejo 'kam prilezt'.

Zato je dolžnost zavednega državljana, da med politiki izbere tistega, katerega osnovna usmeritev (predvolilne obljube so itak blef) se najbolj sklada z njegovimi načeli, željami in prepričanji.
Težava nastopi ko človek ne najde predstavnika z dobro 'mojo' usmeritvijo, takrat se mora odločiti za najboljšo opcijo med slabimi. To se mi z državljanskega vidika ne zdi v redu, hočem imeti možnost se odločati o DRUGIH ljudeh.

okrog Janše pa toliko
Zakaj se janša sklicuje na ljudsko voljo o večiskem volilnem sistemu sistemu; če pa je to bila volja 17% volilnih upravičencev, kar niti slučajno ne odraža ljudske volje?

Kdo torej ostane?

Je mogoče čas za novo ureditev? Po meri ljudstva mogoče? Kjer bomo izbirali med novimi ljudmi?
Neeeeee.
Saj to ni po volji niti nikomur, ki trenutno upravlja državo, s tem tudi javno mnenje, itd...