Itak velja, da je od vsakega posameznika odvisno kako zaznava percepcijo okolja. Kako reprocesira množico podatkov iz okolja in kako si jih prevaja v sebi primerno obliko...
Po drugi strani pa vsi zaznavamo da sonce greje in da je zima za vse k živijo tukaj - hladnejše odobje, voda je mokra, veter piha, ... se pravi so stvari, ki jih vsi zaznavamo enako - to pa je primarni svet.
Kar se pa tiče individualnih svetov, pa po moje niso čisto nič manj resnični...edina razlika je v tem, da so relativno majhni, - svet v idejah...
Ena od takih resničnih idej je Fraudova psihoanaliza k ni nič drugega kot ideja, ki temelji na predpostavkah...seveda pa je točna v omejenem št.primerov.
Al pa Picasso in Kette, pa ne vem koliko ostalih, ki so imeli svoj pogled na svet; eni ne preveč realističnega v smislu realizma, zelo resničnega pa v smislu romantike ali expresionizma...
Evo še boljši primer. Jest sem v svoji družbi izstopajoč, zaradi ukvarjanja z duhovnostjo, itd... Če bi vprašali enega izmed prijateljev ali je naprimer "reiki" "resničen", bi bil odgovor ne. Pa ta odgovor je resničen in pravilen zanj. Zame pa

ni resničen... pač ne ve kaj zamuja. Vseeno pa imava obadva pravilno razlago resničnega sveta, pa čeprav je ta samo v meni oz. v njem.
p.s. dons ful kompliciram, mogoče mi bo drugič uspelo lepše razložiti... aja name je vplivala knjiga Šesti čut - Tomc, Gregor
Lep pozdrav Sebastijan