Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2512 times)
A.
Ex Member
nuba
31.05.2001 at 10:41:57
 
Nuba – ljudje z druge strani

Na koncertu nastopajo: Zoran Predin, Pero Lovšin, Svetlana Makarovič, Mia Žnidarič, Ljoba Jenče, Idris Gadour, Tomaž Pengov, Fake Orchestra, Leteči potepuhi, Oko, Čompe z gostoma Andrejem Rozmanom – Rozo in Danetom Zajcem, afriška tolkalska skupina Kesukozi. Dobrodelni koncert in premiera dokumentarnega filma.

Skupina posameznikov, ogorčena nad genocidom nad Nubami, je – brez zaledja kakšne velike humanitarne organizacije – pripravila prireditev, na kateri bodo poleg glasbenikov o genocidu nad Nubami spregovorili publicist in popotnik Tomo Križnar (s svojo knjigo Nuba, čisti ljudje in istoimenskim filmom Maje Weiss ter zagnanim aktivizmom je Križnar opozoril na tragično usodo Nub, ki so se jih sudanski islamski fundamentalisti namenili iztrebiti), publicistka in glasbena novinarka Sonja Porle, karikaturist in novinar Franco Juri, Simona Drenik z Ministrstva za zunanje zadeve, Stane Kerin kot predstavnik Škofijske Karitas ter drugi. Na brezplačnem koncertu bodo zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bo Nubam že junija izročila mednarodna odprava v Sudan. Slednjo pripravlja humanitarna organizacija Amani, Karitas in Križnar. Isti dan bo v kinoteki ob 17.00 dobrodelna projekcija filma Toma Križnarja Nuba – ljudje z druge strani (druga projekcija bo 4. 6. ob 19.00); izkupiček od vstopnic in prostovoljni prispevki bodo ravno tako namenili Mednarodnemu koordinacijskemu centru za Nube v Londonu. Enourni film, ki spremlja humanitarno odpravo na njeni nevarni poti do sudanske province Kordofan, je nastal v produkciji izobraževalnega programa Radiotelevizije Slovenija, scenarij je Križnar napisal v sodelovanju z Zvonetom Judežem, ki je poskrbel tudi za montažo, poleg izvirne glasbe Nub pa slišimo tudi skladbe Alda Kumarja. Na premieri filma in na koncertu bodo obiskovalci lahko podpisali peticijo, namenjeno generalnemu sekretarju OZN in slovenski vladi, ki opozarja na neustreznost dosedanjih uradnih ukrepov za preprečitev genocida nad Nubami. M. B.

Slovenska kinoteka, Ljubljana. Ob 17.00 (premiera filma; 600 sit). Plečnikov trg (pred Maximarketom). Ob 18.00 (dobrodelni koncert; vstop prost).


nube tolk, kot nam majo oni povedat, tolk mormo ohranit tudi našim otrokom...

Nuba – ljudje z druge strani SRCA
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13541
The Land of YaBB
Re: nuba
Reply #1 - 01.06.2001 at 00:13:13
 
če koga zanima kje se je to začelo in v čem je sploh hec:::
http://www.gape.org/gapes/dogodki2.htm#tomo
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: nuba
Reply #2 - 03.06.2001 at 19:28:40
 
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1