Andres wrote on 27.05.2001 at 14:28:45:Karma držav!
Osebno imam do držav kjer sem potoval oziroma sem se zadrževal čudne občutke. V vsaki državi občutim drugačne energije, ki me ali privlačijo ali pa odbijajo.
Nemčija-čuden odpor, strogost, država brez prave varnosti, cinizem
Avstrija- odpor in groza, slabo mesto za daljše zadrževanje
Italija- hinavščina in odpor
Islandija- arogantnost, zakompleksanost nad majhnostjo, mir
Luxemburg-Prijetnost majhnosti in kot nekakšno nezadovoljstvo na drugem koncu
Francija-Spoštovanje tradicij in zgodovine
Danska- Varnost v delni samovšečnosti
Amerika- Prepričanje v svoj prav in naj naj. Večina pretiranih filmov predstavlja moje občutenje ZDA
San Marino-Skrita majhnost v zgodovinski skromnosti
Alžirija-mešanica dobrosrčnosti, gostoljubja in vročekrvnosti
Hrvaška-vzvišenost
BiH- Balkanstvo, gostoljubnost
ZRJ- Gosotljubnost in nasprotovanje
No pa dajmo mal obuditi to temo, ko je ze ravno eno leto stara

Tkole, ne vem ce bi ravno jaz to imenovala karma, ali kolektivizem. Vse kar si zgoraj nastel Andres, je kao znano za dolocene drzave - oz. za ljudi v teh drzavah. Seveda, me ne mores prepricati da so sedaj vsi Avstrijci neprijazni oz. recimo vsi Francozi oh in ah. Saj vemo, da je problem priseljencev ravno v prilagajanju. Tako, naj bi vsak vroc turek v Avstriji postal leden in zategel..
Je pa hecno, ker po eni strani bi rekla da ni "problem" v ljudeh ampak v tebi. Pravzaprav ce dobro preberes z lahkoto ugotovis s katerimi cloveskimi lastnostmi imas ti tezave. In zato se v drzavah kjer ljudje bolj izrazajo te lastnosti ne pocutis dobro. V tistih, kjer so pa ljudje blizje tvoji osebnosti ali pa temu kaj imas raje, pa se pocutis odlicno. (Ne vem sicer kaksne tebi negativne lastnostni imamo ljudje v Mariboru, da ti ne ustrezamo

)
Ce razpredam dalje, potem lahko recem da se ne pocutis dobro zato, ker ti "najedajo" tvojo energijo. Ogrozajo tvojo osebnost? Ali jih ne maras preprosto ker ne maras vseh svojih lastnosti? (Jah, sorry, ker jaz pac to preberem iz tega tvojega topica).
No, vse skupaj je meni najblizji odgovor dal MIKE, v tebi je svet ki ga nosis s seboj. Odzoves se pa na druge ljudi, tocno tako kot v tistem trenutko zmores.
lp
rTulip
p.s. skoda da nisi z besedico omenil naravnih lepot vseh krajev tega sveta..