Susi13
4

***...ujeta v večnost minljivega trenutka...***
Medvode
Vida meni draga...
Rada imam ljudi. Ni mi vseeno, da je toliko ljudi na tem svetu, ki trpijo. Toliko ljudi, ki enostavno ne zmorejo biti srečni. Ujeti v iskanju sreče - materialnost! Kaj je res denar tisti, ki lahko zagotovi, da se bom tudi jutri zbudila srečna? Iskreno in iz srca povedano: nimam denarja, vendar sem srečna. Nesrečna, ker je nesrečnih toliko dušic a srečna, ker dosegam svoje cilje in uresničujem svoje sanje. In kaj me še mori? Dogajanje... Koliko ljudi pa je sposobnih, da se iskreno in odkrito pogovarjajo o sebi? Da se razkrijejo? Komurkoli? Saj ni poanta v tem oz. ne zagovarjam stališča, da bi morali vsi govoriti z vsemi o vsem. Ampak! Če se pogovarjamo o duhovnosti... Kaj ni glavni člen duhovnosti ravno človek? Njegova duša? Duhovna rast...
Če mi ne bi bilo dano vedeti in čutiti, kar mi je dano, bi bila še bolj omejena. Če ne bi že od začetka zavedanja sebe verjela, da obstaja Bog, verjetno ne bi nikoli verjela vanj. Bolje rečeno: nekaj bi me moralo hudo pretresti, da bi to lahko storila. Zakaj bi čakali, da nas nekaj zadane, zakaj ne bi začeli početi nekaj, nečesa danes tukaj in sedaj?
PS: Dani trenutek je itak vse, kar imamo v "lasti"...
|