GospodarUsode wrote on 08.05.2014 at 18:06:34:Sem šel še enkrat prebrat cel prispevek. Gre za evropejce in navedek, da je glifosat najbolj pogosto uporabljan herbicid v evropi. To preprosto ne drži in se lahko konča tu. Zakaj ne drži sem povedal:
- totalni herbicid, ki se na njivah uporablja samo izjemoma (recimo na prahi ali na strnišču jeseni). To ni pravilo
- v običajni pridelavi se uporablja samo na GMO soji (za koruzo nisem prepričan). Nobene take ni v evropi.
In ne gre samo za publishwall, gre za tistega, ki je to obesil, torej Ajda iz Vrzdenca. In moj "očitek" je namenjen predvsem njim. In seveda vsem bralcem.
(mater bi rad videl študijo)
ti čiz verjamem
Quote:glifosat najbolj pogosto uporabljan herbicid v evropi. To preprosto ne drži
ker pa
Quote:se uporablja samo na GMO soji
ki se definitivno uporablja za futrat krave ... zihr usaj tiste iz kerih pol meke delajo, tko da verjetno naslov kr zdrži:
Quote:Skoraj polovica Evropejcev ima v urinu herbicid glyphosat
text pak
Quote:Analize, opravljene pri 182 prebivalcih večjih mest iz 18 evropskih držav kažejo, da ima več kot 70% Evropejcev v urinu glyphosat, v poljedelstvu najpogosteje uporabljan herbicid.
nikjer ne piše da bi se uporablju u evropi

ampak ... piše to kar je verjetno čiz res - vem pak ne zazihr
vem pa da ogromn del hrane ki jo pridelamo, namenmo za hrano živalim ... katere se pol poje ... od tuki tud tko ogromna poraba vode - tud od kle ... in ogromn del te hrane za te živali ki se pol pojejo je pač soja - fak it ... in ogromn del nje se pridela na gmo varianto.
ogromn ljudi tud uporablja sojo namest mleka in mesa in produktov iz njiju ...