Quote: Stanje ne biti pri sebi je stanje sanj. Delovanje bazira na iluziji "nekoga" ki naj bi deloval. V bistvu je energijsko skrčenje in človek se ga lahko zaveda.
Problem je da s tem postopkom ostaja delovanje ki še vedno bazira na iluziji nekoga ki reintegrira nekoga.Priljubljen izraz za to je dvojnost, razcepljenost.
ja moram reči da je res kar praviš samo z drugimi besedami. Res je stanje sanj, ker si naredimo svet, ki na sproža bolečine (podzavestno), do te mere da nekih stvari ne moremo zaznati(zavestno) ker imamamo vgrajen filter za argumente, ki bi rušili našo "pravljico"
Energijsko skrčemje nastane zaradi ujetih emocij (energij) ki se porabijo v notranjih trenjih, samo vsake tolko pa "vseka" ven z veliko energijo ker imamo že vsega dovolj.
Človek se res lahko zaveda svoje ujetosti in nemoči.
"Problem je da s tem postopkom ostaja delovanje ki še vedno bazira na iluziji nekoga ki reintegrira nekoga"
Moram reči da mi ni jasno kako si prišel/a do tega zaključka.
Kot jaz vidim zadevo, se zdi da se emocionalna neurejenost vseh teh konfliktnih emocij, ki nastopajo v poszavesti, lahko uredi z ZAVEDANJEM le teh sah se potem te enegije začno funkcionalno ugrajevati v naše bitje in iz dvojnosti ki ima dva "šefa" , podzavest in zavest in ki je razcepljenost. Dobimo samo enega šefa in to smo mi, ki se imamo sedaj v oblasti (nič ne seka) in smo sedaj sposobni dojemat realnost ne pa samo sanje naše podzavesti.
Z shizofrenijo imam nekoliko izkušenj in sem osebi pomagal, da je sedaj ona šef vseh strahov in energij, ki jih je imela in jih še ima (to gre res počasi)
Super talentirana in senzitivna oseba, ne zna uvrstiti pojavov , ki se ji dogajajo ker naša družba ne razpolaga s funkcionalno relacijo do njih (da bi ti dohtar lahko razložil kako JE in ne tako kako interpretira zadevo njegov Sanjski program tj. kako on MISLI DA JE)
Če res želiš vedeti kako je moraš uspostaviti funkcionalno relacijo do primitivnih interpretacij prizadete osebe (eni temu pravijo blodnje)
in ugotoviti zakaj je kaj, ko pa potem predočiš možne druge izhodiščne točke se zadeva začne urejati. To pa zato ker so vsi zhizofreniki izjemno inteligenti in sposobni ljudje in sami začno urejati svojo "štalo" , ko enkrat vedo kako.

yupijajeee !
Pri vseh teh pojavih je bistven. knowhow, vedeti kako in pa neskončno spoštovanje do osebe, ki ji pomagaš Saj ji z zato pomagaš ane?
Hvala za konstuktiven prispevek ! Me zelo veseli, da tam je nekdo, ki razmišlja o teh zadevah