Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 3295 times)
stari
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 4

Delo na sebi.
24.11.2012 at 00:34:37
 
Za boljši jutri bi se mi zdelo fino če bi se ljudje lahko razumno pogovarjali.

Naj naštejem nekaj faktorjev, ki to otežkočajo:
Reaktivni um : ko človek pride na svet ima določene mehanizme preživetja, ki kasneje lahko delajo težave.
En takih je ____reaktivni um____, le ta skrbi za preživetje takrat, ko smo napadeni.
   Recimo če leti avto na tebe odskočiš še preden se zaveš kaj se je zgodilo. mehanizem je naslednji,zaradi občutka nevarnosti se vključi žleza AMYGDALA, ki preusmeri signale iz realnosti direktno v telo (zaradi krajšega reakcijskega časa) Normalno se signali iz realnosti procesirajo : REALNOST HIPPOCAMPUS CORTEX, pri čemer je cortex tisto s čimer se MI zavedamo realnosti. Težave nastanejo takrat kadar amygdala smatra da jo kaj ogroža. To so lahko asociacije na neprijetna čustva ali spomini iz ranega otroštva, ko je amygdala imela še pomembno vlogo zaradi pomanjkanja zavesti, ki se razvije šele z leti. Ti ostanki in asociacije , ki jih sprožajo so REAKTIVNI UM.  
  V  vsakdanjem življenju, to izgleda takole : Nekaj želite povedati pa vam sogovornik skoči v besedo in začne govoriti o nečem kar mu je ravnokar prišlo na misel.
Kar ste želeli povedati postane drugotnega pomena za sogovornika pa je važno da ga pustite govoriti sicer se zna tudi ujeziti. Kaj se zgodi:
sogovornik se na nekem nivoju čuti ogroženega od komunikacije, ki mu jo posredujete in reaktivni um ga začne AVTOMATIČNO (brez povezave z zavestjo braniti). Če mu to želite posredovati se bo spet avtomatično branil češ da to sploh ni res.
  Niso vsi večas taki ampak v komunikaciji zna to biti velik problem.
Imam znanje kako reaktivni um razorožiti da se ne bo kar naprej besno branil pred nečemer kar ga ne ogroža.
  Če vas to zanima mi prosim povejte, ker je to zelo obširna tema in se jo pripravljen deliti z vami in imeti delavnice v tem smislu.
 Lep pozdrav
Miro
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13529
The Land of YaBB
Re: Delo na sebi.
Reply #1 - 24.11.2012 at 00:47:56
 
najboljš bi blo da bi reakcije ki jih majo ljudje ob komunikaciji ozavešču - drugim ... pa ni zdej več take komunikacije (kle gor) da bi se to dal ... ali pač?

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
stari
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 4

Re: Delo na sebi.
Reply #2 - 24.11.2012 at 07:22:35
 
Ker je proces avtomatičen ni mogoče vedno argumentirati, ne da bi se druga stran vznemirila, nastane prepir kdo ma prav in zadeva selo hitro zgubi perspektiv in pa rep pa glavo.
 Ta avtomatičen proces se lahko ukroti tako da se človek zaveda svojega telesa, in da je priča dogajanju v njem.
Tako da začuti kje v telesu je odziv na besede, ki jih je izrekel sogovornik, in kaj mu ta odziv narekuje. In zato ker se reakcije zaveda lahko pretehta, kakšen bo njegov odziv, in pogovor ima šanso da se razvija v razumno smer. Tako preprogramiranje odzivov se ne zgodi čez noč, in je potrebno trdo delo na sebi saj se te avtomatične reakcije "švercajo"ker so pač avtomatične ne da bi se vsake posebej zavedali.
 Le tako se da priti do višjega nivoja zavesti, in to je takrat ko zavest postane "šef" vseh naših reakcij, ki postanejo razumne in človeške.
Večina ljudi ni tako "pri sebi", da bi lahko spremljala dogajanje v svojem telesu.
   Vsi imamo nekje prav, samo če ta prav bazira na programih iz podzavestiin zaključkov v le tej, ki jih je naredila nezrela pamet (takrat ko smo odraščali) zna to biti skregano s pametjo in nefunkcionalno, zlasti v pogovoru. Zato bi imel delavnice reintegracije osebnosti, kjer bi se delalo na teh čustvenih pojavih. (čustva e- motion, energy motion, čustva so gibanje energije) Čustva so tisto kar daje duševno energijo v življenju, in kadar je to v domeni podzavesti(reakrivne pameti), je to približno tako, kot da bi sedeli na avtobusu, ki ga vozijo opice skozi življenje. Marsikdo bi si želel kaj drugega. Tudi opicam se oproščam  Smiley
 V glavnem dá se.
Back to top
 
 
IP Logged
 
ego(3p
Ex Member
Re: Delo na sebi.
Reply #3 - 26.11.2012 at 12:16:58
 
Stanje ne biti pri sebi je stanje sanj. Delovanje bazira na iluziji "nekoga" ki naj bi deloval. V bistvu je energijsko skrčenje in človek se ga lahko zaveda.
Problem je da s tem postopkom ostaja delovanje ki še vedno bazira na iluziji nekoga ki reintegrira nekoga.Priljubljen izraz za to je dvojnost, razcepljenost.
Back to top
 
 
IP Logged
 
stari
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 4

Re: Delo na sebi.
Reply #4 - 27.11.2012 at 11:16:30
 
Quote:
Stanje ne biti pri sebi je stanje sanj. Delovanje bazira na iluziji "nekoga" ki naj bi deloval. V bistvu je energijsko skrčenje in človek se ga lahko zaveda.
Problem je da s tem postopkom ostaja delovanje ki še vedno bazira na iluziji nekoga ki reintegrira nekoga.Priljubljen izraz za to je dvojnost, razcepljenost.ja moram reči da je res kar praviš samo z drugimi besedami. Res je stanje sanj, ker si naredimo svet, ki na sproža bolečine (podzavestno), do te mere da nekih stvari ne moremo zaznati(zavestno) ker imamamo vgrajen filter za argumente, ki bi rušili našo "pravljico"
  Energijsko skrčemje nastane zaradi ujetih emocij (energij) ki se porabijo v notranjih trenjih, samo vsake tolko pa "vseka" ven z veliko energijo ker imamo že vsega dovolj.
 Človek se res lahko zaveda svoje ujetosti in nemoči.

"Problem je da s tem postopkom ostaja delovanje ki še vedno bazira na iluziji nekoga ki reintegrira nekoga"

  Moram reči da mi ni jasno kako si prišel/a do tega zaključka.
Kot jaz vidim zadevo, se zdi da se emocionalna neurejenost vseh teh konfliktnih emocij, ki nastopajo v poszavesti, lahko uredi z ZAVEDANJEM le teh sah se potem te enegije začno funkcionalno ugrajevati v naše bitje in iz dvojnosti ki ima dva "šefa" , podzavest in zavest in ki je razcepljenost. Dobimo samo enega šefa in to smo mi, ki se imamo sedaj v oblasti (nič ne seka) in smo sedaj sposobni dojemat realnost ne pa samo sanje naše podzavesti.

  Z shizofrenijo imam nekoliko izkušenj  in sem osebi pomagal, da je sedaj ona šef vseh strahov in energij, ki jih je imela in jih še ima (to gre res počasi)
 
Super talentirana in senzitivna oseba, ne zna uvrstiti pojavov , ki se ji dogajajo ker naša družba ne razpolaga s funkcionalno relacijo do njih (da bi ti dohtar lahko razložil kako JE in ne tako kako interpretira zadevo njegov Sanjski program tj. kako on MISLI DA JE)
  Če res želiš vedeti kako je moraš uspostaviti funkcionalno relacijo do primitivnih interpretacij prizadete osebe (eni temu pravijo blodnje)
in ugotoviti zakaj je kaj, ko pa potem predočiš možne druge izhodiščne točke se zadeva začne urejati. To pa zato ker so vsi zhizofreniki izjemno inteligenti in sposobni ljudje in sami začno urejati svojo "štalo" , ko enkrat vedo kako. Smiley yupijajeee !

 Pri vseh teh pojavih je bistven. knowhow, vedeti kako in pa neskončno spoštovanje do osebe, ki ji pomagaš Saj ji z zato pomagaš ane?
   Hvala za konstuktiven prispevek ! Me zelo veseli,  da tam je nekdo, ki razmišlja o teh zadevah
Back to top
 
 
IP Logged
 
ego(3p
Ex Member
Re: Delo na sebi.
Reply #5 - 28.11.2012 at 23:37:30
 
To stanje sanj deluje preko spomina zato resničnosti torej to kar se očinto dogaja ne vidimo direktno in zato, nepopolno.Smo poistoveteni z dramo al pa tako imenovano pravljico. Iz tega pride tudi vtis ki si ga naredimo pri komunikaciji , interpretiramo nekaj po svoje in iz tega pride konflikt ki  se potem kaže npr v nerazumnem pogovarjanju.
Torej smo ves čas v nekem psihološkem času ta čas pa je v bistvu misel . Od tu naprej nastanejo emocije ki izhajajo iz misli .Misel je seveda povezana z spominom in ta proces nenehno poteka . Po mojem razumevanju se oseba tega zaveda ali pa nezaveda . Lahko je poistovetena s tem, lahko pa ta proces opazi . In ravno to opažanje ne potrebuje nobenega postopka je nepostopno, je enostavno zavedanje ko človek več ne so-deluje v tej drami . Zato npr pravijo da mora človek znati nenehno umirati za vse staro ,psihološko umreti pa pomeni nedelovati biti v miru s tem pa tudi strahi in zablode izginejo smrt pa lahko postane rojstvo česa novega.
Vsaj pri meni nobeden postopek ni dolgo vzdržal stvari pridejo in grejo in niti ne želim nikomur pomagati z mojimi predlogi in postopki kako naj bi rešili to al ono. Dober kristjan bi rekel da bom za večno pogubljen heh morda pa res  Wink
lepo bodi
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1