Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 
(Read 16691 times)
ajgor
Ex Member

Re: Kaj bo z našimi verniki po letu 2012
Reply #30 - 28.12.2010 at 17:34:29

M.L. wrote on 28.12.2010 at 16:50:03:
Quote:
M.L. wrote on 26.12.2010 at 15:13:27:
Quote:
Jaz ti pa pravim, da večnost nima pogojev. Ker, če bi bila omejena z nekim zadevami, kot so prihod ali odhod ne bi bila večnost.

Lp,Igor

Vse je v večnosti in iz večnosti, tudi prostor je del večnosti. Pogoj za ohranjanje večnosti pa je delovanje večno nespremenljivega univerzalnega reda, ki ohranja večnost v večnosti. Tudi ta pogoj je zaradi večno nespremenljivega univerzalnega reda večen.

Prostor v večnosti se pojavi z kršenjem in nespoštovanjem večno nespremenljivega reda, ki pa še vedno ostane v večnosti. Njegova velikost je odvisna od velikosti števila kršiteljev. Ker pa je ta prostor ujet v čas, se mu prav gotovo nekoč tudi izteče in takrat se prostor zopet združi z večnostjo. Tudi nastajanje in minevenje prostora teče po nespremenljivem univerzalnem redu. To pa lahko tudi označimo z prihodom iz večnosti in odhodom v večnost.

Pa lep pozdrav.

Kjer je preveč reda, nastane kaos. Toliko o tem.

Če si večen, nimaš kaj prihajati v večnost in z nje odhajati. To je le želja po samopredstavitvi večnosti.

Lp,Igor

Kjer je kaos, ni bilo nikoli reda in red sam po sebi ne more nikoli postati kaos, zato red ne moremo postaviti nad red, da pa lahko o tem filozofiraš kolikor hočeš, pa vem da tebi ni težko, a vendar več kot mrzlo vodo iz tople vode, ne boš dobil.

Kar se tiče večnosti si še pa daleč od nje, pa čeprav si v njej.

Pa lep pozdrav.

Vidim, da ne štekaš.
Nisi kaj dosti pameten, kajne?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #31 - 28.12.2010 at 17:39:39

Quote:
Žalostno bi bilo če ne bi poznal Božje volje. Vsak, ki pozna deset Božjih zapovedi ima pred sabo tudi Božjo voljo.

Kako pa veš, da so zapovedi odsev božje volje ?

Ker si to nekje prebral...ti je Bog prišepnil.... Smiley

Ne zavedaš pa se tega, da si sam s svojo voljo, sprejel neko prepričanje in neko pot po kateri hodiš.....In ti živiš svoje življenje in svojo voljo...Čutiš sebe in svoje občutke....Ne zavedaš se povezave, da si se poistovetil s simbolom boga in svojo voljo projiciraš na božjo...Tvoja volja ima le drugo ime...Saj ego teži k popolnosti in večnosti in nezmotljivosti, kar pa lahko predstavlja le bog in "njegova" volja.
V resnici pa je vse odsev tvoje volje in tvojega življenja. Je del tvojega nezavednega, ki ga spoznavaš le preko projekcij, zato ne vidiš neposredne povezave med sabo in svojim življenjem.

Eto...to mi je prišepnil bog...Če verjameš, boš s tem izpolnil božjo voljo. Smiley
Božja volja pa je, da se človeštvo zbudi. Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #32 - 28.12.2010 at 17:42:17

Quote:
Nisi kaj dosti pameten, kajne?

Lp,Igor

To pa ja ne more biti res, če pa ML sledi božji volji, ki pa je edina resnična in prava. Smiley
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #33 - 28.12.2010 at 17:45:20

Robi wrote on 28.12.2010 at 17:21:41:
Quote:
Kjer je kaos, ni bilo nikoli reda in red sam po sebi ne more nikoli postati kaos,

To je relativno...Odvisno iz katere perspektive gledaš in kako doživljaš neko okolje.

V vsakem kaosu je tudi red in v vsakem redu, je tudi del kaosa. Smiley

Tukaj se še precej motiš, po tem takem ne poznaš reda. V nobenem kaosu ne more obstajati red, in v nobenem redu ne more biti del kaosa, ker potem ne bi bil red.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #34 - 28.12.2010 at 17:53:47

M.L., kaj sledi vrhunskemu redu? Kaos. Kaj sledi blagostanju? Siromaštvo. Kaj sledi dežju? Sonce.

Zato je v vsakem redu že sled kaosa, v vsakem dežju sonce itd

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #35 - 28.12.2010 at 18:03:43

Quote:
M.L., kaj sledi vrhunskemu redu? Kaos. Kaj sledi blagostanju? Siromaštvo. Kaj sledi dežju? Sonce.

Zato je v vsakem redu že sled kaosa, v vsakem dežju sonce itd

Lp,Igor

Zgubljaš stik z realnostjo, še malo pa bo voda hladna.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #36 - 28.12.2010 at 18:13:43

M.L. wrote on 28.12.2010 at 17:45:20:
Quote:
Kjer je kaos, ni bilo nikoli reda in red sam po sebi ne more nikoli postati kaos,

To je relativno...Odvisno iz katere perspektive gledaš in kako doživljaš neko okolje.

Tukaj se še precej motiš, po tem takem ne poznaš reda. V nobenem kaosu ne more obstajati red, in v nobenem redu ne more biti del kaosa, ker potem ne bi bil red.

Pa lep pozdrav.

ML
Da lahko nadaljujemo debato, najprej definiraj "red" in definiraj "kaos".
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #37 - 28.12.2010 at 22:10:13

Devi wrote on 28.12.2010 at 17:28:35:
M.L. wrote on 28.12.2010 at 16:32:46:
Žalostno bi bilo če ne bi poznal Božje volje. Vsak, ki pozna deset Božjih zapovedi ima pred sabo tudi Božjo voljo.

Edited:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Deset_Bo%C5%BEjih_zapovedi  

1. Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!
  2. Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo! Ne priklanjaj se jim in jim ne služi, kajti jaz, GOSPOD, tvoj Bog, sem ljubosumen Bog, ki obiskujem krivdo očetov na sinovih, na tretjih in na četrtih, tistih, ki me sovražijo, 6 toda izkazujem dobroto tisočem, tistim, ki me ljubijo in izpolnjujejo moje zapovedi.
  3. Ne izgovarjaj po nemarnem imena GOSPODA, svojega Boga, kajti GOSPOD ne bo pustil brez kazni tistega, ki po nemarnem izgovarja njegovo ime!
  4. Spominjaj se sobotnega dne in ga posvečuj! Šest dni delaj in opravljaj vsa svoja dela, sedmi dan pa je sobota za GOSPODA, tvojega Boga: ne opravljaj nobenega dela, ne ti ne tvoj sin ne hči ne hlapec ne dekla ne živina ne tujec, ki biva znotraj tvojih vrat! Kajti v šestih dneh je GOSPOD naredil nebo in zemljo, morje in vse, kar je v njih, sedmi dan pa je počival. Zato je GOSPOD blagoslovil sobotni dan in ga posvetil.
  5. Spoštuj očeta in mater, da se podaljšajo tvoji dnevi na zemlji, ki ti jo daje GOSPOD, tvoj Bog!
  6. Ne ubijaj!
  7. Ne nečistuj!
  8. Ne kradi!
  9. Ne pričaj po krivem proti svojemu bližnjemu!
 10. Ne žêli hiše svojega bližnjega! Ne žêli žene svojega bližnjega ne njegovega hlapca in dekle, ne njegovega vola in osla, ne česar koli, kar pripada tvojemu bližnjemu!

tole je iz gorečega grma prišlo al kako že..
(ko še ni blo prostovoljnih gasilcev pa vsega tega)

dobesedno jih ne moreš jemat, če jih pa prirejaš, ima pa vsak pravico do svoje interpretacije, vključno s to, da bogu spol zamenja  Cool

No, tele B.Z., se da kar lepo jemati dobesedno , in jaz jih , in se tudi trudim živeti po njih .

Čim jih prirejaš, si že zgrešil Pravo Pot , kajti prirejanje = potvarjanje, = neresnica = laž = smrt .

A se ti zdijo pretežke, da bi jih jemala direktnodobesedno, al' kako si to mislila da ne ?

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #38 - 28.12.2010 at 22:11:10

Robi wrote on 28.12.2010 at 18:13:43:
M.L. wrote on 28.12.2010 at 17:45:20:
Quote:

Pa lep pozdrav.

ML
Da lahko nadaljujemo debato, najprej definiraj "red" in definiraj "kaos".

Ja, očitno eni več ne ločijo Reda od nereda - kaosa(zmede) .

Red je red, kaos pa je kaos .

Lahko pa tudi rečemo, da se ravno zaradi te "zmede" , ko se dandanes mešata red in kaos zaradi oslabljene volje Človeštva , ustvarja tak "mix" ki ne vodi nikamor .

Ravno zaradi te "nePoti" , pa se pripravlja in se vodi to zblojeno Človeštvo do/na točko Odločitve, kjer se bo moralo resno odločiti za Red, ali proti Njemu .

Lp do tedaj.

Bošt' + #
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #39 - 28.12.2010 at 23:29:17

Edited:

1. Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!
  2. Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo! Ne priklanjaj se jim in jim ne služi, kajti jaz, GOSPOD, tvoj Bog, sem ljubosumen Bog, ki obiskujem krivdo očetov na sinovih, na tretjih in na četrtih, tistih, ki me sovražijo, 6 toda izkazujem dobroto tisočem, tistim, ki me ljubijo in izpolnjujejo moje zapovedi.
  3. Ne izgovarjaj po nemarnem imena GOSPODA, svojega Boga, kajti GOSPOD ne bo pustil brez kazni tistega, ki po nemarnem izgovarja njegovo ime!
  4. Spominjaj se sobotnega dne in ga posvečuj! Šest dni delaj in opravljaj vsa svoja dela, sedmi dan pa je sobota za GOSPODA, tvojega Boga: ne opravljaj nobenega dela, ne ti ne tvoj sin ne hči ne hlapec ne dekla ne živina ne tujec, ki biva znotraj tvojih vrat! Kajti v šestih dneh je GOSPOD naredil nebo in zemljo, morje in vse, kar je v njih, sedmi dan pa je počival. Zato je GOSPOD blagoslovil sobotni dan in ga posvetil.
  5. Spoštuj očeta in mater, da se podaljšajo tvoji dnevi na zemlji, ki ti jo daje GOSPOD, tvoj Bog!
  6. Ne ubijaj!
  7. Ne nečistuj!
  8. Ne kradi!
 10. Ne žêli hiše svojega bližnjega! Ne žêli žene svojega bližnjega ne njegovega hlapca in dekle, ne njegovega vola in osla, ne česar koli, kar pripada tvojemu bližnjemu!

dobesedno jih ne moreš jemat, če jih pa prirejaš, ima pa vsak pravico do svoje interpretacije, vključno s to, da bogu spol zamenja  Cool

Tele zapovedi iz Wikipedije so že tudi malo prirejene in verjetno izvirajo iz kakšne Judovske različice Svetega pisma. V glavnem pa v sebi še nosijo pravega Duha, razen četrte zapovedi, ki je čisti dodatek farjev.

Če še jih jaz enkrat zapišem v istem Duhu na preprostejši način in seveda zadevajo oba spola;

1. Veruj v enega Boga in ne imej poganskih bogov poleg pravega Boga
2. Ne skruni Božjega imena
3. Posvečuj Gospodov dan
4. Spoštuj očeta in mater da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji
5. Ne ubijaj
6. Ne prešuštvuj
7. Ne kradi
8. Ne pričaj po krivem
9. Ne želi svojega bižnjega blaga
10. Ne želi svojega bližnjega žene

Prve tri zapovedi se nanašajo na ljubezen do Boga, ostalih sedem pa na ljubezen do bližnjega, zato lahko teh deset zapovedi strnemo v samo dve zapovedi, ki sta zelo preprosti in lahko izpolnjivi in to sta:

1. Ljubite Boga nadvse
2. Ljubite svojega bližnjega kakor samega sebe

te dve zapovedi nadomestijo vseh prejšnjih deset, jih pa ne odpravljajo.

Kdor je človek dobre volje in veselega srca, lahko z lahkoto sledi tem zapovedim, brez kakršnega koli prirejanja, razlaganja po svoje ali pa z ukvarjanjem Božjega spola. Mislim, da po teh dveh ali pa desetih zapovedih ni za nobenega treznega človeka pretežko spoznati Božjo voljo.

( Mojzes pa res ni rabil gasilcev, ker je gospodoval nad ognjem  Wink )

No pa lep pozdrav
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #40 - 28.12.2010 at 23:37:59

Boštyxz wrote on 28.12.2010 at 22:10:13:
No, tele B.Z., se da kar lepo jemati dobesedno , in jaz jih , in se tudi trudim živeti po njih .

Čim jih prirejaš, si že zgrešil Pravo Pot , kajti prirejanje = potvarjanje, = neresnica = laž = smrt .

A se ti zdijo pretežke, da bi jih jemala direktnodobesedno, al' kako si to mislila da ne ?

Lp + #

mislim v smislu, da nikol nisem bla sužnja v egiptu, oz v egiptu sploh nikol še bla nisem in tud slovani ne izhajajo od tam..
mislim, da imamo po stenah en kup slik s podobami vsega kar je na zemlji pa nimajo navade padat na glavo al pa kej
mislim da včasih zakolnem ker si moram dat duška pa me še ni strela zadela
ob sobotah mam dostkrat službo in ob nedeljah moram velikrat naredit kej za kar med tednom ni časa
večina ostalega je osnovna morala, + v 60.ih je bla sexualna revolucija, po kateri se farji hvalabogu ne morjo več prov direktno vtikat v osebne stvari
kar se pa tiče želenja, si pa očitno ne smem želet žene, sam moža si pa lahko? in prov gotovo nisem nikol želela od nobenega osla. tud če bi ga kdo ki ga poznam imel, si ga ne bi Wink

prirejanje = potvarjanje praviš
če pa ne prirejaš je pa večina stvari tolk banalnih da nimajo nobenega smisla
nakar se spet lahko pogajamo od koga priredba je bolj prava, ker original očitno ne dela več..
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

ego-3p
5

Reply #41 - 29.12.2010 at 00:03:58

M.L. wrote on 28.12.2010 at 23:29:17:

Edited:

6. Ne ubijaj!
  7. Ne nečistuj!
  8. Ne kradi!

Tele zapovedi iz Wikipedije so že tudi malo prirejene in verjetno izvirajo iz kakšne Judovske različice Svetega pisma. V glavnem pa v sebi še nosijo pravega Duha, razen četrte zapovedi, ki je čisti dodatek farjev.

Če še jih jaz enkrat zapišem v istem Duhu na preprostejši način in seveda zadevajo oba spola;

3. Posvečuj Gospodov dan
5. Ne ubijaj
6. Ne prešuštvuj
7. Ne kradi
8. Ne pričaj po krivem

Prve tri zapovedi se nanašajo na ljubezen do Boga, ostalih sedem pa na ljubezen do bližnjega, zato lahko teh deset zapovedi strnemo v samo dve zapovedi, ki sta zelo preprosti in lahko izpolnjivi in to sta:

1. Ljubite Boga nadvse

Kdor je človek dobre volje in veselega srca, lahko z lahkoto sledi tem zapovedim, brez kakršnega koli prirejanja, razlaganja po svoje ali pa z ukvarjanjem Božjega spola. Mislim, da po teh dveh ali pa desetih zapovedih ni za nobenega treznega človeka pretežko spoznati Božjo voljo.

No pa lep pozdrav

Ml pa ti si bog , izboljsal si deset bozjih zapovedi Smiley
kje spis da te ne ukradejo  Grin
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #42 - 29.12.2010 at 00:06:09

3. Posvečuj Gospodov dan
5. Ne ubijaj
6. Ne prešuštvuj
7. Ne kradi
8. Ne pričaj po krivem

1. Ljubite Boga nadvse

No pa lep pozdrav

ok, ne rečem, tole se sliši boljše Smiley
sam večina tega je čist navadna morala, ki bi se je mogli vsi držat. kar se pa tiče boga, se pa ve, ne da se verovat na silo, lih tk k se ne da na silo ljubit. zato ima vsak tako podobo o bogu/boginji/bogovih/čemurkoli že, kot mu je bližje in bolj pri srcu. in ker se more bog človeku zgodit drugje, ne v glavi, zapovedat verovanje in določit formo za to, nima za mene nobenega smisla.

(oz, če mora boga skrbet glede poganskih bogov, se človek kar mal vpraša.. Wink)
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

ego-3p
5

Reply #43 - 29.12.2010 at 00:08:53

Devi wrote on 29.12.2010 at 00:06:09:

3. Posvečuj Gospodov dan
5. Ne ubijaj
6. Ne prešuštvuj
7. Ne kradi
8. Ne pričaj po krivem

1. Ljubite Boga nadvse

No pa lep pozdrav

ok, ne rečem, tole se sliši boljše Smiley
sam večina tega je čist navadna morala, ki bi se je mogli vsi držat. kar se pa tiče boga, se pa ve, ne da se verovat na silo, lih tk k se ne da na silo ljubit. zato ima vsak tako podobo o bogu/boginji/bogovih/čemurkoli že, kot mu je bližje in bolj pri srcu. in ker se more bog človeku zgodit drugje, ne v glavi, zapovedat verovanje in določit formo za to, nima za mene nobenega smisla.

(oz, če mora boga skrbet glede poganskih bogov, se človek kar mal vpraša.. Wink)

Cist navadna morala , morala so pa pravila ki naj bi jih uporabljali v dolocenih situacijah  Smiley
Zelo  moralni naprimer so vsi politiki in predsedniki  Smiley
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #44 - 29.12.2010 at 00:58:29

ego-3p wrote on 29.12.2010 at 00:08:53:
Cist navadna morala , morala so pa pravila ki naj bi jih uporabljali v dolocenih situacijah  Smiley
Zelo  moralni naprimer so vsi politiki in predsedniki  Smiley

indeed  Smiley
lahko so stvari še tolk zapovedane, morjo prit od znotrej, na poslušnost se ni prov za zanašat
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5